Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

akvarisztika
csincsilla
degu
egér
hörcsög
hüllők
kerti tó
kullancs
kutya
macska
madár
mókus
növényápolás
nyúl
papagáj
patkány
rágcsáló
rák
sün
teknős
tengerimalac
terrárium
törpe hörcsög
Törpemalac
törpenyúl
vadászgörény
Szűrés törlése

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

A fojtó nyakörv felrakása a kutyára
24
Máj

A kutyatartás rengeteg örömöt okoz, ugyanakkor komoly felelősséggel is jár, hiszen ki kell vívnunk az eb tiszteletét ahhoz, hogy hallgasson ránk és szót fogadjon nekünk. Többek között a fojtó nyakörv felrakása is egy olyan feladat, amit meg kell tanulnunk jól csinálni.

Ebben a cikkben kicsit részletesebben is bemutatjuk ezt a rendkívül hasznos kutyanyakörvet, elmondjuk, hogy hogyan kell felhelyezni az állatra, illetve arról is szó lesz, hogy mire kell figyelni a használata során.

Macska SpotOn és egyéb kullancs elleni készítmények
19
Máj

A kullancsok, bolhák, illetve egyéb paraziták által terjesztett betegségek súlyos veszélyt jelenthetnek a házi kedvencünkre. Éppen ezért mindenképpen érdemes kullancs elleni termékeket, készítményeket használni, mint amilyen a macska SpotOn is.

Ebben az írásunkban kicsit részletesebben is kifejtjük, hogy mit érdemes tudni ezekről a szerekről, illetve más termékekről is szó lesz, amik legalább annyira hatékonyak a kullancsirtásban, mint a rácseppentő oldatok. 

Tudnivalók a megfelelő macskaeledelről és a macskák etetéséről
14
Máj

Mindig felelősségteljes döntés, amikor úgy határozunk, hogy egy cica gazdájává válunk. Többek között azzal kapcsolatban is körültekintőnek kell lennünk, hogy mely macskaeledelekkel tápláljuk az új családtagunkat, merthogy az lesz.

És persze, nem csak az számít, hogy mit adunk neki enni, hanem az is, hogy mikor etetjük, és mennyit porciózunk ki neki, hiszen a minőség, a mennyiség és a megfelelő gyakoriság is rendkívül fontos.

Lótáp, abrak és jutalomfalat: avagy mire érdemes figyelni a lovunk etetésekor?
07
Máj

Ugyanúgy, ahogy más állatok, a lovak esetében sem mindegy, hogy milyen termékekkel, eledelekkel tápláljuk őket. Nagyon fontos tehát, hogy melyik lótáp, abrak és jutalomfalat mellett döntünk.

Ha szívesen olvasnál többet is erről a témáról, akkor a lehető legjobb helyen vagy, most ugyanis sok hasznos információt osztunk meg a lovak táplálásáról, illetve a megfelelő lótáplálékok kiválasztásáról.

Hatékony megoldások kutya bolha ellen
17
Ápr

Amennyiben a kutyatartás mellett döntünk, akkor bizony előbb vagy utóbb számolnunk kell azzal, hogy szembekerülünk egy komoly ellenséggel. Ez pedig nem más, mint a kutya bolha, ami az egyik legalattomosabb élősködő az összes közül.

Ha többet is szeretnél megtudni erről a témáról, akkor olvass tovább, ebben a bejegyzésünkben ugyanis megosztunk néhány fontos dolgot róla. Először is arról lesz szó, hogy miért nélkülözhetetlen a kutya élősködők elleni szerek, eszközök használata, utána pedig azt is eláruljuk, mit tehetsz, ha a megelőzést már elmulasztottad.

Milyen jellemzői vannak a minőségi kutyatápoknak?
13
Ápr

Ahhoz, hogy a kutyánk egészségesen fejlődhessen, minden fontos tápanyaghoz, illetve vitaminhoz hozzá kell jutnia. Ez azt jelenti, hogy kizárólag a minőségi kutyatápok alkalmasak az etetésükre, hiszen csak ezek a termékek képesek biztosítani számukra a létfontosságú összetevőket.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen jellemzőkkel bírnak a valóban minőségi kutya szárazeledelek, akkor ez az írásunk most neked szól. Először is elmondjuk, hogy honnan tudhatod, hogy a megfelelő terméket választod-e, illetve arról is lesz szó, hogy milyen márkák közül érdemes választanod, ha biztosra szeretnél menni.

Ezért nélkülözhetetlen a Betta Aquatan vízkezelő szer használata
09
Ápr

Az akvárium a lakásunk egyik legszebb dísze lehet, ehhez azonban nélkülözhetetlen, hogy folyamatosan odafigyeljünk a megfelelő vízminőségre. A halak, illetve a növények egészsége érdekében érdemes rendszeresen használni a Betta Aquatan vízkezelő szert.

Érdekel, hogy mi mindent érdemes tudnod erről a nagyszerű akvárium vízkezelő szerről? Akkor olvass tovább, ugyanis a következő sorokban mindent elmondunk róla. Szó lesz a legfontosabb tulajdonságairól, előnyeiről, illetve azt is eláruljuk, hogy mire kell figyelni a használatakor.

Foresto nyakörv és más praktikák kullancsok, bolhák ellen
03
Ápr

Egy olyan kis kedvenc, mint amilyen egy kutya vagy macska, rengeteg örömöt hozhat a házba, ugyanakkor az állattartás számos feladattal is jár. Például meg kell óvnunk őket az élősködőktől, amire remek megoldást kínál a Foresto nyakörv.

Ha kíváncsi vagy, hogy miért érdemes a Foresto nyakörv mellett döntened, akkor olvass tovább, ebben az írásunkban ugyanis bővebben is kifejtjük! Emellett azt is elmondjuk, hogy miért fontos a kutya, illetve macska élősködők elleni szerek használata, illetve arról is szó lesz, hogy mit lehet tenni, ha a paraziták már megjelentek.

Az automata haletető használatában rejlő előnyök
27
Márc

Az akvárium remek választás, hiszen bárhova is kerül elhelyezésre, rendkívül dekoratív látványt nyújt. Ha azonban mellette döntesz, akkor néhány eszközre szükséged lesz, közéjük tartozik például az automata haletető is, ami nagymértékben leegyszerűsíti, s ezáltal megkönnyíti a halak táplálását.

Ha szívesen olvasnál a témában, és érdekel, hogy mi mindent érdemes tudnod erről a nagyszerű eszközről, akkor a lehető legjobb helyen jársz. Ebben az írásunkban ugyanis sok hasznos tudnivalót elárulunk az automata haletető előnyeiről, illetve annak használatáról is.

