Szűrés
Teljesítmény
Termék státusza

UV LÁMPÁK AZ ALGA ELLEN

Kiváló minőségű UVC izzókat keres a tavához? Ha igen, akkor a keresésnek vége!

Tovább

Hogyan működik az UV-sterilizáló?


Ahogyan sok hal tartó egyetértene, az egysejtű algák elleni küzdelem egyik legjobb módja, amely „zöld vizet” okoz, az, ha egy ultraibolya sterilizálót ad a szűrőrendszeréhez.

Röviden: az UV-sterilizátor az algasejtek falán keresztül behatolva és lebontva működik, lehetővé téve számukra, hogy egymáshoz tapadjanak. Ez az algák pelyhesedését vagy összetapadását okozza, lehetővé téve a tószűrő eltávolítását a vízből.

A sterilizátor belsejében található UV-izzó egy kvarchüvelyhez van rögzítve, amely megvédi az izzót a víztől, és a fény elektromos alkatrészei egy előtétben és házban vannak elhelyezve. A tóban vagy az akváriumban a vizet egy szivattyú lassan tolja át a sterilizáló kvarc hüvelyén, ahol nagy intenzitású UV fény halad át a vízen. Ez sterilizálja a vízben jelenlévő baktériumokat és mikroorganizmusokat, azzal, hogy megszakítja sejtmembránjaikat, vagy károsítja a sejtekben lévő DNS-t vagy más organellumokat.

Az OSRAM UVC Megakadályozza a mikrobák elterjedése illetve megöli és inaktiválja azokat. Az algásodás illetve a halbetegségek aránya is csökkenthető, úgy az akváriumban, mint a kerti tóban! Használatával eredményt csak úgy tud elérni, ha a folyamatosan bekapcsolt szűrőberendezést, a folyamatosan üzemelő UV lámpával használja! Az UV lámpát a szűrő doboz elé kell szerelni! Általában elmondható, hogy biztonsági okokból csak és kizárólag összeszerelt készülékben működnek az UV izzók! Ezért, mielőtt vásárolna, kérem győződjön meg róla, hogy valóban szükség van-e az UV izzó cseréjére! A gyártók, valamely ellenőrző nyíláson keresztüli állapotfelmérésre adnak lehetőséget készülékeiknél!

 

A megfelelő UV-sterilizáló kiválasztása a haltartályához vagy a tóhoz


Az UV-sterilizáló kiválasztásakor fontos, hogy kifejezetten a szivattyú áramlási sebességéhez, valamint a tó méretéhez megfelelő egységet válasszon; különben nem lesz elegendő vízforgalom a nem kívánt baktériumok és algák elpusztítására.

Azt is meg kell fontolnia, hogy melyik típusú UV-sterilizátor megfelelő az Ön számára; függesztett, vagy in-line vagy tankban lévő UV:

Fontos megjegyezni azt is, hogy az UV-sterilizáló nem lesz képes megkülönböztetni a jó baktériumokat az akváriumban található káros baktériumoktól. Ha tengeri halak tartályának sterilizálóját fontolgatja, akkor érdemes egy időzítőre helyezni a sterilizálót, hogy a nap folyamán működjön, mivel a szabadon lebegő jótékony plankton nappali órákban általában sziklákba bújik.

 

Az UV-sterilizáló karbantartása és utógondozása


Az UV-szűrő hatékonysága nem csak attól függ, hogy a tartályhoz vagy a tóhoz melyik legmegfelelőbb modellt választja, hanem a rendszeres karbantartástól is, hogy a lehető leghatékonyabban működjön.

Itt van egy egyszerű módszer arra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az UV-sterilizáló a legjobb működésben van-e:

Az izzót - ezt akvárium esetén 6 havonta, tó esetén pedig 12 havonta kell cserélni, hogy a vízbe behatoló fény elég erős legyen a baktériumok és algák maximális mennyiségének elpusztításához. Az izzócsere során elengedhetetlen az O-gyűrűs tömítések cseréje vagy kenése is, hogy az egység vízzáró maradjon. Izzó felszerelésekor vagy cseréjénél ügyeljen arra, hogy ne nézzen közvetlenül rá - amikor a készülék be van kapcsolva, ez maradandó károsodást okozhat a szemében.

Akár egy kis tava van, akár nagy tavat tart fent különféle koi-kkal, a Kedvence.hu széles választékban kínál tó termékeket és berendezéseket, hogy tiszta és egészséges környezetet biztosítson az halainak. Az OSRAM UV-sterilizátorok kínálata a legnépszerűbb a piacon,  sok más kínálattal széles választékot kínálunk vásárlóinknak.

Bármit is keres, mi megoldást kínálunk minden tóval kapcsolatos igényére. Ha segítségre van szüksége a tó felszerelésének és termékeinek kiválasztásához az Ön egyedi igényei szerint, kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni csapatunkkal.

Válogasd össze a szükséges termékeket mindössze néhány kattintással.
Tovább