Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Így választana a neonhal akváriumot

akvarisztika
Szűrés törlése
kedvence.hu
2024.05.29 02:37
Így választana a neonhal akváriumot

A neonhal az akvárium egyik legvidámabb lakója. Ha éppen azon gondolkozol, hogy vásárolsz néhányat, és szeretnél nekik tökéletes otthont kialakítani, jó helyen jársz. A színes, élénk csapathalak szinkronban úsznak, és imádnak bújócskázni. Cikkünkben ahhoz adunk tanácsot, hogyan válassz akváriumot és mivel rendezd be, hogy boldogan élhessenek.

Az akvárium mérete

Első lépésként el kell döntened, hogy mekkora akváriumot szeretnél. A neonhalak számára minimum 60 literes ajánlott, de nagyobbat is választhatsz, ha több halat tartanál. A nagyobb üvegben stabilabb a vízminőség és több teret nyújt az úszkáláshoz. Webáruházunkban különböző méretű akváriumszettek között válogathatsz.

zöld csík

Vízminőség és hőmérséklet

A neonhalak trópusi halak, a 20-26 fokos vizet szeretik a legjobban. Egy jó minőségű akváriumfűtő elengedhetetlen, hogy a hőmérséklet állandó maradjon. A víz pH-értékét tanácsos 6-7 között tartani, a vízkeménység pedig 10-15 NK° között ideális.

A neonhalak érzékenyek a vízminőségre, ezért érdemes egy megbízható szűrőrendszert beépíteni. A szűrők tisztítják a vizet és biztosítják a szükséges oxigént. A választásnál vedd figyelembe az akvárium méretét.

A neonhal az akvárium bújócska bajnoka

A neonhalak szeretik a búvóhelyeket. Ültess különböző vízinövényeket, amelyek dekoratívak, és természetes élőhelyet kínálnak. A növények kiválasztásáról, gondozásáról szóló blogcikkünkben erről bővebben is olvashatsz. Ha emellett kis barlangokat is építesz, gyökereket és köveket helyezel el, még változatosabb és szemet gyönyörködtető lesz a környezet.

Arra vigyázz, hogy ne zsúfold túl az akváriumot. A neonhalak csapatban úsznak, így érzik magukat biztonságban. Ehhez nyílt térre van szükségük. Adj nekik elegendő helyet és gyönyörködj bennük, ahogy teljes szinkronban mozognak.

 

-21%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 9 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
40 ml
699 Ft
890 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 17 475 Ft/l
-28%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
20 tabletta
3 599 Ft
4 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 180 Ft/db

Világítás és etetés

A közepes megvilágítás a legjobb a neonhalak számára. Az erős fény stresszelheti őket, ezért olyan akváriumi lámpát válassz, amely szabályozható, és lehetővé teszi a nappali és éjszakai ciklusok szimulálását. A megfelelő világítás nemcsak a halaknak, hanem a növényeknek is fontos.

A neonhalak kis méretűek, ezért a finom szemcséjű haleledel a legjobb számukra. Etetésük során gondoskodj a vegyes étrendről, amely tartalmaz száraz és fagyasztott ételeket is, például szúnyoglárvát és apró rákocskákat. Naponta kétszer kínáld meg őket, de csak annyival, amennyit pár percen belül elfogyasztanak. Így megóvod a víz tisztaságát.

A halak behelyezése

Miután minden készen áll, jöhetnek új barátaid! A neonhal az akvárium csapatjátékosa, legalább 6-8 egyedet vásárolj egyszerre. Nekik megfelel a 60 literes akvárium.

Először tedd őket a zacskóban az akvárium vizébe, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön. Ezután lassan adagold az akvárium vizét a zacskóba, hogy a halak hozzászokjanak. Körülbelül 30 perc elteltével helyezd át őket végleges otthonukba.

Így választana a neonhal akváriumot

Szeretik a szomszédokat

A neonhalak barátságos természetűek, más békés halfajokkal jól társíthatók. Ügyelj arra, hogy ne legyenek túl nagy vagy agresszív halak az akváriumban, mert zavarhatják, bánthatják a neonhalakat. Jó társak lehetnek például a guppik, a plattik vagy a törpe szivárványhalak.

Egy jó tanács: ha elkészültél, megfelelő méretű az akváriumod és be is rendezted, figyeld a halak viselkedését. Az egészséges neonhalak élénk színűek, aktívan mozognak és jó az étvágyuk. Ha bármilyen változást észlelsz, ellenőrizd a víz paramétereit és szükség esetén cserélj vizet.

Most, hogy már tudod, hogyan választana a neonhal akváriumot, miért ne látnál hozzá te magad? Látogass el weboldalunkra, ahol minden szükséges kelléket megtalálsz hozzá. Sok sikert!

zöld csík

Ezeket olvastad már?

A halak kedvenc eledele, a tubifex
19
Okt

Aki egy kicsit is jártas az akvarisztikában, az nagyon jól ismeri a tubifexet, mint a halak egyik kedvenc eledelét. De vajon mitől olyan különleges ez az eledel, ami miatt az uszonyosok ennyire vonzódnak hozzá? Lássuk a különböző fajtáit, tárolását és azt, hogy miért is jó választás a halaknak a tubifex.

A betta hal tartásáról dióhéjban
31
Okt

A szép, különleges színe miatt szeretne betta hal tartásába fogni?

A Sera Toxivec készítmény - avagy így őrizd meg az akváriumod esztétikáját!
14
Szept

Az akvárium a lakásunk egyik legszebb dísze lehet, ha kellő figyelmet szentelünk rá, és nem vagyunk restek olyan készítményeket használni, mint amilyen a Sera Toxivec. Ez egy rendkívül hasznos vízkezelő szer, amivel sokat tehetünk az ökoszisztéma egészségéért.

Hasznos tudnivalók az akváriumi növények kapcsán
01
Dec

Manapság sokan döntenek amellett, hogy otthonukat egy szép akváriummal díszítik, amiben nemcsak halak, hanem akváriumi növények is helyet kapnak. Ez logikusnak is tűnik, hiszen a halak számára természetes közeget szeretnének biztosítani.

Ha mi is közéjük tartozunk, vagy még egyelőre csak játszadozunk az otthoni akvárium gondolatával, akkor van valami, amit feltétlenül tudnunk kell. Nemcsak a halakról kell sokat tanulnunk, hanem amennyiben növényeket is szeretnénk telepíteni, akkor azokról is.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

-20%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
2 399 Ft
2 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 399 Ft/db
-27%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Teljesítmény
400l/h
3 999 Ft
5 490 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 3 999 Ft/db
-19%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 16 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
10 ml
399 Ft
490 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 39 900 Ft/l
-28%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Hydor Theo 300 watt akvárium fűtő
Hydor Theo 300 watt akvárium fűtő
Teljesítmény
300 watt
8 599 Ft
11 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 8 599 Ft/db
-21%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
2 599 Ft
3 299 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 599 Ft/db
-23%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 10 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
10 ml
299 Ft
390 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 29 900 Ft/l
-20%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 db
Nem rendelhető
Kedvencekhez
1 999 Ft
2 499 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 999 Ft/db
-23%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
1 499 Ft
1 950 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 750 Ft/db