Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

akvarisztika
csincsilla
degu
egér
hörcsög
hüllők
kerti tó
kullancs
kutya
macska
madár
mókus
növényápolás
nyúl
papagáj
patkány
rágcsáló
rák
sün
teknős
tengerimalac
terrárium
törpe hörcsög
Törpemalac
törpenyúl
vadászgörény
Szűrés törlése

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

Hasznos tudnivalók az akváriumi növények kapcsán
01
Dec

Manapság sokan döntenek amellett, hogy otthonukat egy szép akváriummal díszítik, amiben nemcsak halak, hanem akváriumi növények is helyet kapnak. Ez logikusnak is tűnik, hiszen a halak számára természetes közeget szeretnének biztosítani.

Ha mi is közéjük tartozunk, vagy még egyelőre csak játszadozunk az otthoni akvárium gondolatával, akkor van valami, amit feltétlenül tudnunk kell. Nemcsak a halakról kell sokat tanulnunk, hanem amennyiben növényeket is szeretnénk telepíteni, akkor azokról is.

Így lesz mindig tiszta a kis méretű kerti tó
29
Nov

A kis méretű kerti tó telepítése sokak számára vonzó alternatívát jelent, ha egy kicsit esztétikusabbá szeretnék tenni az udvarukat. Talán még mi is kacérkodunk a gondolatával, mielőtt azonban döntenénk, fontos tudnunk valamit.

A kerti tavat rendszeresen tisztítani kell, függetlenül attól, hogy az mekkora méretű. Ha ugyanis ezt elmulasztjuk, vagy nem a megfelelő módon végezzük el, akkor hamar piszkos, zavaros lesz a víz. Ez amellett, hogy ront a tó esztétikus kinézetén, a benne élő halaknak és növényeknek sem tesz jót.

Kisállat szőrnyíró és más eszközök a kutya szőrének rendben tartásához
15
Nov

A kutyatartás nemcsak az állat etetéséből, sétáltatásából vagy szeretgetéséből áll, ugyanúgy hozzátartozik a szőrének ápolása, rendben tartása is. Ehhez pedig nélkülözhetetlen a kisállat szőrnyíró és más eszközök használata.

A mostani cikkünkben ezt a témát fogjuk egy kicsit jobban is górcső alá venni, gyere, és tarts velünk!

Az Acana táp is remek választás, ha a kutyád egészségéről van szó
08
Nov

Ahhoz, hogy egy kutyának minden szükséges feltételt biztosítsunk a boldog, aktív és kiegyensúlyozott élethez, körültekintően kell megválasztanunk, hogy mit adunk neki enni. Az Acana táp például egy remek választás lehet, de természetesen más alternatívák is léteznek.

Az, aki háziállatot szeretne tartani, sok esetben dönt egy kutya mellett, hiszen nincs is náluk hűségesebb állat. Egy eb igazi társ lehet a mindennapokban, már-már családtaggá válhat, ha odafigyelünk rá és megadjuk neki azt a szeretetet és törődést, amire szüksége van.

Az ideális hörcsögketrec kiválasztása
02
Nov

Sokan, ha háziállatra vágynak, akkor kutya vagy macska mellett döntenek, ugyanakkor egyre többen vannak azok is, akik inkább egy hörcsögöt fogadnak magukhoz. És itt szokott felmerülni az első égető kérdés is, ami nagy fejtörést okozhat: milyen legyen a hörcsögketrec?

A kutyád a Happy life lazacos száraz kutyaeledelt választaná – most eláruljuk, miért
24
Okt

Amikor szóba kerül a kutyatartás, akkor sokan csak annak pozitív oldalát és az előnyeit látják, holott ha úgy döntünk, hogy magunk mellé fogadunk egy ebet, az sok plusz feladattal jár. Oda kell figyelnünk például a megfelelő táplálására, amihez remek alternatívát jelent a Happy life lazacos száraz kutyaeledel.

A kutyák számára is nagyon fontos, hogy változatosan étkezzenek és tápanyagokban gazdag eledeleket fogyasszanak. A megfelelő módon történő táplálásukkal biztosíthatjuk, hogy egészségesek, energikusak és jókedvűek legyenek.

Anibent natúr száraz sampon a kutya szőrének megfelelő ápolásához
19
Okt

A kutyatartás egy sok kihívással járó, felelősségteljes feladat, aminek többek között része a házi kedvencünk szőrének tisztítása, megfelelő módon történő karbantartása is. Ebben nagy segítséget nyújt az Anibent natúr száraz sampon, ami hatékonyan, ugyanakkor kíméletesen tisztít.

Amikor szóba kerülnek a kutyák, akkor sokan csak a kutyatartás pozitívumait látják, holott jó néhány feladat is társul hozzá, amit rendszeresen el kell végeznünk ahhoz, hogy az ebünk egészséges legyen és komfortosan érezze magát.

Versele Laga Country's Best Cuni-Fit pure a háztáji nyulak táplálására
17
Okt

Manapság egyre többen döntenek a háztáji állatok, például nyulak tartása mellett, mely esetben a Versele Laga Country's Best Cuni-Fit pure nyúleledel remek választás lehet, azzal ugyanis biztosítható, hogy minden fontos tápanyagot megkapjanak.

A háztáji állattartás sokak számára vonzó alternatíva lehet, akik úgy döntenek, hogy ahelyett, hogy boltban vásárolnák meg, saját maguk szeretnék megtermelni, előállítani a különböző húsokat, tejtermékeket és egyéb állati eredetű készítményeket.

Elkényeztetett kedvencek? Gazdik ébresztő!!!
14
Okt

Nem így gondoljuk! Igazából a négylábú „családtagjaink” pont azt kapják a gazdiktól, amire szükségük van a szereteten kívül is!

A modern kutya- és macskaeledelek gyártói ma már megfelelő tudományos háttérrel állítják össze a kedvenceinknek szánt eledeleket. Ezekben a előre elkészített eleségekben minden benne van, amire a cicának vagy a kutyusnak szüksége van, és semmi olyan nincs bennük, amire nincs szükségük.

De vajon a mi a helyzet a házi kedvenceik gazdáinak az étrendjével, életmódjával?

Halloweeni biztonsági tippek kisállatoknak
13
Okt

A Halloween egy izgalmas ünnep, amelyet az emberek és a kisállatok is élveznek. Azonban fontos, hogy a kisállatok biztonságban legyenek ezen a napon is. Ebben a blogbejegyzésben bemutatunk néhány olyan biztonsági tippet, amelyek segítenek megvédeni a kisállatokat Halloweenkor.

A te kutyád milyen kutyaházat választana?
12
Okt

Akárcsak nekünk, embereknek, a kutyánknak is szüksége van egy megfelelő kialakítással és mérettel rendelkező, kényelmes otthonra - azaz kutyaházra -, ahol komfortosan és biztonságosan érezheti magát.

Nézzük, hogy mit érdemes szem előtt tartanod, és mit gondolj át, hogy minél előbb megtaláld szeretett házi kedvencednek a legtökéletesebb otthont!

Fajták és nevelhetőség - Társasági, Munka- és Magyar kutya fajták
10
Okt

A kutyák több évezredes társas kapcsolatban állnak az emberrel, és számos különböző fajtájuk létezik. A kutyák nem csak társasági lények, hanem munkára is képesek, és számos feladatot ellátnak az emberek szolgálatában.

A kutyák régóta az ember legjobb barátai közé tartoznak. Számos különböző fajtájuk van, amelyek különböző célra és tulajdonságokra lettek kitenyésztve. Ebben a cikkben áttekintjük a társasági, munka- és magyar kutya fajtákat, és megvizsgáljuk, hogy mennyire nevelhetőek ezek a kutyusok.

Miért jó választás a Sera Fishtamin díszhalaknak?
05
Okt

Egy szép akvárium, amiben díszhalakat tartunk, sokáig az otthonunk ékessége lehet, ám ehhez oda kell figyelnünk néhány fontos dologra. Például arra, hogy megadjuk a halaknak a szükséges vitaminokat, amit a Sera Fishtamin termékkel tehetünk meg.

Amellett, hogy egy ilyen vitaminkészítmény hozzájárul a halak egészségéhez, a stressz-szintjüket is csökkenti. Csak ritkán gondolunk bele abba, hogy egy új faj betelepítése vagy a vízcsere is mennyire megterhelheti a halakat, pedig ez egy olyan jelenség, amivel foglalkoznunk kell.

Versele Laga Country's Best MinaVital: egy szuper vitaminkeverék baromfiknak
27
Szept

Ha baromfikat is tartunk otthon, akkor figyelnünk kell arra, hogy megfelelően tápláljuk őket és minden fontos ásványi anyagot, illetve vitamint biztosítsunk számukra - ebben nyújt segítséget a Versele Laga Country's Best MinaVital vitaminkeverék.

Ugyanúgy, ahogy más állatoknak - például a házi kedvenceink, a kutyák és a macskák -, a baromfiknak is szükségük van az értékes tápanyagokra, melyek hozzájárulnak az egészségükhöz és a megfelelő energiaszintjükhöz.

Cavalor SPORT Western Mix lótáp a paripák teljesítményének növeléséhez
25
Szept

Felelősségteljes lótartóként nem mehetünk el vállat vonva a kérdés mellett, hogy melyik eledelt érdemes választani szeretett paripánk számára. A Cavalor SPORT Western Mix lótáp a lehető legjobb megoldást kínálja, ugyanis minden fontos tápanyagot biztosít, amire egy edzett és egészséges lónak szüksége lehet.

Az, hogy a lovunkat milyen eledellel tápláljuk, nagymértékben meghatározza az egészségügyi állapotát, a fittségét, az energiaszintjét, az életkedvét és persze a szőrzetének dússágát, fényességét is.

Hasznos tudnivalók a kutyanyakörv kiválasztásáról
22
Szept

Ahhoz, hogy felelősségteljes kutyagazdi váljon belőlünk, sok mindenre oda kell figyelni, például a megfelelő kutyanyakörv kiválasztására. Elvégre ez egy alapfelszerelés, amire mindenkinek szüksége van, aki úgy dönt, hogy ezentúl megosztja az életét egy ebbel.

A kutyák egyik kedvenc elfoglaltsága a sétálás, játszás, szaladgálás, amihez bizony tér kell. Jó esetben vagy egy udvarunk, ahol a házi kedvencünk szabadon mozoghat, de még ebben az esetben is érdemes - udvar híján pedig egyenesen kötelező - őt elvinni parkokba vagy kutyafuttatókra.

Tőgykrém használata a szarvasmarhák, kecskék, juhok egészsége érdekében
19
Szept

Az állattartás egy rendkívül felelősségteljes feladat, amit, ha jól akarunk csinálni, akkor olyan speciális készítményeket is használnunk kell, mint amilyen a tőgykrém. Egy ilyen termék ugyanis kulcsfontosságú szerepet tölt be a háztáji állatok - például szarvasmarha, kecske vagy juh - egészségének fenntartásában.

A tejelő állatok számára a tőgyápolás rendkívül fontos, mert ennek a testrészüknek az egészsége nagy hatással van arra, hogy mennyi és milyen minőségű tejet tudnak termelni. Erre a feladatra tehát nagyon fontos, hogy felelősségteljes állattartóként kellő időt és energiát szánjunk.

A Sera Toxivec készítmény - avagy így őrizd meg az akváriumod esztétikáját!
14
Szept

Az akvárium a lakásunk egyik legszebb dísze lehet, ha kellő figyelmet szentelünk rá, és nem vagyunk restek olyan készítményeket használni, mint amilyen a Sera Toxivec. Ez egy rendkívül hasznos vízkezelő szer, amivel sokat tehetünk az ökoszisztéma egészségéért.

Egy újonnan kialakított akvárium mindig nagyon szép, hiszen kristálytiszta a vize, egészségesek a benne lévő halak és növények. Ez azonban nem a véletlen műve, hiszen a vizet minden esetben kezelni kell, méghozzá a megfelelő módon és a megfelelő termékeket alkalmazva.

A Royal Canin kutyatáp remek választás minden eb számára
07
Szept

Amikor imádott kutyánk egészségéről van szó, akkor mindannyian szeretnénk megtenni a tőlünk telhetőt, erre pedig remek megoldást kínál a Royal Canin kutyatáp. A termékcsaládban ugyanis kizárólag olyan eledeleket találunk, amik minden fontos tápanyagot és vitamint tartalmaznak.

A megfelelő eledel kiválasztása azonban nem mindig egyszerű feladat, különösen, ha olyan sokféle minőségi termék közül lehet válogatni, mint ami a mi webáruházunkban is fellelhető. Ebben az írásunkban a Royal Canin kutyatápok lesznek fókuszban, lássuk, mit érdemes tudni róluk, és miért imádják annyira az ebek!

A holland törpenyúl gondozása, etetése
30
Aug

Ha egy kis méretű, csendes, rendkívül kedves és viszonylag kevés odafigyelést igénylő háziállattal szeretnénk megosztani az életünket, akkor a holland törpenyúl tartása számunkra is ideális döntés lehet.

Ebben az írásunkban a holland törpenyúl gondozását, etetését vesszük górcső alá, hogy ezzel is segítsünk azoknak, akik még nem biztosak a döntésben. És persze azok is bátran olvassanak tovább, akik már magukhoz vettek egy ilyen kisállatot, és szeretnék tudni, hogy miként tudnak a lehető legjobban gondoskodni róluk.

Kerti tó tisztítása: így csináld jól!
31
Júl

A halastó telepítése remek döntés, hiszen esztétikailag garantáltan a kertünk fénypontjává válik, mindamellett, hogy a látvány minket is gyakran kicsalogat majd a házból. A kerti tó tisztítása azonban egy olyan, rendszeresen elvégzendő feladat, amiről semmiképp sem feledkezhetünk meg.

Ebben a blogcikkünkben ezt a témát vesszük górcső alá: elmondjuk, hogy mik azok a dolgok, amiket mindenképp szem előtt kell tartanunk ezzel betekintést adva abba, hogy ideális esetben a kerti tó tisztítása hogyan történik.

Csirkés játékok, a kutyák nagy kedvencei
19
Júl

Igazán szívet melengető esemény, amikor magunkhoz veszünk egy kutyát, ám ahhoz, hogy ő is maradéktalanul boldog legyen, nagyon fontos, hogy sokat játsszunk vele. Például a csirkés játékokkal, amik garantáltan felkeltik az érdeklődésüket.

Ha időt szánsz rá, hogy feltérképezd, milyen kutyajátékok közül tudsz választani, akkor hamar találkozhatsz azokkal a gumiból készülő, csirkeformájú figurákkal, amik nyomás hatására éles csipogó hangot adnak ki.

Hogyan alakítsd ki a macskakifutót?
12
Júl

Bár tény, hogy a macskáknak nincs akkora mozgásigényük, mint a kutyáknak, ez még nem jelenti azt, hogy ők nem szeretnek kint lenni. Erre kínál nagyszerű lehetőséget egy otthon is kialakítható macskakifutó.

Mivel a tudatosan kialakított macskakifutóról viszonylag kevés információ érhető el, ezért arra gondoltunk, hogy a mai blogcikkünkben górcső alá vesszük ezt a témát, és elmondjuk, hogy hogyan érdemes kialakítani.

A kutya először otthon: felszerelés és névválasztás
06
Júl

Mikor egy kutya először érkezik haza, rengeteg új dologgal kell szembenéznie. Az első és legfontosabb lépés az otthoni felszerelés beszerzése és a megfelelő név kiválasztása.

A kutya számára kényelmes és biztonságos környezet kialakítása elengedhetetlen, és ez magában foglalja a megfelelő ágyat, játékokat, tálakat és pórázt. Emellett a kutya is egyedi névre vágyik, ami megfelelően kifejezi a személyiségét és könnyen meg jegyezhető.

Minden, amit a száraz kutyatápról tudni érdemes
23
Jún

Mit érdemes róluk tudni? Miért ne mellőzzük őket? Mire kell odafigyelni, amikor ilyen tápokat adunk a kutyusnak, és úgy egyáltalán, mennyit érdemes neki kiporciózni egy nap? Ebben a blogbejegyzésünkben választ adunk ezekre a kérdésekre.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes kutyát magunknak: Fontos szempontok és tanácsok
18
Jún

A kutyatartás egy örömteli és felelősségteljes feladat, ami hosszú évekre szóló kötelezettséggel jár.

Ebben a cikkben áttekintjük a legfontosabb szempontokat, amik segítenek a tökéletes kutyát kiválasztani, így biztosítva, hogy a következő évek boldog és kiegyensúlyozott legyenek a kutyával együtt.

Mit ehet a hörcsög, és hogyan biztosítható számára a változatos étrend?
15
Jún

A hörcsögök legalább annyira szerethető állatok, mint a kutyák vagy a macskák, és hozzájuk hasonlóan ők is egyedi táplálkozási igényekkel rendelkeznek. Nem csoda hát, ha benned is megfogalmazódott már a kérdés, hogy mégis mit ehet a hörcsög?

A macskaalom alátét használatának előnyei
12
Jún

A macskák számára az alom helye rendkívül fontos, hiszen ez a terület a kényelmüket és higiéniai igényeiket szolgálja. A kialakítása tehát egy lényeges feladat, melynek során érdemes használni macskaalom alátétet is.

Ha érdekel a téma, akkor tarts velünk, ugyanis most sok hasznos tudnivalót osztunk meg a témáról!

Mit tehetsz a kutya gyulladt szemével?
07
Jún

“Mit tegyek a kutya gyulladt szemével?” - ez a kérdés nagyon sokszor felmerül a felelősségteljes kutyatartók körében, amikor észreveszik az olyan tüneteket, mint a szem körüli duzzanat, pirosság, gyakori pislogás, illetve szemkönnyezés. 

A szemgyulladás kényelmetlenséget és fájdalmat okozhat a kutyának, és hosszú távon akár súlyosabb szemproblémákhoz is vezethet. Éppen ezért nem szabad félvállról venni a dolgot, sőt, minél előbb kezelni kell, hogy elkerülhetőek legyenek a következmények.

Omnipur Sera a halbetegségek megelőzésére, kezelésére
31
Máj

Amennyiben van otthon egy akváriumod, akkor rendkívül fontos, hogy odafigyelj a halak egészségének megőrzésére, illetve a különböző betegségek megfelelő módon történő kezelésére. Ez utóbbiban nyújt nagy segítséget az Omnipur Sera készítmény.

Az akváriumban tartott halakra számos betegség jelent veszélyt, ilyenek például a bakteriális fertőzések, az uszonyrothadás, illetve a gombásodás. A tünetek észlelésekor azonnal el kell kezdeni a célzott kezelést a megfelelő termékek használatával.

A fojtó nyakörv felrakása a kutyára
24
Máj

A kutyatartás rengeteg örömöt okoz, ugyanakkor komoly felelősséggel is jár, hiszen ki kell vívnunk az eb tiszteletét ahhoz, hogy hallgasson ránk és szót fogadjon nekünk. Többek között a fojtó nyakörv felrakása is egy olyan feladat, amit meg kell tanulnunk jól csinálni.

Ebben a cikkben kicsit részletesebben is bemutatjuk ezt a rendkívül hasznos kutyanyakörvet, elmondjuk, hogy hogyan kell felhelyezni az állatra, illetve arról is szó lesz, hogy mire kell figyelni a használata során.

Macska SpotOn és egyéb kullancs elleni készítmények
19
Máj

A kullancsok, bolhák, illetve egyéb paraziták által terjesztett betegségek súlyos veszélyt jelenthetnek a házi kedvencünkre. Éppen ezért mindenképpen érdemes kullancs elleni termékeket, készítményeket használni, mint amilyen a macska SpotOn is.

Ebben az írásunkban kicsit részletesebben is kifejtjük, hogy mit érdemes tudni ezekről a szerekről, illetve más termékekről is szó lesz, amik legalább annyira hatékonyak a kullancsirtásban, mint a rácseppentő oldatok. 

Tudnivalók a megfelelő macskaeledelről és a macskák etetéséről
14
Máj

Mindig felelősségteljes döntés, amikor úgy határozunk, hogy egy cica gazdájává válunk. Többek között azzal kapcsolatban is körültekintőnek kell lennünk, hogy mely macskaeledelekkel tápláljuk az új családtagunkat, merthogy az lesz.

És persze, nem csak az számít, hogy mit adunk neki enni, hanem az is, hogy mikor etetjük, és mennyit porciózunk ki neki, hiszen a minőség, a mennyiség és a megfelelő gyakoriság is rendkívül fontos.

Lótáp, abrak és jutalomfalat: avagy mire érdemes figyelni a lovunk etetésekor?
07
Máj

Ugyanúgy, ahogy más állatok, a lovak esetében sem mindegy, hogy milyen termékekkel, eledelekkel tápláljuk őket. Nagyon fontos tehát, hogy melyik lótáp, abrak és jutalomfalat mellett döntünk.

Ha szívesen olvasnál többet is erről a témáról, akkor a lehető legjobb helyen vagy, most ugyanis sok hasznos információt osztunk meg a lovak táplálásáról, illetve a megfelelő lótáplálékok kiválasztásáról.

Hatékony megoldások kutya bolha ellen
17
Ápr

Amennyiben a kutyatartás mellett döntünk, akkor bizony előbb vagy utóbb számolnunk kell azzal, hogy szembekerülünk egy komoly ellenséggel. Ez pedig nem más, mint a kutya bolha, ami az egyik legalattomosabb élősködő az összes közül.

Ha többet is szeretnél megtudni erről a témáról, akkor olvass tovább, ebben a bejegyzésünkben ugyanis megosztunk néhány fontos dolgot róla. Először is arról lesz szó, hogy miért nélkülözhetetlen a kutya élősködők elleni szerek, eszközök használata, utána pedig azt is eláruljuk, mit tehetsz, ha a megelőzést már elmulasztottad.

Milyen jellemzői vannak a minőségi kutyatápoknak?
13
Ápr

Ahhoz, hogy a kutyánk egészségesen fejlődhessen, minden fontos tápanyaghoz, illetve vitaminhoz hozzá kell jutnia. Ez azt jelenti, hogy kizárólag a minőségi kutyatápok alkalmasak az etetésükre, hiszen csak ezek a termékek képesek biztosítani számukra a létfontosságú összetevőket.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen jellemzőkkel bírnak a valóban minőségi kutya szárazeledelek, akkor ez az írásunk most neked szól. Először is elmondjuk, hogy honnan tudhatod, hogy a megfelelő terméket választod-e, illetve arról is lesz szó, hogy milyen márkák közül érdemes választanod, ha biztosra szeretnél menni.

Ezért nélkülözhetetlen a Betta Aquatan vízkezelő szer használata
09
Ápr

Az akvárium a lakásunk egyik legszebb dísze lehet, ehhez azonban nélkülözhetetlen, hogy folyamatosan odafigyeljünk a megfelelő vízminőségre. A halak, illetve a növények egészsége érdekében érdemes rendszeresen használni a Betta Aquatan vízkezelő szert.

Érdekel, hogy mi mindent érdemes tudnod erről a nagyszerű akvárium vízkezelő szerről? Akkor olvass tovább, ugyanis a következő sorokban mindent elmondunk róla. Szó lesz a legfontosabb tulajdonságairól, előnyeiről, illetve azt is eláruljuk, hogy mire kell figyelni a használatakor.

Foresto nyakörv és más praktikák kullancsok, bolhák ellen
03
Ápr

Egy olyan kis kedvenc, mint amilyen egy kutya vagy macska, rengeteg örömöt hozhat a házba, ugyanakkor az állattartás számos feladattal is jár. Például meg kell óvnunk őket az élősködőktől, amire remek megoldást kínál a Foresto nyakörv.

Ha kíváncsi vagy, hogy miért érdemes a Foresto nyakörv mellett döntened, akkor olvass tovább, ebben az írásunkban ugyanis bővebben is kifejtjük! Emellett azt is elmondjuk, hogy miért fontos a kutya, illetve macska élősködők elleni szerek használata, illetve arról is szó lesz, hogy mit lehet tenni, ha a paraziták már megjelentek.

Az automata haletető használatában rejlő előnyök
27
Márc

Az akvárium remek választás, hiszen bárhova is kerül elhelyezésre, rendkívül dekoratív látványt nyújt. Ha azonban mellette döntesz, akkor néhány eszközre szükséged lesz, közéjük tartozik például az automata haletető is, ami nagymértékben leegyszerűsíti, s ezáltal megkönnyíti a halak táplálását.

Ha szívesen olvasnál a témában, és érdekel, hogy mi mindent érdemes tudnod erről a nagyszerű eszközről, akkor a lehető legjobb helyen jársz. Ebben az írásunkban ugyanis sok hasznos tudnivalót elárulunk az automata haletető előnyeiről, illetve annak használatáról is.

Mit lehet tenni a kutyát megtámadó bolha ellen házilag?
23
Márc

Ha van egy kutyusunk, akkor egy biztos: előbb vagy utóbb felmerül a kérdés, hogy mit lehet tenni a kutyát megtámadó bolha ellen házilag? Sajnos ugyanis egy olyan élősködőről van szó, ami mindig megtalálja az utat ahhoz, hogy befészkelje magát a kis kedvencünk bundájába.

Érdekel ez a téma, és kíváncsi vagy, hogy milyen házi megoldások léteznek a bolha ellen? Akkor ez az írásunk most neked szól, ugyanis sok hasznos információt osztunk meg veled ezzel kapcsolatban. Sőt, még azt is elmondjuk, hogy milyen élősködők elleni szereket érdemes használnod a gyors és hatékony eredmény elérése érdekében.

Mit érdemes tudni a Sera Betta Aquatan vízelőkészítőről?
13
Márc

Egy megfelelő méretű akvárium kialakítása remek döntés, hiszen szép dísze lehet a lakásnak. Ugyanakkor ahhoz, hogy a szépségét sokáig megőrizze, szükség van az olyan készítmények használatára, mint amilyen a Sera Betta Aquatan.

Kíváncsi vagy, hogy mi mindent érdemes tudnod erről a szuper akvárium vízelőkészítő szerről? Akkor ez a bejegyzésünk most neked szól, ugyanis elárulunk néhány fontos tudnivalót. Például azt, hogy miért fontos a vízelőkészítés, illetve, hogy mire jó a Sera Betta Aquatan, és hogyan kell használni.

Védekezés bolha ellen: minden, amit tudnod kell erről a témáról
06
Márc

Életünk egyik legjobb döntése lehet, ha úgy határozunk, hogy kutyát fogunk tartani, ez esetben azonban nem árt tisztában lennünk néhány fontos dologgal. Például azzal, hogy a bolha ellen hogyan lehet védekezni?

Ebben az írásunkban eláruljuk, hogy mi mindent érdemes tudnod a bolha elleni védekezésről. Először is arról lesz szó, hogy miért fontos a védelem, illetve hogy milyen élősködők elleni szereket, eszközöket vethetsz be. Mindezek mellett pedig arról is beszélni fogunk, hogy hogyan ismerheted fel a jelenlétüket, gyere, és tarts velünk!

Macskadoboz: avagy milyen szállítóboxot válassz?
03
Márc

Ebben a bejegyzésünkben kicsit részletesebben is beszélünk a praktikus macskaszállítókról, hogy segítsünk neked a döntésben. Először is elmondjuk, hogy miért nélkülözhetetlen a használatuk, utána pedig a megfelelő méretről is szó lesz. Végül pedig bemutatjuk a Ferplast Atlas 5 macskadobozt, ami remek választás lehet számodra is.

Fedezd fel a kutyáknak szánt kávéfa rágóka csodálatos előnyeit
28
Febr

Gazdiként sokféleképpen megőrizheted a kutyusod egészségét és boldogságát. Az egyik legfontosabb dolog amit tehetsz, hogy gondoskodsz s jó szájhigiéniáról. Ennek egyik legjobb módja, ha megismerteted az új fogtisztítási lehetőségeket, mint például a Kávéfa rágóbot. Ez a fajta rágóka nem csak kutyád szájüregi egészségére van jótékony hatással, hanem számos más olyan előnye is van, amiről talán nem is tudsz. Ebben a blogban feltárjuk a kávéfa rágók előnyeit kutyád számára.

Kutyaház méretezése, avagy mekkora házat vegyél a kutyusnak?
20
Febr

Kíváncsi vagy, hogy mire kell odafigyelned a kutyaház méretezése kapcsán? Akkor ez a bejegyzésünk most neked szól, ugyanis ezt a témát fogjuk kifejteni, hogy ezzel is segítsünk. Elmondjuk, hogy miért fontos a megfelelő méretű kutyaház, sőt még egy képletet is mutatunk neked a számoláshoz.

Kutya fültisztítás: a legfontosabb tudnivalók
07
Febr

Amikor egy kutya gazdájává válsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy sok örömteli pillanatban lesz részed. Ugyanakkor sok új feladatod is lesz, amik közül az egyik legfontosabb a kutya fültisztítása.

Akárcsak nekünk, a kutyáknak is nagyon érzékeny testrészük a fülük, ami rendszeres ápolást igényel. Mivel saját maguknak nem tudják kitisztítani őket, ezért szükség van a mi segítségünkre is. Segíteni viszont csak akkor tudunk, ha tudjuk, hogy mit és hogyan kell csinálnunk.

Mit kell tudni a gluténmentes kutyatáp kapcsán?
06
Febr

Normál esetben a kutyád bármilyen eledelt meg tud enni, sajnos azonban előfordulhat, hogy érzékeny a gluténra. Ez esetben a szokásosnál is körültekintőbbnek kell lenni, hiszen fontos, hogy a kutyus kizárólag gluténmentes kutyatápot kapjon.

A glutén az egyik legalapvetőbb összetevő, megtalálható például a zabban, a búzában, a rozsban és a kukoricában is. Amennyiben kiderül, hogy a kis kedvenced nem fogyaszthat glutént, akkor bizony alaposan át kell alakítani az étrendjét.

A kutya és a macska nevelése közötti különbségek
04
Febr

A macskák önálló, szabadságszerető és független lények, akiknek a túlélése nem függ a gazdájuktól. Emiatt sokan úgy gondolják, hogy a macska nevelése teljesen feleslegesen tett kísérlet arra, hogy kicsit együttműködőbbé vagy alkalmazkodóbbá tegyük őket.

6 ok, amiért a kutyád megérdemel egy kis kutyaparfümöt!
27
Jan

Kezd egy kicsit büdös lenni a kis kutyád? Keresed a módját, hogy felfrissítsd őt anélkül, hogy durva vegyszereket vagy mindig samponos fürdetést kelljen használni? Ha igen, akkor a kutya parfümök tökéletes megoldást jelenthetnek az Neked! Az Oropharma két természetes, organikus parfümöt kínál, amelyeket kifejezetten kutyák számára fejlesztettek ki. Ezek a kutyaparfümök nemcsak kellemes illatot biztosítanak, hanem számos előnnyel is járnak a kutyus egészségére és jólétére nézve.

Kutya csak húsevő?
07
Ápr

Minden bizonnyal Ön is tudja, hogy minden mai kutyafajta őse a farkas.

Koronavírus és kedvenceink
11
Ápr

Kisállattartó gazdik számára hasznos információkat gyűjtöttünk össze.

Immunrendszer stimulálás Holisztikusan
12
Ápr

Energia, vitalitás, életöröm mind a jól működő immunrendszernek köszönhető.

Akvárium a lakásban, ki ne gondolt volna már erre?
15
Ápr

Ki ne gondolt volna még arra, hogy egy szépen berendezett akvárium milyen jól is mutatna a lakás bizonyos pontján?

Halak szállítása de hogyan? Ha így csinálod, neked is sikerül.
09
Ápr

Új lakásba költözöl vagy csak a barátodtól kaptál néhány ficánkát, de nem tudod hogy szállítsd a halaidat? Cikkünkből megtudhatod, hogyan szállíthatod őket biztonságban.

Kullancsok: veszélyes és nem szívesen látott vendégek
17
Ápr

A "kullancs szezon". A kullancsok aktív időszaka évről-évre hosszabb, részben a klímaváltozásnak köszönhetően.

Bolhák: DE, mik azok a bolhák?
19
Ápr

Tudtad, hogy kedvenceink bőrbetegségeinek több mint 90%-át a bolhák okozzák.

Mit tarts egy 30 literes akváriumban?
23
Ápr

Ha te is lelekesedsz a víz alatti világért, de még nem egészen vagy tisztában azzal, hogy mit is tarts az akváriumban? Ebben szeretnénk segíteni neked.

Mit érdemes tudni a törpenyúlketrecről?
07
Máj

Elfoglalt vagy, sokat dolgozol, de jó lenne egy házi kedvenc, amivel foglalkozhatsz, de nem zavarja a szomszédokat?

Kutyajátékok, amiket minden négylábú szeret
06
Máj

Nem igazán találhatunk olyan ebet, ami ne szeretne játszani. Legyen szó kölyök vagy éppen felnőtt kutyáról, az garantált, hogy egy jó játékkal nem foghatunk mellé.

Hogyan válasszunk jó szájkosarat a kedvencünknek?
04
Máj

A megfelelő szájkosár kiválasztása előtt van néhány szempont, amit mindenképp érdemes figyelembe venni. 

Csodatévő magvak allergiás kutyáknak
10
Ápr

 

A Belcando több új fajta kutyaeledelt kínál a gabonák kiváltására. 

5 tipp, hogyan szoktasd hozzá kutyád a higiéniás ápoláshoz
27
Febr

A tiszta kutyusok általában egészségesebb kutyák, de a jó higiénia gyakorlása bizony gyakorlatot igényel!

A betta hal tartásáról dióhéjban
31
Okt

A szép, különleges színe miatt szeretne betta hal tartásába fogni?

A diétás kutyatápokról
13
Nov

Mikor meghalljuk, hogy diétás kutyatáp, akkor óhatatlanul is egy elhízott, szinte guruló eb képe villan fel az elménkben.

A különböző kisállatokhoz tartozó felszerelések
01
Ápr

Ebben a bejegyzésünkben bemutatunk 7 olyan kisállatot, ami gyerekbarát, és nem is kell hozzá olyan sok kisállat felszerelés.

Az édesvízi díszhalak fajtái
02
Jan

Mikor úgy döntünk, hogy halat szeretnénk tartani, akkor előtte ideje átnézni az alapvető tudnivalókat az akvarisztikával kapcsolatban.

A madárhomok előnyei és hátrányai
25
Szept

Mire használjuk a madárhomokot? Miért hasznos, ha van a kalitkában? Alom vagy táplálékkiegészítő?

Akváriumi levegőztetők és szűrők
12
Dec

Minden akvárium kell, hogy rendelkezzen levegőztetővel és szűrővel. Ez elengedhetetlen, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy az akvárium vize tiszta, oxigéndús és nem utolsó sorban élhető közeg legyen a halak számára.

Az akvárium aljzatának tisztítása
08
Febr

Az akvárium fundamentális része az aljazat, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani rá.

Belcando nedves kutyaeledelek különleges összetevői
13
Ápr

A lényeg az összetevőkben van... Belcando kisokos

Ebben a blogban azokról az összetevőkről tudhatsz meg többet, amelyek jellemzően nem túl nagy mennyiségben kerülnek az eledelekbe, viszont élettani hatásuk nem elhanyagolható.

Bolha, kullancs, szúnyog elleni háború, de hogyan?
15
Máj

Mint tudjuk, a kullancsok vagy a szúnyogok rengeteg betegséget hordoznak. Sajnos száz százalékos védelem nincs, de próbálkozhatunk ellenük.

Görög teknős a terráriumban
16
Febr

A görög teknős nem véletlenül az egyik legnépszerűbb hüllő, amit általában jó természetük és hosszú életük miatt is előszeretettel tartanak.

Házi készítésű snack falatok kutyáknak Húsvétra
10
Ápr

Ne hagyd, hogy négylábú családtagjaid kirekesztettnek érezzék magukat, amikor a család többi tagja a húsvéti tálból falatozik - ők is megérdemlik a húsvéti nyuszi látogatását!

Háziállatok lakásba - igen vagy nem?
16
Márc

Vegyük sorra azokat az állatokat, amik jó háziállatok a lakásba.

Hihetetlen, de minden esetben szükséges a hüllőknek lámpa
14
Márc

Egyre többször szembesülünk azzal, hogy mikor a hüllők tartásánál felmerül, hogy rendelkeznek-e hüllő lámpával az állat számára kielégítő élettér kialakításához, értetlen hümmögés a válasz.

Hogyan induljunk el, avagy akvárium kezdőknek
18
Márc

Senki nem születik profinak, így mai cikkünkben egy kis segítséget nyújtunk abban, hogy kezdőknek milyen akváriumban érdemes gondolkodni.

Honnan tudjuk, hogy melyik a legjobb kutyatáp?
10
Márc

Manapság, ha bekapcsoljuk a tv-t, szinte azonnal ömlik a reklámokból, hogy melyik a legjobb kutyatáp, és miért csak és kizárólag az tesz jót a kedvencünknek.

Melyik a legjobb kutyatáp kölyöknek?
03
Febr

Mikor először kerül a házhoz a választott kis kedvenc, mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon melyik a legjobb kutyatáp kölyöknek. Mivel etessem? Hogyan etessem?

Hörcsög terrárium, avagy hol tartsuk rágcsáló kedvencünket?
02
Máj

Mikor megszületik a fejünkben, hogy kisállatot szeretnénk tartani, mindenképp érdemes alaposan utánaolvasni az adott állat számára ideális körülményeknek.

Igazi vagy mű: melyek a legjobb akváriumi növények?
30
Nov

Ahogy fejlődik az akvarisztika, egyre több helyen jelennek meg a műanyagból, selyemből készült akváriumi növények. Ezek szinte ugyanúgy néznek ki, mint az igaziak, de hogy melyik a jobb, arról erősen megoszlanak a vélemények.

Ismerjük meg közelebbről, hogy mivel jár egy nyúl tartása!
20
Márc

Nyúl tartása - mi a megfelelő hely számára, mit egyen, mit igyon?

Jó minőségű, kényelmes kutyaágyak, fekhelyek
27
Dec

Milyen szempontok alapján, milyen kutyaágyak, fekhelyek közül válogathatunk kedvencünknek.

Karácsonyi ételmaradékok: mit ehet és mit nem négylábú barátunk!
23
Dec

Számos tipikus karácsonyi étel létezik, amelyek különféle rejtett veszélyeket jelentenek négylábú barátaink számára, melyek ezen ünnepi időszakban megjelenhetnek az ünnepi tányérokon.

Kisállat ketrec típusok
25
Márc

Ha rágcsálót kívánunk tartani, akkor az egyik leglényegesebb, hogy milyen neki egy megfelelően kényelmes kisállat ketrecet.

Kutyád nevelése, oktatása
20
Jan

A kedvencként tartott állatok oktatása alapvető fontosságú, mivel lehetővé teszi számodra, hogy a lehető legjobb kapcsolatot építsd fel vele, elkerülve az együtt élés problémáit.

Kutyafelszerelés kezdőknek
25
Jan

Ellenőrző lista, hogy megvan-e az összes kutyafelszerelés, nem maradt-e le semmi!

Lehetséges az akváriumot LED világítással ellátni?
29
Jan

Röviden: persze! Természetesen ez közel sem ilyen egyszerű és világos, mert számos befolyásoló tényező léphet fel, de ettől függetlenül természetesen lehetséges az akvárium LED-del való világítása.

Magas hústartalmú macskaeledel kedvencünknek
08
Jan

A magas hústartalmú macskaeledel minden életkorban nagyon fontos, mivel a cicáknak is vannak olyan speciális igényeik, amik időnként változnak. Lássuk is, melyek az igazán magas hústartalmú macskaeledelek.

Mi a praktikusabb, a hám vagy a nyakörv?
21
Márc

Ez egy örök kérdés, amiben erőteljesen megoszlanak a vélemények. Mai cikkünkben áttekintjük mindkét opció előnyeit, illetve hátrányait.

Mi alapján válasszunk madárkalitkát?
08
Márc

Honnan tudhatod, hogy milyen kalitkára lesz szükséged, ha megérkezik a várva-várt szárnyas kedvenced? Kalitka lesz vagy röpde?

Miért jó és mindig szükséges-e a macska kaparófa?
26
Febr

Röviden és velősen: igen. Persze ez közel sem ilyen egyszerű, de tagadhatatlan tény, hogy aki meg szeretné óvni a bútorait, annak bizony be kell szereznie egy macska kaparófát.

Milyen a megfelelő cica fekhely?
09
Máj

Hogyan fordítsunk kiemelt figyelmet a cica fekhelyének a kialakítására?

Milyen a megfelelő kisállat hordozó kutyáknak?
10
Máj

Mindenki életében adódhat olyan helyzet, amikor nem tud a kedvencével sétálva megjelenni valahol, de létfontosságú, hogy magával vigye.

Milyen ajtót válasszunk kutyaházra?
08
Dec

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a kutyaházra szerelhető ajtókat.

Milyen az optimális kutya- és macskaajtó?
14
Máj

Egy kutya-, illetve macskaajtó nagyban megkönnyíti a mindennapok mozgását mind a kutyák, mind a macskák, sőt a gazdák részre is.

Milyen a megfelelő tengerimalac ketrec? Mutatjuk!
06
Ápr

A méret igenis nagyon fontos tényező, ha lakhelyet választasz egy állatnak.

Milyen is az ideális fekhely kutyáknak?
27
Márc

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ahányféle négylábú, annyiféle alvási pozíció létezik, és mindegyik szempontjából más az ideális fekhely a kutyáknak.

Milyen macska wc-t válasszak?
29
Márc

Mikor macska kerül a családba, nagyon fontos, hogy ne felejtsük el, hogy nem kutyával van dolguk, azaz ők a szükségleteiket a lakásban, egy macska wc-ben végzik el. Milyen macskatoalettet érdemes választani a cicánknak, amivel mindenki jól jár?

Milyenek az ideális cica játékok?
25
Ápr

Míg kicsik a cicák, addig imádnak játszani, hiszen minden nap egy újabb kihívás, egy következő tanulási folyamat.

Mire való és milyen a jó akvárium szűrő szivacs?
10
Jan

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a szűrő szivacsok fajtáit.

Mit adjunk macskáknak kullancs ellen?
16
Máj

Azt talán nem is kell magyaráznunk, hogy miért szükséges, hogy a kullancsok okozta fertőzésekkel szemben megvédjük a házi kedvencünket, de nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt.

Mit kell tudni a kutyáknak adott jutalomfalatokról?
22
Márc

Jutalmazd meg a kutyát, ha jól csinálja! Válogass puha vagy roppanós kutya jutalomfalatok között!!!

Segítség a macskák emésztéséhez: a macskafű alkalmazása
15
Febr

A macskák alapvetően húsevők, hiszen a természetben is ragadozók. Éppen ezért inkább ezt a táplálékot részesítik előnyben, de nem ritka látvány, hogy a szabadban lévő macskák megrágcsálják a füvet.

