Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Omnipur Sera a halbetegségek megelőzésére, kezelésére

akvarisztika
Szűrés törlése
kedvence.hu
2023.05.31 09:26
Omnipur Sera a halbetegségek megelőzésére, kezelésére

Amennyiben van otthon egy akváriumod, akkor rendkívül fontos, hogy odafigyelj a halak egészségének megőrzésére, illetve a különböző betegségek megfelelő módon történő kezelésére. Ez utóbbiban nyújt nagy segítséget az Omnipur Sera készítmény.

Az akváriumban tartott halakra számos betegség jelent veszélyt, ilyenek például a bakteriális fertőzések, az uszonyrothadás, illetve a gombásodás. A tünetek észlelésekor azonnal el kell kezdeni a célzott kezelést a megfelelő termékek használatával.

A vízkezelő szerek között található Omnipur Sera kiváló választásnak bizonyul, ugyanis hatékonyan kezeli a leggyakoribb halbetegségeket, legyenek azok vírusos vagy bakteriális eredetűek.

zöld csík

Az akváriumokban gyakran előforduló betegségek

Ideális esetben az akváriumban tartott halak egészségesek, ugyanakkor sajnos előfordulhatnak különböző betegségek és olyan egészségügyi problémák, amelyek befolyásolhatják a halak életvitelét, általános állapotát. Emiatt fontos, hogy megfelelő körülmények között tartsuk, figyeljünk az életfeltételeikre, és szükség esetén időben felismerjük, illetve kezeljük a betegségeket.

A bakteriális fertőzések például nagyon gyakori problémák, ha ugyanis a halak immunrendszere legyengül, akkor a baktériumok megtámadják őket. A tünetek közé tartozhat a csökkent étvágy, a sötét foltok vagy kiütések a bőrön, a nyálkahártya vagy az uszony pusztulása.

Az uszonyrothadás is gyakori jelenség, ami a rossz vízminőséggel, a stresszel vagy a helytelen táplálással van összefüggésben. Tünetei az uszonyok szélén megjelenő fehér vagy szürke színű elváltozások, az uszonyok rövidülése vagy töredezése.
A gombásodás általában a stressz vagy valamilyen sérülés miatt alakul ki. A gombák gyorsan elszaporodhatnak a halak bőrén, uszonyain és fehér vagy szürke foltokat, szöveti elváltozásokat idéznek elő.

-25%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
50 ml
2 899 Ft
3 890 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 57 980 Ft/l
-26%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
50 ml
1 399 Ft
1 899 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 27 980 Ft/l

És a megoldás: Omnipur Sera

Az Omnipur Sera alkalmazása a lehető legjobb módja annak, hogy felvedd a harcot a fent említett halbetegségekkel szemben. Ez egy speciálisan kifejlesztett formula, amely hatékonyan küzd a gombák, baktériumok és egyéb káros organizmusok ellen. Gyorsan, hatékonyan kezeli a halak bőrének, uszonyainak elváltozásait, miközben csökkenti a gyulladást, és segít az egészségi állapotuk visszaállításában.

A készítmény széles spektrumú hatást biztosít, ami azt jelenti, hogy számos halbetegséggel szemben hatékonyan lehet használni. Új halak telepítésekor is biztonságosan alkalmazható, ez esetben a betegségek kialakulásának megelőzésében nyújt segítséget.

Hogyan kell használni?

A készítmény alkalmazása nagyon egyszerű, csak a mellékelt útmutató utasításait kell követni. A kezelés megkezdése előtt meg kell győződni arról, hogy az akvárium jól szellőző helyen van-e, illetve le kell kapcsolni az UV-lámpákat és kerülni kell az aktív szenes szűrést is.

Kapcsolatunk a kutyával egy jó nyakörvvel kezdődik

A szer hatása egy héten belül már megmutatkozik, ez idő alatt észre kell venned a halak állapotában megjelenő javulást. Amennyiben ez mégsem történik meg, akkor a kezelést érdemes folytatni, de csak egy 24 órán át tartó aktív szenes szűrést követően.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen mellékhatásokra lehet számítani. Nos, az egyetlen dolog, amivel számolnod kell, az az, hogy a puha levelű növények károsodhatnak.

Láthatod tehát, hogy a halbetegségeket nem szabad félvállról venni, és a tünetek megjelenését követően azonnal el kell kezdeni a kezelést az Omnipur Sera használatával. A webáruházunkban minden fontos terméket megtalálsz, ami segít a halak egészségének megőrzésében, illetve az akváriumban jelentkező problémák megelőzésében.

zöld csík

Ezeket olvastad már?

Akvárium vásárlása gyerekeknek? Mutatjuk a listát hogyan kezdjétek el!
08
Szept

Ha az első akvárium beszerzése előtt állsz vagy ha szeretnél gyermekeddel beindtani egy kezdő szettet, akkor itt van egy egyszerű útmutató tőlünk a megfelelő halfajok és felszerelések kiválasztásához.

A betta hal tartásáról dióhéjban
31
Okt

A szép, különleges színe miatt szeretne betta hal tartásába fogni?

 Mik azok az ostoros bélférgek és a flagellol?
20
Febr

Akinek volt már valaha akváriuma, az tudja, hogy egyáltalán nem zökkenőmentesek az első lépések, ha meg beüt egy betegség, akkor annak a kezelése sosem egyszerű dolog. Ma nézzük meg az ostoros bélférgeket és annak kezelését flagellol használatával.

A halak kedvenc eledele, a tubifex
19
Okt

Aki egy kicsit is jártas az akvarisztikában, az nagyon jól ismeri a tubifexet, mint a halak egyik kedvenc eledelét. De vajon mitől olyan különleges ez az eledel, ami miatt az uszonyosok ennyire vonzódnak hozzá? Lássuk a különböző fajtáit, tárolását és azt, hogy miért is jó választás a halaknak a tubifex.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 4 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
150 ml
890 Ft
Egységár: 5 933 Ft/l
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 5 db
Kedvencekhez
Trópus Haltáp Szemcsés 45ml
Trópus Haltáp Szemcsés 45ml
Trópus Haltáp Szemcsés 45ml
Trópus Haltáp Szemcsés 45ml
Kiszerelés
45 ml
590 Ft
Egységár: 13 111 Ft/l
-53%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Trópus Haltáp Szemcsés 500ml
Trópus Haltáp Szemcsés 500ml
Trópus Haltáp Szemcsés 500ml
Trópus Haltáp Szemcsés 500ml
Kiszerelés
500 ml
699 Ft
1 490 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 398 Ft/l