Szűrés
Állat tipus Milyen kedvenced van?
Termék tipus
Szín
Állat fajtája? Itt ki választhatod kedvenced fajtáját. például:
  • tacskó
  • perzsa macska
  • szakálas agáma
  • hullámos papagáj stb.
Márka név márka név
Gyártó Gyártó
Termék státusza

Terrárium talajok és aljzatok

A megfelelő talaj kialakítása, a nagy terrarisztika képelet csak egy része. 

Tovább

Terráriumokhoz használt talaj típusa

A terrárium a kültéri kerttől eltérően meleg és nedves légkört biztosít a növényeknk és az állatoknak, mindent megkapva, amelyre növényeinek szüksége van, és nagyon kevés karbantartással, feltéve, hogy a megfelelő típusú talajt használja. A talaj azonban csak az egyenlet egy része. A legjobb eredményt a talaj alapjának rétegezése jelenti, hogy biztosítsa a vízelvezetést, a megfelelő nedvességet és a szagmentes környezetet.

Csomagolt talaj


A kifejezetten terráriumokhoz kialakított csomagolt vagy zsákolt talajt a Kedvence-nél. A terráriumszerű hüllő élőhelyek számára csomagolt. A szokásosan talaj növényi terráriumra is felhasználható. Függetlenül attól, hogy milyen talajt veszel és hol, annak tisztanak és magas szerves anyagtartalmúnak kell lennie. A csomagolt talaj gyakran tartalmazza az egészséges, virágzó terrárium növényekhez szükséges összes összetevőt. A zsákolt talajt sterilizálják, így további előkészítés nélkül azonnal felhasználható.

Talajmódosítások


A terráriumok számára kialakított talaj gyakran tartalmaz egy részben homokot, egy részben tőzegmohát és egy részben sterilizált kerti talajt, kiegészítve. A módosítások tartalmazhatnak gömbös tőzeges mohát, amely természetesen rezisztens a baktériumokkal, vermikulitot, amely segíti a vízvisszatartást, és a perlitet amelyet a növények finom gyökérrendszerei körüli légáramlás fokozására adtak hozzá.

A talajbázis összeszerelése


A terrárium-kertben használt tartályok többségében nincs csatornázási lyuk; a stagnáló nedvesség nagyon ártalmas lehet, ha nem biztosítja a viz elvezetését a talajból. Tartsa friss és tiszta illatú terráriumát úgy, hogy a tartály alját 1 hüvelykes tiszta kavicsréteggel béleli meg, hogy lehetővé tegye a víz elvezetését és a víz elpárolgását. A kavicsok tetejére egy 3 cm réteg aktívszenet kell helyezni. Adjunk az aktív szén tetejére egy vékony réteg mosott sphagnum tőzeges moha-t, amelyet tiszta vízben 30 percig áztatunk. Egy 1/2cm cserepes talajréteg megy a gömbös tőzegmoha réteg tetejére.

Trágya


A terrárium növényeket nem arra szánták, hogy erőteljesen nőljenek. Tehát a műtrágyát takarékosan és ritkán használja. Ellenkező esetben a terrárium karbantartásának szintje jelentősen megnő. Mielőtt a cserepes talajt terráriumba helyezné, lehetősége van keverni műtrágyával. Egy  teáskanál 5-10-5 műtrágyát adhatunk hozzá egy fazéknyi talajkeverékhez. Ha terráriumi talajt használ műtrágya nélkül, és a növények nem növekednek a vártnak megfelelően, akkor a talajt enyhén megművelheti univerzális, házi növényi műtrágyával.

Tovább