Szükséges-e a kutyáknak vitamin?
20
Febr

Óhatatlanul is felmerül a kérdés, hogy a kedvencének szüksége lehet-e egy kis plusz vitaminra.

Tényleg szükséges a digitális játék macskáknak?
30
Ápr
Utazás cicával, avagy milyen a tökéletes macska hordozó?
08
Ápr

A cicák többsége nem rajong az utazásért. Ez nem meglepő, hiszen szemben a kutyával, ő nem csak és kizárólag az emberhez, hanem a helyhez (is) kötődik.

Ferplast Bluextreme 1100 - 1500 Külsőszűrő Tartós Teszt
13
Máj

Tartós, majd 2 éves teszt a Ferplast Bluextreme 1100 és 1500 külső szűrőkről!

Ezen tesztünkben az Olasz Ferplast cég Bluextreme elnevezésű akváriumi külső szűrő család tagjait vesézzük ki!

Ferplast Chef Pro Automata Haletető Teszt
17
Máj

A Ferplast Chef automata haletető a kényelem és megbízhatóság mintaképe, vagy csak a lustaságunk netovábbja? Az akvarisztika, megkíván egy olyan tárgyat mellyel a legszebb dolgot bízzuk rá egy készülékre?

A legjobb minőségű kutyatáp
04
Ápr

Már kisgyermekkorban megtanulja mindenki, de azt már elfelejtik hozzátenni, hogy nem csak és kizárólag húsra van szükségük az egészséges táplálkozáshoz.

Minden, amit a macskamentáról tudni lehet
19
Máj

Hallottál már arról a különleges növényről, ami többféle gyógytea fontos alkotórésze, emellett nyugtató és fájdalomcsillapító hatásáról is ismert, mindennek tetejébe pedig még a cicádat is bármire ráveheted általa? Igen, erre mind képes a macskamenta!

 

 Melyek az alapvető kutyafelszerelések egy kölyökkutyához?
02
Jún

Úgy döntöttél, hogy egy kölyökkutyával lenne teljes az életed? Ma összefoglaljuk, hogy milyen kutyafelszerelés szükséges egy kis bundáshoz, hogy biztosan mindenkinek kényelmes legyen a közös kezdés!

Madáretetők, madáritatók – ezeket mindenképp tartalmazza a kalitka
21
Máj

Te is gondolkodtál azon, hogy madártartásra add a fejed?  Maradj velünk és segítünk eligazodni a madártartás rejtelmeiben, a kalitkák, a madáretetők és a madáritatók világában!

A kutyakiképzés alapfelszerelése: a retriever póráz
04
Jún

Úgy érzed, hogy ráférne egy kis nevelés a kutyádra? Nem tudod, hogy hogyan szoktasd hozzá a láb melletti, normál ütemű sétához? Ne aggódj, hiszen a megoldás nem más, mint egy megfelelő retriever póráz és egy kis kitartás. 

Az 5 legkelendőbb kutyajáték
08
Jún

Kedvenced minden nap az ajtóban vár, mikor hazaérsz, és már hozza is a kedvenc kutyajátékát, hogy végre játssz vele egy kicsit. Neki ezek a pillanatok jelentik a nap legfontosabb időszakát, hiszen együtt lehet azzal, akit a legjobban szeret.

Nem csak a bolhairtó nyakörv a jó választás!
10
Jún

Kevés gazdi van, aki ne találkozott volna már valaha a bolhákkal, legyen kutyája vagy macskája. A többség azonnal bolhairtó nyakörvért kiált, de nem biztos, hogy csak ez az üdvözítő megoldás. Lássuk, hogy milyen lehetőségek vannak az élősködők ellen

Minden kutyának más a megfelelő kutyahám
14
Jún

Ideje egy megfelelő hámot beszerezned a négylábúdnak, mivel egy igazi kis szabadulóművész? Mivel még nem foglalkoztál a kérdéssel, így nem igazán tudod, hogy milyen is lenne a megfelelő. Most bemutatjuk, hogy milyen típusú kutyára melyik kutyahám való.

Mennyibe kerülnek a különböző papagájfajták?
16
Jún

Manapság hazánkban rendkívül nagy népszerűségnek örvend a különböző papagájfajták tartása. Ez nem is meglepő, hiszen itthon lényegesen olcsóbban tarthatjuk ezeket a díszmadarakat, mint tőlünk nyugatabbra. Miért van ez így?

Szükséges-e vagy sem a cica vitamin?
20
Jún

Szerencsére a macskák vitaminigénye egyáltalán nem különbözik sokban a többi húsevő állatokétól. Éppen ezért ma megnézzük, milyen cica vitaminokkal érdemes táplálni a bársonytalpúdat ahhoz, hogy tökéletes egészségnek örvendjen.

Mitől jobb a prémium kutyatáp?
23
Jún

Minden gazdi számára a legfontosabb, hogy a kedvence megkapja a szervezete szempontjából legfontosabb tápanyagokat. Mivel minden kutya más, megnézzük, hogy miért jobb a prémium kutyatáp.

A kutyák ehetnek görögdinnyét?
10
Aug

Ehet a kutyánk görögdinnyét? A rövid válaszunk: Igen! De mielőtt megkínálnád négylábú barátod ezzel az ízletes gyümölccsel, van néhány dolog, amit tudnod kell.

Egy 4 hetes kutya bolhátlanítása otthon
11
Aug

Szerencsére Egy 4 hetes kutya bolhátlanítása könnyűszerrel megoldható. De lássuk, hogy honnan tudjuk, hogy most éppen bolhairtásra van szükség a kedvencünk életében!

Mi a különbség az akvárium és a terrárium között?
17
Aug

Egyre gyakrabban találkozunk olyan igénnyel, hogy valaki a hüllőjét egy akváriumba szeretné tenni. Ezért lássuk, hogy mi a különbség az akvárium és a terrárium között!

A macskák számára kötelező a cicaház?
27
Aug

Van egy gyönyörű szobacicád, akit szívesen meglepnél egy izgalmas cicaházzal? Esetleg egy kijárós bársolytalpúval rendelkezel, akinek egy kültéri cicaházra lenne szüksége, de nem tudod, hogy milyet vásárolj? Cikkünk segít eligazodni ebben a rengetegben.

Hogyan ápoljuk a kutyánkat, avagy a kutyatrimmelő szükségessége
29
Aug

A kutyák bundáját nem csak a nyári hónapokban kell ápolni, hanem egész évben fontos, hogy megfelelően karban legyen tartva. Mivel vannak olyan időszakok, hogy nem tud eljutni a kedvencével a kutyakozmetikába, így érdemes megtanulni az otthoni szőrzetápolást.

A növények számára hasznos: az akvárium táptalaj
30
Aug

Egy ápolt és harmonikus akvárium kötelező tartozéka a különböző fajtákból álló akváriumi növényzet. Ennek az ápolása nem mindig egyszerű, és a betelepítés sem zökkenőmentes. Ismerjük meg ma, hogy mire jó az akvárium táptalaj, és kell-e minden esetben a növényeknek!

Kutyáknak és macskáknak is praktikus a bolhairtó sampon
31
Aug

Téged is kerülgetett már a szívbaj, hogy kedvenced bolhás lehet, mikor elkezdett intenzíven vakarózni? Sajnos teljesen jogosan retteg mindenki a bolháktól, mivel ezek az apró kis élősködők rendkívül gyorsan szaporodnak, így nem csak a négylábú, de az egész lakás veszélyben van. Lássuk, hogyan segíthet a bolhairtó sampon!

Akvárium vásárlása gyerekeknek? Mutatjuk a listát hogyan kezdjétek el!
08
Szept

Ha az első akvárium beszerzése előtt állsz vagy ha szeretnél gyermekeddel beindtani egy kezdő szettet, akkor itt van egy egyszerű útmutató tőlünk a megfelelő halfajok és felszerelések kiválasztásához.

Bolha megelőzés ősszel: Így készülj fel
17
Szept

Tudtad, hogy a bolhák a hűvösebb hónapokban is aktívak - nemcsak a tavaszi / nyári időszakban? Ezért javasoljuk, hogy négylábú bundás barátodnál egész évben alkalmazni a megelőző szereket. Annak érdekében, hogy ezt jobban megértsük, vess egy pillantást nagyszerű cikkünkre. 

Mekkora és mit tud az ideális nyúlketrec?
18
Szept

Háziállatra vágysz, de sokat dolgozol? Úgy érzed, hogy szívesen vennél egy kedves kis lakótársat, ami jól el tudja foglalni magát abban az időben, amikor nem vagy vele? Akkor neked a nyúl pont megfelelő lehet, de ha keveset vagy vele, akkor csakis párban. Lássuk is, hogy mekkora nyúlketrec kell egy vagy két nyuszinak!

Kutyacipő: úri huncutság vagy tényleg hasznos?
05
Okt

Egyre többször látod, hogy a szomszéd négylábúja kutyacipőben parádézik az utcán, és benned is felmerült, hogy lehet, hogy követned kellene a példáját? Persze ezernyi kérdés merül fel, hogy tényleg hasznos-e, vagy épp csak divatból adják a kutyákra. Mai cikkünkben elmondjuk, hogy mikor hasznos és mikor felesleges a kutyacipő.

Hogyan válasszunk levegőztetőt akváriumba?
30
Okt

Kedvet érzel az akvarisztikához? Már rendeznéd is be az új otthont a kis kedvenceidnek, de nem tudod, hogy milyen lenne az ideális levegőztető akváriumba? Vegyük sorra, hogy mit érdemes végiggondolni!

Mit kell tudni a Prey Dummy-ról?
04
Nov

Makacskodik a kutyád, és véletlenül sem rohanna az eldobott labdáért? Szeretnéd apportírozni és jutalmazni is? Próbáld ki a különböző apport tárgyakat, melyek közül ennek legjobban a Prey Dummy felel meg!

 

A legfontosabb tudnivalók a macska etetésről
05
Nov

Mik legfontosabb szempontok a macska táplálkozását tekintve? Mit kell tudni az emberi táplálékokról, és mi szükséges valóban a macskáknak? Ma utánajárunk, hogy mik azok a tápanyagok, amikre feltétlenül szüksége van a cicának ahhoz, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet éljen!

A legjobb játékok tengerimalacoknak
06
Nov

A tengerimalacok nagy népszerűségnek örvendenek, ha háziállatokról van szó. Bár imádnak enni, és preferálnak mindent, ami finom, de mégis, egyáltalán nem unalmas velük az élet. Nem csak összebújni szeretnek a gazdival, de rajonganak a különböző játékokért is. Éppen ezért ma nézzük meg, hogy milyenek a legnépszerűbb tengerimalac-játékok, és hogyan is kell ezt elképzelni!

Hogyan kell etetni a kiscicákat cumisüvegből
16
Nov

Előfordulhat, hogy egy cicát üveggel kell etetni, ha árva vagy elválik az anyjától, illetve ha az anya nem képes ápolni a cicát. A cumisüveges táplálás és a cicák nevelése mellett gondot kell fordítani a prémium táplálkozásra, a jó körülményekre és az egészséges érzelmi fejlődésre.

Miben más egy kölyökkutya fürdetése, mint egy felnőtté?
18
Nov

Jó hír, hogy szinte semmiben nem különbözik a kölyökkutyák fürdetése a felnőttekétől, maximum abban, hogy milyen fürdetőt használunk. Lássuk, hogy mit is kell tudni erről a készítményről!

Megelőzhető a porckopás? – Porcerősítő kutyáknak
04
Dec

Abban minden gazdi egyetért, hogy a kutyák számára a mozgás az egyik legfontosabb dolog, így ha ennek során fájdalom lép fel, akkor az roppant mód kellemetlen a számukra. Sőt, hosszú távon biztosan rengeteg fájdalommal jár, így a legjobb megoldás, ha megelőzzük az esetleges porckopást. De vajon melyik a legjobb porcerősítő kutyáknak?

Milyen lehet a szakállas agámának való terrárium?
06
Dec

Nem érdekel az akvarisztika, inkább egy tetszetős terráriumot rendeznél be? Tanácstalan vagy, hogy milyen hüllőt érdemes tartani, ami nem túlságosan igényes, de mutatós, és a beszerzése sem jelent gondot? Mit szólnál egy szakállas agámához a terráriumba?

Hogyan védekezzünk a kutyaszájszag ellen?
27
Dec

Nem szereted, amikor a kedvenced puszit ad, mert kellemetlen a lehelete? Szinte menekülsz a szája elől, és úgy gondolod, hogy ez természetes, mert minden kutya szája büdös? Ez óriási tévedés, mert elég széles a paletta az egészséges kutya szájszaga és a büdös között. De vajon mit tegyünk a kutyaszájszag ellen?

Macskatáp: minden, ami tudni szeretnél róla
29
Dec

Minden felelős macskatartó tudja azt az apróságot, hogy egy macskát sem etetünk kizárólag száraztáppal. Hiszen a száraztáp bár rendkívül hasznos, de a legtöbb esetben nem tartalmazza az egészséges fejlődéshez szükséges minden vitamint és ásványi anyagot. Ismerjük meg közelebbről ezeket a macskáknak szánt táplálékokat!

Miért érdemes hőszigetelt kutyaház vásárlásán gondolkozni?
05
Jan

Napról napra egyre hidegebb van, amit nem csak mi, emberek érzékelünk, hanem négylábú barátaink is. Ahhoz, hogy mindenki számára jól kezdődjön a hideg évszak, fontos, hogy a megfelelő körülmények biztosítva legyenek a számára. Vannak benti és kinti kutyák egyaránt, de vajon melyiknek van a legnagyobb szüksége egy hőszigetelt kutyaház beszerzésére?

Fogmosás kutyáknak, kutyafogkrém használatával
07
Jan

Te is észrevetted, hogy egy idő után a kedvencednek kellemetlenebb a lehelete, és a fogain is egyre jelennek meg a sárgás, majd barnás, végül fekete elszíneződések? De vajon mit tehetünk azért, hogy ne kelljen félévente leszedetni a fogkövet, ami általában bódítással jár? Lássuk, hogy miért is jó választás a kutyafogkrém!

Miért hasznos a világító nyakörv?
08
Jan

Gondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne, ha a kedvenced is úgy kedvelné a nyakörvét, mint te? A legjobb, ha olyanná varázsolod, amire szívesen néz rá ő is, nem vakítja, de mindenki számára hasznos is egyben, Ismerjük meg a világító nyakörv hasznosságát!

A kutyaajtó beépítése gyerekjáték