Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Miben más egy kölyökkutya fürdetése, mint egy felnőtté?

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
2020.11.18 12:06
Miben más egy kölyökkutya fürdetése, mint egy felnőtté?

Jó hír, hogy szinte semmiben nem különbözik a kölyökkutyák fürdetése a felnőttekétől, maximum abban, hogy milyen fürdetőt használunk. Lássuk, hogy mit is kell tudni erről a készítményről!


A kutyák higiéniája szinte alapvető követelmény, így semmiképp nem maradhat ki a kutya életéből, legyen még kölyök vagy éppen már felnőtt eb. Éppen ezért nagyon fontos, hogy bizonyos időközönként megfürdessük otthon a kedvencünket. Persze sokan nem tudják, hogy hogyan kezdjenek hozzá, így ma nekik segítünk néhány lépésben. 

 

Ne rögtön a közepébe!

A kutya fürdetése egyáltalán nem azzal kezdődik, hogy beleállítjuk a kádba, és már engedhetjük is a vizet. Sokkal inkább a törődés fontossága kerül előtérbe, tehát első lépésként mindenképp alaposan fésüljük át a bundáját. Fontos, hogy megelőzzük azt, hogy fájdalmat okozzunk a kedvencünknek, vagy éppen ne legyen elég alapos a kifésülés, mindenképp fektessünk tehát kiemelt figyelmet arra, hogy a választott kefe a szőrének megfelelő legyen. Tehát a fésülés legyen komfortos és egyben hasznos is, hogy eltávolítsuk az elhalt szőröket. 

puppy fürdetés

 

Ezután következhet a kád. Minden esetben kézmeleg vízzel kell dolgozni, mert egy rossz választás miatt egy életre megutálja a négylábúnk a fürdést. A szem, a fül és az orr tiltott terület, így oda semmiképp ne kerüljön víz, erre nagyon kell ügyelni.

 

Ha már átitattuk a bundát a megfelelő hőmérsékletű vízzel, akkor következhet a tisztítás. A kutyasampon kiválasztása rendkívül fontos, de kölyökkutya fürdetéséhez lehetőleg nekik megfelelőt válsszunk. Próbálkozhatunk bolhairtóval is, ha úgy észleljük, hogy az ideálisnál többet vakarózik, vagy épp szembe is találjuk magunkat az élősködőkkel. Lehetőleg ne töményen kerüljön a szőrére, hanem hígítsuk fel, majd dörzsöljük be a bundájába és öblítsük le. A tiltott részekre ez se menjen, mert azt szívből fogja utálni.

puppy fürdetés

A legjobb, ha megismételjük a szappanozást, hogy biztosan mindent eltávolítsunk.

 

A kölyökkutya fürdetésének befejező akkordjai

Az öblítés során is nagyon kell ügyelni a kényes területekre, így a szemek, a fülek és az orr maradjon szárazon. Akár le is lehet takarni, ha a szükség úgy hozza. A balzsamozás sokat segít abban, hogy a négylábúnk bundája fényes, puha és igazán illatos legyen. A hígított balzsamot hagyjuk hatni a kutya szőrén 3-5 percig, majd öblítsük le.

A kölyökkutyák alapvetően szeretik a fürdést, így nem valószínű, hogy nehézséget fog okozni az első néhány alkalom. A törölközést is általában játéknak fogják fel, hiszen nincs jobb, mint kötélhúzást játszani a törcsivel, ha készen vagyunk. 

Ha alaposan megtöröltük, akkor évszak függvényében hagyhatjuk megszáradni magától a bundát, vagy meg is száríthatjuk azt. Ezt követően érdemes újra kifésülni a kedvencünk szőrét, így minden elhullott élősködőt és szőrszálat eltávolíthatunk, nem is beszélve a csomómentes és puha bundáról, ami a végén mindenkit vár. 

puppy fürdetés

 

Ahogy látható, nem egy nagy ördöngösség a kölyökkutya fürdetése, de minden esetben a legfontosabb a fokozatosság. Minden lépést lassan és figyelmesen ismertessünk meg vele, hiszen egy kölyöknek minden új és izgalmas. Nagyon sokat tehetünk ezekkel a lépésekkel azért, hogy a későbbiekben is szeressen fürödni, és biztonságban érezhesse magát a habokban. 

 

Kínálatunkban többféle kutyasampon közül választhatsz, így a kölyökkutya fürdetése sosem volt ilyen egyszerű.

Minden kelléket megtalálsz hozzá, amire csak szükséged lehet, nézz körül bátran!

Ezeket olvastad már?

 Melyek az alapvető kutyafelszerelések egy kölyökkutyához?
02
Jún

Úgy döntöttél, hogy egy kölyökkutyával lenne teljes az életed? Ma összefoglaljuk, hogy milyen kutyafelszerelés szükséges egy kis bundáshoz, hogy biztosan mindenkinek kényelmes legyen a közös kezdés!

5 Tipp hogyan tartsd tisztán a kutya fogait
16
Szept

A kezeletlen fogbetegség fogvesztést okozhat, és fájdalmas tályogokhoz és szisztémás fertőzésekhez vezethet a kutya egész testében. Ez mindig rossz hír, különösen akkor, ha fokozott kockázata van az állkapocs károsodásának. Tehát hogyan tarthatjuk tisztán a kutyáink fogait? Íme néhány tipp!

Az ideális kutyahám kistestű kutyáknak
08
Febr

Kicsi kutyád van, de igazi energiabomba? Félted, hogy esetleg meglép a nagy rohangálásban, vagy csak szimplán baja esik? Ebben az esetben is érdemes inkább a kutyahám mellett dönteni négylábú kedvenced számára.

Melyik a legjobb kutyatáp kölyöknek?
03
Febr

Mikor először kerül a házhoz a választott kis kedvenc, mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon melyik a legjobb kutyatáp kölyöknek. Mivel etessem? Hogyan etessem?

-19%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 csomag
Kedvencekhez
Kiszerelés
112 g
1 298 Ft
1 599 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 11 589 Ft/kg
-9%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
150 ml
3 199 Ft
3 499 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 21 327 Ft/l
-11%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
200 ml
3 299 Ft
3 699 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 16 495 Ft/l