Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Hatékony megoldások kutya bolha ellen

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2023.04.17 11:18
Hatékony megoldások kutya bolha ellen

Amennyiben a kutyatartás mellett döntünk, akkor bizony előbb vagy utóbb számolnunk kell azzal, hogy szembekerülünk egy komoly ellenséggel. Ez pedig nem más, mint a kutya bolha, ami az egyik legalattomosabb élősködő az összes közül.

Ha többet is szeretnél megtudni erről a témáról, akkor olvass tovább, ebben a bejegyzésünkben ugyanis megosztunk néhány fontos dolgot róla. Először is arról lesz szó, hogy miért nélkülözhetetlen a kutya élősködők elleni szerek, eszközök használata, utána pedig azt is eláruljuk, mit tehetsz, ha a megelőzést már elmulasztottad.

Hihetetlenül gyorsan megtalálja ugyanis az utat ahhoz, hogy alaposan befészkelje magát a házi kedvencünk bundájába. Miután pedig ezt megtette, nagyon nehezen lehet kirobbantani onnan. Természetesen azért nem lehetetlen feladatról van szó, különösen akkor, ha a megfelelő eszközöket vetjük be ellene.

zöld csík

Megelőzni sokkal egyszerűbb a problémát, mint kezelni

Kutya bolha ellen a legésszerűbb dolog, amit tehetünk, az a megelőzés. Ha ugyanis egyszer már gondunk akad velük, akkor utána nagyon nehéz teljeskörűen, a lárváikkal együtt eltávolítani őket a közelünkből.

A Beaphar Fiprotec spray remek választásnak bizonyul, ha magas szintű védelmet szeretnénk biztosítani a kutyánknak. Ez a készítmény ugyanis nemcsak a bolhák ellen, hanem a kullancsok és a tetvek ellen is véd.

Ráadásul a használata is nagyon egyszerű, csak annyi a dolgunk, hogy megfogjuk, és 10-20 cm távolságból rápermetezzük az állatra a szőr növekedésének irányában. Ha kész, akkor alaposan masszírozzuk át a szőrzetét, hogy a szer mindenhova eljuthasson. A művelet közben érdemes kesztyűt viselni.

 

Mit tegyél, ha a kutya bolha megjelenik a lakásban?

Természetesen még a legnagyobb körültekintés ellenére is előfordulhat, hogy megtörténik a baj, és a bolhák megjelennek az életterünkben. Ilyenkor először is alaposan meg kell fürdetnünk a háziállatunkat, utána pedig minden olyan holmit ki kell mosnunk, amihez hozzáérhetett.

Gondolunk itt például a fekhelyére, a törölközőjére, a takarójára és a szőnyegére. Ha valamit nem tudunk kimosni magas hőfokon mosógépben, akkor érdemes lecserélni egy újra, a bolhák ugyanis bármiben meg tudnak telepedni.

Miért fontos a védekezés?

A kutya bolha azért is annyira veszélyes, mert látszólag nem tűnik annak. Valójában azonban nagy bosszúságot tudnak okozni a kutyák számára, hiszen már eleve a jelenlétük is irritálóan hat rájuk. Arról nem is beszélve, hogy a bolhák nemcsak belefészkelik magukat a bundájukba, hanem csípik is őket.

Dimetikon tartalmú spray kutyák részére

Ez pedig kellemetlen viszkető érzést okoz nekik, amit heves vakarózással próbálnak meg enyhíteni, általában eredménytelenül. A bolhák ugyanis folyamatosan szaporodnak, ami azt jelenti, hogy ha a kutya a vakarózással el is tud távolítani magáról egyet-kettőt, maradnak még bőven a kolóniából.

Végül, de semmiképp sem utolsósorban azt is tudnunk kell, hogy a kutya bolha különböző betegségek terjesztője is lehet. Tipikusan ilyen például a galandférgesség, aminek az egyik legjellemzőbb tünete a hányás, illetve az a jelenség, hogy a kutya “húzza” a fenekét a földön.

Láthatod, hogy a kutya bolha valóban egy komoly ellenség, aminek a száműzésére meg kell találni a megfelelő módot. A kínálatunkban megtalálod a nagy hatékonysággal használható élősködő elleni szereket, illetve sok más olyan terméket, kiegészítőt és kelléket is be tudsz szerezni, amik nélkülözhetetlenek a felelősségteljes állattartáshoz.

zöld csík

Ezeket olvastad már?

Bolha, kullancs, szúnyog elleni háború, de hogyan?
15
Máj

Mint tudjuk, a kullancsok vagy a szúnyogok rengeteg betegséget hordoznak. Sajnos száz százalékos védelem nincs, de próbálkozhatunk ellenük.

Foresto nyakörv és más praktikák kullancsok, bolhák ellen
03
Ápr

Egy olyan kis kedvenc, mint amilyen egy kutya vagy macska, rengeteg örömöt hozhat a házba, ugyanakkor az állattartás számos feladattal is jár. Például meg kell óvnunk őket az élősködőktől, amire remek megoldást kínál a Foresto nyakörv.

Ha kíváncsi vagy, hogy miért érdemes a Foresto nyakörv mellett döntened, akkor olvass tovább, ebben az írásunkban ugyanis bővebben is kifejtjük! Emellett azt is elmondjuk, hogy miért fontos a kutya, illetve macska élősködők elleni szerek használata, illetve arról is szó lesz, hogy mit lehet tenni, ha a paraziták már megjelentek.

Kullancsok és bolhák ellen, avagy válaszd a Fypryst szereket kutyádnak!
06
Jan

Bár így január táján nem a kullancsok jelentenek elsődleges fenyegetést a kutyákra nézve, ettől függetlenül sosem feledkezhetünk meg az élősködőkkel szembeni védekezésről. Ez nem csak az állatok érdekében nagyon fontos feladatunk, hanem a saját életünkre is nagy hatással lehet, ha fertőzött egyed kerül kedvenceink közelébe és ezáltal a mi életterünkbe. Hogy ezt elkerülhesd, érdemes egész évben alkalmazni a Fypryst kutyáknak szánt szereit.

Amikor csirkementes kutyatápra van szükség
05
Dec

Ha arra leszel figyelmes, hogy a kutyád allergiás a csirkehúsra, akkor bizony csirkementes kutyatápra lesz szükség. Az allergiára, ételérzékenységre utaló jeleket, tüneteket sosem szabad félvállról venni, mert ezek azt jelzik, hogy nem megfelelő a kedvenced étrendje.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

-7%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 9 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
300 ml
3 999 Ft
4 299 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 13 330 Ft/l