Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mik tartoznak az alapvető nyúlfelszerelések közé?

rágcsáló
nyúl
törpenyúl
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.04.30 15:28
Mik tartoznak az alapvető nyúlfelszerelések közé?

Bár már egy ideje elmúlt húsvét, az élő állat ajándékozása és tartása mindig egy terítéken lévő téma. Sok szülő vesz élő nyulat húsvétra a csemetéjének, nem gondolva arra, hogy az állattal később is foglalkozni kell, nem egy pár hétre szóló felelősség. Szerencsére vannak bőven felelős gazdik is, akik tudják, hogy egy nyuszi rengeteg törődést és figyelmet igényel, nem is beszélve a különböző nyúlfelszerelésekről.

Mitől lesz boldog a nyuszi?

A nyulak számára az egyik legboldogítóbb körülmény, ha sokat és nagy helyen tudnak futkározni. A legjobb, ha ki tudsz alakítani egy nagy területet a ketrecen kívül, ahol kedvére felfedezhet, de ezt csakis a maximális figyelemmel az állat biztonságára. Gondolj csak bele, elég egy óvatlan pillanat, és ha megrág egy vezetéket, akkor abból nagy baj lehet. 

 

Talán a legjobb, ha inkább a ketrece biztosítja számára a megfelelő méretű mozgásteret. Ha nyulat tervezel, semmiképp nem érdemes kis ketrecet venni, mert nem fogja magát jól érezni benne. Arról nem is beszélve, hogy hamar ki fogja harcolni magának a nagyobb teret. Hidd el, költséghatékonyabb, ha rögtön a nagyobb ketreccel kezdesz

 

A legtöbb nyúlketrec már a vásárláskor tartalmazza a legfontosabb nyúlfelszerelést. Persze nem muszáj ezeket használnod, de remek kiindulópont a későbbiekre nézve. Lehetőleg olyan ketrecet válassz, aminek az alja lecsatolható, mert így jóval kényelmesebb az almozás. Bármilyen hihetetlen, a nyulak igencsak tiszta állatok, azaz könnyedén szobatisztaságra tudod tanítani a kedvencedet. A legegyszerűbb módja, hogy egy alomtálat teszel a kiválasztott sarokba, amin érzi az ürüléke szagát, így a későbbiekben is oda fog járni.

Ezt persze naponta ki kell üríteni, mert ha ez nem történik meg, akkor ha már nem fér hozzá rendesen, akkor a ketrec más részét fogja igénybe venni. 

 

További nyúlfelszerelések

A fentieken túl igen jó választás, ha van egy kuckója meg néhány játéka a nyuszinak, mivel ezekkel nagyon jól elfoglalja magát addig, míg éppen nem vagy vele. Természetesen ez nem pótolja azt, hogy minél többet foglalkozz vele, hiszen a nyulak nagyon igénylik az emberi közelséget és törődést. Tehát amikor csak teheted, lehetőleg minden nap engedd ki egy kicsit mozogni, akár a játékait is kirakhatod neki, hogy legyen valami ismerős is a környezetében. 

 

Amennyiben egy kis társat szeretnél neki, akkor a legjobb, ha lehetőleg egyneműeket választasz, mivel ha nem fordítasz hangsúlyt az ivartalanításra, akkor könnyen egy nagyobb nyúlállománnyal lehetsz gazdagabb. Akkor pedig tuti szükség lesz rá, hogy a teljes nyúlfelszerelést lecseréld egy nagyobbra. 

 

Persze már akkor is érdemes a bővítésben gondolkodni, ha csak egy nyuszi csatlakozik, mivel már ekkor is egy nagyobb ketrecre lesz szükséged. Persze minden más nyúlfelszerelésből is érdemes a lakók számának megfelelőt beszerezni, hiszen jobb, ha van saját játékuk, kiegészítőik. A legtöbb nyúl remekül idomítható, így nem feltétlenül csak a szobatisztaság az, amire meg lehet őket tanítani. A legtöbb nyúl hamar megtanulja a saját nevét és hallgat is rá, sőt sok a klikker-tréninggel is edzhető. Mivel minden nyuszi más, így a szükséges nyúlfelszerelések is változhatnak, ami leginkább a játékok terén nyilvánul meg. 


Ha még nem találtad meg a te kedvencednek megfelelő felszereléseket, akkor nézz körül nálunk, ahol rengeteg ketrec és játék vár a tapsifüleseknek. Ha pedig mégis elakadtál, akkor keress minket elérhetőségeinken!

Ezeket olvastad már?

Mekkora és mit tud az ideális nyúlketrec?
18
Szept

Háziállatra vágysz, de sokat dolgozol? Úgy érzed, hogy szívesen vennél egy kedves kis lakótársat, ami jól el tudja foglalni magát abban az időben, amikor nem vagy vele? Akkor neked a nyúl pont megfelelő lehet, de ha keveset vagy vele, akkor csakis párban. Lássuk is, hogy mekkora nyúlketrec kell egy vagy két nyuszinak!

Ismerjük meg közelebbről, hogy mivel jár egy nyúl tartása!
20
Márc

Nyúl tartása - mi a megfelelő hely számára, mit egyen, mit igyon?

Mit érdemes tudni a törpenyúlketrecről?
07
Máj

Elfoglalt vagy, sokat dolgozol, de jó lenne egy házi kedvenc, amivel foglalkozhatsz, de nem zavarja a szomszédokat?

Mi a jó kültéri és beltéri nyúlketrec ismérve?
28
Febr

Mielőtt nyúltartásra adod a fejed, mindenképpen javasoljuk, hogy alaposan gondold át, hogy van-e elég időd és energiád arra, hogy kellő figyelmet szentelj ezeknek a mozgékony állatoknak. Nyulakat tarthatsz kül- és beltéren egyaránt, de vannak különbségek, amiket szem előtt kell tartani. Lássuk, hogy hova milyen nyúlketrec az ideális!

-13%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 6 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
500 g
1 899 Ft
2 190 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 3 798 Ft/kg
-10%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 5 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
1 kg
899 Ft
999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 899 Ft/kg