Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Kutya száraztáp adagolása: így csináld jól

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.12.12 01:02
Kutya száraztáp adagolása: így csináld jól

Ha megfelelő módon szeretnéd etetni a négylábú kedvencedet, akkor tudnod kell néhány fontos dolgot a táplálásáról. Többek között oda kell figyelned arra is, hogy a kutya száraztáp adagolása ne a véletlen műve legyen.

A nedves kutyaeledek szuper alternatívát jelentenek az etetés során, ugyanakkor szükség van a száraztápokra is. Fontos, hogy tisztában legyél néhány dologgal, nem elég ugyanis, ha csak fogod és egyszerűen kiszórsz neki egy maréknyit a táljába.

Ebben a bejegyzésünkben beavatunk a száraztáp adagolásának tudományába, hogy megfelelő módon tudd csinálni. Először is elmondjuk, hogy miért fontosak a minőségi száraztápok a kutya étrendjében, aztán pedig rátérünk az adagolás szabályaira. Végül pedig felhívjuk a figyelmedet egy fontos dologra is, amiről nem szabad megfeledkezned.

Miért van szükség száraz kutyatápra?

A száraztáp egyik nagy előnye, hogy nem romlik meg, ami azt jelenti, hogy bátran kiszórhatod a kutyusnak reggel. Így napközben tud falatozni belőle, ha megéhezik. Sok kutya nem szeret habzsolni, hanem inkább csak többször “szemezget”, számukra igazi ajándék, ha mindig van egy kis táp a táljukban.

Ha minőségi száraztápokat választasz, akkor azok teljes értékű eledelek lesznek a kutyád számára. Mivel minden fontos tápanyag megtalálható bennük, ezért egy teljes nedves eledeles étkezést ki lehet váltani velük.

A Royal Canin Maxi Adult egy 15 kg-os kiszerelésű száraztáp, ami kifejezetten a nagytestű fajták számára lett kifejlesztve. Tele van kiváló minőségű proteinnel, Omega-3 zsírsavakkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A válogatott összetevők révén támogatja a kutyád egészséges fejlődését, miközben csökkenti a csontfejlődési rendellenességek kialakulását.

Így megfelelő a kutya száraztáp adagolása

A kutya száraztáp adagolása attól függően változik, hogy mekkora testű kutyáról van szó. A tápok hátulján találsz egy táblázatot, ahol fel van tüntetve testkilogrammonként a szükséges tápmennyiség. Minden esetben ez legyen a mérvadó, amikor adagolod a tápot, különben előfordulhat, hogy túl keveset vagy túl sokat adsz.

Az adagolás során nemcsak a kutya súlyát, hanem az aktivitását is érdemes figyelembe venni. Átlagosan egy 18 kg-ot nyomó eb napi tápanyagszükséglete nagyjából 190-250 gramm között mozog. Ha viszont egy aktívabb kutyáról van szó, akkor bátran adhatsz neki ennél többet is.

Onnan tudod, hogy a megfelelő mennyiséget adod neki, hogy jó húsban van, ugyanakkor mozgékony is. Szívesen megy veled sétálni, tud nagyokat futni, valamint látszik rajta, hogy egészséges és jó kedélyű.

MasterCraft kutya reggeli

Miről ne feledkezz meg?

Ugyanúgy, ahogy ránk, emberekre, a kutyákra is igaz, hogy ha valami szárazat esznek, akkor utána szomjasak lesznek. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy miután kiszórtad a négylábú kedvencednek a száraztápot, akkor friss vizet is tölts az itatótáljába. Különösen fontos odafigyelned erre, amikor nem vagy otthon napközben. Ha ugyanis elmulasztod ezt, akkor a kutyád hosszú órákra víz nélkül marad.

Láthatod, hogy a kutya száraztáp adagolása nem olyan nagy ördöngösség. Csak néhány fontos szabállyal kell tisztában lenned ahhoz, hogy tökéletesen csináld. Nálunk megtalálod az értékes tápanyagokat, vitaminokat tartalmazó száraztápokat, és sok más terméket is be tudsz szerezni. Többek között nedves tápokat, jutalomfalatokat, vitaminokat, és a kutyatartáshoz szükséges kiegészítőket, felszereléseket is kínálunk.

Ezeket olvastad már?

Amikor csirkementes kutyatápra van szükség
05
Dec

Ha arra leszel figyelmes, hogy a kutyád allergiás a csirkehúsra, akkor bizony csirkementes kutyatápra lesz szükség. Az allergiára, ételérzékenységre utaló jeleket, tüneteket sosem szabad félvállról venni, mert ezek azt jelzik, hogy nem megfelelő a kedvenced étrendje.

A legjobb minőségű kutyatáp
04
Ápr

Már kisgyermekkorban megtanulja mindenki, de azt már elfelejtik hozzátenni, hogy nem csak és kizárólag húsra van szükségük az egészséges táplálkozáshoz.

Miért válaszd a Royal Canin tápot?
05
Júl

A Royal Canin kutyatáp szuper választás, ha azon gondolkodsz, hogy mivel tápláld megfelelően a négylábú kedvencedet. A márka által kínált eledelek nemcsak azért ideálisak, mert sokféle változatban elérhetőek. Az is mellettük szól, hogy mindent tartalmaznak, amire a kutyusodnak szüksége van.

A diétás kutyatápokról
13
Nov

Mikor meghalljuk, hogy diétás kutyatáp, akkor óhatatlanul is egy elhízott, szinte guruló eb képe villan fel az elménkben.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről