Szűrés
Állat tipus Milyen kedvenced van?
Termék tipus
Márka név márka név
Gyártó Gyártó
Szemcse méret
Termék státusza

KERTI TAVI HALELEDELEK

Etesd változatosan halad, hogy egészséges életet élhessenek tavadban!

Tovább
 

Kert tó hal eledelek


Olyan halételeket keres a tavához, amelyek tele vannak ízekkel és tápanyagokkal, hogy elősegítsék a halak egészségét? Kínálatunkban a legismertebb márkák termékei közül válogathat. A tavi hal tápok széles választékát kínáljuk olyan vezető gyártók mellett, mint az SERA, TATTI vagy Trópus. Tisztában vagyunk azzal, hogy a megfelelő koi halétel kiválasztása fontos szempont a halállomány gondozásában, akár aranyhalpelyhet, koi pelletet, úszó rudat, süllyesztő pelletet választ, itt minden megvan, amire szükség van a  a halainak hogy egészségesek maradjanak a tóban.

A Tatti Expert Koi Ball Food teljes értékű golyócskák tavi hal táplálására. Plusz c-vitamint és sok zöldséget gabonát és vitamint tartalmaz. A tavi halak sajátos táplálékigényéhez igazodó kiegyensúlyozott étrend érdekében több mint 20-féle különlegesen kíméletesen elkészített növényi összetevőkböl álló termék garantája hogy tavi halai megfelően egészségesek legyenek.

Nyári Táplálék 


A Sera kutatói olyan egyedülálló eledelt fejlesztettek ki, amely a koi táplálkozási igényeinek pontosan megfelel, a méretre, a hőmérsékletre és az évszakra tekintettel. A természetes magas tápértékű táplálék összetevőket különböző eljárások során úgy készítik el, hogy semmilyen értékes alkotóelem nem veszik el.

Vannak olyan összetevők, amelyeket kíméletesen, alacsony hőfokon kell kezelni, és olyanok is, amelyeknek teljes hatása csak magasabb hőmérséklet esetén mutatkozik meg. A koextrúziós eljárás lehetővé teszi, hogy a külön előállított összetevőket egy gyűrűből és magból álló eledellé kombinálják, a koi igényeire speciálisan kialakítva a különböző évszakoknak megfelelően. Így jó emészthetőség, alacsony vízterhelés és ezáltal kis időráfordítás érhető el a tógondozásban a különböző évszakokban.

Sera Mix Royal Tavi Hal eledel

A Sera Pond Mix Royal valamennyi tavi hal számára a megfelelő táplálékot tartalmazza. Az energiában és töltőanyagban gazdag rudak kiegyensúlyozott és változatos táplálékot kínálnak minden kb. 6 cm feletti halnak. A kisebb halakat az értékes gabonaterményekkel, halfehérjével és halmelléktermékekkel, illetve vitaminokkal kíméletesen feldolgozott pelyhekkel kiegyensúlyozottan lehet táplálni. Különösen tápláló, proteinben gazdag nyalánkság valamennyi kerti tavi halnak a természetes táplálékállatok (gammarus rákok), amelyekkel elkényeztetheti valamennyi tavi halát.

Útmutató halak etetéséhez

Az alapok
A halak etetésénél a leggyakoribb hiba a túlzott táplálás. Ez eltömíti a szűrőt, és méreganyagokra bomlik, veszélyt jelentve a halakra. A halak nagyon opportunisták az evést illetően, akkor táplálkoznak, amikor csak tudnak, de a legtöbb hal csak napi egy etetéssel jár jól. Csak kis mennyiségre van szükségük, és két perc alatt képesnek kell lenniük mindent megenni. Különböző típusú eledelek állnak rendelkezésére, és mint a legtöbb házi kedvenc számára, ideális a változatos étrendet kialakítani a halak számára is, mivel minél változatosabb az étrendjük, annál valószínűbb, hogy minden szükséges tápanyaghoz hozzájutnak. 

Élő halétel
Az élő halétel pontosan olyan, mint amilyennek hangzik - élő étel, legyen az növény, állat vagy mikroorganizmus. Győződjön meg arról, hogy az élő táplálék, amelyet a tóba tesz, nem beteg. Különösen az aranyhalaknál ismert a betegség kialakulása.

Sok hal megesz egy keveset bármely élő növényből vagy algából, amelyek amúgy is növekedhetnek az akváriumban, de ha van falánk növényevője, akkor bármely élő növény megtizedelődhet. 

Feldolgozott halétel
A feldolgozott halételek nagyon széles választéka közül választhatunk.

  • Fagyasztott étel - széles körben elérhető, változatos, de stabil étrendet tudnak biztosítani különféle halak számára. A garnélaráktól, az algáktól és a zöldségektől a fokozott vitamin-alapanyagokig, például a szivacsokig és a rovarlárvákig. Sokkal-sokkal kisebb a kockázata annak, hogy a fagyasztott ételekkel együtt a betegségek átkerülnek.
  • Fagyasztva szárított, könnyen tárolható és hosszú eltarthatóságú ételeket is vásárolhat. Az ilyen módon történő kiszáradás azonban azt is jelenti, hogy a vitaminokat is kivonják. Érdemes emlékezni arra, hogy amikor fagyasztva szárított ételeket visz be a tóba, azok gyorsan felszívják a vizet, és teltebbé teszik a halakat, mint amire gondolnak. Ezért körültekintően kell eljárnia a halak mennyiségével kapcsolatban, és meg kell próbálnia megakadályozni a túlzott táplálkozást.
  • Pehely: A legelterjedtebb halétel, amely adott halak igényeihez áll rendelkezésre, míg mások a táplálkozás egyensúlyhiányának ellensúlyozására szolgálnak, ezért ügyeljen arra, hogy a halak etetésekor ügyeljen arra, hogy a megfelelő típusú legyen. A pelyhek kifejezetten aranyhalak számára készült élelmiszerek. Lebegő vagy süllyedő pelletként kaphatók, attól függően, hogy a halak mit szeretnek, egyes halak inkább a tartály aljáról táplálkoznak, míg mások a víz felszínét. A pelleteket lazán lehet etetni, vagy golyókba lehet formálni, és a tartály oldalára lehet ragasztani, így figyelheti a halak táplálkozását.
  • Granulátum: Kicsi, kemény pelletek, a szemcsék általában a kis  halak számára készültek.


Próbáld meg a halakat különféle típusú ételekkel etetni, mivel ez csökkenti az alultápláltság esélyét. A vadonban különféle ételeket élveznének, ezért próbáld meg ezt is a kerti tóban kialakítani. Csökkenti annak valószínűségét is, hogy a halak abbahagyják az evést, amit adnak nekik (ez általában azért van, mert unatkoznak!).

Ha nem biztos abban, hogy a halának melyik a legjobb halétel, akkor segíthetünk. Keress bennünket elérhetőségeinken és mi segíthetünk a számodra megfelelő termék kiválasztásában Több éves tapasztalattal rendelkezünk!

Tovább