Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Hogyan etessük a papagájokat, és milyen madáreledelt válasszunk?

madár
Szűrés törlése
kedvence.hu
Hogyan etessük a papagájokat, és milyen madáreledelt válasszunk?

Sokan vannak, akik nem kutyát, macskát vagy valamilyen rágcsálót vesznek magukhoz, hanem egy madarat, mondjuk egy szép papagájt. Ez esetben azonban fontos, hogy ki tudják választani számára a megfelelő madáreledelt.

 

Akárcsak más háziállat, a papagájok gondozása is sok örömet okozhat számunkra. Ugyanakkor az ő táplálékukat is kellő körültekintéssel kell kiválasztanunk, hiszen nagyon fontos, hogy minden nélkülözhetetlen tápanyagot és vitamint megkapjanak, amire csak szükségük van.

Nálunk a madáreleségek bőséges kínálatát találod, így garantáltan nem fog gondot okozni megtalálni a megfelelő terméket. Ha azonban a témával kapcsolatban még bizonytalannak érzed magad, akkor olvasd el mai cikkünket, amiben minden fontos tudnivalót megosztunk veled.

zöld csík

A papagájok étkezési szokásai

Először is azzal kell tisztában lennünk, hogy a papagájok a természetes élőhelyükön nagyon változatosan táplálkoznak. Az étrendjük többek között tartalmaz magokat, gabonaféléket, zöldségeket és gyümölcsöket. Éppen ezért a háziasított fajoknak is ehhez hasonlóan változatos, sokszínű madáreledelre van szükségük ahhoz, hogy egészségesek legyenek.

A magvak és gabonafélék kiemelkedő fontosságúak a papagájok étkezésében, ugyanis gazdag fehérje- és értékes zsírforrást jelentenek számukra. Ezáltal nagymértékben hozzájárulnak az energiaszintjük, vitalitásuk, valamint az egészséges tollazatuk fenntartásához. A gyümölcsök és zöldségek szintén elengedhetetlenek számukra, azok ugyanis fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak.

Vannak bizonyos papagájfajták - ilyen például a kakadu és az Amazon-papagáj -, amelyeknél esélyesebb a fehérjehiány kialakulása, az ő esetükben fokozottan oda kell figyelni a megfelelő fehérjebevitelre.

Végül, de nem utolsósorban fontos tudni azt is, hogy a papagájoknak természetes igényük van a különböző csonthéjas termések feltörésére. Egyrészt azért, mert remek szórakozást nyújt számukra, másrészt pedig azért, mert ez fontos a csőrük egészsége szempontjából is.

Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 25 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
70 g
699 Ft
Egységár: 9 986 Ft/kg

Milyen madáreledelt válasszunk?

Amikor madáreledelt választunk, akkor mindenképp vegyük figyelembe az adott faj étkezési szokásait az esetleges jellegzetességekkel együtt. A Versele-Laga Prestige Budgies hullámospapagáj madáreledel például egy speciálisan ennek a fajnak előállított táplálék, ami a természetben is megtalálható magokat tartalmazza.

Bőséges tápanyagtartalommal rendelkezik, melynek révén képes kiváló kondíciót, dús tollazatot, ép és erős csontozatot és egészséges, hosszú életet biztosítani a madarak számára. A márka termékei között megtalálhatók a csemegerudak, erőtápok és lágyeleségek is.

Nagyon fontos, hogy kizárólag magas minőségű termékek mellett döntsünk, amik minden fontos tápanyagot és vitamint tartalmaznak, és amikkel biztosítható a változatos táplálkozás a papagájok számára.

Versele-Laga Prestige Premium Budgies Hullámos Papagáj Eledel

Hogyan etessük a papagájunkat?

Minden esetben a termék csomagolásán szereplő útmutató legyen a mérvadó a táplálással kapcsolatban. A fent említett márka madáreleségeinek használata esetén például nincs szükség kiegészítő táplálékra.

Ezek tehát a legfontosabb tudnivalók, amikkel neked is érdemes tisztában lenned, ha egy papagájt szeretnél az otthonodban tartani. A kínálatunkban sokféle terméket megtalálsz, amiknek a segítségével az állattartás gondtalan és igazán élvezhető elfoglaltság lehet. Ha bármilyen kérdésed van, akkor bátran keress fel minket a megadott elérhetőségeinken!

zöld csík

Ezeket olvastad már?

Milyen a tökéletes papagáj kalitka? Segítünk megtalálni!

Sokan ahelyett, hogy kutyát vagy macskát, esetleg hörcsögöt tartanának, úgy döntenek, hogy egy hullámos, nimfa vagy törpepapagáj gazdái lesznek. Ez esetben pedig van egy fontos feladatuk, ami nem más, mint a tökéletes papagáj kalitka beszerzése.

 

Az ara papagáj és annak szaporodása

Neked is tetszenek a nagytestű, színes ara papagájok, melyek akár beszélni is képesek megtanulni, ha eleget foglalkozunk velük? Van néhány nagyon fontos tudnivaló, amit mindenképp érdemes szem előtt tartani, mielőtt ennek a különleges madárnak a tartásába és tenyésztésébe fognánk.

A madárhomok előnyei és hátrányai

Mire használjuk a madárhomokot? Miért hasznos, ha van a kalitkában? Alom vagy táplálékkiegészítő?

Mindenkinek más az optimális madárketrec

A legtöbb madár, amit díszállatként tartanak, ketrecben él. Mivel minden szárnyasnak nagy a mozgásigénye, így egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora is ez a madárketrec. De akkor milyen az ideális méret?

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 25 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
70 g
699 Ft
Egységár: 9 986 Ft/kg
-20%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Ferplast Rekord 3 Fehér madár kalitka
Ferplast Rekord 3 Fehér madár kalitka
Ferplast Rekord 3 Fehér madár kalitka
Ferplast Rekord 3 Fehér madár kalitka
19 999 Ft
24 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 19 999 Ft/db