Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

A kishalak egyik kedvenc eledele: Sera Artemia Mix

akvarisztika
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.05.02 15:43
A kishalak egyik kedvenc eledele: Sera Artemia Mix

Kishalaid vannak, amiknek a legjobbat szeretnéd adni és mindent elkövetnél, hogy egészségesen fejlődjenek? Akkor próbáld ki a Sera Artemia Mixet, ami garantáltan a legjobb minőséget képviseli és mindent tartalmaz, ami a halak növekedéséhez szükséges.


 

Mit kell tudni róla?

 

A Sera Artemia Mix a sóráknak a petéit tartalmazza, ami rendkívül jó választás az növendék halaknak, mivel magas fehérjetartalmuk segíti a halak fejlődését. Emellett természetesen a kifejlett példányok is előszeretettel fogyasztják, mivel növeli a mozgékonyságukat és természetes viselkedésüket is serkenti. A kishalakat minden esetben praktikus artemiával, azaz sórákpetével etetni, majd a későbbiekben természetesen következhet a száraztáp is. 

 

A Sera Artemia Mixben a sórákpete olyan formában található meg, ami nagyságrendileg 24 óra alatt kikel és nem kell hozzá más, csak egy kis víz. Persze ennyire nem egyszerű az egész folyamat, de erről kicsit később írunk. Az artemia maga egy univerzális eledel a növendék halaknak, függetlenül attól, hogy sós vagy édesvízi akváriumot gondozunk. Mivel a nagyobb halak jelentős része ragadozó, így előszeretettel üldözik a sórák naupilákat, így ösztönzik őket a természetes táplálkozási szokásaik megtartására. 

Sera Artemia mix

 

Az Sera Artemia Mix elkészítése

A sórákpeték elkészítése rendkívül egyszerű, hiszen nem kell hozzá más, mint egy kis víz és egy kis idő. A nálunk kapható Sera Artemia Mix Tartalmaz mindent, ami a sórákpete kikeltéséhez szükséges, hiszen benne vannak a peték és a szükséges sós tápkeverék is, így nekünk csak az 500 milliliter vízre van szükségünk, hogy másnap már bátran adagolhatjuk az eledelt az uszonyosoknak. 26 fokos vízben átlagosan 24-48 óra alatt kelnek ki a peték, de ha valakinek éppen arra van igénye, a harmadik naptól számítva akár fel is lehet nevelni az apró sórákokat. 

 

Az egyik legjobb megoldás, ha a Sera Artemia Mix tasak tartalmát egy erre kifejlesztett edényben oldjuk fel az 500 milliliter vízben, mivel ebben az esetben nemcsak a peték kikelési aránya marad optimális, hanem könnyedén hozzáférhetünk az apró állatokhoz is. Amikor hozzátöltöttük a meghatározott mennyiségű vizet a tasak tartalmához, akkor nagyon fontos, hogy jól szellőző helyen tartsuk az elegyet. Emellett elengedhetetlen az is, hogy ügyeljünk a megfelelő vízhőmérsékletre, azaz tartsuk 26 és 28 fokos ideális hőmérsékleten. Előfordultak már olyan esetek hogy 18 óra alatt is kikeltek a kis naupilák, de érdemes inkább a hosszabb idővel számolni és időben elkezdeni a keltetést. 

 

Mivel a növendék halak esetében nagyon fontos az első időszakban a táplálkozás, ezért oda kell figyelni arra, hogy lehetőleg minél több fehérjedús és élő táplálékkal gondozzuk őket. Amennyiben kicsit megkönnyítenéd az életedet, javasoljuk, hogy válaszd a kínálatunkban elérhető Sera Artemia keltető készletet, mivel ebben az esetben nemcsak a keverék lesz a tiéd, hanem a hozzátartozó technikai segítségek is. Nem mindegy, hogy egy készletet akár többször is fel tudsz használni, és még könnyebben teremthetsz optimális körülményeket a sórákpeték kikeléséhez.

 

Reméljük, elegendő segítséget nyújtottunk ennek a különleges eledelnek a készítéséhez és felhasználásához, de ha még mindig lenne kérdésed, akkor keress minket bizalommal elérhetőségeinken, és garantáltan segítünk, amiben tudunk! 

 

Te mikor próbálod ki a Sera Artemia Mixet? 

Ezeket olvastad már?

Ferplast Chef Pro Automata Haletető Teszt
17
Máj

A Ferplast Chef automata haletető a kényelem és megbízhatóság mintaképe, vagy csak a lustaságunk netovábbja? Az akvarisztika, megkíván egy olyan tárgyat mellyel a legszebb dolgot bízzuk rá egy készülékre?

A halak kedvenc eledele, a tubifex
19
Okt

Aki egy kicsit is jártas az akvarisztikában, az nagyon jól ismeri a tubifexet, mint a halak egyik kedvenc eledelét. De vajon mitől olyan különleges ez az eledel, ami miatt az uszonyosok ennyire vonzódnak hozzá? Lássuk a különböző fajtáit, tárolását és azt, hogy miért is jó választás a halaknak a tubifex.

Mit kell tudni a haletetőről?
28
Aug

Lehet, hogy így elsőre elolvasva neked is elkerekedett a szemed, de manapság egyre népszerűbbek a különböző haletetők. Nem, bármilyen hihetetlen, ez nem úri huncutság vagy éppen a lustaság, hanem inkább a praktikum által inspirált eszközök. De ismerjük is meg őket közelebbről!

A legnépszerűbb akváriumi halak
21
Ápr

Amikor valaki akvárium berendezését tervezi, akkor rengeteg kérdés felmerülhet benne, hiszen közel sem mindegy, hogy miként mutat majd a végeredmény. Ha azt szeretnénk, hogy ne csak a lakásunk éke legyen, hanem az akváriumi halak számára is egészséges és élhető közeg legyen, akkor mindenképp érdemes figyelembe venni a következő szempontokat.