Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Nem csak a bolhairtó nyakörv a jó választás!

kutya
macska
Szűrés törlése
kedvence.hu
Nem csak a bolhairtó nyakörv a jó választás!

Kevés gazdi van, aki ne találkozott volna már valaha a bolhákkal, legyen kutyája vagy macskája. A többség azonnal bolhairtó nyakörvért kiált, de nem biztos, hogy csak ez az üdvözítő megoldás. Lássuk, hogy milyen lehetőségek vannak az élősködők ellen


 

Általában az élősködők elleni védelemről

Sem számunkra, sem a kedvencünk számára nem kellemes, ha a bolhák megjelennek az életünkben. Éppen ezért hajlamosak vagyunk azonnal a bolhairtó nyakörvhöz nyúlni, ami nem feltétlenül az egyetlen, ami segíthet.

 

Az élősködők ellen igen nagy hatékonysággal alkalmazhatóak a különböző írtó spray-k, tabletták és persze a bolhairtó nyakörvek is. Mivel ezek az élősködők most nyáron fokozottan leselkednek a kedvenceinkre, így ilyenkor még lényegesebb, hogy megóvjuk őket. Az is fontos, hogy lehetőleg a vegyszermentes variációt preferáljuk, mivel ezzel ártunk a legkevesebbet az élővilágnak.

 Beaphar spray kutyáknak

 

Mi a legjobb a kutyáknak?

A szájon át beadható szerek az egyik legnépszerűbbek közé tartoznak, hiszen a hatásuk 12 hétig tart, és nincs gond a továbbiakban az élősködőkkel. A beadási módja is egyszerű, hiszen ha vevő rá a négylábú, akkor csak simán meg kell vele etetni, ha pedig húzódozik, akkor érdemes az ételébe belekeverni. Mivel így ritkán érzik meg, így elenyésző esetben fordul elő, hogy kudarcra van ítélve a szájon át beadható szer.

 

Előfordulhat, hogy nem szeretnél orálisan adható bolhairtót a négylábúdnak, hanem inkább a cseppek, porok vagy épp spray-k hozhatják meg az üdvözítő hatást. Mivel ezek már egészen kiskortól használhatóak, és akár 1 hónapig is hatásosak, így akár havi ismétléssel biztonságban tudhatod kedvencedet.

 

Ha ezek nem arattak osztatlan sikert, akkor marad a bolhairtó nyakörv, ami kutyáknak kifejezetten jó választás lehet. Nem kell ismételni, biztosan hatásos, sőt, még arra is jó, hogy ne nézzék kóbor ebnek. Talán ezért is használják rengetegen ezt a megoldást, hiszen több legyet üthetünk egy csapásra. Nem csak a négylábú védelme adott, de még plusz nyakörvet sem kell viselnie. Ugye, hogy jó választás a bolhairtó nyakörv?

Foresto bolhanyakörv

Macskáknak nem feltétlenül a bolhairtó nyakörv a legjobb választás

A macskák esetében a bolhairtás egészen más kérdés. Sok macska egyáltalán nem hagyja el a házat, amiben él, így kisebb az esélye annak, hogy bolhás lesz, mint a szabadtéri cicák esetében. Éppen ezért, ha kijárós a bársonytalpú, akkor mindenképp kell egy bizonyos védelem, amit nem biztos, hogy a bolhairtó nyakörv ad meg neki.

 

Mivel a macskák nagy szabadulóművészek, így egy nem megfelelő nyakörv akár fulladást is okozhat náluk. Hogy hogyan? Igen egyszerűen, hiszen elég egy rossz mozdulat, és beleakadhat valamibe, amivel a macska szó szerint fel is akasztotta magát. Arról nem beszélve, hogy ha túl laza, akkor akár ki is dughatja az alsó állkapcsát, majd itt megáll a tudomány, és mivel megfeszül, így elkezd fulladozni a cica.

Macska bolhairtó spray

 

Éppen ezért nekik inkább a bolhairtó spray a jó választás, mivel ezek hatóanyaga a bogarak központi idegrendszerére hat, így nem káros a többi állatra a környezetben, és a cica egészségét sem veszélyezteti.

Ha érdekel a bolhairtó nyakörv több fajtája, vagy minden más módszer, amivel megóvhatod kedvenced az élősködőktől, akkor nézz körül nálunk, és találd meg a számodra legjobb megoldást! Ha elakadnál, akkor keresd kollégáinkat, akik szívesen állnak a rendelkezésedre!

Ezeket olvastad már?

Bolha, kullancs, szúnyog elleni háború, de hogyan?

Mint tudjuk, a kullancsok vagy a szúnyogok rengeteg betegséget hordoznak. Sajnos száz százalékos védelem nincs, de próbálkozhatunk ellenük.

Bolha- és kullancsirtás felsőfokon? Csakis a Foresto nyakörvekkel!

Napról napra közeleg a jó idő és ezzel együtt a nagy kirándulások időszaka is. Bármilyen bosszantó is, a fűben való hancúrozással bizony együtt jár a különböző élősködők megjelenése is. Hogy ezt hatékonyan megelőzd, válassz kedvenced számára olyan bolha- és kullancsirtó szert, ami nem zavarja a mindennapokban, és megfelelően hosszú ideig hatékony is marad. Ismerd meg a Foresto nyakörveket!

Kullancsok és bolhák ellen, avagy válaszd a Fypryst szereket kutyádnak!

Bár így január táján nem a kullancsok jelentenek elsődleges fenyegetést a kutyákra nézve, ettől függetlenül sosem feledkezhetünk meg az élősködőkkel szembeni védekezésről. Ez nem csak az állatok érdekében nagyon fontos feladatunk, hanem a saját életünkre is nagy hatással lehet, ha fertőzött egyed kerül kedvenceink közelébe és ezáltal a mi életterünkbe. Hogy ezt elkerülhesd, érdemes egész évben alkalmazni a Fypryst kutyáknak szánt szereit.

Kullancsok: veszélyes és nem szívesen látott vendégek

A "kullancs szezon". A kullancsok aktív időszaka évről-évre hosszabb, részben a klímaváltozásnak köszönhetően.