Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Tényleg kell az ebeknek kutyafogkefe?

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.10.28 09:42
Tényleg kell az ebeknek kutyafogkefe?

A te kutyádnak is kellemetlen a lehelete? Nem tudod, hogyan szabadulj meg ettől az apró, bosszantó tényezőtől? Bármilyen hihetetlen, ezért a fogkő a felelős, amit könnyű megelőzni kutyafogkefe használatával.


 

Könnyebb megelőzni, mint kezelni

A fogkő kialakulása mind az embereknél, mind a négylábú társainknál megkezdődik, már csak az a kérdés, hogy melyikre mennyire ügyelünk. Emberek esetében nem nehéz, elegendő elmenni egy fogorvoshoz, aki pillanatok alatt eltünteti a fogkövet. Ezután már csak vigyáznunk kell rá, hogy rendszeresen ápoljuk a fogainkat, így nincs lehetősége megtelepedni a fogkőnek. Persze ez a kutyáknál is hasonlóan kezdődik, így mindenképp érdemes kiemelt figyelmet fektetni a problémára.

A megfelelő szájhigiénia nagyon fontos eleme a kellemetlen lehelet és a fogkő megelőzésének, így mindenképp kövessük a javaslatot, azaz hogy lehetőség szerint egy-két naponta mossuk a kutyánk a fogát kutyafogkefével. Jogosan merül fel a kérdés, hogy milyen is ez a szerkezet, amivel biztonságosan meg tudjuk tisztítani a négylábúnk fogait.

Az egyik legjobb választás az ujjra húzható fogkefe, ami minden ujjméretre passzol, így garantáltan nem fog leesni róla, és szűk sem lesz. Ez a modell sajnos webáruházunkban jelenleg nem elérhető, de számos másik variáció áll a rendelkezésedre.

kutyafogkefe az egészség érdekében

Hogyan használjuk a kutyafogkefét?

Ettől függetlenül a szájhigiéniát, akárcsak más higiéniai tevékenységet, érdemes minél kisebb korban elkezdeni, hogy az a későbbiekben természetes legyen a kutya számára. Ha kiskutyaként megszereti a fogmosást, akkor a későbbiekben sem lesz gond azzal, hogy az ujjunkkal fogjuk dörzsölni a fogait.

Az ujjra húzható fogkefe használata igen egyszerű, hiszen miután felvettük, elég megnedvesíteni és finom, körkörös mozdulatokkal áttörölni a négylábú fogait elöl és hátul. Ez történhet pusztán vízzel, valamint használhatunk hozzá kutyafogkrémet is. Ezzel hatékonyan eltávolítjuk a lepedéket nemcsak a fogakról, de megtisztítjuk az íny területét, valamint a nyelvet is. Egy fogkefét átlagosan négy-öt hétig tudunk használni, de persze a várható csere ideje nagyban függ a használat gyakoriságától és intenzitásától is.

A kínálatunkban kapható kutyafogkefe egy kétoldalas variáció, ami roppant gazdaságos, mivel a fejméret különböző, így az eltérő fogakat más és más fejekkel tudjuk megtisztítani. Ez azt jelenti, hogy szerencsére könnyen megelőzhetjük a lepedék lerakódását, a plakkok kialakulását és ezáltal a fogkőképződést. Ha nem képződik fogkő, akkor nem kell kellemetlen lehelettel számolnunk, és a fogak is sokáig egészségesek lesznek. Különböző méretéből adódóan bármilyen fajtájú kutya számára megfelelő segítséget nyújt.

Hogyan használj kutya fogkefét

Azért is fontos a fogkő kialakulásának a megelőzése, mivel ha már komolyabb problémával kerülünk szembe, azaz a fogkőeltávolítással, azzal igen csak megterheljük a kutyánk szervezetét, hiszen altatásban, de minimum bódításban történik. Ez nem tesz jót az állatnak, így lehetőség szerint érdemes elkerülni, azaz megelőzni. Éppen ezért mosd meg minden nap a kutyád fogait, hogy megkíméld a kellemetlenségektől.

Ha érdekelnek a kutyafogkefével kapcsolatos információk, vagy nem tudsz választani, akkor keress minket elérhetőségeinken. Itt kollégáink maximális segítőkészséggel és tudással várják az érdeklődőket.

Ezeket olvastad már?

5 Tipp hogyan tartsd tisztán a kutya fogait
16
Szept

A kezeletlen fogbetegség fogvesztést okozhat, és fájdalmas tályogokhoz és szisztémás fertőzésekhez vezethet a kutya egész testében. Ez mindig rossz hír, különösen akkor, ha fokozott kockázata van az állkapocs károsodásának. Tehát hogyan tarthatjuk tisztán a kutyáink fogait? Íme néhány tipp!

Fogmosás kutyáknak, kutyafogkrém használatával
07
Jan

Te is észrevetted, hogy egy idő után a kedvencednek kellemetlenebb a lehelete, és a fogain is egyre jelennek meg a sárgás, majd barnás, végül fekete elszíneződések? De vajon mit tehetünk azért, hogy ne kelljen félévente leszedetni a fogkövet, ami általában bódítással jár? Lássuk, hogy miért is jó választás a kutyafogkrém!

Hogyan védekezzünk a kutyaszájszag ellen?
27
Dec

Nem szereted, amikor a kedvenced puszit ad, mert kellemetlen a lehelete? Szinte menekülsz a szája elől, és úgy gondolod, hogy ez természetes, mert minden kutya szája büdös? Ez óriási tévedés, mert elég széles a paletta az egészséges kutya szájszaga és a büdös között. De vajon mit tegyünk a kutyaszájszag ellen?

Hogyan ápoljuk a kutyánkat, avagy a kutyatrimmelő szükségessége
29
Aug

A kutyák bundáját nem csak a nyári hónapokban kell ápolni, hanem egész évben fontos, hogy megfelelően karban legyen tartva. Mivel vannak olyan időszakok, hogy nem tud eljutni a kedvencével a kutyakozmetikába, így érdemes megtanulni az otthoni szőrzetápolást.