Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Amit az akváriumszettekről tudni érdemes

akvarisztika
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.06.29 15:26
Amit az akváriumszettekről tudni érdemes

Ha nem szeretnél időt tölteni azzal, hogy külön-külön vásárolsz meg mindent, akkor egy akváriumszett remek választás a számodra. Ezekben a szettekben mindent megtalálsz, amik egy komplett akvárium beüzemeléséhez és használatához kellenek.


 

Ahhoz, hogy az akváriumunkat a megfelelő módon tudjuk használni, sok mindenre szükségünk van. Csak hogy néhányat említsünk a sok közül: szűrő, fűtőkészülék, világítóberendezés és persze a megfelelő méretű akvárium biztosan kelleni fog. Ezek összeválogatása pedig egy hosszabb folyamat szokott lenni, hiszen nagyon fontos, hogy minden passzoljon egymáshoz és kompatibilis legyen egymással.

 

Ezt a cikkünket azzal a céllal készítettük, hogy minden fontos tudnivalót elmondjunk a minőségi akváriumszettekről. Többek között arra a kérdésre is válaszolunk, hogy mit tartalmaznak, illetve milyen szettek közül tudsz választani. Végül pedig arra is felhívjuk a figyelmedet, hogy miről ne feledkezz meg vásárláskor.

 

Mit tartalmaznak az akváriumszettek?

Ahogy azt már említettük, egy akváriumszett mindent tartalmaz, amire csak szükséged lehet. Neked csak a halakat, illetve a növényeket kell külön megvásárolnod, minden más benne lesz a csomagban. 

 

Maga a szett tartalma természetesen változhat attól függően, hogy pontosan milyen és mekkora akváriumról van szó. E tekintetben ugyanis nagyon sokféle lehetőség van, ami egyúttal azt is jelenti, hogy az egyes változatok más elemből épülnek fel.

 

Akvárium szettek a kedvence.hu webshopban

 

Milyen akváriumszettek közül tudsz választani?

Az akváriumszettek alapvetően két nagy csoportra oszthatók. Vannak, amiknek a használata gyerekeknek vagy pedig kezdő akvaristáknak ajánlott. Ha ilyet keresel, akkor egy gyerekbiztos műanyag tartállyal felszerelt változat remek választás lehet. Bár belenyúlni nem lehet, de a halak etetése nagyon egyszerűen és kényelmesen megoldható.

 

Sem a beüzemeléshez, sem pedig a karbantartáshoz nem szükséges szakértelem. Gyerekek számára is tökéletes választás, illetve azoknak a felnőtteknek is, akik nem szeretnének belemélyedni az akvarisztika tudományába. 

 

Ha egy komolyabb berendezésre vágysz, ami a lakásod méltó dísze is lehet, akkor a professzionálisabb összeállítású szettek között érdemes keresgélned. Ezek nagyobb akváriumok, amik már szűrőt, fűtőkészüléket, világítókészüléket és egyéb kiegészítőket is tartalmaznak. Ez a fehér színű, üvegből készülő 100 literes akváriumszett is ilyen. 

 

Nem feltétlenül kell profi akvaristának lenned, ha ilyet szeretnél vásárolni, bizonyos dolgokkal viszont tisztában kell lenned. Elvégre csak így fogod tudni, hogy mire kell odafigyelned. Például tisztításkor, karbantartáskor vagy akkor, amikor épp valamilyen probléma merül fel a vízi élővilágban.

 

Mire figyelj nagyon vásárláskor?

Egyrészt mindenképp mérd fel azt, hogy mennyire értesz az akváriumok működtetéséhez. Ha egyáltalán nem, akkor pedig mennyi időt és energiát vagy hajlandó rászánni arra, hogy megtanuld, amit meg kell. Másrészt azt is érdemes átgondolnod, hogy a lakásodban mekkora hely áll rendelkezésedre. Ennek megfelelően érdemes ugyanis eldönteni, hogy mekkora akváriumot választasz. 


Bízunk benne, hogy ezek után már nem kérdés, miért egyszerűbb akváriumszettet vásárolnod ahelyett, hogy minden elemet külön vennél meg. A megfelelő változat kiválasztása nem nagy ördöngösség, ha tudod, hogy milyen szettekből válogathatsz.

Nálunk a kompletten összeállított akváriumok mellett nagyon sok egyéb terméket is találsz, amikkel megfelelő módon tudod gondozni, táplálni a háziállataidat.

Ezeket olvastad már?

A nagy vagy a kicsi akvárium a praktikusabb?
15
Febr

Aki akvarisztikára adja a fejét, azt nem feltétlenül az érdekli, hogy nagy vagy kicsi akváriumot fog berendezni. Persze jogosan merül fel a kérdés, hogy melyik is a jó választás, de általában nem ez az elsődleges szempont. Most mégis nézzük át, hogy melyiknek milyen előnyei vannak!

Akvárium vásárlása gyerekeknek? Mutatjuk a listát hogyan kezdjétek el!
08
Szept

Ha az első akvárium beszerzése előtt állsz vagy ha szeretnél gyermekeddel beindtani egy kezdő szettet, akkor itt van egy egyszerű útmutató tőlünk a megfelelő halfajok és felszerelések kiválasztásához.

A halak kedvenc eledele, a tubifex
19
Okt

Aki egy kicsit is jártas az akvarisztikában, az nagyon jól ismeri a tubifexet, mint a halak egyik kedvenc eledelét. De vajon mitől olyan különleges ez az eledel, ami miatt az uszonyosok ennyire vonzódnak hozzá? Lássuk a különböző fajtáit, tárolását és azt, hogy miért is jó választás a halaknak a tubifex.

A legnépszerűbb akváriumi halak
21
Ápr

Amikor valaki akvárium berendezését tervezi, akkor rengeteg kérdés felmerülhet benne, hiszen közel sem mindegy, hogy miként mutat majd a végeredmény. Ha azt szeretnénk, hogy ne csak a lakásunk éke legyen, hanem az akváriumi halak számára is egészséges és élhető közeg legyen, akkor mindenképp érdemes figyelembe venni a következő szempontokat.

-37%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
44 999 Ft
71 340 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 44 999 Ft/db
-28%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
4 299 Ft
5 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 4 299 Ft/db