Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Megelőzhető a porckopás? – Porcerősítő kutyáknak

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2020.12.04 09:26
Megelőzhető a porckopás? – Porcerősítő kutyáknak

Abban minden gazdi egyetért, hogy a kutyák számára a mozgás az egyik legfontosabb dolog, így ha ennek során fájdalom lép fel, akkor az roppant mód kellemetlen a számukra. Sőt, hosszú távon biztosan rengeteg fájdalommal jár, így a legjobb megoldás, ha megelőzzük az esetleges porckopást. De vajon melyik a legjobb porcerősítő kutyáknak?

A porckopás

A porckopás elsődleges oka az, hogy a porcanyagcserében negatív változás áll be, azaz a citokinek komoly roncsolást visznek véghez a porcokban. Az ízületek működéséhez szükséges, hogy az azokat összekötő anyagok, azaz az ízületi folyadék kellően sűrű és zselészerű legyen, mert ez segít megelőzni azt, hogy a porcok egymáshoz dörzsölődjenek. Amennyiben ez nem így van, és a porcfelszínek összeérnek, akkor azokon mikroszkópikus sérülések jönnek létre, amik segíti a porcok leépülését. 

 

A porckopás mindenhol előfordulhat, a vállban, a csípőízületnél jellemző, de még a térd és a boka is áldozatául eshet. A kezdetekkor egyáltalán nem jellemző, hogy lenne tünete, majd a későbbiekben is csak azt vehetjük észre, hogy az állat sokkal kevésbé terheli az adott végtagot. 

 

Szerencsére a probléma megelőzhető egy kis odafigyeléssel, és aránylag hatékonyan, de hosszas kezelés árán némileg javítható. A legideálisabb, ha már időben hozzászoktatjuk kedvencünket ahhoz, hogy fogyasszon a számára kitett porcerősítőből. 

porverősitő tabletta kutyáknak

 

A legfontosabb hatóanyagok, amikkel rengeteget tehetünk az ízületi problémák megelőzéséért, az a glükozamin és a kondroitin, amiket minden esetben tartalmaz egy minőségű porcerősítő, kutyáknak kifejlesztve.

 

Melyik a legjobb porcerősítő kutyáknak?

Azt, hogy melyik a legjobb, meglehetősen nehéz meghatározni, így inkább arra koncentrálunk, hogy mik azok, amiket minden esetben tartalmaznia kell ahhoz, hogy igazán hatékony legyen. 

 

A fent már említett glükozamin létfontosságú, hiszen nagy fokú vízmegkötő tulajdonságokkal rendelkezik, bár közel sem akkorával, mint a kondroitin. Ez azt jelenti, hogy nem tud kiszáradni a porcok között lévő ízületi folyadék, és ezenkívül megakadályozza a porcot bontó elemek működését, azaz megelőzi a porckopást. Leginkább orálisan alkalmazva szívódik fel és hasznosul a szervezetben. 

 

A kondroitin a másik, ami nélkül nincs porcerősítés. Ez az anyag nagymértékben megköti a nedvességet, így a hiánya nagyon egyszerűen kimutatható. Ez az anyag felel a proteoglikán és kollagén szintéziséért, ami a porc egészségéhez elengedhetetlen. Nagyban gátolja a porc pusztulását. Bár a szedés után nem azonnal érzékelhető a hatás, de néhány héten belül jelentősen javul a porcok állapota. Tehát ezt is mindenképp kell, hogy tartalmazzon egy jó minőségű porcerősítő kutyáknak. 

 

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a hialuronsavat és a kollagént sem. Ezek mindenképp szükségesek az egészséges ízületekhez és porcállományhoz. Ahhoz, hogy mindezek hatékonyan bejussanak a szervezetben, a legjobb, ha a négylábúnk napi eledeléhez adagoljuk, vagy épp jutalomfalatként kapja meg.

Szélsőséges esetben akár az ízületbe is injekciózhatnak hialuronsavat, hogy mielőbb helyreállítsák a porcok közötti folyadékot, de jobb, ha fokozatosan építjük fel kedvencünk szervezetében. 

 

Nem találtad meg még a megfelelő porcerősítőt a kutyádnak?

Ne habozz, nézz körül a kínálatunkban, ahol kedvedre válogathatsz a különböző prémiummárkák közül!

Ezeket olvastad már?

Megehetik a kutyák a sütőtököt? Szuper élelmiszer kutyáknak!
26
Okt

Igen, a kutyák ehetnek a sütőtököt! Sőt, a magokat is. A pép alacsony kalóriatartalmú, és az oldható és oldhatatlan rostok keveréke hatékony gyógyszert jelent a hasmenés és a székrekedés ellen egyaránt. A magvak hagyományos gyógymódot jelentenek a galandféreg ellen. Mutatjuk miért jó a sütőtök Kedvencednek!

Csodatévő magvak allergiás kutyáknak
10
Ápr

 

A Belcando több új fajta kutyaeledelt kínál a gabonák kiváltására. 

Szükséges-e a kutyáknak vitamin?
20
Febr

Óhatatlanul is felmerül a kérdés, hogy a kedvencének szüksége lehet-e egy kis plusz vitaminra.

5 Tipp hogyan tartsd tisztán a kutya fogait
16
Szept

A kezeletlen fogbetegség fogvesztést okozhat, és fájdalmas tályogokhoz és szisztémás fertőzésekhez vezethet a kutya egész testében. Ez mindig rossz hír, különösen akkor, ha fokozott kockázata van az állkapocs károsodásának. Tehát hogyan tarthatjuk tisztán a kutyáink fogait? Íme néhány tipp!

-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
60 tabletta
11 899 Ft
13 899 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 198 Ft/db
-24%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
50 tabletta
990 Ft
1 299 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 20 Ft/tabletta
-11%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
50 tabletta
889 Ft
999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 18 Ft/tabletta
-6%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
500 g
4 298 Ft
4 590 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 8 596 Ft/kg