Szűrés
Állat tipus Milyen kedvenced van?
Termék tipus
Speciális igény Válassz táplálkozási mód vagy speciális igény szerint!
Állat fajtája? Itt ki választhatod kedvenced fajtáját. például:
 • tacskó
 • perzsa macska
 • szakálas agáma
 • hullámos papagáj stb.
Márka név márka név
Gyártó Gyártó
Termék státusza

Madáreleségek

Táplálja kedvence madarát kiváló minőségű madáreledellel.

Tovább
 

Madáreledel - prémium madártáplálkozás és csemege

Válasszon a legkülönfélébb prémium eledelek és ízletes csemegék közül. A tollas barátaink számára megfelelő étel megtalálásához vegye figyelembe kedvence egyedi igényeit. Szűkítheti a rendelkezésre álló táplálék nagy választékát, ha csak az adott madár számára összeállítottakat keresi, legyen szó nagy papagájról vagy egy kis papagájról. Ehhez használja a szűrőt.

Minden receptet a madarak táplálkozási igényeinek, a csőrméretnek és egyebeknek megfelelően alakítottunk ki. Finom madárcsemegével jutalmazhatja és betaníthatja madarát is. Mindenféle formában, méretben, ízben és textúrában vannak, hogy örömet szerezzenek a madárnak. A csemegék nem helyettesíthetik a tápláló étrendet, de egy kis ízléssel gazdagíthatják a madár mindennapjait.

A Prestige, Nature és Trópus eleségek egyidejűleg teljes mértékben befolyásolja a jólét és a hosszú élettartamot, legyen az galamb, hullámos papagáj, pinty, vad madár, kanári, nimfa papagáj és törpepapagáj. Ezek az eledelek nélkülözhetetlen tápanyagokat biztosítanak gabonákkal, diófélék és más egészséges összetevőkkel, amelyek elősegítik boldogulásukat. A megfelelő étel kiválasztásakor számos fontos jellemzőre van szükség. Néhány madáreledel színek, textúrák, formák és méretek keverékét kínálja, amelyek elősegítik az érdeklődést. A változatosság a madarát szellemileg is elkötelezi és stimulálja. A madáreledel másik fontos jellemzője a prebiotikumok és a probiotikumok felvétele az egészséges emésztés érdekében. A probiotikumok a baktériumok egészséges formája, amelyek a bélben élnek, míg a prebiotikumok táplálják őket, és segítenek boldogulni. Ha hozzáadja őket a madár étkezési idejéhez, biztosíthatja, hogy a kedvező baktériumok pozitív egyensúlyban maradjanak a kedvezőtlen baktériumokhoz képest, fenntartva az egészséges emésztést. Ha talál egy olyan ételt, amely teljes profilú omega-3 zsírsavakat tartalmaz, biztosíthatja, hogy madara jól érezze magát. Ezek az esszenciális zsírsavak kiváló bőr- és tolltámogatást nyújtanak, segítenek kiküszöbölni a bőrt és a tollat, ami felborzolja a madár tollát. Az antioxidánsokban gazdag madártáp, beleértve az A-, C- és E-vitamint, a béta-karotint, a luteint és az alfa-liponsavat, egész életen át biztosítja a jólétet. Fontos megjegyezni, hogy egy új madáreledel bevezetése átmeneti időszakot igényel. Ahelyett, hogy egyszerűen kicserélné a madár táplálékát egy másikra, keverje össze a régi és az új keveréket hét-tíz nap alatt. Az első néhány napban 25% -ot új, 75% -osan kínáljon. A következő néhány napban tálaljon kiegyensúlyozott 50/50 arányú keveréket. Az elmúlt napokban 75% -ot új, 25% -osan szolgáljon fel. Ekkor a repülő haverod alkalmazkodni fog az új ételhez.

Magok és pelletek: Mit kell etetni a madárral

A vadon élő madarak napjaik nagy részét táplálékkal keresésével töltik, és sokfélét is fogyasztanak táplálkozási szükségleteik kielégítésére. A kedvtelésből tartott madaraknak gyakran összetett táplálkozási követelményeik is vannak, következésképpen sokan tapasztalnak egészségügyi problémákat a tápanyaghiány miatt. Az egyik legelterjedtebb kérdés a kedvtelésből tartott madár tulajdonosoknak az, hogy a magokat vagy a pelletet válasszák-e a madarak étrendjének alapjául. De a válasz nem olyan egyszerű.

Mit kell etetni a kedvtelésből tartott madarakkal


Végül Neked és állatorvosodnak kell meghatározni a madár egyedi étrendi igényeit. Sok madár számára az étrend olyan élelmiszerek választékát fogja magában foglalni, amelyek potenciálisan magokat és pelletet is tartalmaznak. A magokon és a pelleteken kívül a leveles zöldségek, sok más zöldség, egyes gyümölcsök, szemek és diófélék általában az egészséges madárdiéta részét képezik. Sok ember számára a változatosság beépítése nehéznek és időigényesnek tűnhet. 

