Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

A legnépszerűbb akváriumi halak

kedvence.hu
2022.04.21 14:09
A legnépszerűbb akváriumi halak

Amikor valaki akvárium berendezését tervezi, akkor rengeteg kérdés felmerülhet benne, hiszen közel sem mindegy, hogy miként mutat majd a végeredmény. Ha azt szeretnénk, hogy ne csak a lakásunk éke legyen, hanem az akváriumi halak számára is egészséges és élhető közeg legyen, akkor mindenképp érdemes figyelembe venni a következő szempontokat.


 

Sose zsúfoljuk túl az akváriumot

Az akvárium mérete minden esetben meghatározó a bekerülő halak szempontjából. Ha nem akarjuk, hogy az akvárium túlságosan zsúfolt legyen, és a halak egymás hegyén-hátán úszva létezzenek benne, akkor célszerű az akvárium méretét nagyon komolyan venni. Azt tartják, hogy ahány literes egy akvárium, maximum annyi centiméternyi halat tehetünk bele összesen. Ez azt jelenti, hogy egy 100 literes akvárium esetében, maximum 100 centiméternyi hal kerülhet bele. Tehát, ha egy hal kifejlett mérete 5 cm, akkor abból maximálisan 20 darabot vásárolhatunk bele.

Nagyon fontos, hogy az akváriumi halak tekintetében soha ne a kereskedésben látható méretet vegyük alapul, mert az általában még közel sem a végleges, kifejlett méret.

Az is meglehet, hogy többféle halat szeretnénk az akváriumba, de ebben az esetben is a fenti paraméterekkel kell kalkulálni. Az tény, hogy ha több fajta halat tartunk, akkor nemcsak színesebb, de sokkal látványosabb is lesz az akváriumi halak tömege.

Melyek a legnépszerűbb akváriumi halak?

Akár kicsi, akár nagy akváriumról van szó, az egyik legnagyobb kedvenc a guppi. Vélhetően igénytelensége és a hím egyedek színes uszonya a legfőbb ok, ami miatt a többség kedveli, nem is beszélve szaporaságról. Ha elkerülnénk azt, hogy hirtelen nagyon megnőjön a halpopuláció, akkor érdemes egynemű egyedeket választani belőlük. Mivel gyorsan alkalmazkodnak, ezért a már berendezett és optimális pH-jú akváriumot szinte azonnal belakják.

Akváriumi halaknak ideális akváriumok

Szintén a nagy kedvencek közé tartozik a szifó, hiszen hasonlóan igénytelen, mint a guppi, de izgalmas pirosas narancs színével üde és vidám színfoltja lehet minden kezdő akváriumnak. Azt azért jó, ha mindenki tudja, hogy amennyiben jellemzően szifóval teli akváriumot szeretnénk, akkor érdemes azt lefedni, mivel előszeretettel ugrálnak ki. Alapvetően nincs másra szüksége, mint némi táplálékra és természetesen 20 Celsius-fok körüli vízre.

Amennyiben színes és lehetőség szerint kicsi halakra vágysz, akkor a plattik csak rád várnak! Ezek azok a kicsi akváriumi halak, amik szín tekintetében igen széles skálán mozognak, de méretüket tekintve nagyobbak, mint egy neonhal, de kisebbek, mint egy szifó, valamint nagyon társaságkedvelőek. Igényeik a fenti halakhoz hasonlóan nem a legnagyobbak.

Ha olyan halat választanál, ami csapatban mutat igazán jól, akkor a neonhal a maga kék és piros árnyalatával nagy kedvenced lesz. Ebből minimum 10, de inkább 15 darabot érdemes választani egy akváriumba, hiszen mindig csapatban mozognak, így nagyon látványos lesz az összkép.

Végül pedig egy nagy kedvenc, bár jellemzően inkább nagyobb akváriumokba javasoljuk, a vitorláshal. Néha kicsit agresszív típus, ami előszeretettel fogyasztja el a kisebb, újszülött halakat. Nem feltétlenül kezdő akvaristáknak ajánljuk, de az tény, hogy nagyon szeretik hazánkban. Látványos és sokféle árnyalatban elérhető uszonyos.

Ha végignézted kínálatunkat, biztosan megtalálod a számodra megfelelő halfelszereléseket, melyekkel elindulhatsz az akvaristává válás rögös útján. Amennyiben mégsem, akkor keress minket elérhetőségeinken, és segítünk a választásban!

Ezeket olvastad már?

A nagy vagy a kicsi akvárium a praktikusabb?
15
Febr

Aki akvarisztikára adja a fejét, azt nem feltétlenül az érdekli, hogy nagy vagy kicsi akváriumot fog berendezni. Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy melyik is a jó választás, de általában nem ez az elsődleges szempont. Most mégis nézzük át, hogy melyiknek milyen előnyei vannak!

Hogyan induljunk el, avagy akvárium kezdőknek
18
Márc

Senki nem születik profinak, így mai cikkünkben egy kis segítséget nyújtunk abban, hogy kezdőknek milyen akváriumban érdemes gondolkodni.

Az édesvízi díszhalak fajtái
02
Jan

Mikor úgy döntünk, hogy halat szeretnénk tartani, akkor előtte ideje átnézni az alapvető tudnivalókat az akvarisztikával kapcsolatban.

A kishalak egyik kedvenc eledele: Sera Artemia Mix
02
Máj

Kishalaid vannak, amiknek a legjobbat szeretnéd adni és mindent elkövetnél, hogy egészségesen fejlődjenek? Akkor próbáld ki a Sera Artemia Mixet, ami garantáltan a legjobb minőséget képviseli és mindent tartalmaz, ami a halak növekedéséhez szükséges.

-23%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
4 590 Ft
5 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 4 590 Ft/db