Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Miért hasznos a világító nyakörv?

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2021.01.08 16:59
Miért hasznos a világító nyakörv?

Gondolkodtál már azon, hogy milyen jó lenne, ha a kedvenced is úgy kedvelné a nyakörvét, mint te? A legjobb, ha olyanná varázsolod, amire szívesen néz rá ő is, nem vakítja, de mindenki számára hasznos is egyben, Ismerjük meg a világító nyakörv hasznosságát!


A biztonság elsődleges - a praktikus világító nyakörv

A kutyák szempontjából is elsődleges szempont, hogy biztonságban tudjuk őket mind nappal, mind éjszaka. Nappal mindez nem is nehéz, hiszen minden adott ahhoz, hogy meglegyen a megfelelő körültekintés. Igen ám, de korlátozott látási viszonyok között már jóval nehezebb dolga van egy átlagos gazdinak. Ilyenkor lépnek be a képbe a különböző világító nyakörvek, amik rendkívül jó szolgálatot tehetnek. Van persze néhány fontos tulajdonság, amikkel mindenképp rendelkeznie kell egy jó minőségű világító nyakörvnek. Az egyik például, hogy semmiképp ne vakítsa el a kutyát, mert akkor egyáltalán nem fogja hagyni, hogy a nyakába tegyük.

Mivel az elsődleges, hogy mindenki számára láthatóvá tegye a kutyát, így jó választás a magában világító és a fényvisszaverő nyakörv egyaránt. Azt sem szabad összekeverni, hogy a világításnak a fényereje nem feltétlenül egyenesen arányos a láthatósággal, azaz nem biztos, hogy az erősebb jobb, mint egy biztos és tartós fényű darab. Ezek hatótávolsága átlagosan 200-500 méterig terjed, így nem csak azért megbízható, mert mi bárhonnan megláthatjuk a kedvencünket, de ha véletlenül kiugrana egy autó elé, az is biztonságosan meg tud állni előtte.

led nyakörv kutya

 

Kényelem és mozgás

A kényelem a kutya számára létfontosságú, ha bármilyen ruháról van szó. Könnyedén tudjon benne mozogni, futkosni és persze ugrálni is. Persze ez nem csak a világító nyakörvre vonatkozik, de a különböző kutyaruhákra is. Városban ugyanolyan hasznos találmány, mint azon kívül, hiszen segít abban, hogy könnyen megtaláljuk a négylábút, és ha jó a színválasztás, akkor még csak egy közlekedési lámpával sem keverjük össze.

Manapság egyre gyakoribb elgondolás, hogy a kutyasétáltatást egy kis sportos programmal kell összekötni. Ez addig a percig tökéletesen működik, míg nem sötétedik és mindenhol látjuk, hogy hol csintalankodnak. Ha már besötétedett, akkor sincs semmi veszve, hiszen ha egy jó minőségű világító nyakörvet vagy kutyaruhát szerzünk be, akkor nem okoz gondot a sötétség. Ilyenkor jó, ha a már megemlített nyakörv mellé beszerzünk egy másik világítós, vízálló darabot, így az őszi-téli esti séták sem tehetnek bennük kárt.

világító nyakörv kutyának

Persze az, hogy ki milyen nyakörvet választ kedvencének, maximálisan szubjektív, hiszen minden állatnak mások a szokásai, ebből kifolyólag pedig mások a preferenciái.

Vannak olyan kutyák, amik kifejezetten utálják a nyakörveket, és szinte állandóan megpróbálják kihúzni belőlük a fejüket. Nekik inkább a hám az ideális választás, mert abból jóval nehezebb kijutni. Szerencsére akár hámra is felszerelhetünk világítós kellékeket még úgy is, ha nem fogadja kitörő örömmel a világítós nyakörvet.

Némely kutyákat már kiskortól hozzászoktatják ahhoz, hogy jól viseljék mind a nyakörvek és mind a hámok okozta életmódot, és ne okozzanak bennük tortúrát. Nekik mondhatni könnyű dolguk van, amiért a gazdik nagy része meglehetősen hálás.

kisállatoknak világító nyakörvek

 

Még nem találtad meg a kutyád számára ideális nyakörvet, de inkább egy világítós darabban gondolkozol? Ne habozz, nézz körül kínálatunkban, és találd meg a kutyádnak megfelelőt!

Ezeket olvastad már?

Mi a praktikusabb, a hám vagy a nyakörv?
21
Márc

Ez egy örök kérdés, amiben erőteljesen megoszlanak a vélemények. Mai cikkünkben áttekintjük mindkét opció előnyeit, illetve hátrányait.

Mikor tesz jó szolgálatot a szöges nyakörv, avagy kell vagy sem?
11
Okt

Ha valaki meghallja azt a kifejezést, hogy szöges nyakörv, akkor rögtön elborzad, hogy milyen embertelenül tartják szegény kutyákat. Pedig sokan nem is tudják azt, hogy milyen esetekben szabad, kell vagy érdemes használni ezt az eszközt, mikor nyújt hatékony segítséget. Lássuk is, hogy mit kell tudni róla, és milyen esetekben hasznos, és hogyan kell jól használni.

Nem csak a bolhairtó nyakörv a jó választás!
10
Jún

Kevés gazdi van, aki ne találkozott volna már valaha a bolhákkal, legyen kutyája vagy macskája. A többség azonnal bolhairtó nyakörvért kiált, de nem biztos, hogy csak ez az üdvözítő megoldás. Lássuk, hogy milyen lehetőségek vannak az élősködők ellen

Bolha- és kullancsirtás felsőfokon? Csakis a Foresto nyakörvekkel!
03
Jún

Napról napra közeleg a jó idő és ezzel együtt a nagy kirándulások időszaka is. Bármilyen bosszantó is, a fűben való hancúrozással bizony együtt jár a különböző élősködők megjelenése is. Hogy ezt hatékonyan megelőzd, válassz kedvenced számára olyan bolha- és kullancsirtó szert, ami nem zavarja a mindennapokban, és megfelelően hosszú ideig hatékony is marad. Ismerd meg a Foresto nyakörveket!