Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Tudnivalók a Ferplast Casita 100 nyúlketrecről

tengerimalac
törpenyúl
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.10.19 08:55
Tudnivalók a Ferplast Casita 100 nyúlketrecről

Ha fontos számodra, hogy szeretett kisállatod jó helyen legyen nálad, akkor a Ferplast Casita 100 ketrec remek választás számodra. Kifejezetten közepes testű rágcsálóknak lett kitalálva, így a nyuszid nagyon otthonosan érezheti magát benne.

Sajnos nem minden esetben van lehetőség arra, hogy kis kedvenceinket a nap 24 órájában szabadon tartsuk. Egyrészt azért, mert könnyen szem elől téveszthetnénk őket, másrészt pedig azért, mert súlyos károkat okozhatnak.

Gondolj csak például arra, amikor a nyulad előszeretettel rág meg dolgokat. Ennek elkerülése érdekében érdemes egy megfelelő kialakítású rágcsáló ketrecben tartani. Amikor pedig időd engedi és tudsz figyelni rá, akkor nyugodt szívvel szabadon engedheted.

Ezt a bejegyzésünket azért készítettük, hogy bemutassuk neked a Ferplast Casita 100 ketrecet. Először is elmondjuk, hogy mire kell figyelned, ha nyulat tartasz, majd pedig végigmegyünk a ketrec előnyein is.

Mire figyelj, ha nyúlgazdi vagy?

A nyulak nagyon csendes, kedves állatok, és kevesebb törődést igényelnek, mint mondjuk egy kutya. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy nem kell odafigyelned rá és a szükségleteire. Neki is fontos, hogy figyelmet, szeretetet és törődést kapjon tőled.

Teljesen szabadon nem lehet tartani őket, mert az édes kis szőrgombolyagok a bújócskázás és a vezetékek szétrágásának bajnokai. Mindenképpen szükség van egy ketrecre, amiben megfelelő helyet biztosíthatunk számukra. Ezzel kapcsolatban az egyik alapszabály az, hogy a ketrecnek legalább ötször-hatszor nagyobbnak kell lennie, mint a kisállatnak.

A ketrec belsejét mindenképp ki kell bélelni valami puha és meleg anyaggal, hogy a nyuszi lába ne hideg felületen legyen. Szüksége van egy almos dobozra is, etető-, itatótálra, és érdemes úgy kialakítanunk az “otthonát”, hogy el tudjon bújni.

Miért érdemes a Ferplast Casita 100 ketrec mellett dönteni?

A Ferplast Casita 100 kisállatketrec széles lakóteret biztosít a nyulak számára. Mivel a nap nagy részében itt tartjuk őket, ezért nagyon fontos, hogy legyen elegendő helyük a mozgáshoz, evéshez, játszáshoz. A hagyományos ketrecekhez képest 20%-kal nagyobb belmagasságot biztosít számukra, így nagyon kényelmesen érezhetik magukat benne.

A felső része kézzel nyitható, így nagyon könnyen bele tudsz nyúlni, amikor erre van szükség. Például akkor, amikor enni, inni adsz neki. A ketrec egy tolóajtóval is fel van szerelve, amit bármikor fel tudsz nyitni. Ezen keresztül tud kijönni a nyuszid, amikor van időd vele lenni.

A ketrec tisztítása is nagyon egyszerűen megoldható. A tető felnyitása után ugyanis minden olyan részt elérsz, ami tisztítást igényel. Ha számodra úgy kényelmesebb, akkor teljesen szét is szedheted az elemeket, ugyanis erre is van lehetőség.

Kedvence.hu rágcsálók áruháza

Milyen előnye van még?

További pozitívum, hogy a ketrec magas minőségű, erős anyagból készül, ami hosszú távon is képes kiállni az idő próbáját. Az pedig szintén mellette szól, hogy tetszetős megjelenéssel bír, aminek köszönhetően az otthonunk kellemes színfoltjává válhat. Ráadásul különböző tartozékok is járnak hozzá, így azokat nem kell külön megvenni.

Láthatod, hogy van pár dolog, amire oda kell figyelned, ha azt szeretnéd, hogy a kis kedvenced jól érezze magát nálad. Mind közül a legfontosabb, hogy olyan helyet biztosíts számára, amit kényelmesnek érez. Nálunk természetesen meg tudod vásárolni a Ferplast Casita 100 ketrecet. Azon kívül pedig sok más terméket is beszerezhetsz, amik a háziállataid gondozásához feltétlenül szükségesek.

Ezeket olvastad már?

Mit érdemes tudni a törpenyúlketrecről?
07
Máj

Elfoglalt vagy, sokat dolgozol, de jó lenne egy házi kedvenc, amivel foglalkozhatsz, de nem zavarja a szomszédokat?

Ismerjük meg közelebbről, hogy mivel jár egy nyúl tartása!
20
Márc

Nyúl tartása - mi a megfelelő hely számára, mit egyen, mit igyon?

Mik tartoznak az alapvető nyúlfelszerelések közé?
30
Ápr

Bár már egy ideje elmúlt húsvét, az élő állat ajándékozása és tartása mindig egy terítéken lévő téma. Sok szülő vesz élő nyulat húsvétra a csemetéjének, nem gondolva arra, hogy az állattal később is foglalkozni kell, nem egy pár hétre szóló felelősség. Szerencsére vannak bőven felelős gazdik is, akik tudják, hogy egy nyuszi rengeteg törődést és figyelmet igényel, nem is beszélve a különböző nyúlfelszerelésekről.

Mekkora és mit tud az ideális nyúlketrec?
18
Szept

Háziállatra vágysz, de sokat dolgozol? Úgy érzed, hogy szívesen vennél egy kedves kis lakótársat, ami jól el tudja foglalni magát abban az időben, amikor nem vagy vele? Akkor neked a nyúl pont megfelelő lehet, de ha keveset vagy vele, akkor csakis párban. Lássuk is, hogy mekkora nyúlketrec kell egy vagy két nyuszinak!

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

-10%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 5 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
1 kg
899 Ft
999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 899 Ft/kg
-13%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 6 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
500 g
1 899 Ft
2 190 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 3 798 Ft/kg