Szűrés
Szín
Márka név márka név
Gyártó Gyártó
Szemcse méret
Termék státusza

Akvárium talajok

Akváriumtalajok

Akár kezdő, akár tapasztalt akvarista vagy, tudnod kell, hogy minden esetben szükséged lesz akváriumtalajra, ezért a legjobb helyen jársz! Kínálatunkban találkozhatsz az akvárumi aljzatok minden szegmensével, hogy ezáltal is megkönnyítsük a választást! Találd ki, hogy mi az ami legjobban illik kedvenceid életterébe, és nálunk garantáltan megleled azt!

Változatos szemcsenagyságú akváriumi talajaink lehetővé teszik, hogy minden hal számára ideális élőhelyet biztosíthass, legyen szó kisebb, vagy éppen nagyobb akváriumról! Nézz körül nálunk, és rendeld meg a tökéletes aljzatot!

Tovább
 

Minden halfajtának mások az igényei, más talajok felelnek meg nekik a természetes élőhelyük alapján. Éppen ezért nem lehet általánosítani, hogy csak 0-1 milliméteres szemcsenagyságú, vagy éppen a nagyobb, 5-8 milliméteres az ideális. Webáruházunkban minden lehetőség adott, hogy megtaláld a halaidnak megfelelőt!

Miért kell akváriumi talaj?

Ahogy egy természetes víz rendelkezik aljzattal, úgy kell a mesterségesen létrehozott élőhelyeknek is egy bizonyos alap, amiben a növények megkapaszkodhatnak. Ezenfelül persze a halak számára is ideális, mivel a lepotyogó élelem is fennmarad rajta, nem is beszélve a bennük tanyázó jó baktériumokról. Azért, hogy ezek hasznosuljanak, ügyelni kell arra, hogy maximális hatékonysággal megtisztított akváriumi talaj kerüljön a vízbe.

Forgalmazott termékeink mindegyike megfelel a hatályos előírásoknak, így nem károsak a halak egészségére nézve, tehát valóban biztonságban tudhatod kedvenceidet. Lehetőleg bizonyos időközönként cseréld le legalább részlegesen az akvárium vizét, de persze egy idő után aljzat csere is esedékessé válik. Ebben az esetben nálunk megtalálod a cseréhez megfelelő eszközöket és az új aljzatot is egyaránt! Ne felejtsd el időben megrendelni, hogy mire esedékes a csere, már minden készen álljon rá!

Akvarisztikával foglalkozó kínálatunkban megtalálod az akváriumokat akár szettben is. Haleledelek és növényápolási szerek is várnak, akárcsak különböző halvitaminok és halbetegségek kezelésére szolgáló készítmények is. Bútorok, vízkezelő szerek és persze minden fontos kellék amire szükséged lehet! Siess, le ne maradj valamiről!

Hogyan rendelj tőlünk?

Maga a rendelés folyamata rendkívül egyszerű és gyors. A bal oldali szűrők között kapásból bejelölheted a kis négyzetben, hogy milyen szemcsenagyság lenne számodra az ideális, így célzottan arra fog keresni a rendszer. Ha bizonytalan vagy, nyugodtan állíts be többet, majd a keresési eredmények közül kiválaszthatod a számodra megfelelő méretet!

Ezek alatt megtalálod az akciós státuszú termékeket, valamint azokat, amik éppen raktáron vannak, így akár 1-2 nap múlva is a kezedbe kaphatod amit választottál. Jelöld be, ha érdekelnek az aktuális akcióink az akváriumtalajok körében, és garantáltan a legjobb árakkal találkozhatsz!

Ha a számodra érdekes képre viszed a kurzort, akkor megnézheted hogyan is mutat nagyban, ha pedig a nevére mész, akkor részletesebb információkat is megtudhatsz a kiválasztott aljzatról. Sőt, ha úgy tartja kedved, össze is hasonlíthatod egy másik termékünkkel. Ha elnyerte a tetszésed, akkor kattints a kosárra, és indulhat is a vásárlás.

Regisztrálhatsz fiókot magadnak, de akár anélkül is folytathatod a folyamatot, ez nem változtat sem a termék elérhetőségén, sem a szállítási díjon! Azt ne felejtsd el, hogy 20.000 forint felett a szállítás költségeit átvállaljuk, így az nem téged terhel!

Találd meg nálunk akváriumi aljzatodat, hogy a legjobbat adhasd a halaidnak!

Akvárium aljzat más szemszögből

A haltartály szubsztrátja nemcsak új megjelenést kölcsönöz az akváriumnak, hanem természetes alapot nyújt a vízi növények növekedéséhez - ami még élvezetesebbé teheti a halak életét és fejlődését. Az élő növényeknek akváriumi talajra van szükségük a gyökérnövekedés fokozásához és az ásványi anyagokban gazdag tápanyagok biztosításához. Az ültetett akváriumi talajok ásványi anyagokban gazdag vulkanikus kőzetből vagy könnyen tisztítható agyagkavicsból készülnek, amelyet vízi talajként is használnak a szabadtéri tavakhoz. Ha fényűzőbb megjelenést keres, csillogó köveket, áttetsző üveggyöngyöket és fémes kavicsot talál, amelyeket a haltartályának alsó rétegeként használhat. 

Az összes akváriumi aljzatunk nem mérgező és biztonságos az édesvízi tartályok számára. Természetesen azt is szeretné, hogy szebbé tegye otthonát - ezért kínálunk olyan sokféle terméket, beleértve a sötétben világító, élénk színű termékeket, fémes és természetes színek. Böngésszen legújabb kínálatunkban, hogy megtalálja a megfelelő vízi szubsztrátumot otthonaikhoz - és az Önéhez is.

 

Miben segít a talaj az akváriumi élővilágnak

Az akváriumi talaj már a kezdetektől biztosítja a jó és aktív növekedést, és fokozza a vörös növényi árnyalatokat. Ez egy teljes aljzat, amelyet bármilyen más típusú alsó réteg nélkül lehet használni.

Az akváriumi talaj további aktív alsó réteg, amely csökkenti a pH-értéket és kissé befolyásolja a víz kémiáját.
Javasoljuk, hogy változtassa meg a víz 25-50% -át min. az akvárium létesítését követő első 4 hétben hetente kétszer.

 

Mennyi aljzat legyen?

A szokásos kavics / kőzet alapú talajok esetében az általános mércéje az, hogy minden liter vízhez fék kg szubsztrátot kell használni. Ne feledje, hogy ha szokatlan alakú akváriuma van , akkor ennél több vagy kevesebb kőzetre lehet szükség. Ez különösen igaz az ültetett akváriumok aljzatának kiválasztásakor, mivel a növények sajátos követelményekkel rendelkeznek a hordozó mélységét illetően.

 

Az akváriumi aljzat cseréje

Az akvárium kavicsának cseréje egy kialakított tartályban vitatott a baktériumtelepekre gyakorolt ​​lehetséges hatás miatt, amelyek semlegesítik a tartályban található hulladékokat. Egyesek úgy érzik, hogy a legtöbb hasznos baktérium a szubsztrátumban él , ezért a kavicsot a lehető legkevésbé kell zavarni. Mások úgy vélik, hogy a jótékony baktériumok oroszlánrésze a szubsztrátum helyett a szűrőközegben él.

  • Hol élnek a baktériumok?
    Hasznos baktériumok élnek az akvárium sok felszínén. Ezért bármi eltávolítása, legyen szó sziklákról, kavicsokról, műanyag növényekről vagy a szűrőközegről, bizonyos hatással lesz a baktériumtelepekre. Ez azt jelenti, hogy soha semmit nem lehet eltávolítani az akváriumból? Biztosan nem! A víztesztkészlettel és annak tudásával, amire figyelni kell, sikeresen megváltoztathatja kavicsát olyannak, amely vonzóbb az Ön számára és a halak számára is (a kék kavics nem jellemző a természetben - a halak valószínűleg élvezni fogják természetesebb színű aljzatra való áttérés).

  • Előre tervezni
    Az akváriumi kavics pótlásához meg kell terveznie. A szükséges feladatok és anyagok ellenőrzőlistája jó ötlet annak biztosításához, hogy minden alapja lefedett legyen.

Mivel a kavicscsere invazív lehet, célszerű a halakat egy ideiglenes tartályba mozgatni. Ha nincs tartaléktartálya, vásároljon 10 literes tartályt.

  • Időzítés
    Időzítse a kavicscsere napját úgy, hogy ne közvetlenül a szűrőcserét vagy a tisztítást kövesse. Ez lehetővé teszi a szűrőközegben lévő baktériumok stabilizálódását, mielőtt változtatásokkal kihívná őket. Néhány nappal azelőtt, hogy kavicscserét tervezne, töltse fel teljesen a tartályt. Ellenőrizze a vizet, hogy az ammónia- és nitritszint nulla legyen-e. Ha nem nulla, akkor kezelje a problémát, mielőtt megkísérelné a kavicscserét.


A nagy változás előtti napon ne etesse a halait. Ez csökkenti a tartályban keletkező hulladékokat (semmi sem jelenti azt, hogy kevés kialszik). A kavicscsere előtti napon is ellenőrizze az ellenőrzőlistát, hogy minden megvan-e, amire szüksége van.

 

Amennyiben kérdése van az akvarisztikai termékekkel vagy haltartással kapcsolatban, irjon nekünk vagy hívjon bennünket!

Tovább