Biztonságos zöldségek a kedvtelésből tartott madarak számára

Sokan hallottunk arról, mennyire fontos rengeteg zöldséget fogyasztani egész életünk során, és azok, akik egy ideje már tartanak otthon madarat, valószínűleg hallottak arról a sok előnyről is, amelyet a zöldségek nyújtanak a tollas barátainknak. A friss zöldségeknek kell alkotniuk a horoggomba étrendjének nagy részét . A zöldségek nemcsak növelik a madár táplálkozási szintjét, hanem segítenek abban is, hogy a kedvence számára érdekes dolgok maradjanak, mivel új ízeket, textúrákat és színeket vezetnek be az étkészletébe.

A mondás: "Te vagy az, amit eszel!" a madarakra is vonatkozik. A tápláló, változatos étrend pedig segít abban, hogy a kísérő madár minél több egészséges évet töltsön be.

 • A paprika,
 • borsó,
 • spenót,
 • sárgarépa,
 • brokkoli mind ízletes csemegék.
 • A narancs,
 • a napraforgómag,
 • a sárgarépa

mind-mind köztudottan egészségesek és ízletesek is, és amelyek esetleg hozzájárulhatnak a madarának egy erősebb immunrendszer kiépítéséhez, hogy természetes módon elhárítsa a betegségeket.

A chia mag nem új keletű

De az igazság az, hogy a chia magok már régóta léteznek. Az aztékok az ősi időkben a Salvia hispanica növényből gyűjtötték ezeket az apró magokat, és ez volt az egyik fő étel, amelyet fogyasztottak. 1 Használtak ezekből a magokból a magas rosttartalom, valamint az omega három zsírsav miatt, amelyek elősegítik az egészséges szívműködést és csökkentik a gyulladást.

Elsősorban Bolíviában és Mexikóban termesztették őket, és általában addig importálták őket, amíg egy vállalkozó vállalkozás nem látott némi lehetőséget és 2014-ben elkezdte a chia magok termesztését az Egyesült Államokban. Eredetileg úgy gondolták, hogy táplálékot kínál a lovak számára , ez megváltozott, amikor a kutatás feltárta a fehérjét, vitaminokat , ásványi anyagokat, rostokat, antioxidánsokat és egészséges zsírokat tartalmaznak.


A chia magokban is magas a fehérjetartalom.  Valójában olyan magas, hogy sok profi sportoló a chia magra támaszkodik a szükséges fehérjebevitel fenntartásához. Ennek a legjobb része az a tény, hogy az aminosavak, amelyeket tartalmaznak, segítenek a fehérje lebontásában, hogy könnyebben felszívódjanak és azonnal felhasználhatók legyenek, ahelyett, hogy egyszerűen tárolnák őket. A chia mag valóban tartalmaz zsírt, de ez a zsír segíteni fogja az agy működésének fenntartását. A chia magok antioxidánsokat és nagy mennyiségű kalciumot is tartalmaznak. Ez előnyös, ha kedvtelésből tartott madarakat etetnek velük. A madarak nem nagyon tolerálják a tejtermékeket, és ez nagyszerű módja annak, hogy biztosítsák a szükséges kalciummennyiséget. A tejtermék zsírtartalma általában magasabb, mint sok más terméknél, így a chia mag helyettesítése a tejtermékkel mint kalciumforrással előnyös a csontok egészségére.

A chia magokat számtalan módon lehet etetni madaraival

A legegyszerűbb módszer az, ha szórunk néhányat a táljukba. Chia mag segítségével valóban elkészíthet egy egészséges csemegét. Amikor a chia magokat egy-két órán át vízben áztatják, kissé kocsonyásak lesznek, tápióka pudingszerű állagúak; a chia magok súlyuk sokszorosát képesek vízbe áztatni, ha néhány órán át áztatják. A mag egy részének áztatása és friss apróra vágott gyümölcs, mandulatej és reszelt dió hozzáadása csalogathatja majd madarát. Néhány kedvtelésből tartott madár esetében mindez a textúráról szól, és ez a szokatlan puding textúra étvágygerjesztő lehet a számára. Ezeket a chia magokat hozzáadhatja a madár turmixjához, valamint hozzáadhatja a madarak egészséges fagyasztott gyümölcséhez is.

A chia mag mindenhol könnyen elérhető az üzletekben, és online is megrendelheti őket. Bár vásárolhat fehér vagy fekete chia magot, ne feledje, hogy a kettő között alig van táplálkozási különbség. Ezek egyszerű módja a madarak táplálékának fokozásának. Használja ki ezt az apró, de nagyszerű magot, és keresse meg a módjait, hogy bevezesse a kedvtelésből tartott madár étrendjébe.

Tovább