Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Milyenek az ideális cica játékok?

macska
Szűrés törlése
kedvence.hu
Milyenek az ideális cica játékok?

Míg kicsik a cicák, addig imádnak játszani, hiszen minden nap egy újabb kihívás, egy következő tanulási folyamat.

Éppen azért, mert rengeteg mindent meg kell tanulniuk, nagyon kell figyelni, hogy milyen cica játékok kerülhetnek a mancsuk közelébe. 

A kiscicák kedvencei közé tartoznak a kisebb, puhább játékok, amiket kedvükre kergethetnek, püfölhetnek. Nem kell nekik óriási márkanév ahhoz, hogy szórakoztatónak ítéljenek meg egy játékot. A legfontosabb mindenki szemszögéből, hogy biztonságosak legyenek. Pont ugyanennyire szeretnek mindent, amibe be lehet bújni, mint például különböző zsákokat vagy dobozokat. Természetesen míg nagyobbak nem lesznek, addig fontos, hogy állandó felügyelete legyen a cicának, hiszen még nem tudja, hogy mi az, ami veszélyes lehet rá nézve. 

A kiscicák is olyanok, mint a gyerekek, vagyis az a legizgalmasabb játék, ami nem játék. 

Ilyenek például:

  • függöny, zuhanyfüggöny és a hozzá tartozó gyűrűk,
  • wc-papír guriga,
  • dobozok, papírzacskók,
  • zoknik, kesztyűk, főleg ha el lehet tüntetni a párját.

Éppen ezért praktikus, ha felhasználunk néhány olyan tárgyat, amit megszerettek már pici korukban. Tehát van egy kedvenc zokni, amivel sokat játszik, akkor érdemes abból készíteni valamilyen zörgő, kergethető játékot. Ha nincs elég időnk, kézügyességünk, türelmünk, akkor ma már nagyon jó áron vásárolhatunk is valami aranyosat a kedvencünknek

Gyerek és macska?

Esetlen fogás és éles karmok? Nem kell, hogy féltsük egymástól a gyermekeket és a macskát, mivel elegendő, ha kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy megtanítsuk mindkét résztvevőnek, hogy tisztelje a másikat és annak határait. Mivel a gyerekek még az elején akár durvábban is nyúlhatnak az állathoz, ezért fontos, hogy mindig résen legyünk. Ha figyelünk, megelőzhetjük a véletlen baleseteket, és egyik fél sem fog sérülni. Mivel a gyerekek imádják a játékokat, legyen szó akár a sajátjukról, akár a cica játékokról, ezért hagyjuk, hogy ők válasszák ki a kis barátjuk új kedvenceit.

A macskák jelentős része szereti a labdákat, csakúgy, mint a gyerekek. Tökéletes alkalom egy közös labdázásra. Az egyetlen hátulütője, hogy a macskák zsákmánynak tekintik a labdát, így nem szívesen adják oda senkinek. Éppen ezért időbe fog telni, mire úgymond visszahozza a labdát a kis négylábú. 

Szintén nagy kedvenc lehet, ha egy olyan labdát választunk, ami jutalomfalattal van töltve, így ahhoz, hogy hozzájusson a csemegéhez, el kell kapnia, majd addig görgetnie, míg ki nem tudja enni belőle a finomságot. 

Mozgásra késztető cica játékok

A macskáknak a mászás is egy lételeme, így imádnak mindent, amire fel lehet mászni, amit fel lehet fedezni. Éppen ezért nem meglepő, hogy a legnépszerűbb cica játékok közé tartoznak az akadálypályák. Ezt hagyjuk, hogy a gyermek állítsa össze, majd kedvére csalogassa benne a cicát. Vannak olyan macskák, akik szinte azonnal rákapnak a dologra, és végigmennek az akadálypályán, míg másokat nógatni kell a pozitív végeredmény érdekében. 

A gyermekek kreativitását fejlesztik a különböző kézügyességet igénylő feladatok. Ilyen lehet egy cicavár építése, vagy egy előre elkészített sablon kidíszítése és összeragasztása. Játék a gyereknek és a macskának is egyaránt. 

Végül pedig érdemes beengedni a cicát, ha éppen zenét hallgatunk. A macsekok nagy része kifejezetten szereti a zenét, így előszeretettel lustálkodik a hangfal vagy éppen a mélynyomó tetején. Ilyenkor élvezi a hanghatás keltette hanghullámokat és a zenét egyaránt. 

Továbbra se felejtsük el, hogy nem az a lényeg, hogy a legdrágább cica játékokat vásároljuk meg, hanem az, hogy időt töltsünk együtt gyermekünkkel és kedvencünkkel egyaránt. 

Érdemes nézelődni webáruházunkban, széles termékkínálattal várjuk a vásárlókat!

Ezeket olvastad már?

Otthon is készíthetünk cica kaparófát?

Sokan azt gondolják, hogy a macskák bár öntörvényű, de meglehetősen lusta állatok. Ez közel sem igaz, mert egy óriási tévhit, hogy 24 órából 20-at átalszanak, a maradék 4-ben pedig táplálkoznak és némi simogatást kunyerálnak. A cicák többsége imád játszani, kifejezetten élvezi, ha a gazdi valami izgalmasat talál ki nekik, de ha éppen erre nincs idejük, akkor előszeretettel használják a cica kaparófát.

Milyen a megfelelő cica fekhely?

Hogyan fordítsunk kiemelt figyelmet a cica fekhelyének a kialakítására?

Miért jó és mindig szükséges-e a macska kaparófa?

Röviden és velősen: igen. Persze ez közel sem ilyen egyszerű, de tagadhatatlan tény, hogy aki meg szeretné óvni a bútorait, annak bizony be kell szereznie egy macska kaparófát.