Szűrés
Állat tipus Milyen kedvenced van?
Termék tipus
Márka név márka név
Gyártó Gyártó
Méret
Termék státusza

Macska élősködők elleni szerek

Bolhák, kullancsok cicájában?  Mutatjuk a megoldást!

Tovább
 

Élősködök elleni szerek doromboló kedvencednek

A macska-tulajdonosok számára ma már rengeteg termék áll rendelkezésére a bolha, kullancs vagy egyéb élősködők elleni védekezéshez. Ezek a termékek a legkülönbözőbb formákban kerülnek forgalomba. A Kedvence kínálatában kapható spray, nyakörv, sampon, és rácsepegtető oldat.

Rácseppentő oldatok

A Fypryst SpotOn egy rácsepegtető oldat a külső paraziták elleni védekezés modern formája, a tulajdonosok körében is népszerű, mivel az ilyen formában kapható készítmények egyszerűen alkalmazhatóak, egy helyre – az állat nyakára – kell őket cseppenteni és cserébe hosszan tartó védelmet biztosítanak a parazitákkal szemben. A Fypryst hatóanyagát, a fipronilt már 15 éve forgalmazzák világszerte és a klinikailag legjobban ellenőrzött, legbiztonságosabb hatóanyagok egyike. A fipronil egyike azon ritka hatóanyagoknak, amelyek macskákon is alkalmazhatóak rácsepegtető oldat formában. Az egy helyre történő felvitelt követően hatásmechanizmusa révén a hatóanyag az állat testének egész felületére eljut. A fipronil hatékonyan pusztítja el a kullancsokat (általában még a betegségek átvitele előtt) és a bolhákat, ezáltal csökkentve kártételüket az állatok – és közvetetten az emberek egészségére. 4 kiszerelésben kapható kutyáknak, 1 kiszerelésben macskáknak.

Dimetikon tartalmú BEAPHAR Vermicon Spot-on fizikai úton mozgásképtelenné teszi a bolhákat és a kullancsokat, nem tartalmaz semmilyen kémiai rovarölőszert. A dimetikon hatását leginkább a ragasztós csapdákéhoz lehet hasonlítani: a rovarok testén egy finom bevonatot képez, melynek következtében azok mozgásképtelenné válnak.  Frontline Combo Cat elsősorban bolhák ellen alkalmazható, valamint kullancsok és/vagy szőrtetvek ellen. Az újra fertőződés elleni inszekticid hatás kifejlett bolhák esetében 4 hétig tart. A bolhák szaporodásának megakadályozására a fejlett bolhák által lerakott peték, az abból kikelő lárvák és bábok fejlődésének gátlása az alkalmazást követő 6 hétig tart.

Bolha nyakörvek

Azok a macska tulajdonosok, akik a nyakörvet részesítik előnyben a Foresto kullancs és bolha elleni nyakörvet ajánljuk. Manapság a legtöbb kullancs és bolha elleni védelem havi frissítést igényel. A rohanó világunkban viszont nem csoda, ha erről elfelejtkezünk – ezzel viszont a kedvence védtelenné válik a kullancsok és bolhák, s ami még fontosabb, az általuk terjesztett betegségek ellen. A Foresto egyszerű megoldást kínál erre a problémára, hiszen egyszeri felhelyezéssel akár 8 hónapnyi védelmet biztosít a macska és ugyanennyi időre nyugalmat a gazdi számára. Elpusztítja a kifejlett bolhákat és megelőzi a macska közvetlen közelében a lárvák fejlődését akár 8 hónapig. Hatékony kifejlett, lárva- és nimfaállapotú kullancsok ellen. Az egyetlen, kullancs elleni repellens nyakörv. A kullancsok táplálkozását gátló hatást biztosít, így csökkenti a fertőző betegségek átadásának kockázatát. További jellemzőkért látogasson el a termék oldalára.

