Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mi alapján válaszd ki a megfelelő kutya etetőtálat?

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.07.18 13:03
Mi alapján válaszd ki a megfelelő kutya etetőtálat?

Nagyon fontos, hogy a kutyusodat minőségi eledelekkel tápláld, de emellett az sem mindegy, hogy milyen kutya etetőtálat választasz neki. Talán te is hajlamos vagy azt gondolni, hogy ez csak részletkérdés, valójában azonban sokkal nagyobb jelentősége van, mint gondolnád.


 

A kutyatálak sokféle méretben és kivitelben készülnek, így lehetőséged van arra, hogy olyat válassz, amit minden tekintetben megfelelőnek érzel. Mielőtt bármelyik mellett is döntesz, érdemes tisztába kerülnöd néhány fontos dologgal.

Tudnod kell például, hogy milyen szerepe van a kutya etetőtálaknak a házi kedvenced étkezésében. Ugyanúgy, ahogy arról is érdemes tájékozódnod, hogy milyen típusai közül tudsz választani.

Miért nem mindegy, hogy miből eszik a kutyusod?

Ugyanúgy, ahogy nekünk, embereknek, a kutyáknak is fontos, hogy kényelmesen tudják elfogyasztani az ebédjüket, vacsorájukat. Ez viszont csak úgy lehetséges, ha a tápjuk, illetve a nedves eledelük a megfelelő kialakítású tálba kerül eléjük.

Nem mindegy például, hogy mekkora a házi kedvencünk. Minél nagyobb, annál nagyobb méretű tálra van szüksége, és annál inkább figyelnünk kell a csúszásmentességre is. A nagyobb termetű kutyák ugyanis hajlamosak nagy elánnal enni. Emiatt a táljuk könnyen elmozdul a helyéről, ami borzasztóan kényelmetlenné teszi számukra az étkezést.

A kutyatál ismérvei

Milyen fajtái vannak a kutya etetőtálaknak?

A kutya etetőtálak sok tekintetben különböznek egymástól. Például eltérő a formájuk, a méretük, és a kialakításuk tekintetében is vannak különbségek. A kisebb, alacsonyabb oldalfallal rendelkező változatok elsősorban a kisebb termetű kutyák számára jelentenek ideális megoldást. A nagyobb, magasított típusok pedig a közepes- és nagytestűeknek.

Vannak önetető tálak is, amikbe visszatöltődik a táp, ha a kutyusod megette az adagját. Sőt, akár kutyatál szettek közül is választhatsz, amik egy tálcát és két tálat tartalmaznak. A tálakat a tálcára tudod pattintani, így azok nem tudnak elmozdulni. A félreeső kutyatáp pedig nem a padlón landol, hanem a tálcán, így sokkal egyszerűbb a takarítás.

A gyártók kifejezetten kutyafajták szerint is készítenek kutya etetőtálakat, amik teljes mértékben megfelelnek az igényeiknek. Ez a Ferplast Party műanyag tál például tökéletes választás spánieleknek. Kifejezetten hosszú fülű kutyáknak lett kifejlesztve, a magas oldalfalának köszönhetően ugyanis nem tud belelógni a fülük a táljukba. Ráadásul csúszásmentes gumilábakkal van felszerelve, így akkor sem mozdul el, amikor a kutyusod nagy hévvel veti bele magát az evésbe.

A tál anyagára is érdemes figyelned

A kutyatálak nemcsak méretben és kialakításban, hanem anyagban is különböznek egymástól. Alapvetően az anyag határozza meg, hogy mennyire lesz strapabíró a tál, így ezt a szempontot is figyelembe kell venned. Mi mindenképp műanyag vagy fém etetőtálakat javaslunk, nálunk is ezeket találod. A magyarázat nagyon egyszerű: könnyen lehet tisztítani őket és szinte elnyűhetetlenek.

A kutya etetőtálnak nagy jelentősége van abban, hogy a négylábú kedvenced mennyire kényelmesen tud enni. Arról nem is beszélve, hogy a tisztítás szempontjából sem mindegy a tál kialakítása, anyaga. Ha ezekre odafigyelsz, akkor könnyen rátalálhatsz az igazira a webshopunkban. Az etető tálon kívül pedig minden más fontos kiegészítőt is be tudsz szerezni, hogy a háziállataid boldogok és kiegyensúlyozottak legyenek.

5 Tipp hogyan tartsd tisztán a kutya fogait
16
Szept

A kezeletlen fogbetegség fogvesztést okozhat, és fájdalmas tályogokhoz és szisztémás fertőzésekhez vezethet a kutya egész testében. Ez mindig rossz hír, különösen akkor, ha fokozott kockázata van az állkapocs károsodásának. Tehát hogyan tarthatjuk tisztán a kutyáink fogait? Íme néhány tipp!

A kutyák ehetnek görögdinnyét?
10
Aug

Ehet a kutyánk görögdinnyét? A rövid válaszunk: Igen! De mielőtt megkínálnád négylábú barátod ezzel az ízletes gyümölccsel, van néhány dolog, amit tudnod kell.

Belcando nedves kutyaeledelek különleges összetevői
13
Ápr

A lényeg az összetevőkben van... Belcando kisokos

Ebben a blogban azokról az összetevőkről tudhatsz meg többet, amelyek jellemzően nem túl nagy mennyiségben kerülnek az eledelekbe, viszont élettani hatásuk nem elhanyagolható.

Jó minőségű, kényelmes kutyaágyak, fekhelyek
27
Dec

Milyen szempontok alapján, milyen kutyaágyak, fekhelyek közül válogathatunk kedvencünknek.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

-34%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
1 990 Ft
2 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 990 Ft/db
-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 db
Kedvencekhez
Űrtartalom
1,8 liter
1 899 Ft
2 210 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 899 Ft/db
-35%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 46 db
Kedvencekhez
Űrtartalom
0,9 liter
2 590 Ft
3 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 590 Ft/db
-28%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 8 db
Kedvencekhez
1 299 Ft
1 799 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 299 Ft/db
-43%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 30 db
Kedvencekhez
Űrtartalom
0,2 liter
799 Ft
1 410 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 799 Ft/db
-30%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 36 db
Kedvencekhez
Űrtartalom
0,5 liter
1 599 Ft
2 270 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 599 Ft/db
-12%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Űrtartalom
2,8 liter
2 599 Ft
2 960 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 599 Ft/db