Szűrés
Állat tipus Milyen kedvenced van?
Termék tipus
Szín
Állat fajtája? Itt ki választhatod kedvenced fajtáját. például:
  • tacskó
  • perzsa macska
  • szakálas agáma
  • hullámos papagáj stb.
Termék státusza

Madár kalitkák

Vásároljon madárkalitkát, hogy boldogan fütyüljön a különleges madárkája!

Tovább

Madárketrecek - tollas barátaink otthona


Adja meg tollas barátjának a lehető legjobb otthont, és ő tovább csiripel Önnek egy szép dallamot. A legjobb madárketrcek megadják a madárnak a szükséges helyet, hogy kinyújtsa a szárnyait, míg a legjobb madárketrec-takarók sötét környezetet teremtenek, így kedvtelésből tartott madara éjszaka vagy nappaé zavartalanul pihenhet.

A Ferplast Rekord 3 Fekete ráccsal kis- és közepes méretű madarak repülőketrece tökéletes otthon Kanári madár, kakadu, pinty vagy papagáj számára. Ez egy tágas otthon, amelyben több kismadár is helyet kaphat. Teljesen felszerelt prémium kategóriás, jól bevált szerkezetű, közepes méretű kalitka. Felszerelések, mint a tükrös csengőt, az önitatót, a 2 db praktikusan kifordítható etetőt és a ülőrudakat tartalmazza a kalitka szett. A kalitka méltó dísze bármely lakásnak, terasznak vagy irodának. További 3 méretben kapható.

Ferplast Palladio 3 Kalitka a híres észak-olaszországi építész, Palladio, széles panorámájú, kerek kupolái adták az ötletet a Ferplast Paladdio 3 kalitkáknak. Ez a kifinomult design jellemzi a kalitka egészét. Tartalmaz minden olyan tartozékot, amelyre madarainknak szüksége van. Önetető, önitató, csőrkoptató, tartó, csengő ülőrudak. A kivehető tálca megkönnyíti a kalitka rendszeres tisztítását.

Tartsa boldog és egészséges madárbarátját ezekben az elegáns ketrecek. Vásároljon madárketreceket a Kedvence.hu, hogy boldogan fütyüljön a különleges madárkája!

Madárketrec kiválasztása

A madártartás egyik alapja az, hogy kedvence számára megfelelő életteret biztosítson. A különböző méretű, színű és típusú madárketrecekkel ma könnyű elborulni, amikor házikedvenc házat vásárol. Bár úgy tűnik, hogy a rendelkezésre álló madárketrecek típusai tekintetében végtelen választás van, emlékezhet néhány egyszerű irányelvre, amelyek sokkal könnyebbé teszik az egyik kiválasztásának folyamatát.


Hely és elhelyezés

E szabályok közül az első annak eldöntése, hogy hol lesz a madár ketrece, és vásároljon az alapján, hogy mi fog működni a félretett területtel. A területnek távol kell lennie az ablaktól és a huzattól, ugyanakkor az otthona aktív részén kell ösztönöznie kedvence társadalmi fejlődését.


A megfelelő méret kiválasztása


Ezután természetesen a madár méretét kell szem előtt tartani. Míg teljesen jó, ha pintyet vagy kanárit tartunk kis helyen, a nagyobb madaraknak nagyobb ketrecekre van szükségük, és mindig jobb, ha a lehető legnagyobb ketrecet vásároljuk meg madarának. A madár túl kicsi ketrecben tartása nemkívánatos viselkedéshez vezethet, például sikításhoz, harapáshoz, pszichés rendellenességekhez és a toll kopasztásához,  hogy csak néhányat említsünk. A jó ketrecnek elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a madár kényelmesen körbejárhassa, és teljesen kinyújtsa és összecsapja szárnyait. Ne felejtse el figyelembe venni azt a helyet, amely elveszik, ha hozzáadja madár sügereit, ételtálakat és játékokat! Az Ön fajának ajánlott ketrecméretekért forduljon madár-állatorvosához.

Sávköz

A ketrec kiválasztásakor egy másik dolog, amit meg kell vizsgálni, a rács sávok távolsága. A kisebb madarak, például a papagájok és a kedvesmadarak esetében ketrecekre van szükség, amelyek rúdja egymástól legfeljebb fél hüvelykes, hogy megakadályozzák őket, hogy átpréseljék magukat vagy elakadjanak a rácsok között. Sok madártulajdonos meglepődve tapasztalta, hogy házi kedvenceik a kis menekülő művészek! Azok, akiknek nagyobb madaruk van, keressenek rácsokat, amelyek vízszintesen, nem pedig függőlegesen vannak elhelyezve, hogy a madár mászni és mozgatni tudjon.


Alak és stílus


A ketrec stílusa szintén fontos tényező. Egyes állatorvosok szerint kiderült, hogy a kerek ketrecek károsak a madarak pszichológiai egészségére, ezért a szögletes ketreceket előnyösebbnek kell tekinteni. Sok ilyen ketrec felakasztható vagy állványra helyezhető, és különböző méretű és formájú lehet, hogy bármilyen háziállatfajnak megfeleljen.

További érdekes információkat olvashat cikkünkben  Mi alapján válasszunk madárkalitkát?

Tovább