Spray formulák 

Ha pedig spray formula a szimpatikusabb a Élősködők Elleni Spray kutyáknak és macskának hatékony megoldást jelent az élősködői elleni harcban.  A Fypryst Spray akár már 2 napos kortól ajánlott. 3 különböző kiszerelésben, kis és nagy méretű macskáknak és kutyáknak - 100ml, 250ml, 500ml. A Beaphar FiproTec Spray ideális kölyökkutyák és kölyök cicák kezelésére; a spray 2 napos kortól használható. A permetet az egész testre visszük fel, és ezért azonnal hatásos. 1 hónapig a kullancsok ellen, 2 hónapig a macskák bolhái ellen és 3 hónapig a kutyák bolha ellen hatásos. Hatóanyaga Fipronil 2,5 mg / ml. És hogy mik a Beaphar FiproTec Spray előnyei: Kutya és macska kölykökön már 2 napos kortól alkalmazható, használata biztonságos szoptató kutyák esetében is, kényelmes kiszerelés, hiszen a spray formulával egyszerre kezelhetjük kutyánkat és macskánkat, rájuk szabott adagolással.

Egyéb parazita ellenes termékek

Samponok

A Beaphar bio sampon a levendula és a neem fa erejével ápolja kutyája vagy macskája bundáját, és természetes védelmet nyújt a bolhák és kullancsok ellen. A jellegzetes illatú levendula egy sokoldalú gyógynövény, mely számos panaszra nyújthat enyhülést. Illóolaja segíti az ellazulást, stresszoldó és szorongáscsökkentő hatással rendelkezik. Emellett jó hatással van az irritált bőrre, enyhíti a viszketést és gyorsítja a sebgyógyulást. Természetes rovarriasztóként is hatásos, ugyanis segít távol tartani a szúnyogokat, bolhákat és kullancsokat. A neem-fa, más néven margosa kivonata szintén alkalmazható a szúnyogok, bolhák és kullancsok ellen. Ezen felül jó hatással van a bőrre, csökkenti a gyulladást, felgyorsítja a sebek gyógyulását, hidratálja a száraz bőrt és fertőtlenítő, gombaölő hatása is van. Az aktív összetevőknek köszönhetően a termék kettős hatással rendelkezik: hatékonyan és kíméletesen tisztít, valamint segít távol tartani a rovarokat és a külső élősködőket.

 

Hasznos tudnivalók

Kullancs

  • A "kullancs szezon", a kullancsok aktív időszaka évről-évre hosszabb, részben a klímaváltozásnak köszönhetően.
  • A kullancsok aktivitása 4-5°C felett fokozódik.
  • A kullancs elleni termékeknek minél gyorsabban kell elpusztítaniuk a megkapaszkodott kullancsot, hogy a lehető legkisebb legyen a betegségek átvitelének kockázata. A borreliák átviteléhez általában 48 óra szükséges.

Bolhák

  • A fertőzött állatokról a bolhák átkerülnek kedvenceink kosarába, illetve mindenhová, ahol szívesen időznek: a szőnyegekre és bútorokra. Komoly bolhafertőzöttség esetén ezért ezeken a területeken rendszeresen kell környezet kezelésére alkalmas inszekticid készítményt alkalmaznunk és a rendszeres porszívózás is kötelező.
  • Az állatokon látható kifejlett bolhák csak a bolha-populáció 5%-át teszik ki. A fennmaradó 95% pete, lárva és báb alak, amelyek az állatok környezetében találhatóak meg, mindenhol, ahol kedvencünk megfordul.
  • A bolha fejlődési alakjai (báb) olyan bolha-rezervoárt alkotnak, amelyet nehéz elpusztítani. Akár 140 napnál tovább is képesek nyugvó állapotban maradni.
  • A bolha teljes fejlődési ciklusa kedvező körülmények között 3 hét alatt lezajlik, de akár 6 hónapig is eltarthat.

 

Védd meg kedvenced a parazitáktól!

Válassz a Kedvence webshop-ból a legnagyobb márkák közül még ma!

Tovább