Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mit érdemes tudni a Sera Betta Aquatan vízelőkészítőről?

akvarisztika
Szűrés törlése
kedvence.hu
2023.03.13 09:38
Mit érdemes tudni a Sera Betta Aquatan vízelőkészítőről?

Egy megfelelő méretű akvárium kialakítása remek döntés, hiszen szép dísze lehet a lakásnak. Ugyanakkor ahhoz, hogy a szépségét sokáig megőrizze, szükség van az olyan készítmények használatára, mint amilyen a Sera Betta Aquatan.

Kíváncsi vagy, hogy mi mindent érdemes tudnod erről a szuper akvárium vízelőkészítő szerről? Akkor ez a bejegyzésünk most neked szól, ugyanis elárulunk néhány fontos tudnivalót. Például azt, hogy miért fontos a vízelőkészítés, illetve, hogy mire jó a Sera Betta Aquatan, és hogyan kell használni.

Ez a termék lényegében egy vízelőkészítő szer, ami arra szolgál, hogy előkészítsük vele a vizet a halak - különösen a betták és a labirintushalak - számára. Erre azért van szükség, mert vannak olyan anyagok, amik ártanak nekik, ezeket el kell távolítani. Azokat az anyagokat, amik pedig jótékony hatással vannak rájuk, biztosítani kell számukra.

zöld csík

Miért van szükség a víz előkészítésére?

A legtöbben sima csapvizet használnak arra, hogy feltöltsék az akváriumot, itt azonban még nem ér véget a történet. A csapvíz ugyanis tele van olyan anyagokkal, amiknek a jelenléte nem kedvez a halaknak.

Többek között például klórt is tartalmaz, amit azért tesznek bele, hogy megakadályozza a kórokozók megjelenését. Ezenkívül klóraminok, fluoridok és ózon is megjelenhet benne, amik szintén nincsenek jó hatással a halakra. Mindenképp meg kell említenünk még a nemesfémeket is, amik szintén jelen lehetnek az akvárium vizében. Ezek az anyagok egyenesen mérgezőek a halakra nézve.

Amikor tehát beüzemeljük az akváriumot és feltöltjük, szükség van arra, hogy előkészítsük a vizet. Azaz eltávolítsuk belőle ezeket az anyagokat, helyettük pedig olyanokkal töltsük fel, amikre a halaknak szükségük van. Ilyen például a kalcium és a magnézium.

Mire jó a Sera Betta Aquatan?

A vízelőkészítésre az egyik legjobb megoldás a Sera Betta Aquatan használata, ha az akváriumban bettákat, illetve labirintushalakat tartunk. Az alkalmazásával ideális körülményeket és életfeltételeket teremthetünk számukra.

A segítségével hatékonyan el tudjuk távolítani a vízből az olyan káros anyagokat, mint amilyen például a klór, a kloramin és az ammónia, valamint a nemesfémek megkötésében is rendkívül eredményes. Ennek köszönhetően megóvhatjuk a halainkat a réz, a cink, az ólom káros hatásaitól.

Emellett az is a használata mellett szól, hogy olyan anyagokat juttathatunk be a vízbe általa, amik a halak javát szolgálják. Ilyen a kalcium, a magnézium, a mangán és a jód, melyek nélkülözhetetlenek az egészséges fejlődésükhöz.

Sera Betta Aquatan

Hogyan kell használni?

A termék használata nagyon egyszerű, az akvárium beüzemelésekor mindenképp érdemes használni. Ugyanúgy a vízcserék alkalmával is, hiszen félig vagy háromnegyed részig teljesen új vízzel töltjük fel. Tehát ilyenkor is megjelennek azok a káros anyagok, amiktől meg kell óvnunk a halakat.

Ami az adagolását illeti, minden esetben a termékhez mellékelt használati útmutató szerint kell eljárni. 20 liter vízhez 5 ml-t kell tenni a készítményből, ehhez az arányhoz kell tartanunk magunkat, ha több vagy kevesebb vízhez használjuk.

Bízunk benne, hogy ezek után már számodra sem kérdés, hogy mire való a vízelőkészítés. Ez az egyik legfontosabb feladat, amit el kell végeznünk az akvárium beüzemelésekor, illetve még utána is szükség lehet rá.

Nálunk be tudod szerezni az ehhez szükséges készítményeket, többek között a Sera Betta Aquatant is. Emellett pedig sok más kezelőszert, kiegészítőt, illetve felszerelést is megtalálsz a kínálatunkban, gyere és nézz körül!

zöld csík

Ezeket olvastad már?

A betta hal tartásáról dióhéjban
31
Okt

A szép, különleges színe miatt szeretne betta hal tartásába fogni?

Mire jó a Sera Fishtamin?
08
Jún

Bár óriási tévedés, mégis nagyon sokan gondolják azt, hogy az állatoknak nincs szükségük a különféle vitaminpótló készítményekre. Ennek ellenére nagyon sok esetben igazán jó szolgálatot tesznek a különféle vitaminok, mint például a Sera Fishtamin. 

A halak kedvenc eledele, a tubifex
19
Okt

Aki egy kicsit is jártas az akvarisztikában, az nagyon jól ismeri a tubifexet, mint a halak egyik kedvenc eledelét. De vajon mitől olyan különleges ez az eledel, ami miatt az uszonyosok ennyire vonzódnak hozzá? Lássuk a különböző fajtáit, tárolását és azt, hogy miért is jó választás a halaknak a tubifex.

Halbetegségek és kezelési módok, avagy a Baktopur Direct használata
19
Ápr

Beteg néhány hal az akváriumban? Előfordulhat, hogy későn veszed észre, hogy felütötte a fejét a betegség, vagy ha nem fektettél elég hangsúlyt a megelőzésre. Ilyenkor jó eséllyel a Baktopur Directre van szükséged. 

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

-37%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Hydor Pico akvárium belső szűrő
Hydor Pico akvárium belső szűrő
Hydor Pico akvárium belső szűrő
Hydor Pico akvárium belső szűrő
Teljesítmény
350l/h
4 999 Ft
7 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 4 999 Ft/db
-17%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Hydor Crystal 50 akvárium belső szűrő
Hydor Crystal 50 akvárium belső szűrő
Hydor Crystal 50 akvárium belső szűrő
Hydor Crystal 50 akvárium belső szűrő
Teljesítmény
170l/h
9 999 Ft
11 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 9 999 Ft/db
-24%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Teljesítmény
50 watt
7 599 Ft
9 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 7 599 Ft/db
-33%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Hydor H2SHOW Bubble Maker-víz alatti levegőztető
Hydor H2SHOW Bubble Maker-víz alatti levegőztető
Hydor H2SHOW Bubble Maker-víz alatti levegőztető
Hydor H2SHOW Bubble Maker-víz alatti levegőztető
5 999 Ft
8 890 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 5 999 Ft/db