Szűrés
Termék tipus
Márka név márka név
Gyártó Gyártó
Termék státusza

KERTI TAVI VÍZKEZELŐ SZEREK

Hatékony vízkezelésre van szüksége a tavához? Itt megtalálja!

Tovább
 

Tóvízkezelő szerek és adalékok - tó megoldások


Ha hatékony vízkezelésre van szüksége a tóhoz, kiváló választékot kínálunk tó kezelő termékekből, hogy megfeleljen halai egyedi igényeinek. Kínálatunk olyan megbízható márkákat tartalmaz mint a SERA és Pond.

Az összes tó kezelési szert úgy terveztek, hogy gyorsan és hatékonyan működjön. Akár a takarónövényt, a tavi iszapot, a halbetegségeket vagy a zöld tó vizét szeretné megszüntetni, a legkeresettebb termékeink gyors megoldást kínálnak. Hasznos karbantartási és ápoló termékeket talál ebben a kategóriában, mint például fertőtlenítő szert, antiklórt, növénytápot, algagátlót, halvitamint, minden olyan kerti tó kezeéő szert ami, az egészséges tó víz fenntartásához kell.

10 TIPP a tó ápolásához és karbantartásához


A tavak gondozása és a tavak karbantartása hihetetlenül kifizetődő lehet, azonban a siker érdekében érdemes átolvasni azokat a legfontosabb dolgokat, amelyekbe be kell fektetnie vagy ismernie kell, mielőtt elérné ezt az álomtavat. Itt felsoroltuk a tíz legjobb tippünket, amelyeket érdemes figyelembe vennie, amikor új tavat épít, ez nem teljes körű lista, mivel a tavak összetettek lehetnek, de lehetőleg tartsa be ezeket.

 • A tó kezelési terv
  Akár van egy tava, és meg akarja újítani, vagy egy új tó telepítését tervezi a kertjébe vagy a kültéri területre, mindig szüksége van egy tervre. A tó bonyolult dolog, ezért meg kell győződnie arról, hogy tudja, mit csinál, mielőtt nekivágna. 
 • Víz mozgatás
  Akár szökőkúttal, akár csak szivattyúval, de meg kell mozgatnia a vizet. A víz szellőztetése nagyon fontos, ha a halak és növények életéről van szó. Ha egy szökőkút vagy vízesés mellett dönt, az kellemesen fog kinézni, és nyáron is kedvesnek és hűvösnek érzi kertjét.
 • Elhelyezés
  Ami a tó helyzetét illeti a kertjében, számos tényezőt figyelembe kell venni. A tónak bizonyos mennyiségű napfényre van szüksége naponta, ezért ügyeljen arra, hogy ne a ház árnyékában vagy fák alatt legyen. A fákat azért is el kell kerülni, mert a gyökerek károsíthatják a tófólia anyagát, a hulló törmelék pedig kellemetlenséget okozhat. Könnyen hozzáférhetőnek, valamint könnyen megtekinthetőnek és élvezhetőnek kell lennie tavunknak.
 • Szűrő
  A tó lakói hulladékot termelnek. A szűrő eltávolítja a hulladékot, és egészséges marad a tó. Számos szűrő létezik a piacon. Fontos, hogy olyan szűrőt vásároljon, amely képes megbirkózni a tó kapacitásával és a tervezett halak számával, különben több problémát tapasztal, például magas nitráttartalmú vagy zöld víz.
 • Növények
  A növényeknek számos előnye van, kezdve a vadon élő állatok vonzásától és a bébi halak elrejtőhelyének felajánlásától az oxigéntermelésig és a vízminőség javításáig.
 • Kerülje az új tó szindrómát
  Új tó-szindróma akkor fordul elő, ha túl hamar halakkal tölti meg az új tavat. Ez beteg halakhoz vezethet, ezért fontos, hogy megfelelően végezzük. Ez a szűrőjéhez kapcsolódik, amely egy bizonyos ideig a tóban tartózkodása után tenyésztett baktériumokat használ. Tehát fokozatosan kell feltölteni a tavat, hogy segítse a szűrőt a baktériumok fejlődésében.
 • Biztonság
  Ha van gyermeke, vagy szeretne kimenni a kertbe éjszaka, akkor meg kell győződnie arról, hogy a tava biztonságos. Arra is ügyelnie kell, hogy legyenek elektromos vagy napfényes lámpái, hogy éjszaka ne essen be
 • UV sterilizáló
  Az ultraibolya lámpa egy remek készlet, amely tisztábbá teszi a tó vizét. Megakadályozza a zöld víz képződését, így láthatja halait! Számos szűrő rendelkezik ezzel a tulajdonsággal, de önálló egységként is megvásárolhatja. A tóban mérettől függően számos UV-sterilizáló lehet, ez túl tiszta vizet eredményez.

Tovább