Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Amikor a kutya biztonsági öv jobb, mint a szállítóbox

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.08.04 16:27
Amikor a kutya biztonsági öv jobb, mint a szállítóbox

Végre eljött az év legjobban várt időszaka, és itt a lehetőség arra, hogy utazzunk. Igen ám, de hogy érdemes nekikezdeni a csomagolásnak és az utazásra való felkészülésnek, ha a négylábú házi kedvencünk is velünk szeretne jönni? Nézzük, hogyan szállíthatjuk biztonságosan a kutyánkat az autóban, avagy mire jó a kutya biztonsági öv!


Fő a biztonság

Mivel a kutyák autóban való szállításának a legismertebb módja a szállítóbox, ezért sokan nem is keresnek különböző alternatívákat. Pedig bármilyen hihetetlen, van hasonlóan biztonságos megoldás is, ami nem foglalja el az egész utasteret. De előbb lássuk, hogy mi az, amit minden esetben kerüljünk el!

Első lépésként nagyon fontos, hogy a kutyát semmi esetre ne szállítsuk az autóban úgy, hogy szabad mozgástere van. Ez több okból is nagyon lényeges, hiszen nem kis baleset következhet be azért, mert a kutya nem tud kapaszkodni vagy épp megijed. Arról nem is beszélve, hogy egy esetleges ütközés során, ha a kutya nincs rögzítve, akkor könnyen kirepülhet az ablakon, ami akár végleges következményekkel is járhat. Ugyanígy nem biztonságos az sem, ha valaki ölben tartja a kutyát útközben, mivel egy esetleges ijedtség kapcsán akár meg is haraphatja az illetőt.

Pont a fentiek elkerülése érdekében került a népszerűségi lista élére a kutyaszállító box, hiszen jól rögzíthető, fix helyen van a négylábú, ahol sokkal kevesebb baj érheti, mint szabadon. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy a kutya kényelmesen elférjen benne, valamint felállni és megfordulni is tudjon. Egyetlen hátránya, hogy nagy helyet foglal, és egy nagy testű kutya esetében akár az egész hátsó szekcióra is igényt tarthat.

trixie biztonsági öv kutyáknak

A kutya biztonsági öv

A kutya biztonsági öv még annyira nem elterjedt utaztatási kiegészítő, pedig rendkívül biztonságos és kényelmes a négylábú számára. Ez azt jelenti, hogy a kutyára rá kell adni egy hámot, amihez rögzíteni kell magát a biztonsági övet. Ez az autó belső területén az üléshez vagy akár az ülés vázához kerül rögzítésre, így biztonságosan a helyén tartja a kutyát egy esetleges baleset következtében is. Míg egy boxban az állat össze-vissza csapódhat az oldalfalakhoz, addig egy hám fixen megtartja, aminek más előnye is van az esemény során.

Amennyiben a kutya nem sérült, attól még megijedhet a hirtelen becsapódástól, aminek következtében pánikba eshet és könnyen elszaladhat. Ezt gátolja meg a kutya biztonsági öv, mivel egy helyben tartja az állatot, így ha esetleg elveszítjük az eszméletünket sem kell azon aggódni, hogy később meg kell keresni. A másik nehéz feladat a mentés során, hogy egy megvadult kutya könnyen megharaphatja a mentő személyzetet, ami további bonyodalmakhoz vezethet. Az egyetlen, amikor okozhat némi fejtörést, az a vízbe csapódás, mivel ebben az esetben nekünk kell eloldani a kutya biztonsági övet, hogy mindenkinek legyen esélye a túlélésre.

Ahogy látható, a kutya biztonsági öv sokoldalú és könnyen használható szerkezet, ami nagyban megkönnyíti a kutyatartók életét és az utazást. Sokan mégis a fentiektől függetlenül feleslegesen kockáztatják mind a saját, mind a kutyájuk testi épségét.

Kínálatunkban szerencsére többféle kutya biztonsági öv vagy épp szállítóbox elérhető, attól függően, hogy kinek mi az, amire nagyobb szüksége van. Ha úgy érzed, hogy bizonytalan vagy, vagy még mindig nem találtad meg azt, amivel biztonságosan szállíthatod négylábú kedvencedet, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

Ezeket olvastad már?

Kutya az autóban, avagy mikor jó a Ferplast Atlas Car 100?
20
Máj

Napok kérdése, hogy beköszöntsön az igazi nyár, ami minden ember számára a szabadságot jelenti. Természetesen bőven akadnak, akiknek ilyenkor indul be igazán az élet, de akinek kutyája van, az tudja, hogy itt az ideje a kirándulásoknak. Te is Ferplast Atlas Car 100-zal szállítod a kedvenced a kocsiban? 

Miért nagyon fontos manapság a kutyaszállító box?
07
Márc

A jelen helyzetben talán egyre több gazdi fejében fordul meg a kérdés, hogy mit is tehetne kedvencéért, hogy maximális biztonságban tudhassa. Az biztos, hogy senki nem szeretne elválni négylábú társától, így találni kell egy megoldást, hogy bármikor, bárhova magunkkal vihessük. Erre nyújtanak jó megoldást a különböző kutyaszállító boxok, amikben nyugodtan szállíthatjuk kedvencünket autóval, vonattal, de akár repülővel is.

Kutyafelszerelés kezdőknek
25
Jan

Ellenőrző lista, hogy megvan-e az összes kutyafelszerelés, nem maradt-e le semmi!

 Melyek az alapvető kutyafelszerelések egy kölyökkutyához?
02
Jún

Úgy döntöttél, hogy egy kölyökkutyával lenne teljes az életed? Ma összefoglaljuk, hogy milyen kutyafelszerelés szükséges egy kis bundáshoz, hogy biztosan mindenkinek kényelmes legyen a közös kezdés!

-21%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
8 995 Ft
11 340 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 8 995 Ft/db
-12%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 db
Kedvencekhez
2 990 Ft
3 380 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 990 Ft/db