KÖLYÖK SHOP

Üdvözöljük a kutya vagy cica tulajdonosok közösségében! Az élet egy új kiskutyával vagy kis macskával soha többé nem lesz olyan mint eddig volt, jó értelemben!

Tovább

Kölyök kutya vagy kölyök cica gondozás

Üdvözöljük a kutya vagy cica tulajdonosok közösségében! Az élet egy új kiskutyával vagy kis macskával soha többé nem lesz olyan mint eddig volt, jó értelemben! Nevelésük kifizetődő, de időnként frusztráló . Évekig tartó várakozás és hónapokig tartó felkészülés is megelőzheti, hogy végre be tudjunk fogadni az életünkbe egy kölyök kutyát vagy kölyök cicát.

Először is fontos megérteni, hogy a kutya tartása milyen felelősséggel jár. A kutya birtoklása azt jelenti, hogy felelősséget kell vállalni egy másik lény boldogságáért, biztonságáért és egészségéért. Ez azt jelenti, hogy megengedheti magának az állatorvosi számlákat. Ez azt jelenti, hogy érzelmileg elég intelligens ahhoz, hogy rájöjjön, a kutyája nem beszél azon a nyelven, mint mi, és nem érti a „ne rágja a falakat!” kifejezést.

Felelős kutyatulajdonosnak lenni azt is jelenti, hogy kutyáját a társadalom pozitív tagjává kell képezni. A képzetlen kutya veszélyes vagy akár életveszélyes is lehet. Mielőtt kutyát hozna az életébe, kérjük, győződjön meg arról, hogy képes-e a szükséges időt és figyelmet szentelni kutyájának.

Az első néhány hétben a kiskutyának - kölyök cicájának táplálékra, szeretetre van szüksége az anyjától. Leköti a játék megtanulása és a szociális készségek elsajátítása a testvérektől. Az alomtársak megtanítják egymást arra, hogy ne harapjanak. Ez egy olyan időszak, amikor a kölyök állat megszokja a különböző embereket, és megismeri a falka dominanciáját. Ezek a leckék az Ön otthonában folytatódnak.

Készen állsz egy kutyára?

A kutyák évezredek óta csodálatos partnerek az emberekkel. Rendkívül intelligens és energikus lények. Ha kap egy kiskutyát, nagyon gyakran ki kell engednie. 

A kiskutya nevelése rengeteg időt vesz igénybe. Nagyszerű, ha teljes mértékben elkötelezett vagy benne, de ha egész éjjel kint akarsz maradni, vagy kincsedbe tölted a szabadidődet, akkor az frusztráló lehet, és érdemes megvárni, amíg rendezettebb vagy.


A kutyák sokáig élnek - több mint 10 évig. Felkészültél erre?
Mindezek a tárgyak félelmetesnek tűnhetnek, de fontos megérteni, mielőtt belevágnánk. Nagy elkötelezettség, de rengeteg móka is lesz belőle. Ha a kerítésen van, próbáljon meg keresni egy barátot, akinek van kutyája, és önként jelentkezzen, hogy vigyázzon rájuk, amikor egy hétvégére kint vannak a városból.

Lépések egy kiskutya neveléséhez

Érdemes olyan fajtát találni, amely jól illeszkedik életstílusához és személyiségéhez. Néhány kutya több testmozgást, helyet és általános munkát igényel, mint mások.
Örökbe fogadhat vagy tenyésztőnél is vásárolhat kölyök kutyát. Javasoljuk neves tenyésztőtől való örökbefogadást vagy megtalálását. Szomorú látni a nem kívánt kutyák túltenyésztését.

Amikor kiválasztotta a kölyökkutyát, vásárolt kellékeket, kiskutya-védett otthont alakított ki és felállított néhány háztartási szabályt, akkor itt az ideje, hogy hazavigye új kiskutyáját. Természetesen izgatottnak érzi magát az ember és alig várja, hogy elindítsa ezt az új köteléket, de próbálja elképzelni, milyen ez a kiskutya számára. Éppen anyjától, testvéreitől, az egyetlen embertől, akit ismer, és ismerős környezetétől vették el. Ez ijesztő és zavaró lehet egy kölyökkutya számára, de számos dolgot megtehet, hogy segítsen neki alkalmazkodni új életéhez.

