Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Tetra Algostop Depot az akvárium algásodása ellen

akvarisztika
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.06.16 18:03
Tetra Algostop Depot az akvárium algásodása ellen

Most kicsit részletesebben is elmondjuk, hogy miért nem jó, ha az akváriumban elszaporodnak az algák. A negatív következmények ismertetése mellett arról is szó lesz, hogy milyen megoldás van a probléma megelőzésére, illetve kezelésére. Végül pedig azt is eláruljuk, hogy mire érdemes figyelned a Tetra Algostop Depot használatakor. 


 

Az akvárium használatakor sajnos gyakran megjelenik az algásodás problémája, amire a Tetra Algostop Depot remek megoldást nyújt. Az algák megjelenése a vízi élővilág egyensúlyának felbomlását jelzi, ami sem a halaknak, sem pedig a növényeknek nem jó.

Az algásodás is tipikusan egy olyan probléma, aminek a megelőzése sokkal egyszerűbb, mint annak kezelése. Amikor ugyanis az algák elkezdenek elszaporodni, nehéz eltüntetni őket. Ez esetben nagy segítséget jelentenek a megfelelő akváriumvíz-kezelő szerek használata. Ám ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg, akkor ez egy állandó probléma marad.

Milyen negatív következményei vannak az algásodásnak?

Az algák elszaporodása garantáltan nem marad észrevétlen, ugyanis azonnal felismerhető a jelenség. Az akvárium fala síkosodni, nyálkásodni kezd, a víz pedig egyre homályosabbá, zavarosabbá és zöldes árnyalatúvá válik. Ez nem nyújt túl szép látványt. Különösen akkor zavaró, ha egy szép nagy akváriumunk van, ami az algák elszaporodása előtt a lakásunk egyik dísze volt.

Algostop

 

Ez azonban csak a dolog egyik része. A másik, ennél fontosabb következmény, hogy az algák blokkolják a gázcserét a vízben, ennek hatására pedig oxigénhiány lép fel. Ez pedig nyilvánvalóan sem a halaknak, sem pedig a növényeknek nem tesz jót.

 

Hogyan tudsz védekezni az algák ellen?

Először is fontos tudnod, hogy az algásodásnak mindig nyomós oka van. Például magyarázat lehet rá, hogy túletetjük a halakat és emiatt túl sok tápanyag halmozódik fel a vízben. Akár amiatt is elindulhat a kedvezőtlen folyamat, ha túl sokat várunk két vízcsere között. Sőt akkor is, ha túl sok közvetlen napfény éri az akváriumot vagy túl sokáig maradnak égve a lámpák.

Első körben tehát magát az okot érdemes kideríteni és ennek megfelelően megtenni a megfelelő intézkedéseket. Ha például azt látod, hogy sok tápanyag ott marad a vízben, akkor kevesebb tápot adj a halaknak. Ha ritkábban cseréled a vizet, mint kellene, akkor iktasd be többször.

Ha magára a kezelésre is megoldást keresel, akkor az algagátló készítmények használata jó választás. Ez a 12 tablettás Algostop Depot nagy aktivitású alga elleni hatóanyaggal rendelkezik, a hatása pedig négy hétig tart. A használatával hatékonyan eltávolíthatók az akváriumból a fonalas- és ecsetalgák.

 

Mire figyelj a Tetra Algostop Depot használatakor?

Mivel minden termék más, így minden esetben a mellékelt használati útmutató szerint kell eljárni. Az adagolás mennyiségére, gyakoriságára is pontos leírás van, amit szóról szóra tarts be! Az algagátló készítményeket megelőzésre, illetve kezelésre is lehet használni. Jellemzően ennek megfelelően változik az adagolás mértéke. A mennyiség mellett a hatóidőt is tartsd szem előtt!

Ahhoz, hogy az akvárium vízi élővilága hosszú távon is egyensúlyban legyen, védekezni kell az algásodás ellen. Erre remek megoldást jelent a Tetra Algostop Depot tabletta, amit a megfelelő módon adagolva megakadályozza az algák elszaporodását.

Webshopunkban sok más terméket is megtalálsz, amikkel meg tudod adni a kellő törődést a háziállataidnak.

Ezeket olvastad már?

A növények számára hasznos: az akvárium táptalaj
30
Aug

Egy ápolt és harmonikus akvárium kötelező tartozéka a különböző fajtákból álló akváriumi növényzet. Ennek az ápolása nem mindig egyszerű, és a betelepítés sem zökkenőmentes. Ismerjük meg ma, hogy mire jó az akvárium táptalaj, és kell-e minden esetben a növényeknek!

Akvárium világítás, avagy miért használj Sylvania Aquastar T8 fénycsövet?
23
Febr

Az akvárium világítása mindig központi kérdés az akvarisztikában. Hiszen rengeteg minden függ tőle, nem csak azért fontos, hogy jól mutasson, ha felkapcsolva nézegetjük. Rengeteg funkciója van, amikre néha nem is gondolnánk. Nézzük meg ebben a cikkben a kiváló Sylvania Aquastar T8-at!

Az akvárium aljzatának tisztítása
08
Febr

Az akvárium fundamentális része az aljazat, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani rá.

Lehetséges az akváriumot LED világítással ellátni?
29
Jan

Röviden: persze! Természetesen ez közel sem ilyen egyszerű és világos, mert számos befolyásoló tényező léphet fel, de ettől függetlenül természetesen lehetséges az akvárium LED-del való világítása.

-37%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
44 999 Ft
71 340 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 44 999 Ft/db
-28%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
4 299 Ft
5 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 4 299 Ft/db