Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

A különböző kisállatokhoz tartozó felszerelések

kutya
macska
madár
Szűrés törlése
kedvence.hu
A különböző kisállatokhoz tartozó felszerelések

Ebben a bejegyzésünkben bemutatunk 7 olyan kisállatot, ami gyerekbarát, és nem is kell hozzá olyan sok kisállat felszerelés.

Minden gyermek életében eljön az az időszak, amikor elkezdi nyaggatni a szüleit, hogy ő már most olthatatlan vágyat érez azért, hogy egy kisállatról gondoskodjon. Igen ám, de milyen állatokat érdemes tartani kisgyerek mellett, ami megfelelő módon gondoskodásra nevel? 

Halak

Amennyiben még nincs tapasztalata a kisállatok terén, vagy csak kevés türelemmel rendelkezik, akkor nagyon jó megoldás kezdetnek a halak tartása. Hiszen mondhatni, hogy igénytelen állatok, mivel nem meghatározott időben kérnek enni, elég naponta egyszer megetetni őket, és takarítani sem kell sűrűn. 

Ellenben szépek, jó őket nézegetni, de mégis, azt a kevéske feladatot a gyermek segítségével könnyedén elláthatjuk. Kezdő akvaristáknak érdekes olvasmányokat tartalmazhat a többi bejegyzésünk is

Madarak

Azt gondolhatnánk, hogy a madarak tartása csak abból áll, hogy naponta megetetjük őket, valamint néha kiengedjük repülni, de ezen kívül jól elvannak a kalitkájukban. Ez óriási tévedés, mivel egy madár is rengeteg törődést igényel ahhoz, hogy igazán kezes és kiegyensúlyozott legyen. 

Nagyon fontos, hogy a tartásához szükséges kisállat felszereléseket megbízható helyről szerezzük be, hiszen fontos, hogy jó minőségű kalitkát, itatót, játékokat vegyünk számukra. Ebben nagy segítségünkre lehet egy hozzáértő csapat, aki ellát minket tanáccsal, ha a helyzet úgy kívánja.

Macskák

Ha nagyobb a gyermek, akkor érdemes nagyobb felelősséggel járó kisállatot választani. A macska tartása lényegesen drágább, mint sok másik állaté, hiszen be kell szerezni a hozzá szükséges felszereléseket, mint amilyen a macskatáp vagy éppen az alom. Arról nem is beszélve, hogy rendszeres időközönként el kell vinni állatorvoshoz, sőt az oltásai sem olcsók. 

Nyulak

Míg régen csak húsvét táján vettek nyulat a szülők a gyermekeiknek, addig ma már gyakran választják ezeket a békés és puha kisállatokat háziállatnak. A gondozása nem igényel szakértelmet, sem pedig nagy elfoglaltságot, de ettől függetlenül fontos, hogy következetesen és okosan tartsuk. 

Megemlítendő, hogy bár igénylik a nagyfokú törődést, de szükségük van elegendő privát térre is. Szereti a tisztaságot, így gyakran kell takarítani a ketrecét, valamint fontos, hogy az etetőtálban lévő magok mellé mindig kapjon friss zöldséget és gyümölcsöt.

Kisállat felszerelés a rágcsálók tartásához

A hörcsögök és tengerimalacok nagyfokú törődést igényelnek, így fontos, hogy akkor válasszuk házikedvencnek, ha már a gyermek tudja, hogy hogyan kell közeledni egy törékeny kisállathoz. Imádják a dédelgetést, gyakran akkor is kiharcolják maguknak, ha éppen nincs idő rá. 

Az alomtáljukat érdemes 2-3 naponta kicserélni, mivel egy idő után kellemetlen szagokat áraszt magából. Ezek a kisállatok felszerelés szempontjából nem igényesek, elég neki egy közepes méretű ketrec, valamint néhány tereptárgy, hogy ne unatkozzanak.

Kutyák

A macskákhoz hasonlóan nagyfokú figyelmet és törődést igényelnek. Napi háromszori séta a fagyban és a tűző napon egyaránt. Éppen ezért csak az vállalja be, aki képes az életében időt és helyet szorítani ezeknek a négylábú szeretetgombócoknak. Etetés és orvosi költségek tekintetében a drágábbik kategóriába tartozik, nem beszélve a különböző fekhelyek, boxok és játékok beszerzéséről.

Mint tudjuk, egy állat nem játék, ezért mindig felelősen kell dönteni arról, hogy be tudjuk-e engedni őket az életünkbe, tudunk-e gondoskodni róluk. Első számú kérdés az is, hogy megfelelő anyagi háttérrel rendelkezünk-e a kisállat felszerelések, illetve a rendszeres állateledel és esetleges gyógyszerek megvásárlásához.

Ezeket olvastad már?

A legfontosabb tudnivalók a macska etetésről

Mik legfontosabb szempontok a macska táplálkozását tekintve? Mit kell tudni az emberi táplálékokról, és mi szükséges valóban a macskáknak? Ma utánajárunk, hogy mik azok a tápanyagok, amikre feltétlenül szüksége van a cicának ahhoz, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet éljen!

Mi alapján válasszunk madárkalitkát?

Honnan tudhatod, hogy milyen kalitkára lesz szükséged, ha megérkezik a várva-várt szárnyas kedvenced? Kalitka lesz vagy röpde?

 Melyek az alapvető kutyafelszerelések egy kölyökkutyához?

Úgy döntöttél, hogy egy kölyökkutyával lenne teljes az életed? Ma összefoglaljuk, hogy milyen kutyafelszerelés szükséges egy kis bundáshoz, hogy biztosan mindenkinek kényelmes legyen a közös kezdés!

Hörcsög terrárium, avagy hol tartsuk rágcsáló kedvencünket?

Mikor megszületik a fejünkben, hogy kisállatot szeretnénk tartani, mindenképp érdemes alaposan utánaolvasni az adott állat számára ideális körülményeknek.