Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Ezért nélkülözhetetlen a Betta Aquatan vízkezelő szer használata

akvarisztika
Szűrés törlése
kedvence.hu
2023.04.09 15:41
Ezért nélkülözhetetlen a Betta Aquatan vízkezelő szer használata

Az akvárium a lakásunk egyik legszebb dísze lehet, ehhez azonban nélkülözhetetlen, hogy folyamatosan odafigyeljünk a megfelelő vízminőségre. A halak, illetve a növények egészsége érdekében érdemes rendszeresen használni a Betta Aquatan vízkezelő szert.

Érdekel, hogy mi mindent érdemes tudnod erről a nagyszerű akvárium vízkezelő szerről? Akkor olvass tovább, ugyanis a következő sorokban mindent elmondunk róla. Szó lesz a legfontosabb tulajdonságairól, előnyeiről, illetve azt is eláruljuk, hogy mire kell figyelni a használatakor.

Ez egy olyan készítmény, ami megköti az ökoszisztémára káros nehézfémeket, és ezenkívül még számos előnyös tulajdonsággal is rendelkezik. Egy olyan termékről van tehát szó, amit előbb vagy utóbb mindenképp be kell szerezni.

zöld csík

Milyen a megfelelő vízminőség a halak, növények számára?

A halak nagyon érzékenyek a víz minőségére, összetételére, éppen ezért erre nagyon oda kell figyelned, ha azt szeretnéd, hogy egészségesek maradjanak. Ugyanez igaz a növényekre is, hiszen a különböző anyagok, vegyületek rájuk is hatással vannak.

Először is nagyon fontos, hogy a víz ne tartalmazzon nemesfémeket, azok ugyanis károsak az ökoszisztémára. Ilyen például a réz, a cink, illetve az ólom. Emellett pedig az ammónia is egy olyan anyag, ami rendkívül rossz hatással tud lenni, egy bizonyos mértéken túl pedig mérgezővé válik az élőlények számára. Az értékes ásványi anyagokra viszont nagy szükség van, ezek hiánya megviseli őket.

 

Miért érdemes a Betta Aquatan vízkezelő szert választani?

Ha röviden, tömören szeretnénk erre a kérdésre válaszolni, akkor azt mondanánk, hogy ez egy rendkívül nagy hatékonyságú termék, ami gyors megoldást nyújt a víz minőségének, összetételének helyreállítására. Ráadásul nagyon egyszerűen, kényelmesen alkalmazható, így akár kezdő haltartók is használhatják.

A Betta Aquatan vízkezelő képes eltávolítani az összes káros hatású nemesfémet a vízből, beleértve a rezet, a cinket és az ólmot is. Ami pedig szintén mellette szól, az az, hogy az ammónia ellen is hatékony védelmet tud nyújtani.

Ha ez még nem lenne elég, a létfontosságú ásványi anyagokat pedig bejuttatja a vízbe, például a kalciumot, a magnéziumot, a mangánt, valamint a jódot. Ezek olyan összetevők, amik hozzájárulnak a halak egészséges fejlődéséhez, növelik a betegségekkel szembeni ellenálló képességüket, és jobb termékenységet biztosítanak számukra. Nem csak a betta halak esetén alkalmazható, más labirintkopoltyús hal tartása esetén is remek szolgálatot tesz.

Sera Betta Aquatan

Mit kell tudnod a használatáról?

Mint ahogy más vízkezelő szernél, úgy a Betta Aquatan esetében is a termékhez járó használati útmutató leírását kell szem előtt tartani. Abban ugyanis pontról pontra le vannak írva az alkalmazás lépései, illetve az adagolással kapcsolatban is találunk precíz utasításokat.

Egy olyan akváriumba, amiben 20 liter víz található, 5 ml mennyiség elegendő a készítményből. Természetesen ha ennél kisebb vagy nagyobb akváriumod van, akkor az adagolás arányát ennek megfelelően kell változtatni.

Láthatod, hogy a Betta Aquatan vízkezelő készítmény egy olyan termék, amit nehéz nélkülözni, ha azt szeretnéd, hogy a halak egészségesek maradjanak. Szerencsére nem is kell, hiszen a webáruházunkban megtalálod, ugyanúgy, ahogy sok más fontos akvarisztikai eszközt, illetve terméket, beleértve többek között a haltápokat és a növényápoló szereket is.

zöld csík

Ezeket olvastad már?

A betta hal tartásáról dióhéjban
31
Okt

A szép, különleges színe miatt szeretne betta hal tartásába fogni?

Mit érdemes tudni a Sera Betta Aquatan vízelőkészítőről?
13
Márc

Egy megfelelő méretű akvárium kialakítása remek döntés, hiszen szép dísze lehet a lakásnak. Ugyanakkor ahhoz, hogy a szépségét sokáig megőrizze, szükség van az olyan készítmények használatára, mint amilyen a Sera Betta Aquatan.

Kíváncsi vagy, hogy mi mindent érdemes tudnod erről a szuper akvárium vízelőkészítő szerről? Akkor ez a bejegyzésünk most neked szól, ugyanis elárulunk néhány fontos tudnivalót. Például azt, hogy miért fontos a vízelőkészítés, illetve, hogy mire jó a Sera Betta Aquatan, és hogyan kell használni.

Akváriumi levegőztetők és szűrők
12
Dec

Minden akvárium kell, hogy rendelkezzen levegőztetővel és szűrővel. Ez elengedhetetlen, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy az akvárium vize tiszta, oxigéndús és nem utolsó sorban élhető közeg legyen a halak számára.

A halak kedvenc eledele, a tubifex
19
Okt

Aki egy kicsit is jártas az akvarisztikában, az nagyon jól ismeri a tubifexet, mint a halak egyik kedvenc eledelét. De vajon mitől olyan különleges ez az eledel, ami miatt az uszonyosok ennyire vonzódnak hozzá? Lássuk a különböző fajtáit, tárolását és azt, hogy miért is jó választás a halaknak a tubifex.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

-17%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Hydor Crystal 50 akvárium belső szűrő
Hydor Crystal 50 akvárium belső szűrő
Hydor Crystal 50 akvárium belső szűrő
Hydor Crystal 50 akvárium belső szűrő
Teljesítmény
170l/h
9 999 Ft
11 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 9 999 Ft/db
-37%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Hydor Pico akvárium belső szűrő
Hydor Pico akvárium belső szűrő
Hydor Pico akvárium belső szűrő
Hydor Pico akvárium belső szűrő
Teljesítmény
350l/h
4 999 Ft
7 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 4 999 Ft/db
-24%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Teljesítmény
50 watt
7 599 Ft
9 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 7 599 Ft/db
-33%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Hydor H2SHOW Bubble Maker-víz alatti levegőztető
Hydor H2SHOW Bubble Maker-víz alatti levegőztető
Hydor H2SHOW Bubble Maker-víz alatti levegőztető
Hydor H2SHOW Bubble Maker-víz alatti levegőztető
5 999 Ft
8 890 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 5 999 Ft/db