Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Kutyaházra kutyaház ajtó

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.01.05 11:52
Kutyaházra kutyaház ajtó

Közeleg a tél, ami főleg abban nyilvánul meg, hogy mindenki meleg helyre húzódik a hideg elől. Szerencsénkre az otthonunk nyújtotta meleg, meghittség kellemessé varázsolja a legzordabb időket is, de nem mindenki mondhatja el magáról, hogy ilyen lehetőségei vannak. Éppen ezért ne feledkezzünk meg a kint tartott négylábú barátainkról sem, és minden esetben ellenőrizzük, hogy mindent megtettünk-e azért, hogy megvédjük a hidegtől. Első lépésként érdemes átgondolni, hogy szükséges-e a házára egy kutyaház ajtó.


 

A hideg nem jó barát

Ahogy mi, emberek sem rajongunk a sarkvidéki hidegért, úgy a kutyánk sem valószínű, hogy szeretni fogja a hideg, csípős időjárást, még akkor sem, ha nagyon vastag bundával rendelkezik. Mert bár a kutyák többsége a hidegebb idők ellen is rendelkezik védelemmel, de sokszor nem probléma, ha kiemelt figyelmet fordítunk a kényelmükre.

 

Első lépésként a legjobb, ha beszerzünk egy jó minőségű kutyaházat, hiszen mindenkinek szüksége van egy helyre, ahova a hideg elől behúzódhat. Ebben az esetben nagyon kell ügyelni arra, hogy tartós és víztaszító anyagból készüljön.

 

Amennyiben fából készült, akkor érdemes a használat előtt felületkezelést végrehajtani rajta és ellenőrizni, hogy az illesztéseknél nem folyik-e be a víz. Amennyiben ezek rendben vannak, akkor érdemes egy víztaszító kutyapárnát beszerezni, ami nem fogja magába fogadni az állat bundájából érkező nedvességet. Ez nagyon fontos, mert ha nem felel meg a fentieknek, akkor könnyen felfázhat a négylábú, amit utána hosszas kezelések árán lehet rendbehozni.

 

Végül pedig az egyik legfontosabb, azaz, hogy megfelelően zár-e, azaz van-e rajta egy kutyaház ajtó?

 

kutya ajtó kutyaházra

Miből van és milyen a jó minőségű kutyaház ajtó?

A kutyaház ajtó többféle is lehet, attól függően, hogy kinek mi a praktikus. Ahogy minden gazdi, úgy minden négylábú is mást szeret, így alaposan kell mérlegelni a lehetőségeket. Az egyik variáció a műanyagból készült Ferplast kutyaház ajtó, amit az előre kialakított lyukaknak köszönhetően gyerekjáték rögzíteni a megfelelő házra.

 

Többféle házat és hozzá tartozó ajtót találhatsz a kínálatunkban, melyek közül a kutya igényeinek megfelelően érdemes válogatni. A legtöbb gazdi azért szereti ezt a típust, mert a Ferplast márka garantálja, hogy termékei nem tartalmaznak mérgező anyagokat, ezenkívül átlátszóak és kiválóan szigetelnek. Nem mellesleg pedig védik kedvenced a hideg és a szél ellen, ami a hírek szerint közelgő időjárás esetében nagyon fontos tulajdonság. 

 

A másik igen népszerű megoldás a védett kutyaházra az úgynevezett kutyaház (hő)függöny. Ez nem sokban különbözik a fenti megoldástól, de mégis egy szilikon csíkokból álló függöny, ami annyira talán mégsem szigetel tökéletesen, mint a Ferplast kutyaház ajtó. Előnye ellenben, hogy több darabból áll, így könnyebb közlekedést biztosít a négylábú számára. Mivel átlátszó, így az állatok is kedvelik, hiszen biztonságérzetet ad nekik, hogy tudják, hogy mi vár rájuk a másik oldalon. Mivel maga a PVC nagyon ellenálló, így +/-40 fokig kiválóan tartja magát, azaz nem repedezik, nem keményedik meg. Ettől függetlenül a Ferplast kutyaház ajtó mégis egy fix és biztos védelmet nyújt, hiszen nem gyűrődik és nem is akadhat be sehova.


Ha még nem találtad meg kedvencednek a megfelelő kutyaházat és a hozzá tartozó ajtót, akkor se csüggedj, hanem keress minket elérhetőségeinken, és segítünk kiválasztani a számotokra ideális darabot!

Ezeket olvastad már?

Milyen ajtót válasszunk kutyaházra?
08
Dec

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a kutyaházra szerelhető ajtókat.

Idén télen is fontos a szigetelt kutyaház!
20
Jan

A kertben tartott kutyák számára az egyik legfontosabb menedék egy szigetelt kutyaház. Manapság, amilyen hidegek vannak, nem csoda, hogy egy hagyományos kutyaház nem feltétlenül nyújt elég védelmet a négylábúnak. De akkor hogyan tudjuk megoldani kedvencünk téli melegedését?

Miért érdemes hőszigetelt kutyaház vásárlásán gondolkozni?
05
Jan

Napról napra egyre hidegebb van, amit nem csak mi, emberek érzékelünk, hanem négylábú barátaink is. Ahhoz, hogy mindenki számára jól kezdődjön a hideg évszak, fontos, hogy a megfelelő körülmények biztosítva legyenek a számára. Vannak benti és kinti kutyák egyaránt, de vajon melyiknek van a legnagyobb szüksége egy hőszigetelt kutyaház beszerzésére?

Milyen is az ideális fekhely kutyáknak?
27
Márc

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ahányféle négylábú, annyiféle alvási pozíció létezik, és mindegyik szempontjából más az ideális fekhely a kutyáknak.

-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Ferplast Kenny 07 Műanyag kutyaház
Ferplast Kenny 07 Műanyag kutyaház
Ferplast Kenny 07 Műanyag kutyaház
Ferplast Kenny 07 Műanyag kutyaház
58 990 Ft
68 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 58 990 Ft/db
-32%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Beaphar IntestoPro paszta L kutyáknak 40ml
Beaphar IntestoPro paszta L kutyáknak 40ml
Beaphar IntestoPro paszta L kutyáknak 40ml
Kiszerelés
40ml
4 599 Ft
6 799 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 114 975 Ft/l
-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Ferplast Kenny 3 műanyag ajtó kutyaházhoz
Ferplast Kenny 3 műanyag ajtó kutyaházhoz
4 999 Ft
5 790 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 4 999 Ft/db