Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Amikor csirkementes kutyatápra van szükség

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.12.05 00:00
Amikor csirkementes kutyatápra van szükség

Ha arra leszel figyelmes, hogy a kutyád allergiás a csirkehúsra, akkor bizony csirkementes kutyatápra lesz szükség. Az allergiára, ételérzékenységre utaló jeleket, tüneteket sosem szabad félvállról venni, mert ezek azt jelzik, hogy nem megfelelő a kedvenced étrendje.

Ez pedig problémát jelenthet, ha ugyanis a kutyád nehezen tud megemészteni valamit, akkor annak bizony következményei is lesznek. Tünete lehet például az, hogy a szeretett négylábúd kedvetlen lesz, mert hasmenéstől vagy hasfájástól szenved.

Szerencsére sokféle kutyatáp közül tudsz választani, így akkor is megtalálhatod a megfelelőt, ha nem tud csirkehúst fogyasztani. Ebben az írásunkban elmondjuk, hogy mikor van szükség a csirkementes tápokra és arról is szó lesz, hogy mivel tudod helyettesíteni őket. Végül pedig felhívjuk a figyelmedet egy fontos dologra is.

Mikor van szükség a csirkementes kutyatápra?

Sajnos ugyanúgy, ahogy mi emberek, a kutyák is érzékenyek lehetnek bizonyos húsfélékre. Ez általában akkor jellemző, amikor a négylábúnak nem tökéletes az emésztése vagy a bélműködése. A probléma hátterében sok minden állhat, de gyakran a genetika okolható érte.

Bárhogy is legyen, ilyenkor nagyon oda kell figyelni arra, hogy pontosan mi váltja ki a nem kívánt tüneteket. Amikor pedig egyértelmű, hogy mi az az alapanyag, amit kerülni kell, akkor onnantól fogva körültekintően kell kiválasztani a tápokat.

Ha a kutyus gyomra a csirkehúsra érzékeny, akkor minden olyan tápot kerülni kell, ami tartalmazza. Ilyenkor általában a csirkehúsfehérje okoz gondot, amit szerencsére ki tudsz váltani más húsokban lévő fehérjékkel.

Milyen más alternatívák léteznek a csirkementes kutyatápra?

A kutyák számára teljes értékű eledelt jelentenek azok a tápok, amikben nem a csirkehús szolgáltatja a szükséges fehérjemennyiséget. A bárányhúst tartalmazó tápok igazi csemegét jelentenek a kis kedvencednek, de akkor is nagyon elégedett lesz, ha marhahúsos vagy pulykás eledelt tálalsz fel neki. A bivaly, a ló vagy az Iberico sertést tartalmazó tápok pedig igazi különlegességek, amik szintén tökéletes helyettesítői lehetnek a csirkehúsos változatoknak.

A Belcando bárányhúsos konzerv például tökéletes alternatíva, ha nem szeretnél csirkehúst adni a kutyádnak. Ez egy kiváló minőségű, teljes értékű kutyaeledel, ami ráadásul nem húspépet, hanem gondosan válogatott és alaposan megfőzött húst tartalmaz. És ami szintén nagyon fontos: nincs benne vágási hulladék, szója, tartósítószer és mesterséges színezék.

Csirkementes kutyatáp

Mire érdemes még odafigyelni?

Kétségkívül a fehérje az egyik legfontosabb tápanyag a kutyád számára. Ha nem kapja meg a megfelelő mennyiségben, akkor nem tud megfelelően működni a szervezete, immunrendszere. Ugyanakkor arra is nagyon ügyelned kell, hogy olyan tápokat válassz, amik a fehérjén kívül a szükséges vitaminokat, aminosavakat és ásványi anyagokat is tartalmazzák. A kiegyensúlyozott étrend ugyanis alapfeltétele annak, hogy a szeretett négylábúd sokáig megőrizze az egészségét, vitalitását.

Láthatod, hogy sokféle csirkementes kutyatáp közül tudsz választani, ha a kutyád nem szereti vagy nem bírja megemészteni a csirkehúst. Többek között a bárány, a kacsa, a marha, a nyúl és a pulyka is kiváló fehérjeforrást jelent. Nálunk megtalálod azokat a prémiumminőségű kutyaeledeleket, amik ezekből a húsfélékből készülnek.

Ezeket olvastad már?

Tényleg kell az ebeknek kutyafogkefe?
28
Okt

A te kutyádnak is kellemetlen a lehelete? Nem tudod, hogyan szabadulj meg ettől az apró, bosszantó tényezőtől? Bármilyen hihetetlen, ezért a fogkő a felelős, amit könnyű megelőzni kutyafogkefe használatával.

Csodatévő magvak allergiás kutyáknak
10
Ápr

 

A Belcando több új fajta kutyaeledelt kínál a gabonák kiváltására. 

A diétás kutyatápokról
13
Nov

Mikor meghalljuk, hogy diétás kutyatáp, akkor óhatatlanul is egy elhízott, szinte guruló eb képe villan fel az elménkben.

A legjobb minőségű kutyatáp
04
Ápr

Már kisgyermekkorban megtanulja mindenki, de azt már elfelejtik hozzátenni, hogy nem csak és kizárólag húsra van szükségük az egészséges táplálkozáshoz.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről