Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mit kell tudni a junior kutyatáp kapcsán?

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.11.28 10:15
Mit kell tudni a junior kutyatáp kapcsán?

Egy kölyökkutya sok figyelmet és törődést igényel, amibe többek között az is beletartozik, hogy megfelelő gondossággal választjuk ki az eledelét. A junior kutyatápok a kiskutyák igényei szerint készülnek, nemcsak az összetételük, hanem az ízük és az emészthetőségük tekintetében is.

Mivel többféle kölyök kutyatáp közül választhatsz, így nem árt tudnod néhány fontos dolgot azzal kapcsolatban, hogy milyet érdemes választani. Az egyik legfontosabb tudnivaló például az, hogy mit kell feltétlenül tartalmaznia annak érdekében, hogy kellőképpen táplálja a kis kedvencedet.

Ebben az írásunkban részletesebben is kifejtjük ezt a témát. Először is elmondjuk, hogy ideális esetben a junior kutyatápok milyen összetétellel rendelkeznek. Majd pedig az is kiderül, hogy a kölyökkutyáknak nedves vagy száraztápot érdemes-e adni. Végül pedig az ideális összetételről is beszélünk.

Milyen a junior kutyatáp ideális összetétele?

Mivel a kiskutyák szervezete még fejlődésben van, ezért nagyon fontos, hogy a junior kutyaeledelek tartalmazzák a számukra nélkülözhetetlen tápanyagokat, vitaminokat. Minél több állati fehérje van bennük, annál jobb, de a növényi fehérjék is fontosak számukra.

Szuper, ha tartalmaz például borsót, burgonyát, és pluszban gyógynövények is vannak benne. Mivel a gabonát nem minden kiskutya tudja megemészteni, így sok kutyatápban egyáltalán nincsenek gabonafélék vagy az amaranth váltja ki őket.

Nedves vagy száraz kutya eledelt érdemes adni neki?

A kiskutyád elsődleges tápláléka mindenképp a nedves eledel legyen, mert kiskorban még nagy folyadékigénye van. Emiatt nagyon fontos, hogy mindig legyen víz az itatótáljában és minden nap kapjon nedves tápot. Ezzel tudod biztosítani, hogy megkapja azt a folyadékmennyiséget, amire szüksége van.

Kiegészítésként pedig szükség van a száraz kutyatápokra is, amit azután érdemes kiszórni neki, hogy megette a nedves eledelt. Így napközben bármikor tud belőle rágcsálni, ha kedve támad hozzá. A junior jelzéssel ellátott tápok kis méretű, könnyen rágható szemekből állnak, így az elfogyasztásuk nem fog gondot okozni a szeretett négylábúdnak.

A Royal Canin Maxi Puppy szárazeledel tökéletes választás a nagy testű kölyökkutyáknak. Tudtad, hogy az ő fejlődési szakaszuk igen lassú, így nagyon fontos, hogy a megfelelő tápok révén kielégítsd az energiaszükségletüket? A túlzott energiabevitel ugyanis azt eredményezheti, hogy a csontjaik és az ízületeik túl gyorsan fejlődnek. Ez a táp a számukra ideális tápanyag- és vitaminmennyiséget tartalmazza.

Royal Canin Giant Junior

Hány éves korig lehet adni nekik junior kutyatápot?

Fontos tudnod, hogy minden kutya eltérően növekszik. Így nem lehet konkrétan megmondani, hogy mi az az életkor, ami felett mindegyik felnőtt kutyának tekinthető. Általában a kisebb testűek már 9 hónapos korukban felnőttnek tekinthetőek. A nagyobb testű kutyák viszont csak 1-1,5 éves korukban válnak “éretté”.

Ez egy jó kiindulópont lehet, de a junior tápokon fel van tüntetve, hogy pontosan hány éves korig lehet adni a kölyökkutyáknak. Ha tehát biztosra akarsz menni, akkor találgatás helyett érdemes elolvasni a tasakon vagy konzerven lévő útmutatót.

Láthatod, hogy több mindenre is érdemes odafigyelned, ha azt szeretnéd, hogy a kiskutyád minden fontos tápanyagot és vitamint megkapjon. Nálunk megtalálod a magas minőségű junior kutya eledeleket, és sok minden más hasznos kiegészítőt, felszerelést is be tudsz szerezni.

Ezeket olvastad már?

A kölyökkutyád a Belcando Junior eledelt választaná!
06
Okt

A Belcando Junior eledel ideális választás, ha tudatosan odafigyelsz arra, hogy megfelelően tápláld a kiskutyádat. Ő még folyamatos növekedésben van, így kiemelt fontosságú, hogy minden fontos tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot megkapjon. Ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy később egészséges és boldog felnőtt kutya váljon belőle.

Melyik a legjobb kutyatáp kölyöknek?
03
Febr

Mikor először kerül a házhoz a választott kis kedvenc, mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon melyik a legjobb kutyatáp kölyöknek. Mivel etessem? Hogyan etessem?

Miben más egy kölyökkutya fürdetése, mint egy felnőtté?
18
Nov

Jó hír, hogy szinte semmiben nem különbözik a kölyökkutyák fürdetése a felnőttekétől, maximum abban, hogy milyen fürdetőt használunk. Lássuk, hogy mit is kell tudni erről a készítményről!

Friskies junior kutyatáp, avagy törekedjünk a minőségre!
09
Jan

Amikor új taggal bővül a család, akkor természetes, hogy mindenki a legjobbat szeretné a jövevénynek. Éppen ezért mindenképp a minőségi kutyatápok használatára törekszünk, azaz olyat választunk, ami tartalmaz midnent, ami a növekedéshez szükséges. Lássuk, hogy a Friskies junior kutyatáp mennyiben felel meg ennek!

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

-2%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Royal Canin Mini Puppy 8kg száraz kutyatáp
Royal Canin Mini Puppy 8kg száraz kutyatáp
Royal Canin Mini Puppy 8kg száraz kutyatáp
Royal Canin Mini Puppy 8kg száraz kutyatáp
Kiszerelés
8kg
20 599 Ft
21 099 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 575 Ft/kg