Szűrés
Termék tipus
Márka név márka név
Gyártó Gyártó
Termék státusza

Akvárium vízkezelő szerek

Akvárium starter, antiklór, víz fertőtlenitö és algagátló szerek egy helyen. Válogass kedvedre kínálatunkból!

Tovább
 

Akváriumi vízkezelő- és Előkészítő szerek


Az akvárium gyönyörű és nyugodt kiegészítője az otthonnak. A halak tartása pedig nagyon hasznos hobbi lehet. A halakváriumok sem igényelnek szükségszerűen annyi gyakorlati gondozást, mint más háziállatok. De attól eltekintve, hogy a halakat a legjobb haleledellel etetjük , az akváriumvíz állapota nagyon fontos a halak jólétéhez. A legjobb akváriumi vízkondícionálók segítenek abban, hogy a halak megfelelően lélegezhessenek, a víz a megfelelő hőmérsékleten maradjon, és a környező ökoszisztémájuk kiegyensúlyozott és harmonikus legyen. Akár új ismerete van az akváriumápolásnak, akár már gondját viseli éveken át az akváriumának, tudnia kell, hogy a víz fenntartása és kondicionálása fontos. 

Sera Aquatan - Vízelőkészítő Szer

Hosszútávon barátságos, biztonságos és tiszta vizet biztosít a díszhalaink számára. Azonnal eltávolítja a klórt.
Megköti a toxikus nehézfémeket, mint például a réz, cink vagy ólom.
Megakadályozza a vízben az ammónia felszaporodását és pH semleges készítmény.
Gyorsan lehetővé teszi az új akvárium beüzemelését, Sera Bio Nitrivec együttes használatával.

Megköti a mérgező anyagokat, mint a klórt, a nehézfémeket és sóikat amelyek bele kerülhetnek akvárium vizébe minden vízcsere alkalmával. Még a jól tisztított csapvíz is gyakran tartalmaz ilyen anyagokat amelyek koncentrációja kritikus lehet a halainkra.

A Sera Aquatan azonnal eltávolítja a szennyező anyagokat és egészséges akvárium vizet állít elő. Ez biztosítja az optimális életkörülményeket a halak, a gerinctelenek, a növények és a hasznos mikroorganizmusok számára. Azaz a csapvizet alakítja át, a halak számára alkalmas, egészséges vízzé.

Sera Filter Biostart egy Bio-tisztítószer, amely csökkenti a korhadék réteget és a kellemetlen szagokat. A Sera Filter Biostart egy speciális nagyteljesítményű keverék enzimekből és mikroorganizmusokból. Ezek felgyorsítják a biológiai károsanyag lebontást (mint pl. az ammónium/ammóniák) az édesvízben és a tengervízben. Ezen kívül gondoskodik a szerves anyagok csökkentéséről, mint pl. a halak kiválasztásai és a táplálékmaradványok. Ez megakadályozza a kellemetlen szagok keletkezését és elősegíti a biológiai egyensúlyt. Kitűnően alkalmas a Sera Nitrivec termékkel kombinálva, különösképpen új telepítéskor és gyógyszeres kezelésnél a Sera Nitrivec hatásának gyorsítására. A szerves anyagok lebontása által előkészíti a nitrifikációt és meggyorsítja a málladék lebontását a szűrőben és a fenéken is.

 

Algák ellen

A Neptun Vízkezelő Algagátló hatásosan alkalmazható az akváriumokban előforduló zöld és barna alga kiirtására. Erősen bealgásodott akváriumesetén a kezelés előtt az algabevonat jelentős részét igyekezzünk eltávolítani, hogy az elpusztult alga bomlástermékei a vizet ne szennyezzék. A kiürült edényt vízzel való alapos kiöblítés után szelektív hulladéklerakóban elhelyezhetjük.

A Sera Siporax Algovec Bio Filter foszfátot okozó tápanyagok csökkentésére terveztek. Baktériumokat használnak hibernált formában, amelyek elkezdenek dolgozni és megsokszorozódni az akvárium vízzel történő érintkezéskor. A baktériumok az alga tápanyagokat - különösen a foszfátot - természetes és biológiai úton eltávolítják a vízből, ezért a tápanyagelvonás használatával hatásosak az akváriumban a nemkívánatos algák ellen nagyon rövid idő alatt. Az alga növekedését gátolják, és az alga populáció tartósan csökken. Az alga virágzása megelőzhető a sera Siporax Algovec Professional alkalmazása esetén.

A Tetra Algairtó Tabletta Algizit erős, koncentrált hatóanyagának köszönhetően a Tetra Algizit hatásosan veszi fel a harcot mindenféle alga ellen.

Vízkezelő szerek

A Neptun Antiklór alkalmas az akváriumok és dísztavak vizének klór- és nehézfém-mentesítésére, a halak és dísztavak betelepítése előtt vagy vízcsere alkalmával az oldat két hatóanyag együttes hatását használja ki: semlegesíti a szabad klórt, valamint igen hatékonyan köti meg a káros fémionokat.

A Sera Toxivec - Elsősegély akváriumokban!
Az akváriumokba levő baktériumok gondoskodnak a káros anyagok (ammónium, nitrát, nitrit) lebontásáról. Ha valami megzavarja ezt a káros anyag lebontási folyamatot, akkor elszaporodnak a halainkra mérgező anyagok a vízben. Ilyen zavaró tény lehet például, ha a halaknak túl sok táplálékot adunk, vagy nem távolítjuk el az elhalt növényeket.Ha megtörtént a baj, a Sera Toxivec gyors segítséget nyújt minden akváriumban. Azonnal lebontja az ammóniumot/ammóniát és a nitritet. Megbízhatóan eltávolítja a klórt és a klór amint. Megköti az agresszív nehézfémeket a csapvízből. Megakadályozza a magas nitrátértékeket és hatékonyan gátolja az alganövekedést.

Vitamin a stressz ellen

Minden akváriumban mindennapos a stressz a halak számára. A stresszt csökkenthetjük úgy, hogy az akváriumba megfelelő mennyiségű és egymással jól megférő halakat teszünk. Halainknak ezen kívül egy extra adag vitamin is segíthet. A Sera Fishtamin egy olyan multivitamin készítmény, amely sokoldalú felhasználási lehetőséget kínál.

Akár édesvízi, akár tengeri környezetben van kedvence, vásárolja meg a tökéletes akváriumot és vizkezelési szereket itt, a Kedvence.hu websopban!

Tovább