Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Kerti tóba a legjobb a Sera Koi multivitamin

kerti tó
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.02.09 13:41
Kerti tóba a legjobb a Sera Koi multivitamin

Mikor kerti tavat telepítünk, nem biztos, hogy az az elsődleges, amire gondolunk, hogy a későbbiekben milyen betegségek fognak begyűrűzni és azokat hogyan kell kezelni. Ismerjük meg a Sera Koi multivitamint, ami tökéletes választás a kerti halak immunerősítésére.


Támogasd és előzd meg

A különböző tavi betegségek kialakulása ellen az egyik legjobb mód a megelőzés. Ehhez nem túl meglepő módon úgy járulhatunk hozzá, hogy különböző vitaminokat használunk, mivel a halak szervezetében is lényeges, hogy a megfelelő mennyiségű vitamin legyen. Ha ez megvan, akkor kevésbé lesznek fogékonyak a különböző betegségekre, hiszen az immunrendszerük tökéletesen működik. Ebben nagy segítségünkre lehet a Sera Koi multivitamin, ami több hatékony összetevőjének hála segíti ezt a folyamatot.

 

Természetesen az elsődleges vitaminforrás a táplálékban keresendő, ezért nagyon fontos, hogy az a halak fajtájának és méretének megfelelő legyen. A legjobb megoldás, ha ugyanazt a gyártót részesítjük előnyben, mivel így ritkán adódik olyan alkalom, hogy egy-egy vitaminból nagy mértékű túladagolás történik. Mivel ezeket egymás kiegészítésére fejlesztették ki, így nem csoda, hogy figyeltek arra, hogy minden szükségletnek eleget tegyenek.

kerti tó

Ha megvan a gond

Még a leggondosabb ápolás mellett is előfordulhat, hogy valamilyen megbetegedés jelentkezik a tavi halaknál. Ebben az esetben minél hamarabb el kell kezdeni a kezelést, amihez többféle vízkezelő szer áll a rendelkezésünkre. Első lépésként ki kell választani a megfelelőt, azaz tanulmányozni kell, hogy éppen mire alkalmazható és mi az ideális. 

 

A Sera Pond Omnipur Kerti Tavi Gyógyszer univerzálisan alkalmas a legtöbb halbetegség kezelésére, így ha azt tapasztaljuk, hogy a halak furcsán kezdenek el viselkedni, szemmel láthatóan valami probléma van a kerti tóban, akkor minél előbb kezdjük el alkalmazni ezt a szert. Rengeteg gyakori betegségre jó, így egy jó kis kiegészítéssel könnyedén kikúrálhatjuk az uszonyosokat az aktuális problémából. 

 

A gyógyszeres kezelés mellé mindenképp érdemes párhuzamosan egy olyan vitaminos kiegészítést is folytatni, ami garantáltan nem árt a halaknak. Erre pedig a legjobb variáció a Sera Koi multivitamin.

 

Sera Koi multivitamin az univerzális csodaszer

Mivel egészséges és betegségen áteső vagy épp átesett halak esetében is tökéletesen alkalmazható, így mindenképp megérdemli a figyelmet. Mivel az immunrendszer erősítését célozza a Sera Koi multivitamin, így abban segít, hogy a szervezet maga győzze le a betegséget amellett, hogy a szükséges gyógyászati kezelést kiegészíti. Ha már a megbetegedés előtt is kapja az uszonyos a multivitamint, akkor jó eséllyel enyhén fog csak megfertőződni, és ha a kezelés alatt sem szüntetjük meg a vitamin adagolását, akkor hamar túl is lesz rajta. Sőt, telelés előtt és után is nagy fokú hatékonysággal alkalmazható, hiszen elég 3 héten keresztül, a halak számának megfelelően, darabonként 4-6 csepp multivitamin a vízbe, és már el is indul az erősödési folyamat. 

kerti tó

 

A tó vizét is érdemes betegség esetén Sera termékekkel kezelni, mivel a legtöbb esetben hatékonyan fertőtleníti és pusztítja el a baktériumokat. A kínálatunkban megtalálsz mindent, amire csak szükséged lehet lehet ahhoz, hogy sokáig szép és egészséges környezetet biztosíts a halaid számára. 

Ezeket olvastad már?

A kishalak egyik kedvenc eledele: Sera Artemia Mix
02
Máj

Kishalaid vannak, amiknek a legjobbat szeretnéd adni és mindent elkövetnél, hogy egészségesen fejlődjenek? Akkor próbáld ki a Sera Artemia Mixet, ami garantáltan a legjobb minőséget képviseli és mindent tartalmaz, ami a halak növekedéséhez szükséges.

Melyik halbetegségre megoldás a Baktopur Sera?
15
Júl

Nagyon szerencsés vagy, ha még nem tapasztaltad a különböző halbetegségek megjelenését az akváriumodban, de a többség számára nem ismeretlen fogalom a hasvízkór, a pikkelyhullatás vagy épp a foltosság és még számos bakteriális fertőzés. Ezekre nyújt hatékony megoldást a Baktopur Sera, ami akár egy hét alatt látható javulást eredményez az uszonyosok körében.

Miért jó választás a Sera Ectopur akváriumi vízkezelő só?
01
Jún

Ebben a cikkünkben kicsit részletesebben is kifejtjük, hogy miért van akkora szükség ezeknek a termékeknek a használatára. Emellett kitérünk arra is, hogy miért ideális választás a Sera Ectopur vízkezelő só. Végül pedig elmondjuk, hogy mit kell tudni a használatáról.

Mire jó a légpumpa, avagy mit tud a Sera 110 plus?
22
Jún

Ha akváriumot szeretnél, minden bizonnyal hallottál már a légpumpákról. Hiszen azt mindenki tudja, hogy a halak a vízbe kerülő levegőből nyerik az oxigént. Ehhez pedig nem kell más, mint egy megbízható szerkezet, mint amilyen a Sera 110 plus, ami az akvárium méreteinek megfelelő mennyiségben juttatja a vízbe a levegőt.