Mit lehet tenni a kutyát megtámadó bolha ellen házilag?
23
Márc

Ha van egy kutyusunk, akkor egy biztos: előbb vagy utóbb felmerül a kérdés, hogy mit lehet tenni a kutyát megtámadó bolha ellen házilag? Sajnos ugyanis egy olyan élősködőről van szó, ami mindig megtalálja az utat ahhoz, hogy befészkelje magát a kis kedvencünk bundájába.

Érdekel ez a téma, és kíváncsi vagy, hogy milyen házi megoldások léteznek a bolha ellen? Akkor ez az írásunk most neked szól, ugyanis sok hasznos információt osztunk meg veled ezzel kapcsolatban. Sőt, még azt is elmondjuk, hogy milyen élősködők elleni szereket érdemes használnod a gyors és hatékony eredmény elérése érdekében.

Mit érdemes tudni a Sera Betta Aquatan vízelőkészítőről?
13
Márc

Egy megfelelő méretű akvárium kialakítása remek döntés, hiszen szép dísze lehet a lakásnak. Ugyanakkor ahhoz, hogy a szépségét sokáig megőrizze, szükség van az olyan készítmények használatára, mint amilyen a Sera Betta Aquatan.

Kíváncsi vagy, hogy mi mindent érdemes tudnod erről a szuper akvárium vízelőkészítő szerről? Akkor ez a bejegyzésünk most neked szól, ugyanis elárulunk néhány fontos tudnivalót. Például azt, hogy miért fontos a vízelőkészítés, illetve, hogy mire jó a Sera Betta Aquatan, és hogyan kell használni.

Védekezés bolha ellen: minden, amit tudnod kell erről a témáról
06
Márc

Életünk egyik legjobb döntése lehet, ha úgy határozunk, hogy kutyát fogunk tartani, ez esetben azonban nem árt tisztában lennünk néhány fontos dologgal. Például azzal, hogy a bolha ellen hogyan lehet védekezni?

Ebben az írásunkban eláruljuk, hogy mi mindent érdemes tudnod a bolha elleni védekezésről. Először is arról lesz szó, hogy miért fontos a védelem, illetve hogy milyen élősködők elleni szereket, eszközöket vethetsz be. Mindezek mellett pedig arról is beszélni fogunk, hogy hogyan ismerheted fel a jelenlétüket, gyere, és tarts velünk!

Macskadoboz: avagy milyen szállítóboxot válassz?
03
Márc

Meglehet egy macskát nem kell rendszeresen sétálni vinni úgy, mint ahogy egy kutyát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy soha nem kell kivinned a lakásból. Amikor ez megtörténik, akkor célszerű egy megfelelő kialakítású macskadobozt, azaz szállítóboxot használni.

Ebben a bejegyzésünkben kicsit részletesebben is beszélünk a praktikus macskaszállítókról, hogy segítsünk neked a döntésben. Először is elmondjuk, hogy miért nélkülözhetetlen a használatuk, utána pedig a megfelelő méretről is szó lesz. Végül pedig bemutatjuk a Ferplast Atlas 5 macskadobozt, ami remek választás lehet számodra is.

Fedezd fel a kutyáknak szánt kávéfa rágóka csodálatos előnyeit
28
Febr

Gazdiként sokféleképpen megőrizheted a kutyusod egészségét és boldogságát. Az egyik legfontosabb dolog amit tehetsz, hogy gondoskodsz s jó szájhigiéniáról. Ennek egyik legjobb módja, ha megismerteted az új fogtisztítási lehetőségeket, mint például a Kávéfa rágóbot. Ez a fajta rágóka nem csak kutyád szájüregi egészségére van jótékony hatással, hanem számos más olyan előnye is van, amiről talán nem is tudsz. Ebben a blogban feltárjuk a kávéfa rágók előnyeit kutyád számára.

Kutyaház méretezése, avagy mekkora házat vegyél a kutyusnak?
20
Febr

Kíváncsi vagy, hogy mire kell odafigyelned a kutyaház méretezése kapcsán? Akkor ez a bejegyzésünk most neked szól, ugyanis ezt a témát fogjuk kifejteni, hogy ezzel is segítsünk. Elmondjuk, hogy miért fontos a megfelelő méretű kutyaház, sőt még egy képletet is mutatunk neked a számoláshoz.

Kutya fültisztítás: a legfontosabb tudnivalók
07
Febr

Amikor egy kutya gazdájává válsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy sok örömteli pillanatban lesz részed. Ugyanakkor sok új feladatod is lesz, amik közül az egyik legfontosabb a kutya fültisztítása.

Akárcsak nekünk, a kutyáknak is nagyon érzékeny testrészük a fülük, ami rendszeres ápolást igényel. Mivel saját maguknak nem tudják kitisztítani őket, ezért szükség van a mi segítségünkre is. Segíteni viszont csak akkor tudunk, ha tudjuk, hogy mit és hogyan kell csinálnunk.

Mit kell tudni a gluténmentes kutyatáp kapcsán?
06
Febr

Normál esetben a kutyád bármilyen eledelt meg tud enni, sajnos azonban előfordulhat, hogy érzékeny a gluténra. Ez esetben a szokásosnál is körültekintőbbnek kell lenni, hiszen fontos, hogy a kutyus kizárólag gluténmentes kutyatápot kapjon.

A glutén az egyik legalapvetőbb összetevő, megtalálható például a zabban, a búzában, a rozsban és a kukoricában is. Amennyiben kiderül, hogy a kis kedvenced nem fogyaszthat glutént, akkor bizony alaposan át kell alakítani az étrendjét.

A kutya és a macska nevelése közötti különbségek
04
Febr

A macskák önálló, szabadságszerető és független lények, akiknek a túlélése nem függ a gazdájuktól. Emiatt sokan úgy gondolják, hogy a macska nevelése teljesen feleslegesen tett kísérlet arra, hogy kicsit együttműködőbbé vagy alkalmazkodóbbá tegyük őket.

6 ok, amiért a kutyád megérdemel egy kis kutyaparfümöt!
27
Jan

Kezd egy kicsit büdös lenni a kis kutyád? Keresed a módját, hogy felfrissítsd őt anélkül, hogy durva vegyszereket vagy mindig samponos fürdetést kelljen használni? Ha igen, akkor a kutya parfümök tökéletes megoldást jelenthetnek az Neked! Az Oropharma két természetes, organikus parfümöt kínál, amelyeket kifejezetten kutyák számára fejlesztettek ki. Ezek a kutyaparfümök nemcsak kellemes illatot biztosítanak, hanem számos előnnyel is járnak a kutyus egészségére és jólétére nézve.