Az első az, hogy vigye be a házba, hagyd, hogy felfedezze és azonnal találkozzon új családjával. De vedd lassan a dolgokat.

Tippek az új kiskutya hazahozatalához

1.Válasszon egy bili helyet:

Kezdje azzal, hogy elvigye a külső területre, ahol azt szeretné, hogy bili járjon . Ha mégis enyhíti magát, használjon egy parancsot, amelyhez ragaszkodni fog, például: „menjen bili”, vagy bármi, ami jól érzi magát, és ne felejtse el megdicsérni.


2.Mutassa be neki új otthonát:

Már elkészítetted a házad kiskutyabiztos területét, igaz? Itt hozod őt. Sokan tévesen azt gondolják, hogy csak szabadon kell engedniük a kiskutyát, hogy saját belátása szerint fedezze fel a házat, de ez érzéki túlterhelés. Túl sok új hely, szag és ember egyszerre csak összezavarhatja. Ehelyett hadd fedezze fel egy kijelölt területet. Talán ott van az étele és a vize. Vagy megismerkedhet azzal a kicsi, kölyökkutyával védett területtel, ahová a ládáját helyezte . Hagyja, hogy megszokja ezt a teret, mielőtt további feltáró küldetésekre indulna. Ezután mutassa be neki a ház többi részét, egy-egy szobát, kihagyva azokat a szobákat, amelyekről úgy döntött, hogy nem engedélyezettek.


3.Mutassa be új családtagjainak:

Ha lehetséges, egyszerre egy személyt, bár ez nehéz lesz egy új kutyus iránti összes izgalommal. De próbálj meg lehetőséget adni neki, hogy csendesen találkozzon mindkettőtökkel.


4.A kölyökkutyák szeretnek rágódni:

Biztosítsanak számára megfelelő és biztonságos kiskutya rágójátékokat , és ha bármi mást kezd rágni, irányítsák át rágódási játékára. Íme néhány további tipp a rágókutyával való együttélésről.


5.Mutasd meg neki az alvóhelyét:

A kölyökkutyák napi 15-20 óra között alszanak, és bár gyakran csak a nyomukba esnek, vigyék a ládájába vagy a kutyafekvésbe, amikor úgy tűnik, készen áll a szundikálásra és lefekvés előtt. Ellentétben azzal, amit gondolhat, a ládák nem „kutyabörtön”. A kutyák jobban szeretik az odú biztonságát, és ez a láda bizonyos biztatással biztonságos helyévé válik.

6.Figyelje jól meg új kiskutyáját:

Mindig felügyelni kell, vagy legalábbis az Ön látókörében kell lennie a kutyusodában, ezekben a korai napokban. Vigye magával szobáról szobára, lehetőséget adva neki, hogy felfigyeljen a figyelő szeme alatt.


7.Kezdje el betartani a szabályokat:

Noha ez túl korainak tűnik számodra, már a kezdetektől meg kell tanulnia a házirendet. Minél strukturáltabb és következetesebb a napja, annál jobban igazodik és boldogabb lesz. Legyen szó rágásról vagy bármilyen más viselkedésről, amelyet nem szeretne ösztönözni, használjon gyengéd átirányítást. Ha ordibálsz vele vagy megbünteted, akkor csak megijedsz és összezavarodik, nem pedig megtanítja. Ne feledje, hogy még csak most kezdi megtanulni, mit várnak el tőle. A jó magatartás dicsérete és az elfogadhatatlan viselkedés elhárítása hatékony módszer a tanuláshoz.


8.Legfőképpen lassan vegye a dolgokat:

Fokozatosan bővítse a környezetét, természetesen a felügyelete alatt. Sok szeretetteljes kapcsolattartással a családdal, következetes szabályokkal és rutinnal, a jó magatartásért járó jutalommal és az elfogadhatatlan viselkedés gyengéd korrekcióival gyorsan megismeri helyét új „csomagjában”. Nem csak ez, hanem: És ami a legfontosabb: amint alkalmazkodik új környezetéhez, olyan köteléket fog létrehozni, amely egész életében kitart. :)

Tovább