Szűrés
Szemcse méret
Termék státusza

Akvárium talajok

 

Akvárium aljzat

A haltartály szubsztrátja nemcsak új megjelenést kölcsönöz az akváriumnak, hanem természetes alapot nyújt a vízi növények növekedéséhez - ami még élvezetesebbé teheti a halak életét és fejlődését. Az élő növényeknek akváriumi talajra van szükségük a gyökérnövekedés fokozásához és az ásványi anyagokban gazdag tápanyagok biztosításához. Az ültetett akváriumi talajok ásványi anyagokban gazdag vulkanikus kőzetből vagy könnyen tisztítható agyagkavicsból készülnek, amelyet vízi talajként is használnak a szabadtéri tavakhoz. Ha fényűzőbb megjelenést keres, csillogó köveket, áttetsző üveggyöngyöket és fémes kavicsot talál, amelyeket a haltartályának alsó rétegeként használhat. 

Az összes akváriumi aljzatunk nem mérgező és biztonságos az édesvízi tartályok számára. Természetesen azt is szeretné, hogy szebbé tegye otthonát - ezért kínálunk olyan sokféle terméket, beleértve a sötétben világító, élénk színű termékeket, fémes és természetes színek. Böngésszen legújabb kínálatunkban, hogy megtalálja a megfelelő vízi szubsztrátumot otthonaikhoz - és az Önéhez is.

 

Miben segít a talaj az akváriui élővilágnak

Az akváriumi talaj már a kezdetektől biztosítja a jó és aktív növekedést, és fokozza a vörös növényi árnyalatokat. Ez egy teljes aljzat, amelyet bármilyen más típusú alsó réteg nélkül lehet használni.

Az akváriumi talaj további aktív alsó réteg, amely csökkenti a pH-értéket és kissé befolyásolja a víz kémiáját.
Javasoljuk, hogy változtassa meg a víz 25-50% -át min. az akvárium létesítését követő első 4 hétben hetente kétszer.

 

Mennyi aljzat legyen?

A szokásos kavics / kőzet alapú talajok esetében az általános mércéje az, hogy minden liter vízhez fék kg szubsztrátot kell használni. Ne feledje, hogy ha szokatlan alakú akváriuma van , akkor ennél több vagy kevesebb kőzetre lehet szükség. Ez különösen igaz az ültetett akváriumok aljzatának kiválasztásakor, mivel a növények sajátos követelményekkel rendelkeznek a hordozó mélységét illetően.

 

Az akváriumi aljzat cseréje

Az akvárium kavicsának cseréje egy kialakított tartályban vitatott a baktériumtelepekre gyakorolt ​​lehetséges hatás miatt, amelyek semlegesítik a tartályban található hulladékokat. Egyesek úgy érzik, hogy a legtöbb hasznos baktérium a szubsztrátumban él , ezért a kavicsot a lehető legkevésbé kell zavarni. Mások úgy vélik, hogy a jótékony baktériumok oroszlánrésze a szubsztrátum helyett a szűrőközegben él.

  • Hol élnek a baktériumok?
    Hasznos baktériumok élnek az akvárium sok felszínén. Ezért bármi eltávolítása, legyen szó sziklákról, kavicsokról, műanyag növényekről vagy a szűrőközegről, bizonyos hatással lesz a baktériumtelepekre. Ez azt jelenti, hogy soha semmit nem lehet eltávolítani az akváriumból? Biztosan nem! A víztesztkészlettel és annak tudásával, amire figyelni kell, sikeresen megváltoztathatja kavicsát olyannak, amely vonzóbb az Ön számára és a halak számára is (a kék kavics nem jellemző a természetben - a halak valószínűleg élvezni fogják természetesebb színű aljzatra való áttérés).

  • Előre tervezni
    Az akváriumi kavics pótlásához meg kell terveznie. A szükséges feladatok és anyagok ellenőrzőlistája jó ötlet annak biztosításához, hogy minden alapja lefedett legyen.

Mivel a kavicscsere invazív lehet, célszerű a halakat egy ideiglenes tartályba mozgatni. Ha nincs tartaléktartálya, vásároljon 10 literes tartályt.

  • Időzítés
    Időzítse a kavicscsere napját úgy, hogy ne közvetlenül a szűrőcserét vagy a tisztítást kövesse. Ez lehetővé teszi a szűrőközegben lévő baktériumok stabilizálódását, mielőtt változtatásokkal kihívná őket. Néhány nappal azelőtt, hogy kavicscserét tervezne, töltse fel teljesen a tartályt. Ellenőrizze a vizet, hogy az ammónia- és nitritszint nulla legyen-e. Ha nem nulla, akkor kezelje a problémát, mielőtt megkísérelné a kavicscserét.


A nagy változás előtti napon ne etesse a halait. Ez csökkenti a tartályban keletkező hulladékokat (semmi sem jelenti azt, hogy kevés kialszik). A kavicscsere előtti napon is ellenőrizze az ellenőrzőlistát, hogy minden megvan-e, amire szüksége van.

 

Amennyiben kérdése van az akvarisztikai termékekkel vagy haltartással kapcsolatban, irjon nekünk vagy hívjon bennünket!

Tovább