Hogyan adjuk meg kutyánknak a legjobb ellátást?
25
Jan

Állattartóként ez Te felelősséged, hogy kényelmes, egészséges és boldog életet biztosíts kedvencednek. Ebben a blogban a kutyák gondozásának alapjait, valamint az étrend, a testmozgás és a mentális stimuláció fontosságát vizsgáljuk meg kutyád számára. 

Hasznos tudnivalók a macska fogzása kapcsán
30
Jan

A macska fogzása egy olyan jelenség, amivel előbb vagy utóbb találkozni fogsz, ha kiscica gazdivá válsz. Ilyenkor a gyönyörű rózsaszín ínyéből előbújnak a tejfogai, amiket később leváltanak a maradó fogai. A fogazata így nyeri el végleges állapotát.

Viszonylag hamar lezajlik a folyamat, de azért nem árt, ha tisztában vagy néhány fontos dologgal. Például azzal, hogy milyen tünetekkel jár, illetve hogy milyen módon tudod biztosítani a cicád szájhigiéniáját a fogváltástkövetően.

Az ideális kutyaház méret meghatározása egyszerűen
23
Jan

Leendő kutyagazdiként az egyik legfontosabb feladatod az ideális kutyaház méret meghatározása. Ahhoz ugyanis, hogy a kis négylábú kedvenced otthonosan érezze magát nálad, nagyon fontos, hogy megfelelő alvóhelyet biztosíts számára.

Szilárdítsa meg kutyája székletét a Beaphar IntestoPro Paszta segítségével!
20
Jan

A kutyák és cicák családunk szeretett tagjai. Állattartóként mindig a legjobb ellátást és táplálást szeretnénk biztosítani szőrmókjainknak. De néha előfordulhat, hogy emésztési problémáktól, például hasmenéstől szenvednek. A hasmenés kiszáradáshoz és más egészségügyi problémákhoz vezethet. Szerencsére a Beaphar IntestoPro segíthet.

A behívó síp használata: így csináld jól
06
Jan

A kutyusod tanítása során érdemes néhány praktikus eszközt használnod, ami segít neki a gyorsabb tanulásban. A behívó síp használata például rendkívül egyszerű, mégis nagyon hatékony, amikor például magadhoz akarod hívni.

A sípjelek erős jelzéseknek számítanak a kutyák számára. Előnyük, hogy gyorsan megjegyzik őket és könnyen társítanak hozzájuk feladatokat, cselekvéseket. Ennek köszönhetően pedig egyszerűen megtaníthatóak arra, hogy sípoláskor mit tegyenek.

Minden, amit tudnod kell az akvárium vizének pH csökkentéséről
02
Jan

Ha azt szeretnéd, hogy az akváriumod sokáig szép maradjon, akkor oda kell figyelned néhány fontos dologra. Többek között az akvárium vizének pH csökkentésére, amire sok esetben szükség van ahhoz, hogy a halak egészségesek maradhassanak.

Tudnivalók a macska bolhairtó csepp használatáról
16
Dec

A bolhák sajnos komoly gondot tudnak okozni a macskák számára. Ha meg szeretnéd óvni a kis kedvencedet, akkor a macska bolhairtó csepp remek megoldást jelent. Egyrészt azért, mert nagyon egyszerű a használata, másrészt pedig mert hosszan tartó védelmet nyújt.

Kutya száraztáp adagolása: így csináld jól
12
Dec

Ha megfelelő módon szeretnéd etetni a négylábú kedvencedet, akkor tudnod kell néhány fontos dolgot a táplálásáról. Többek között oda kell figyelned arra is, hogy a kutya száraztáp adagolása ne a véletlen műve legyen.

Amikor csirkementes kutyatápra van szükség
05
Dec

Ha arra leszel figyelmes, hogy a kutyád allergiás a csirkehúsra, akkor bizony csirkementes kutyatápra lesz szükség. Az allergiára, ételérzékenységre utaló jeleket, tüneteket sosem szabad félvállról venni, mert ezek azt jelzik, hogy nem megfelelő a kedvenced étrendje.

Hogyan használd a macskaalom szagtalanítót?
05
Dec

Egy kiscica rengeteg csodás élménnyel teszi gazdagabbá egy család mindennapjait. Az együttélés azonban csak akkor lesz zökkenőmentes, ha még időben beszerzünk néhány fontos dolgot. Ezek közé tartozik a macskaalom szagtalanító is, amivel fel tudjuk frissíteni a levegőt.

Mit kell tudni a junior kutyatáp kapcsán?
28
Nov

Egy kölyökkutya sok figyelmet és törődést igényel, amibe többek között az is beletartozik, hogy megfelelő gondossággal választjuk ki az eledelét. A junior kutyatápok a kiskutyák igényei szerint készülnek, nemcsak az összetételük, hanem az ízük és az emészthetőségük tekintetében is.

Nagytestű kutya nyakörvének kiválasztása
21
Nov

A nagytestű kutya nyakörvének kiválasztása fontos feladat, hiszen több mindenre is oda kell figyelnünk. Például arra, hogy milyen anyagból készül a nyakörv, mekkora az átmérője vagy a vastagsága.

Mit érdemes tudnod a Sera Baktopur Direct tablettáról?
14
Nov

A Sera Baktopur Direct tabletta remek szolgálatot tesz, amikor a halakat valamilyen belső bakteriális fertőzés támadja meg. Ilyenkor azonnal kell cselekedni, hogy meg tudjuk menteni őket a tünetek rosszabbra fordulásától, illetve az elpusztulástól.

Kutya szobatisztaságra szoktatása: így csináld jól!
01
Nov

Amikor egy kis szőrgombóc kerül a családba, akkor a kutya szobatisztaságra szoktatása előbb vagy utóbb napirendre kerül. Érdemes a lehető leghamarabb nekikezdeni ennek a feladatnak, hiszen rendkívül idegőrlő tud lenni, ha a kiskutya bepiszkít a lakásban. Arról nem is beszélve, hogy állandóan takaríthatunk utána.

Miért jó választás a faggyúgolyó, cinkegolyó etetéshez?
24
Okt

A faggyúgolyó, vagy más néven cinkegolyó használatával gyorsan, egyszerűen és nem utolsósorban kényelmesen oldhatod meg a madarak etetését. Úgy képzeld el, mint egy golyó formára gyúrt táplálékot, ami minden fontos tápanyagot és vitamint tartalmaz, amire szükségük van.

Tudnivalók a Ferplast Casita 100 nyúlketrecről
19
Okt

Ha fontos számodra, hogy szeretett kisállatod jó helyen legyen nálad, akkor a Ferplast Casita 100 ketrec remek választás számodra. Kifejezetten közepes testű rágcsálóknak lett kitalálva, így a nyuszid nagyon otthonosan érezheti magát benne.

A kölyökkutyád a Belcando Junior eledelt választaná!
06
Okt

A Belcando Junior eledel ideális választás, ha tudatosan odafigyelsz arra, hogy megfelelően tápláld a kiskutyádat. Ő még folyamatos növekedésben van, így kiemelt fontosságú, hogy minden fontos tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot megkapjon. Ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy később egészséges és boldog felnőtt kutya váljon belőle.

Törpenyúl tartása: ezekre lesz szükséged
30
Szept

A törpenyúl ideális választás, ha a család úgy dönt, hogy szeretne egy kis rágcsálót otthonra, amit egyszerűen lehet gondozni. A törpenyúl tartása nem bonyolult, hiszen csak néhány fontos dologra kell odafigyelni. Ha azokat szem előtt tartod, akkor belőled is profi nyúlgazdi válhat.

Így készül a kültéri madáretető
23
Szept

Amikor beköszönt a hidegebb idő, akkor szuper ötlet készíteni egy kültéri madáretetőt, amit tele tudunk tölteni madáreledellel. Ez óriási segítséget jelent azoknak a szárnyasoknak, amik nehezen vagy egyáltalán nem találnak maguknak eleséget.

Mit tehetsz macska atka ellen?
19
Szept

Ha van otthon cicád, akkor az egyik legbosszantóbb élősködő, ami ellen meg kell óvnod, az a macska atka. Sajnos igen gyakori, hogy ezek az apró kártevők megtelepednek például a cicák fülénél, fejénél vagy nyakánál. Különösen akkor, ha a kis kedvencünket ki szoktuk engedni az udvarra.

Mit érdemes tudnod a Sera Aquatan készítményről?
05
Szept

A Sera Aquatan az egyik legfontosabb vízkezelő szer, aminek a használatára szükség van ahhoz, hogy az akváriumod élővilága egyensúlyban maradjon. Sajnos ez az egyensúly nagyon könnyen felborulhat, ami azt jelenti, hogy sosem árt elővigyázatosnak lenni.

A bolhás kutya hatékony kezelése
16
Aug

Egy bolhás kutya sok problémát okoz, hiszen amellett, hogy szegény kutyánk állandóan vakarózik, a bolhák az életterünkbe is bekerülnek. Ez pedig se a szeretett háziállatunknak, se pedig nekünk nem tesz jót. 

Miért válaszd a Belcando Puppy kutyatápot?
09
Aug

Ezúttal a Belcando Puppy kutyatápok világába engedünk mélyebb betekintést. Mielőtt belekezdenénk a témába, elmondjuk, hogy mire kell figyelni egy kölyökkutya etetésekor. Ezt követően pedig minden fontos dolgot elárulunk, amit tudnod kell ezekről a nagyszerű kutyaeledelekről. Többek között arról is szó lesz, hogy miért lesz odáig érte a kutyusod.

A cicád miért választaná a Gourmet macskaeledelt?
01
Aug

Ha minőségi eledellel szeretnéd etetni a cicádat, akkor a Gourmet macskaeledel remek választás számodra. Ezekben a termékekben minden fontos tápanyag, vitamin és ásványi anyag benne van, amire csak szüksége lehet a négylábú kedvencednek. 

Miért jó választás a Félix macskaeledel?
27
Júl

Ha megfelelően szeretnéd táplálni a cicádat, akkor a Félix macskaeledel remek választásnak bizonyul. Nemcsak azért, mert rengeteg különböző ízesítésben kapható, hanem azért is, mert minőségi alapanyagokat tartalmaz. Ezenkívül pedig még sok más érv is mellette szól.

Mi alapján válaszd ki a megfelelő kutya etetőtálat?
18
Júl

Nagyon fontos, hogy a kutyusodat minőségi eledelekkel tápláld, de emellett az sem mindegy, hogy milyen kutya etetőtálat választasz neki. Talán te is hajlamos vagy azt gondolni, hogy ez csak részletkérdés, valójában azonban sokkal nagyobb jelentősége van, mint gondolnád.

Minden, amit az akváriumszűrőről tudni kell
12
Júl

Ebben az írásunkban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, hogy ezzel is segítsünk neked a döntésben. Miután választ adtunk arra a kérdésre, hogy miért annyira fontos a vízszűrés, elmondjuk, hogy milyen szűrőanyagok léteznek. Végül pedig felhívjuk a figyelmedet egy nagyon fontos dologra.

Miért válaszd a Royal Canin tápot?
05
Júl

A Royal Canin kutyatáp szuper választás, ha azon gondolkodsz, hogy mivel tápláld megfelelően a négylábú kedvencedet. A márka által kínált eledelek nemcsak azért ideálisak, mert sokféle változatban elérhetőek. Az is mellettük szól, hogy mindent tartalmaznak, amire a kutyusodnak szüksége van.

Amit az akváriumszettekről tudni érdemes
29
Jún

Ha nem szeretnél időt tölteni azzal, hogy külön-külön vásárolsz meg mindent, akkor egy akváriumszett remek választás a számodra. Ezekben a szettekben mindent megtalálsz, amik egy komplett akvárium beüzemeléséhez és használatához kellenek.

Tetra Algostop Depot az akvárium algásodása ellen
16
Jún

Most kicsit részletesebben is elmondjuk, hogy miért nem jó, ha az akváriumban elszaporodnak az algák. A negatív következmények ismertetése mellett arról is szó lesz, hogy milyen megoldás van a probléma megelőzésére, illetve kezelésére. Végül pedig azt is eláruljuk, hogy mire érdemes figyelned a Tetra Algostop Depot használatakor. 

Kutya csak húsevő?
07
Ápr

Minden bizonnyal Ön is tudja, hogy minden mai kutyafajta őse a farkas.

Koronavírus és kedvenceink
11
Ápr

Kisállattartó gazdik számára hasznos információkat gyűjtöttünk össze.

Immunrendszer stimulálás Holisztikusan
12
Ápr

Energia, vitalitás, életöröm mind a jól működő immunrendszernek köszönhető.

Akvárium a lakásban, ki ne gondolt volna már erre?
15
Ápr

Ki ne gondolt volna még arra, hogy egy szépen berendezett akvárium milyen jól is mutatna a lakás bizonyos pontján?

Halak szállítása de hogyan? Ha így csinálod, neked is sikerül.
09
Ápr

Új lakásba költözöl vagy csak a barátodtól kaptál néhány ficánkát, de nem tudod hogy szállítsd a halaidat? Cikkünkből megtudhatod, hogyan szállíthatod őket biztonságban.

Kullancsok: veszélyes és nem szívesen látott vendégek
17
Ápr

A "kullancs szezon". A kullancsok aktív időszaka évről-évre hosszabb, részben a klímaváltozásnak köszönhetően.

Bolhák: DE, mik azok a bolhák?
19
Ápr

Tudtad, hogy kedvenceink bőrbetegségeinek több mint 90%-át a bolhák okozzák.

Mit tarts egy 30 literes akváriumban?
23
Ápr

Ha te is lelekesedsz a víz alatti világért, de még nem egészen vagy tisztában azzal, hogy mit is tarts az akváriumban? Ebben szeretnénk segíteni neked.

Mit érdemes tudni a törpenyúlketrecről?
07
Máj

Elfoglalt vagy, sokat dolgozol, de jó lenne egy házi kedvenc, amivel foglalkozhatsz, de nem zavarja a szomszédokat?

Kutyajátékok, amiket minden négylábú szeret
06
Máj

Nem igazán találhatunk olyan ebet, ami ne szeretne játszani. Legyen szó kölyök vagy éppen felnőtt kutyáról, az garantált, hogy egy jó játékkal nem foghatunk mellé.

Hogyan válasszunk jó szájkosarat a kedvencünknek?
04
Máj

A megfelelő szájkosár kiválasztása előtt van néhány szempont, amit mindenképp érdemes figyelembe venni. 

Csodatévő magvak allergiás kutyáknak
10
Ápr

 

A Belcando több új fajta kutyaeledelt kínál a gabonák kiváltására. 

5 tipp, hogyan szoktasd hozzá kutyád a higiéniás ápoláshoz
27
Febr

A tiszta kutyusok általában egészségesebb kutyák, de a jó higiénia gyakorlása bizony gyakorlatot igényel!

A betta hal tartásáról dióhéjban
31
Okt

A szép, különleges színe miatt szeretne betta hal tartásába fogni?

A diétás kutyatápokról
13
Nov

Mikor meghalljuk, hogy diétás kutyatáp, akkor óhatatlanul is egy elhízott, szinte guruló eb képe villan fel az elménkben.

A különböző kisállatokhoz tartozó felszerelések
01
Ápr

Ebben a bejegyzésünkben bemutatunk 7 olyan kisállatot, ami gyerekbarát, és nem is kell hozzá olyan sok kisállat felszerelés.

Az édesvízi díszhalak fajtái
02
Jan

Mikor úgy döntünk, hogy halat szeretnénk tartani, akkor előtte ideje átnézni az alapvető tudnivalókat az akvarisztikával kapcsolatban.

A madárhomok előnyei és hátrányai
25
Szept

Mire használjuk a madárhomokot? Miért hasznos, ha van a kalitkában? Alom vagy táplálékkiegészítő?

Akváriumi levegőztetők és szűrők
12
Dec

Minden akvárium kell, hogy rendelkezzen levegőztetővel és szűrővel. Ez elengedhetetlen, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy az akvárium vize tiszta, oxigéndús és nem utolsó sorban élhető közeg legyen a halak számára.

Az akvárium aljzatának tisztítása
08
Febr

Az akvárium fundamentális része az aljazat, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani rá.

Belcando nedves kutyaeledelek különleges összetevői
13
Ápr

A lényeg az összetevőkben van... Belcando kisokos

Bolha, kullancs, szúnyog elleni háború, de hogyan?
15
Máj

Mint tudjuk, a kullancsok vagy a szúnyogok rengeteg betegséget hordoznak. Sajnos száz százalékos védelem nincs, de próbálkozhatunk ellenük.

Görög teknős a terráriumban
16
Febr

A görög teknős nem véletlenül az egyik legnépszerűbb hüllő, amit általában jó természetük és hosszú életük miatt is előszeretettel tartanak.

Házi készítésű snack falatok kutyáknak Húsvétra
10
Ápr

Ne hagyd, hogy négylábú családtagjaid kirekesztettnek érezzék magukat, amikor a család többi tagja a húsvéti tálból falatozik - ők is megérdemlik a húsvéti nyuszi látogatását!

Háziállatok lakásba - igen vagy nem?
16
Márc

Vegyük sorra azokat az állatokat, amik jó háziállatok a lakásba.

Hihetetlen, de minden esetben szükséges a hüllőknek lámpa
14
Márc

Egyre többször szembesülünk azzal, hogy mikor a hüllők tartásánál felmerül, hogy rendelkeznek-e hüllő lámpával az állat számára kielégítő élettér kialakításához, értetlen hümmögés a válasz.

Hogyan induljunk el, avagy akvárium kezdőknek
18
Márc

Senki nem születik profinak, így mai cikkünkben egy kis segítséget nyújtunk abban, hogy kezdőknek milyen akváriumban érdemes gondolkodni.

Honnan tudjuk, hogy melyik a legjobb kutyatáp?
10
Márc

Manapság, ha bekapcsoljuk a tv-t, szinte azonnal ömlik a reklámokból, hogy melyik a legjobb kutyatáp, és miért csak és kizárólag az tesz jót a kedvencünknek.

Melyik a legjobb kutyatáp kölyöknek?
03
Febr

Mikor először kerül a házhoz a választott kis kedvenc, mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon melyik a legjobb kutyatáp kölyöknek. Mivel etessem? Hogyan etessem?

Hörcsög terrárium, avagy hol tartsuk rágcsáló kedvencünket?
02
Máj

Mikor megszületik a fejünkben, hogy kisállatot szeretnénk tartani, mindenképp érdemes alaposan utánaolvasni az adott állat számára ideális körülményeknek.

Igazi vagy mű: melyek a legjobb akváriumi növények?
30
Nov

Ahogy fejlődik az akvarisztika, egyre több helyen jelennek meg a műanyagból, selyemből készült akváriumi növények. Ezek szinte ugyanúgy néznek ki, mint az igaziak, de hogy melyik a jobb, arról erősen megoszlanak a vélemények.

Ismerjük meg közelebbről, hogy mivel jár egy nyúl tartása!
20
Márc

Nyúl tartása - mi a megfelelő hely számára, mit egyen, mit igyon?

Jó minőségű, kényelmes kutyaágyak, fekhelyek
27
Dec

Milyen szempontok alapján, milyen kutyaágyak, fekhelyek közül válogathatunk kedvencünknek.

Karácsonyi ételmaradékok: mit ehet és mit nem négylábú barátunk!
23
Dec

Számos tipikus karácsonyi étel létezik, amelyek különféle rejtett veszélyeket jelentenek négylábú barátaink számára, melyek ezen ünnepi időszakban megjelenhetnek az ünnepi tányérokon.

Kisállat ketrec típusok
25
Márc

Ha rágcsálót kívánunk tartani, akkor az egyik leglényegesebb, hogy milyen neki egy megfelelően kényelmes kisállat ketrecet.

Kutyád nevelése, oktatása
20
Jan

A kedvencként tartott állatok oktatása alapvető fontosságú, mivel lehetővé teszi számodra, hogy a lehető legjobb kapcsolatot építsd fel vele, elkerülve az együtt élés problémáit.

Kutyafelszerelés kezdőknek
25
Jan

Ellenőrző lista, hogy megvan-e az összes kutyafelszerelés, nem maradt-e le semmi!

Lehetséges az akváriumot LED világítással ellátni?
29
Jan

Röviden: persze! Természetesen ez közel sem ilyen egyszerű és világos, mert számos befolyásoló tényező léphet fel, de ettől függetlenül természetesen lehetséges az akvárium LED-del való világítása.

Magas hústartalmú macskaeledel kedvencünknek
08
Jan

A magas hústartalmú macskaeledel minden életkorban nagyon fontos, mivel a cicáknak is vannak olyan speciális igényeik, amik időnként változnak. Lássuk is, melyek az igazán magas hústartalmú macskaeledelek.

Mi a praktikusabb, a hám vagy a nyakörv?
21
Márc

Ez egy örök kérdés, amiben erőteljesen megoszlanak a vélemények. Mai cikkünkben áttekintjük mindkét opció előnyeit, illetve hátrányait.

Mi alapján válasszunk madárkalitkát?
08
Márc

Honnan tudhatod, hogy milyen kalitkára lesz szükséged, ha megérkezik a várva-várt szárnyas kedvenced? Kalitka lesz vagy röpde?

Miért jó és mindig szükséges-e a macska kaparófa?
26
Febr

Röviden és velősen: igen. Persze ez közel sem ilyen egyszerű, de tagadhatatlan tény, hogy aki meg szeretné óvni a bútorait, annak bizony be kell szereznie egy macska kaparófát.

Milyen a megfelelő cica fekhely?
09
Máj

Hogyan fordítsunk kiemelt figyelmet a cica fekhelyének a kialakítására?

Milyen a megfelelő kisállat hordozó kutyáknak?
10
Máj

Mindenki életében adódhat olyan helyzet, amikor nem tud a kedvencével sétálva megjelenni valahol, de létfontosságú, hogy magával vigye.

Milyen ajtót válasszunk kutyaházra?
08
Dec

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a kutyaházra szerelhető ajtókat.

Milyen az optimális kutya- és macskaajtó?
14
Máj

Egy kutya-, illetve macskaajtó nagyban megkönnyíti a mindennapok mozgását mind a kutyák, mind a macskák, sőt a gazdák részre is.

Milyen a megfelelő tengerimalac ketrec? Mutatjuk!
06
Ápr

A méret igenis nagyon fontos tényező, ha lakhelyet választasz egy állatnak.

Milyen is az ideális fekhely kutyáknak?
27
Márc

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ahányféle négylábú, annyiféle alvási pozíció létezik, és mindegyik szempontjából más az ideális fekhely a kutyáknak.

Milyen macska wc-t válasszak?
29
Márc

Mikor macska kerül a családba, nagyon fontos, hogy ne felejtsük el, hogy nem kutyával van dolguk, azaz ők a szükségleteiket a lakásban, egy macska wc-ben végzik el. Milyen macskatoalettet érdemes választani a cicánknak, amivel mindenki jól jár?

Milyenek az ideális cica játékok?
25
Ápr

Míg kicsik a cicák, addig imádnak játszani, hiszen minden nap egy újabb kihívás, egy következő tanulási folyamat.

Mire való és milyen a jó akvárium szűrő szivacs?
10
Jan

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a szűrő szivacsok fajtáit.

Mit adjunk macskáknak kullancs ellen?
16
Máj

Azt talán nem is kell magyaráznunk, hogy miért szükséges, hogy a kullancsok okozta fertőzésekkel szemben megvédjük a házi kedvencünket, de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt.

Mit kell tudni a kutyáknak adott jutalomfalatokról?
22
Márc

Jutalmazd meg a kutyát, ha jól csinálja! Válogass puha vagy roppanós kutya jutalomfalatok között!!!

Segítség a macskák emésztéséhez: a macskafű alkalmazása
15
Febr

A macskák alapvetően húsevők, hiszen a természetben is ragadozók. Éppen ezért inkább ezt a táplálékot részesítik előnyben, de nem ritka látvány, hogy a szabadban lévő macskák megrágcsálják a füvet.

Szükséges-e a kutyáknak vitamin?
20
Febr

Óhatatlanul is felmerül a kérdés, hogy a kedvencének szüksége lehet-e egy kis plusz vitaminra.

Tényleg szükséges a digitális játék macskáknak?
30
Ápr
Utazás cicával, avagy milyen a tökéletes macska hordozó?
08
Ápr

A cicák többsége nem rajong az utazásért. Ez nem meglepő, hiszen szemben a kutyával, ő nem csak és kizárólag az emberhez, hanem a helyhez (is) kötődik.

Ferplast Bluextreme 1100 - 1500 Külsőszűrő Tartós Teszt
13
Máj

Tartós, majd 2 éves teszt a Ferplast Bluextreme 1100 és 1500 külső szűrőkről!

Ezen tesztünkben az Olasz Ferplast cég Bluextreme elnevezésű akváriumi külső szűrő család tagjait vesézzük ki!

Ferplast Chef Pro Automata Haletető Teszt
17
Máj

A Ferplast Chef automata haletető a kényelem és megbízhatóság mintaképe, vagy csak a lustaságunk netovábbja? Az akvarisztika, megkíván egy olyan tárgyat mellyel a legszebb dolgot bízzuk rá egy készülékre?

A legjobb minőségű kutyatáp
04
Ápr

Már kisgyermekkorban megtanulja mindenki, de azt már elfelejtik hozzátenni, hogy nem csak és kizárólag húsra van szükségük az egészséges táplálkozáshoz.

Minden, amit a macskamentáról tudni lehet
19
Máj

Hallottál már arról a különleges növényről, ami többféle gyógytea fontos alkotórésze, emellett nyugtató és fájdalomcsillapító hatásáról is ismert, mindennek tetejébe pedig még a cicádat is bármire ráveheted általa? Igen, erre mind képes a macskamenta!

 

 Melyek az alapvető kutyafelszerelések egy kölyökkutyához?
02
Jún

Úgy döntöttél, hogy egy kölyökkutyával lenne teljes az életed? Ma összefoglaljuk, hogy milyen kutyafelszerelés szükséges egy kis bundáshoz, hogy biztosan mindenkinek kényelmes legyen a közös kezdés!

Madáretetők, madáritatók – ezeket mindenképp tartalmazza a kalitka
21
Máj

Te is gondolkodtál azon, hogy madártartásra add a fejed?  Maradj velünk és segítünk eligazodni a madártartás rejtelmeiben, a kalitkák, a madáretetők és a madáritatók világában!

A kutyakiképzés alapfelszerelése: a retriever póráz
04
Jún

Úgy érzed, hogy ráférne egy kis nevelés a kutyádra? Nem tudod, hogy hogyan szoktasd hozzá a láb melletti, normál ütemű sétához? Ne aggódj, hiszen a megoldás nem más, mint egy megfelelő retriever póráz és egy kis kitartás. 

Az 5 legkelendőbb kutyajáték
08
Jún

Kedvenced minden nap az ajtóban vár, mikor hazaérsz, és már hozza is a kedvenc kutyajátékát, hogy végre játssz vele egy kicsit. Neki ezek a pillanatok jelentik a nap legfontosabb időszakát, hiszen együtt lehet azzal, akit a legjobban szeret.

Nem csak a bolhairtó nyakörv a jó választás!
10
Jún

Kevés gazdi van, aki ne találkozott volna már valaha a bolhákkal, legyen kutyája vagy macskája. A többség azonnal bolhairtó nyakörvért kiált, de nem biztos, hogy csak ez az üdvözítő megoldás. Lássuk, hogy milyen lehetőségek vannak az élősködők ellen

Minden kutyának más a megfelelő kutyahám
14
Jún

Ideje egy megfelelő hámot beszerezned a négylábúdnak, mivel egy igazi kis szabadulóművész? Mivel még nem foglalkoztál a kérdéssel, így nem igazán tudod, hogy milyen is lenne a megfelelő. Most bemutatjuk, hogy milyen típusú kutyára melyik kutyahám való.

Mennyibe kerülnek a különböző papagájfajták?
16
Jún

Manapság hazánkban rendkívül nagy népszerűségnek örvend a különböző papagájfajták tartása. Ez nem is meglepő, hiszen itthon lényegesen olcsóbban tarthatjuk ezeket a díszmadarakat, mint tőlünk nyugatabbra. Miért van ez így?

Szükséges-e vagy sem a cica vitamin?
20
Jún

Szerencsére a macskák vitaminigénye egyáltalán nem különbözik sokban a többi húsevő állatokétól. Éppen ezért ma megnézzük, milyen cica vitaminokkal érdemes táplálni a bársonytalpúdat ahhoz, hogy tökéletes egészségnek örvendjen.

Mitől jobb a prémium kutyatáp?
23
Jún

Minden gazdi számára a legfontosabb, hogy a kedvence megkapja a szervezete szempontjából legfontosabb tápanyagokat. Mivel minden kutya más, megnézzük, hogy miért jobb a prémium kutyatáp.

A kutyák ehetnek görögdinnyét?
10
Aug

Ehet a kutyánk görögdinnyét? A rövid válaszunk: Igen! De mielőtt megkínálnád négylábú barátod ezzel az ízletes gyümölccsel, van néhány dolog, amit tudnod kell.

Egy 4 hetes kutya bolhátlanítása otthon
11
Aug

Szerencsére Egy 4 hetes kutya bolhátlanítása könnyűszerrel megoldható. De lássuk, hogy honnan tudjuk, hogy most éppen bolhairtásra van szükség a kedvencünk életében!

Mi a különbség az akvárium és a terrárium között?
17
Aug

Egyre gyakrabban találkozunk olyan igénnyel, hogy valaki a hüllőjét egy akváriumba szeretné tenni. Ezért lássuk, hogy mi a különbség az akvárium és a terrárium között!

A macskák számára kötelező a cicaház?
27
Aug

Van egy gyönyörű szobacicád, akit szívesen meglepnél egy izgalmas cicaházzal? Esetleg egy kijárós bársolytalpúval rendelkezel, akinek egy kültéri cicaházra lenne szüksége, de nem tudod, hogy milyet vásárolj? Cikkünk segít eligazodni ebben a rengetegben.

Hogyan ápoljuk a kutyánkat, avagy a kutyatrimmelő szükségessége
29
Aug

A kutyák bundáját nem csak a nyári hónapokban kell ápolni, hanem egész évben fontos, hogy megfelelően karban legyen tartva. Mivel vannak olyan időszakok, hogy nem tud eljutni a kedvencével a kutyakozmetikába, így érdemes megtanulni az otthoni szőrzetápolást.

A növények számára hasznos: az akvárium táptalaj
30
Aug

Egy ápolt és harmonikus akvárium kötelező tartozéka a különböző fajtákból álló akváriumi növényzet. Ennek az ápolása nem mindig egyszerű, és a betelepítés sem zökkenőmentes. Ismerjük meg ma, hogy mire jó az akvárium táptalaj, és kell-e minden esetben a növényeknek!

Kutyáknak és macskáknak is praktikus a bolhairtó sampon
31
Aug

Téged is kerülgetett már a szívbaj, hogy kedvenced bolhás lehet, mikor elkezdett intenzíven vakarózni? Sajnos teljesen jogosan retteg mindenki a bolháktól, mivel ezek az apró kis élősködők rendkívül gyorsan szaporodnak, így nem csak a négylábú, de az egész lakás veszélyben van. Lássuk, hogyan segíthet a bolhairtó sampon!

Akvárium vásárlása gyerekeknek? Mutatjuk a listát hogyan kezdjétek el!
08
Szept

Ha az első akvárium beszerzése előtt állsz vagy ha szeretnél gyermekeddel beindtani egy kezdő szettet, akkor itt van egy egyszerű útmutató tőlünk a megfelelő halfajok és felszerelések kiválasztásához.

Bolha megelőzés ősszel: Így készülj fel
17
Szept

Tudtad, hogy a bolhák a hűvösebb hónapokban is aktívak - nemcsak a tavaszi / nyári időszakban? Ezért javasoljuk, hogy négylábú bundás barátodnál egész évben alkalmazni a megelőző szereket. Annak érdekében, hogy ezt jobban megértsük, vess egy pillantást nagyszerű cikkünkre. 

Mekkora és mit tud az ideális nyúlketrec?
18
Szept

Háziállatra vágysz, de sokat dolgozol? Úgy érzed, hogy szívesen vennél egy kedves kis lakótársat, ami jól el tudja foglalni magát abban az időben, amikor nem vagy vele? Akkor neked a nyúl pont megfelelő lehet, de ha keveset vagy vele, akkor csakis párban. Lássuk is, hogy mekkora nyúlketrec kell egy vagy két nyuszinak!

Kutyacipő: úri huncutság vagy tényleg hasznos?
05
Okt

Egyre többször látod, hogy a szomszéd négylábúja kutyacipőben parádézik az utcán, és benned is felmerült, hogy lehet, hogy követned kellene a példáját? Persze ezernyi kérdés merül fel, hogy tényleg hasznos-e, vagy épp csak divatból adják a kutyákra. Mai cikkünkben elmondjuk, hogy mikor hasznos és mikor felesleges a kutyacipő.

