Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Minden, amit a száraz kutyatápról tudni érdemes

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
Minden, amit a száraz kutyatápról tudni érdemes

Mit érdemes róluk tudni? Miért ne mellőzzük őket? Mire kell odafigyelni, amikor ilyen tápokat adunk a kutyusnak, és úgy egyáltalán, mennyit érdemes neki kiporciózni egy nap? Ebben a blogbejegyzésünkben választ adunk ezekre a kérdésekre.

zöld csík

Gazdiként az egyik legfontosabb feladatunk a kutyánk táplálása, ami minőségben és mennyiségben is igazodik az igényeihez. Nem kérdés, hogy a nedves eledel mellett kiváló minőségű száraz kutyatápokkal is érdemes kiegészíteni az étrendjét.

Azok ugyanis rendkívül fontos szerepet töltenek be az ebek táplálkozásában, és sok esetben nekünk, kutyatartóknak is megkönnyíti a dolgunkat. Ezekkel a termékekkel ugyanis akkor is tudunk ételt biztosítani a házi kedvencünk számára, ha nem vagyunk otthon. Elég csak pár marékkal a tányérjába tenni, így bármikor el tudja fogyasztani, amikor megéhezik.

Miért fontos száraz kutyatápot adni az ebnek?

Amikor a kutyatartás mellett döntünk, akkor számos dologra oda kell figyelnünk annak érdekében, hogy a házi kedvencünk a lehető legnagyobb kényelemben és biztonságban érezze magát nálunk. Ehhez természetesen az is hozzátartozik, hogy olyan tápokat, illetve eledeleket adunk neki, melyek biztosítják számára a kiegyensúlyozott táplálkozást.

A magas minőségű száraz kutyatápok az eb étrendjének fontos kiegészítői, melyek alapvető fontosságú fehérjéket, zsírokat, szénhidrátokat, vitaminokat, illetve ásványi anyagokat tartalmaznak.

A nedves eledelekkel szemben ezek a tápok kemények, az elrágásuk nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a kutyusnak egészségesek legyenek a fogai.

Ráadásul sokkal tovább megőrzik a szavatosságukat, ami lehetőséget ad arra, hogy akár nagyobb mennyiségben is beszerezd őket. Nemcsak reggel vagy este, hanem napközben is kiadagolhatod az eb számára, ugyanis nem fognak megromlani akkor sem, ha nem fogyasztja el aznap.

Mennyit érdemes neki kiporciózni egy nap?

Az, hogy pontosan mennyi száraz kutyatápot érdemes adni, több tényezőtől is függ. Többek között például a kutya méretétől, súlyától, életkorától, illetve az aktivitási szintjétől. Az adott termék csomagolásán jellemzően fel van tüntetve az útmutató, hogy testsúlykilogrammonként pontosan hány grammot érdemes adni, amit érdemes szem előtt tartani.

Általánosságban elmondható, hogy a kutyáknak a testsúlyuk nagyjából 2-3%-ának megfelelő mennyiségű száraz tápot lehet adni. Tehát, ha például van egy 10 kilogrammos tacskód, akkor neki 200-300 grammot bátran kiadagolhatsz.

Ha nem szeretnél rövid időn belül újra vásárolni, akkor érdemes beszerezned a 15 kg-os Dogland kutyatápot, az ugyanis jó ideig elég még akkor is, ha egy nagyobb testű kutyád van.

Mit ehet a kutya?

Mire kell nagyon figyelni?

Egyrészt nagyon fontos, hogy kikísérletezd, mennyi tápot érdemes a kutyád tányérjába tenni. Vannak ugyanis olyan ebek, akik elé teljesen mindegy, hogy mennyi ételt teszel, az utolsó szemig felfalják. Ha pedig rendszeresen többet porciózol ki neki, akkor azzal túletetheted imádott házi kedvencedet, aki így idővel szinte biztosan elhízik.

Másrészt pedig az is nagyon fontos, hogy a száraz kutyatáp mellé mindig tegyél friss vizet, hogy annak elfogyasztása után azonnal enyhíteni tudja a szomjúságérzetét, és ne kelljen vele várnia addig, amíg késő délután vagy este hazaérsz.

Láthatod tehát, hogy a száraztápok a kutya étrendjének fontos kiegészítői, melyek biztosítják, hogy minden alapvető tápanyaghoz hozzájusson, ami az egészséges fejlődéséhez szükséges. Nálunk könnyen beszerezheted őket, többek között a Royal Canin, a Belcando és a Purina termékeit is megtalálod a kínálatunkban.

zöld csík

Ezeket olvastad már?

Hogyan válasszuk ki a tökéletes kutyát magunknak: Fontos szempontok és tanácsok

A kutyatartás egy örömteli és felelősségteljes feladat, ami hosszú évekre szóló kötelezettséggel jár.

Ebben a cikkben áttekintjük a legfontosabb szempontokat, amik segítenek a tökéletes kutyát kiválasztani, így biztosítva, hogy a következő évek boldog és kiegyensúlyozott legyenek a kutyával együtt.

A kutya és a macska nevelése közötti különbségek

A macskák önálló, szabadságszerető és független lények, akiknek a túlélése nem függ a gazdájuktól. Emiatt sokan úgy gondolják, hogy a macska nevelése teljesen feleslegesen tett kísérlet arra, hogy kicsit együttműködőbbé vagy alkalmazkodóbbá tegyük őket.

5 Tipp hogyan tartsd tisztán a kutya fogait

A kezeletlen fogbetegség fogvesztést okozhat, és fájdalmas tályogokhoz és szisztémás fertőzésekhez vezethet a kutya egész testében. Ez mindig rossz hír, különösen akkor, ha fokozott kockázata van az állkapocs károsodásának. Tehát hogyan tarthatjuk tisztán a kutyáink fogait? Íme néhány tipp!

 Melyek az alapvető kutyafelszerelések egy kölyökkutyához?

Úgy döntöttél, hogy egy kölyökkutyával lenne teljes az életed? Ma összefoglaljuk, hogy milyen kutyafelszerelés szükséges egy kis bundáshoz, hogy biztosan mindenkinek kényelmes legyen a közös kezdés!

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről