Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Kullancsok és bolhák ellen, avagy válaszd a Fypryst szereket kutyádnak!

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.01.06 12:05
Kullancsok és bolhák ellen, avagy válaszd a Fypryst szereket kutyádnak!

Bár így január táján nem a kullancsok jelentenek elsődleges fenyegetést a kutyákra nézve, ettől függetlenül sosem feledkezhetünk meg az élősködőkkel szembeni védekezésről. Ez nem csak az állatok érdekében nagyon fontos feladatunk, hanem a saját életünkre is nagy hatással lehet, ha fertőzött egyed kerül kedvenceink közelébe és ezáltal a mi életterünkbe. Hogy ezt elkerülhesd, érdemes egész évben alkalmazni a Fypryst kutyáknak szánt szereit.


 

Betegségeket terjesztenek

A bolhák, kullancsok és a különböző paraziták számos veszélyes betegséget terjesztenek, amik nem csak a négylábúakra veszélyesek, hanem ránk, gazdikra is. Arról nem is beszélve, hogy a kullancsok által terjesztett betegségek akár súlyosabb, maradandó károsodást is okozhatnak a négylábúaknál, sőt legrosszabb esetben halálhoz is vezethetnek. Ezek közül a legrosszabbak a borreliózis, az ehrlichiózis és a babeziózis. Ehhez képest persze a bolhák megjelenése csak apró kellemetlenség, de mivel rendkívül szaporák és nagyon bosszantó a jelenlétük, így nem csoda, hogy kiemelt hangsúlyt fektetünk a megelőzésre is.

 

Ehhez nyújtanak hatékony segítséget a Fypryst kutyáknak szánt szerei, hiszen könnyen használhatóak és súly szerint állatra szabhatóak. Tehát megtalálhatod köztük a 0-2 kilogrammos kedvenceknek valót, de bátran keresgélhetsz akár 40 kilogramm feletti négylábúdnak is hatékony megoldást nyújtó Fypryst élősködőirtót.

 

bolha elleni szerek

 

Egyszerű a használata a Fypryst kutyáknak szánt szereinek

A Fypryst kutya élősködőirtók nagy előnye, hogy nagyon gyors és egyszerű az adagolásuk, így ha szükséges, akkor seperc alatt cseppenthetünk a négylábú bundájára, és perceken belül aktív a védelem. Nagyon fontos, hogy mindig kövessük az adagolási útmutatót, hiszen ennek segítségével biztosan annyit juttatunk a kutya nyakbőrére - vagy a cicák lapockái közé -, amennyi nem ártalmas, de néhány órán belül megöli a rákerülő élősködőket. A cicák bőrén át egyáltalán nem szívódik fel az állat szervezetébe, míg kutyák esetében elenyésző mértékű jut be.

 

Az adagolás egyszerű, pár cseppet kell felvinni a szétválasztott bundán keresztül a bőrre, ahol rövid időn belül testszerte aktiválódik a szer. Mivel ennek hatásaként felhalmozódik a bőrben és a szőrtüszőkben, így lassan párolog a bőrről, így hosszú ideig tart a védelem, függetlenül a fürdések gyakoriságától. Ellenben azt be kell tartani, hogy a kezelést követő 48 órán belül ne érje víz a négylábút. A tökéletes és állandó védelem érdekében érdemes a kezelést 4 hetente ismételni. 

 

A Fypryst kutyáknak szánt szerek hatóanyaga a fipronil, amit már lassan két évtizede forgalmaznak a piacon. Ezidő alatt a legtöbbet és legalaposabban tesztelt hatóanyaggá vált, ami megbízhatóan bizonyította a hatékonyságát és a létjogosultságát a piacon.

Persze a kullancs- és a bolhacsípések megelőzésére ma már számtalan módszer létezik, melyek közül máig a legnépszerűbbek a Ferplast bolhairtó nyakörvek, melyek átlagosan 4-6 hónapos védelmet nyújtanak. Ennek köszönhetően évi 2-3 nyakörv segítségével hatékonyan biztosítható az állandó védelem.

 

Nem tudod, mi mellett tedd le a voksod? Szinte összezavar a sokszínű kínálat? Ha még nem döntöttél, ne habozz, keress minket elérhetőségeinken, és kollégáink segítenek a lehető legjobb védelem megtalálásában!

Ezeket olvastad már?

A legfontosabb információk a bolha elleni cseppről és a bolhairtásról
07
Jan

Négylábú kedvenceink egészségét óvó gazdiként korántsem mindegy, hogy milyen hatékonyságú bolha elleni cseppet vagy egyéb készítményt használunk. Sőt, azt is figyelembe kell venni, hogy bolhariasztó vagy bolhairtó szerről van-e szó. Lássuk a különbségeket és azt, hogy melyik mennyire és milyen esetben hatékony.

Bolha megelőzés ősszel: Így készülj fel
17
Szept

Tudtad, hogy a bolhák a hűvösebb hónapokban is aktívak - nemcsak a tavaszi / nyári időszakban? Ezért javasoljuk, hogy négylábú bundás barátodnál egész évben alkalmazni a megelőző szereket. Annak érdekében, hogy ezt jobban megértsük, vess egy pillantást nagyszerű cikkünkre. 

Bolha, kullancs, szúnyog elleni háború, de hogyan?
15
Máj

Mint tudjuk, a kullancsok vagy a szúnyogok rengeteg betegséget hordoznak. Sajnos száz százalékos védelem nincs, de próbálkozhatunk ellenük.

Nem csak a bolhairtó nyakörv a jó választás!
10
Jún

Kevés gazdi van, aki ne találkozott volna már valaha a bolhákkal, legyen kutyája vagy macskája. A többség azonnal bolhairtó nyakörvért kiált, de nem biztos, hogy csak ez az üdvözítő megoldás. Lássuk, hogy milyen lehetőségek vannak az élősködők ellen