Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mi a jó kültéri és beltéri nyúlketrec ismérve?

nyúl
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.02.28 10:53
Mi a jó kültéri és beltéri nyúlketrec ismérve?

Mielőtt nyúltartásra adod a fejed, mindenképpen javasoljuk, hogy alaposan gondold át, hogy van-e elég időd és energiád arra, hogy kellő figyelmet szentelj ezeknek a mozgékony állatoknak. Nyulakat tarthatsz kül- és beltéren egyaránt, de vannak különbségek, amiket szem előtt kell tartani. Lássuk, hogy hova milyen nyúlketrec az ideális!


 

Nyúlketrec kültéren

Ha kültéren szeretnéd tartani a kedvencedet, akkor felejtsd el a hagyományos ketrecet! Külső térben minden esetben olyan ketrecre van szükség, ami nem ázik be, elegendő mozgásteret biztosít az állatnak vagy az állatoknak. Ha igazán jó méretű nyúlketrec szeretnél, akkor lehetőség szerint válassz emeletes darabot, mivel azzal biztosítod az állat számára a megfelelő mennyiségű mozgást. Praktikus, ha tartós és jó minőségű faanyagból készül, valamint nem ázik be.

Természetesen az ember védett helyre teszi a nyúlketrecet még szabadtéren is, de ettől függetlenül szükség lehet arra, hogy megfelelően vezesse el az esővizet. A szökés és a balesetek megakadályozása végett a legjobb megoldás, ha erős és strapabíró drótháló feszül rajta. Az emeleteket elválasztó rámpát érdemes csúszásgátló anyaggal bevonni, hogy könnyű legyen a fel-le rohangászás. Az almozás megkönnyítése érdekében praktikus, ha kihúzható alomtálcával rendelkezik.

Persze lehetséges, hogy nem kültéren képzeled el a nyúltartást, így ebben az esetben mindenképp egy megfelelő méretű és minőségű nyúlketrecre van szükséged. De vajon milyen is az a beltéri nyúlketrec, amiben örömmel élnek a nyuszik?

kültéri vagy beltéri nyúlketrec blog

 

Beltéri variáció

Zárt térben a nyulak jobban unatkoznak, mintha valahol kint tartanánk őket, mivel jóval kevesebb a látnivaló, és ha mi sem vagyunk otthon eleget, akkor végképp unják magukat. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha párosával tartjuk őket, bár ez is felvet pár kérdést. Fontos, hogy lehetőleg egynemű egyedeket tartsunk, mivel így könnyen elkerülhető az, hogy hirtelen megnőjön a lakók létszáma.

Minimum egy fél négyzetméteres nyúlketrecben kell gondolkodnunk belterületen, de minél nagyobb, annál jobb. Persze ha van lehetőség arra, hogy mindennap egy kis időre szabadlábra helyezzük a nyuszikat, akkor nem kell óriási nyúlketrec nekik. Ez a szabadság lehet a lakótérben, illetve kinn is, de ebben az esetben nagyon fontos a biztonság. Tehát mindenképp kerítsünk le egy kisebb-nagyobb részt a nyuszik számára, ahol biztonsággal futkoshatnak és rágcsálhatnak. Hasonlóan fontos az is, hogy a nyuszik számára káros anyagoktól mentes legyen ez a tér, azaz ne léphessen bele üvegszilánkba, sem pedig olyan tárgyba, ami felsértheti az érzékeny talpát.

Maga a nyúlketrec praktikus, ha kivehető alomtállal rendelkezik, akárcsak a kültéri variáció, hiszen ez nagyban megkönnyíti az almozás folyamatát. A legjobb választás a nyúlketrecbe alomként a faforgács, melyet a rágcsálóknak való felszereléseink között is megtalálsz. Ezenkívül a nyúlketrec berendezéseként helyt kell kapjon a ketrecben egy etetőtál, egy itató és persze valami játék, amivel elfoglalhatja magát a nyuszi. Jó választás még egy házikó, ahova biztonságosan bebújhat.

Mivel a nyulak állandóan rágnak, így mindig kell, hogy legyen előttük friss eledel, esetleg széna, de a magkeverék az elengedhetetlen.

Ha megvan már, hogy milyen nyúlketrecet választasz, akkor rendeld meg mielőbb, de ha elvesztél a kínálatban, akkor keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

Ezeket olvastad már?

Ismerjük meg közelebbről, hogy mivel jár egy nyúl tartása!
20
Márc

Nyúl tartása - mi a megfelelő hely számára, mit egyen, mit igyon?

Mekkora és mit tud az ideális nyúlketrec?
18
Szept

Háziállatra vágysz, de sokat dolgozol? Úgy érzed, hogy szívesen vennél egy kedves kis lakótársat, ami jól el tudja foglalni magát abban az időben, amikor nem vagy vele? Akkor neked a nyúl pont megfelelő lehet, de ha keveset vagy vele, akkor csakis párban. Lássuk is, hogy mekkora nyúlketrec kell egy vagy két nyuszinak!

Mit érdemes tudni a törpenyúlketrecről?
07
Máj

Elfoglalt vagy, sokat dolgozol, de jó lenne egy házi kedvenc, amivel foglalkozhatsz, de nem zavarja a szomszédokat?

-10%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 5 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
1 kg
899 Ft
999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 899 Ft/kg
-13%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 6 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
500 g
1 899 Ft
2 190 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 3 798 Ft/kg