Hogyan válasszunk levegőztetőt akváriumba?
30
Okt

Kedvet érzel az akvarisztikához? Már rendeznéd is be az új otthont a kis kedvenceidnek, de nem tudod, hogy milyen lenne az ideális levegőztető akváriumba? Vegyük sorra, hogy mit érdemes végiggondolni!

Mit kell tudni a Prey Dummy-ról?
04
Nov

Makacskodik a kutyád, és véletlenül sem rohanna az eldobott labdáért? Szeretnéd apportírozni és jutalmazni is? Próbáld ki a különböző apport tárgyakat, melyek közül ennek legjobban a Prey Dummy felel meg!

 

A legfontosabb tudnivalók a macska etetésről
05
Nov

Mik legfontosabb szempontok a macska táplálkozását tekintve? Mit kell tudni az emberi táplálékokról, és mi szükséges valóban a macskáknak? Ma utánajárunk, hogy mik azok a tápanyagok, amikre feltétlenül szüksége van a cicának ahhoz, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet éljen!

A legjobb játékok tengerimalacoknak
06
Nov

A tengerimalacok nagy népszerűségnek örvendenek, ha háziállatokról van szó. Bár imádnak enni, és preferálnak mindent, ami finom, de mégis, egyáltalán nem unalmas velük az élet. Nem csak összebújni szeretnek a gazdival, de rajonganak a különböző játékokért is. Éppen ezért ma nézzük meg, hogy milyenek a legnépszerűbb tengerimalac-játékok, és hogyan is kell ezt elképzelni!

Hogyan kell etetni a kiscicákat cumisüvegből
16
Nov

Előfordulhat, hogy egy cicát üveggel kell etetni, ha árva vagy elválik az anyjától, illetve ha az anya nem képes ápolni a cicát. A cumisüveges táplálás és a cicák nevelése mellett gondot kell fordítani a prémium táplálkozásra, a jó körülményekre és az egészséges érzelmi fejlődésre.

Miben más egy kölyökkutya fürdetése, mint egy felnőtté?
18
Nov

Jó hír, hogy szinte semmiben nem különbözik a kölyökkutyák fürdetése a felnőttekétől, maximum abban, hogy milyen fürdetőt használunk. Lássuk, hogy mit is kell tudni erről a készítményről!

Megelőzhető a porckopás? – Porcerősítő kutyáknak
04
Dec

Abban minden gazdi egyetért, hogy a kutyák számára a mozgás az egyik legfontosabb dolog, így ha ennek során fájdalom lép fel, akkor az roppant mód kellemetlen a számukra. Sőt, hosszú távon biztosan rengeteg fájdalommal jár, így a legjobb megoldás, ha megelőzzük az esetleges porckopást. De vajon melyik a legjobb porcerősítő kutyáknak?

Milyen lehet a szakállas agámának való terrárium?
06
Dec

Nem érdekel az akvarisztika, inkább egy tetszetős terráriumot rendeznél be? Tanácstalan vagy, hogy milyen hüllőt érdemes tartani, ami nem túlságosan igényes, de mutatós, és a beszerzése sem jelent gondot? Mit szólnál egy szakállas agámához a terráriumba?

Hogyan védekezzünk a kutyaszájszag ellen?
27
Dec

Nem szereted, amikor a kedvenced puszit ad, mert kellemetlen a lehelete? Szinte menekülsz a szája elől, és úgy gondolod, hogy ez természetes, mert minden kutya szája büdös? Ez óriási tévedés, mert elég széles a paletta az egészséges kutya szájszaga és a büdös között. De vajon mit tegyünk a kutyaszájszag ellen?

Macskatáp: minden, ami tudni szeretnél róla
29
Dec

Minden felelős macskatartó tudja azt az apróságot, hogy egy macskát sem etetünk kizárólag száraztáppal. Hiszen a száraztáp bár rendkívül hasznos, de a legtöbb esetben nem tartalmazza az egészséges fejlődéshez szükséges minden vitamint és ásványi anyagot. Ismerjük meg közelebbről ezeket a macskáknak szánt táplálékokat!

Miért érdemes hőszigetelt kutyaház vásárlásán gondolkozni?
05
Jan

Napról napra egyre hidegebb van, amit nem csak mi, emberek érzékelünk, hanem négylábú barátaink is. Ahhoz, hogy mindenki számára jól kezdődjön a hideg évszak, fontos, hogy a megfelelő körülmények biztosítva legyenek a számára. Vannak benti és kinti kutyák egyaránt, de vajon melyiknek van a legnagyobb szüksége egy hőszigetelt kutyaház beszerzésére?

Fogmosás kutyáknak, kutyafogkrém használatával
07
Jan

Te is észrevetted, hogy egy idő után a kedvencednek kellemetlenebb a lehelete, és a fogain is egyre jelennek meg a sárgás, majd barnás, végül fekete elszíneződések? De vajon mit tehetünk azért, hogy ne kelljen félévente leszedetni a fogkövet, ami általában bódítással jár? Lássuk, hogy miért is jó választás a kutyafogkrém!

Miért hasznos a világító nyakörv?
08
Jan

Gondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne, ha a kedvenced is úgy kedvelné a nyakörvét, mint te? A legjobb, ha olyanná varázsolod, amire szívesen néz rá ő is, nem vakítja, de mindenki számára hasznos is egyben, Ismerjük meg a világító nyakörv hasznosságát!

A kutyaajtó beépítése gyerekjáték
02
Febr

Veled is előfordult már, hogy a napod nagy részét az tette ki, hogy a kijárós házi kedvencednek nyitogattad az ajtót? Ha igen, akkor jól ismered az érzést, és biztosan elgondolkodtál már azon, hogy mi lehet a megoldás. Ismerd meg velünk, hogy milyen egyszerű a kutyaajtó beépítése!

Alapvető állatfelszerelés – ezek szükségesek a felelős állattartáshoz
07
Febr

Ki ne hallotta volna már manapság a felelős állattartás fogalmát?! Sokan nem is tudják, hogy mit is jelent igazán, hiszen bár számtalan helyről érkezik felénk az információ, mégis sokak fejében nem áll össze egy egésszé, hogy mi az a szaporítás, amit kerülni kellene, és mi mondjuk az alapvető állatfelszerelés része. Te tisztában vagy a legfontosabbakkal?

 

Az ideális kutyahám kistestű kutyáknak
08
Febr

Kicsi kutyád van, de igazi energiabomba? Félted, hogy esetleg meglép a nagy rohangálásban, vagy csak szimplán baja esik? Ebben az esetben is érdemes inkább a kutyahám mellett dönteni négylábú kedvenced számára.