Szűrés
Állat tipus Milyen kedvenced van?
Termék tipus
Márka név márka név
Gyártó Gyártó
Méret
Termék státusza

Kutya higiénia

A tisztán, boldog kutya életért!

Tovább
 

Kutya higiénia, tisztaság és egészség!

Nagyon fontos, hogy kutyánkat már egészen kölyök korától hozzá szoktassuk a rendszeres tisztálkodáshoz. Hiszen nekünk, gazdiknak és a kutyáinknak sokkal komfortosabb érzés, ha egy illatos nedves törlőkendővel át tudjuk törölni a mancsát egy séta után. Ha a fogait rendszeresen ápoljuk, hiszen szájuk, fogazatuk és ínyük rendszeres ellenőrzése és ápolása elengedhetetlen egészségük megőrzése céljából. Egy fültisztító csepp, és egy könnyfolt eltávolító is jó érzést adhat. Egyéb kutya ápolási kiegészítőket is be tud szerezni, hiszen ezek a termékek elengedhetetlenek minden gazdi számára.

Hiszen ki akar egy piszkos, ápolatlan kutyát? A tiszta kutyusok általában egészségesebb kutyák, de a jó higiénia gyakorlása bizony gyakorlatot igényel! Ha a „gyakorlás” kölyökkorban kezdődik, akkor valószínű, hogy kutyája egész életében tiszta és egészséges marad.

Miért gond a higiénia?

A vadonban a kutyák emberi beavatkozás nélkül fenntartják a saját higiéniájukat, ám ez a tisztasági szint ritkán felel meg az emberi elvárásoknak. Míg a legtöbb kutyát nem sérti más kutya-barátjuk szaga, az emberek viszont igen. És bár a nem házi állatként élő kutyák számára a piszkos lábak nem jelentenek problémát, addig a nappali szőnyegen lévő sáros mancsok viszont igen.

Az embereknek és a kutyáknak eltérő elképzeléseik vannak arról, hogy mi számít „piszkos ”nak , tehát a kedvtelésből tartott állatok számára alkalmazott rendszabályok ellentétesek lehetnek a természetükkel. A kutyák nem fognak ösztönösen fogat mosni vagy fürödni, tehát kölyökkutyákként kell hozzá szoktatnunk őket az emberek háztartási higiéniai követelményeihez.

Szobatisztaság

A kutyapelenkák a kölyök kutyák szobatisztaságra nevelésének érdekében kerültek kifejlesztésre. A nevelő szőnyeg alkalmazásával kedvencét arra bátorítja, hogy az Ön által kiválasztott helyen könnyítsen magán. A terméket mindig ugyanarra a helyre helyezze ki. A kutya pelenka hatásának növelése érdekében cseppentsen pár cseppet a külön megvásárolható Beaphar Puppy Trainer-ből a szőnyeg felületére. 

Egy gondos gazdinál mindig van higiéniai zacskó, hogy amikor a szükség úgy kívánja, akár útközben is tudjon gondoskodni kutyájáról, vagy macskájáról, és ezáltal a saját környezetéről is. 

Tüzelő bugyi - A tünetek kezelésére

A tüzelés kb. 3 hétig tartó, több szakaszból álló folyamat. Első tünetei a gyakori vizelés, a péra duzzanata, illetve vércseppek megjelenése ahol a kutya megfordult. Egyes szukák az utóbbit sűrű nyalakodással megelőzhetik, ezért ne csak ezt vegyük figyelembe annak megítélésekor, hogy tüzel-e a kutyánk! Körülbelül egy-másfél héttel az első tünetek megjelenése után a hüvelyváladék kitisztul, az eb ivarzásra kész. Ekkortól veszi fel a kant.

Előfordulhat úgynevezett csendes tüzelés is, amikor az előbb említett jelek nem, vagy csak minimális mértékben mutatkoznak, de ettől függetlenül a kutya fogamzóképes.

Mit tegyen a gazdi ilyenkor?

A tüzelést nem minden szuka viseli egyformán. Egy kis levertség, étvágytalanság elég gyakori – különösen a kezdeti időszakban – de ha elhúzódik ez a szakasz vagy a panaszok súlyosbodnak, akkor ajánlott elvinni a kutyát állatorvoshoz. A tüzelés évente kétszeri folyamat. Kutya a tüzelés során foltokat hagy maga után a lakásban. Ennek elkerülésére fejlesztették ki azt a bugyit, amely segít ebben az időszakban tisztaság fenntartására. A kutya nedvei a tüzelő bugyiban elhelyezhető betétben kerülnek felfogásra. Derékpántja állítható a rajta található fém csat segítségével. A bugyi tartós anyagból készült, gumírozott és 30 fokos vízben mosható. A betét elhelyezésére külön zseb található, amely biztosan rögzíti a betétet elkerülve annak elcsúszását.

Nevelelő, nyugtató termékek

Érdemes megtekintenie ezt a kategóriánkat, ha kutyája, fél az idegenektől, az új helyektől, az utazástól, vagy a vihartól és a tüzijátáktól. Gyógynövénnyel készült készítmények segítenek kutyájának a stresszoldásban és a területének kijelölésében.

Nedves törlőkendő kutyáknak

Kutyái számára kényelmes megoldást jelentenek a kisállatok számára gyártott higiéniás nedves törlőkendők. A kis kedvenceink tisztán tartására otthon vagy útközben sokoldalúan és biztonságosan használhatóak. Kellemes illatanyagokat tartalmaznak, amely nem csak ápol, de frissít is. Számos kutya fajtára alkalmazható. Összességében egy pénztárca kímélő kiadást jelent kutyája részére, amelyek nélkülözhetetlen a mai modern kisállat tulajdonosok számára.

Praktikus és kényelmes

  • Fontos érv a termék mellett a megfizethetőség, a minőség és a kényelem. A legtöbb kedvtelésből tartott kutya számára ezek a nedves törpekendők bizonyultak a legjobb választásnak.
  • Ezen kiváló minőségű hipoallergén törlőkendők friss állapotban tartják háziállatát, tökéletesen használhatók otthon vagy utazás közben, akár mindennapi használatra.
  • Ha a kutyája minden napi sétája után koszos tappancsokkal tér haza, ha szeretné, hogy a bundája friss, ápolt és tiszta legyen, akkor ideje beállítani a kisállata napi ápolási rutinját.
  • Olyan bútorok és kárpitok esetében sem elhanyagolható megoldást jelenthet, amelyeket nem könnyű tisztítani. Mivel a törlőkendők teljesen szagtalanítanak, antibakteriális hatásúak így nem kell tartanunk a bútoraink károsodásától sem.
  • A nedves törlőkendők nagyon kényelmesek, bárhol elférnek, és rugalmasan hordozhatóak. Ezek a termékek minden kutyatulajdonos számára ajánlott higiéniás készítmény.
  • Használatakor, ügyeljen arra, hogy a kölyökkutya szemét kerülje!
Akár mindennapos használatra is

Mindennapos használata során elősegítik a tisztítást, frissítést és az ápoltságot, miközben a kutya szőrzetének egészséges fényt adnak. Kiválóan eltávolítja a szennyeződéseket és a szagot a mancsokról, a testekről.

100%-ban alkohol mentesek és nem allergizálnak.

A kutya higiéniáról, a hozzászoktatásról bővebben Bolg bejegyzésünkben olvashat 

Nézelődjön és válogasson a Kedvence webshop-ban szőrös kis kedvencének!

Tisztán boldog kutya életet biztosításáért!

Tovább