Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Segítség a megfelelő kutyaajtó kiválasztásához

kutya
macska
Szűrés törlése
kedvence.hu
Segítség a megfelelő kutyaajtó kiválasztásához

Ha családi házban vagy egy udvarral rendelkező társasházban élünk kutyagazdiként, akkor szükségünk lehet egy kutyaajtó felszerelésére is. Ennek segítségével ugyanis a háziállatunk kedve szerint tud közlekedni az udvar, illetve a lakás között.

Amennyiben feltérképezed a kutyaajtó kínálatunkat, akkor láthatod, hogy bizony meglehetősen széles választék áll a rendelkezésedre. Ezek az eszközök sokféle kivitelben készülnek, nálunk pedig valamennyi beszerezhető.

A mai cikkünkben a döntéshez kívánunk egy kis segítséget adni. Elmondjuk, hogy miért is annyira fontos eszköz a kutyaajtó, illetve mit érdemes átgondolni a vásárlás előtt, lássuk!

zöld csík

Mi az a kutyaajtó, és miért van fontos szerepe?

A kutyaajtó lényegében nem más, mint egy olyan – jellemzően ajtóra szerelhető – eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a kutyánk szabadon ki-, illetve bejárjon a lakásba vagy a kertbe anélkül, hogy ehhez emberi beavatkozásra lenne szükség.

Valljuk be, igen fárasztó tud lenni, ha állandóan az ajtóhoz kell rohangálnunk, amikor a házi kedvencünk épp ki akar menni az udvarra vagy be akar jönni a lakásba. Ez ugyanis egymás után akár többször is megtörténhet. Ha viszont felszerelünk egy kutyaajtót, akkor az ajtónyitogatással nem kell foglalkoznunk, ugyanis nem lesz szükség rá.

A kutyaajtó szabadságot biztosít az eb számára, hiszen szabadon mozoghat a kinti és a benti területek között, nincs elzárva az útja. Sok kutya nem is tűri ezt, éppen ezért, ha nem tudnak kimenni vagy bejönni, akkor elkezdik felfeszíteni, szétrágni az ajtót. Ezzel a praktikus eszközzel ezt is meg tudjuk akadályozni.

-9%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 db
Kedvencekhez
3 899 Ft
4 299 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 3 899 Ft/db
-15%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 db
Kedvencekhez
1 690 Ft
1 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 690 Ft/db
-8%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
55 g
1 199 Ft
1 299 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 21 800 Ft/kg
-12%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 5 db
Kedvencekhez
2 199 Ft
2 499 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 2 199 Ft/db

Milyen kutyaajtót érdemes választani?

A megfelelő kutyaajtó kiválasztása előtt érdemes néhány dolgot átgondolni. Mindenekelőtt arra kell ügyelni, hogy megfelelő méretű legyen, ugyanis nem mindegy, hogy mekkora termetű az ebünk, és hogy felszerelhető legyen az adott típusú, például üveg- vagy faajtóra.

Célszerű olyat választani, ami érzékelővel van felszerelve, így amikor a kutyánk az ajtó közelében van, akkor automatikusan kinyílik, nem kell belöknie. Végül, de nem utolsósorban az is lényeges, hogy biztonságos legyen és más állatnak ne engedjen átjárást.

A Ferplast Swing Microchip Large kutyaajtó remek választás macskák és kistermetű kutyák számára egyaránt. Huzatgátló rendszerrel és speciális antennával van felszerelve, ennek köszönhetően érzékeli a kutyába beültetett vagy a nyakörvén lógó mikrochipet és kinyílik, amikor a közelébe kerül.

Az automatikus nyitás-zárás mellett biztonságos használatot is lehetővé tesz. Mivel csak a chip érzékelésekor lép működésbe, így megakadályozza az idegen állatok bejutását. Fa- és üvegajtóra, sőt még akár falra is felszerelhető.

Milyen kutyaajtót érdemes választani?

A mikrochipes kutyaajtó további előnyei

A mikrochipes kutyaajtó használatában rejlő pozitívumok itt még nem érnek véget. Előnyei közé tartozik az is, hogy jelzi az utolsó átjárást, így biztosan tudhatjuk, a háziállatunk épp kint vagy bent tartózkodik. Lehetőség van az igényeinknek megfelelő beállításra is, például csak kijárást vagy csak bejárást is engedélyezhetünk, illetve teljesen be is zárhatjuk az ajtót.

Láthatod, hogy a mikrochipes változatok igazán nagy szabadságot, kényelmet és nem utolsósorban biztonságot nyújtanak, így érdemes ezek mellett letenni a voksodat. Bátran nézz körül a kínálatunkban, ha pedig további tájékoztatásra van szükséged, keress fel minket a megadott elérhetőségeink egyikén.

zöld csík

Ezeket olvastad már?

A kutyaajtó beépítése gyerekjáték

Veled is előfordult már, hogy a napod nagy részét az tette ki, hogy a kijárós házi kedvencednek nyitogattad az ajtót? Ha igen, akkor jól ismered az érzést, és biztosan elgondolkodtál már azon, hogy mi lehet a megoldás. Ismerd meg velünk, hogy milyen egyszerű a kutyaajtó beépítése!

A kutyakiképzés alapfelszerelése: a retriever póráz

Úgy érzed, hogy ráférne egy kis nevelés a kutyádra? Nem tudod, hogy hogyan szoktasd hozzá a láb melletti, normál ütemű sétához? Ne aggódj, hiszen a megoldás nem más, mint egy megfelelő retriever póráz és egy kis kitartás. 

Fajták és nevelhetőség - Társasági, Munka- és Magyar kutya fajták

A kutyák több évezredes társas kapcsolatban állnak az emberrel, és számos különböző fajtájuk létezik. A kutyák nem csak társasági lények, hanem munkára is képesek, és számos feladatot ellátnak az emberek szolgálatában.

A kutyák régóta az ember legjobb barátai közé tartoznak. Számos különböző fajtájuk van, amelyek különböző célra és tulajdonságokra lettek kitenyésztve. Ebben a cikkben áttekintjük a társasági, munka- és magyar kutya fajtákat, és megvizsgáljuk, hogy mennyire nevelhetőek ezek a kutyusok.

A kutyád a Happy life lazacos száraz kutyaeledelt választaná – most eláruljuk, miért

Amikor szóba kerül a kutyatartás, akkor sokan csak annak pozitív oldalát és az előnyeit látják, holott ha úgy döntünk, hogy magunk mellé fogadunk egy ebet, az sok plusz feladattal jár. Oda kell figyelnünk például a megfelelő táplálására, amihez remek alternatívát jelent a Happy life lazacos száraz kutyaeledel.

A kutyák számára is nagyon fontos, hogy változatosan étkezzenek és tápanyagokban gazdag eledeleket fogyasszanak. A megfelelő módon történő táplálásukkal biztosíthatjuk, hogy egészségesek, energikusak és jókedvűek legyenek.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről