Cukkini
A tök és az uborka keresztezéséből származik. Jól szolgálhatja az étrend színesítését, a választék bővítését, még a legkülönbözőbb diétákban is. Alacsony energiatartalma (32 kcal/100 g) miatt fogyókúrában bátran ajánlható, illetve megfelelő ételkészítési eljárást alkalmazva, a legtöbb diétás étrendben felhasználható.
Bogáncsolaj
A többszörösen telítetlen zsírsavak terén ez az olaj az éllovas. Csökkenti a koleszterinszintet, így gátolja az érelmeszesedés kialakulását. Belülről szabályozza a túl száraz- és a túl zsíros bőrt.
Köles
Sok vitamint, ásványi anyagot és lecitint is tartalmaz. Az ásványi anyag tartalma a többi gabonaféléhez viszonyítva nagy. Jelentős ezek közül a foszfor-, kalcium-,magnézium-, szilícium- és a vastartalma, valamint ezek felszívódását elősegítő összetevőket is ideális mennyiségben tartalmazza. Késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotokra, savtúltengésre, gyulladáscsökkentő hatású, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Az egyetlen gabona, amely lúgos kémhatású. Nem okoz rothadást, gázképződést, könnyen emészthető.
Vörös áfonya
A vörös áfonya igen gazdag antioxidánsokban (antocianidinek, tanninok), melyek védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, óvják testünket az öregedéstől. Az antioxidánsokkal megelőzhetők krónikus betegségek, mint az érelmeszesedés, koleszterinlerakódás, szívinfarktus, bőrproblémák kialakulása, rák keletkezése, memóriazavarok.
Tőzegáfonya
Az áfonya gyümölcse igen értékes. Festékanyagai az antocianinok, amelyek a színét adják, biológiailag értékesebbek, mint amilyenek a gyümölcshús alkotói. Az antocianinok bioaktív anyagok, segítenek megőrizni az egészséget: Az antocianinok erélyes antioxidáns vegyületek, azaz védenek a sejtkárosodás és a rák keletkezése ellen. Az áfonya gyümölcse jelentős A-vitamin-tartalma révén a farkasvakság kezelésében is segít. Az áfonya jó vértisztító, ásványi anyag-tartalma aktiválja az immunsejteket, és elősegíti a kórokozók leküzdését.
Sárgarépa
Magas rosttartalma segíti a belek tisztulását, a salakanyagok lerakódását. Legnagyobb értékét a magas béta-karotin tartalma jelenti, de más karotinokban is bővelkedik. A szervezet a béta-karotint A-vitaminná alakítja át, mely fontos a jó látás és a nyálkahártyák szempontjából.
Burgonya
Könnyen emészthető; és más zöldségekkel ellentétben jól és sokáig eltartható. A burgonyagumó egészséges élelmiszer, mert sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.
Borsó
A borsó cukor-, fehérje- és vitamintartalma (A-vitamin, B-vitamin-csoport, folsav, C-vitamin, E-vitamin) magas. Hatóanyagai erősítik érrendszerünket, segítik a zsírok és fehérjék lebontását. Különösen magas a kalcium felszívódását és beépülését, valamint a csontok és izmok erősítését, gyógyítását elősegítő magnéziumtartalma.
Paradicsom
Javítja az emésztést, magas víztartalma akadályozza a vér besűrűsödését, vértisztító hatású. Különösen alkalmas ízületi gyulladások gyógyítására, a gyulladásos betegségek – vese- vagy húgyhólyaggyulladás – gyógyírja is egyben. Magas C-vitamin és A-vitamin tartalommal rendelkezik. Emellett foszfort, szilíciumot is tartalmaz.
Belcando száraz kutyaeledelek további különleges összetevői
Pro-Vital: beta-glucane
A 1,3/1,6 béta-glukán, egy szénhidrát- komplex, mely jelentős mennyiségben a zabban, a gombákban és élesztőben található, kivonása is ezekből történik. Segíti a szervezet védelmi faktorainak termelődését és aktivitását fokozza, ezzel szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében. Elősegíti a megfelelő immunválaszokat. A sejtek védekezését aktiválja, ezáltal a szervezet hatásosabban lép fel a paraziták, gombák, baktériumok és vírusok okozta fertőzésekkel szemben.
ProAgil: zselatin
A zselatin egy áttetsző, színtelen, majdnem íztelen szilárd anyag, melyet az állatok kötőszövetéből kivont kollagén irreverzibilis hidrolízisével állítanak elő. A zselatint elsősorban háziállatok (szarvasmarha, ló) csontjából és kötőszövetéből kivont kollagénből, hidrolízis útján állítják elő. A kollagénben található kötések lebontásával keletkezik. Alkalmas gyógyszere lehet az ízületi fájdalmaknak. A zselatin a haj és a köröm növesztésének az egyik legalkalmasabb eszköze. Egy egészséges élelmiszer, aminek még gyógyhatása is van!
Szentjánoskenyér
Magja, az édes kakaóra hasonlít a leginkább. Előnyei: gluténmentes, alacsonyabb fehérjetartalmú, alacsonyabb a zsír- és energiatartalma is. Fontos prebiotikus szerepet játszik a bélflórára nézve, segíti az emésztést.
Azték zsálya mag
A magjának fogyasztása hosszan tartó energiaszint-emelkedést okoz, ezért „indián futóételnek” is nevezték. A chia magja szinte csodaszer, mert: 2x annyi a protein tartalma, mint bármely más gabonamagnak, 5x több kalciumot tartalmaz, mint a tej, 2x-több káliumot tartalmaz, mint a banán, 3x nagyobb az antioxidáns ereje, mint az áfonyának, 3x több vasat tartalmaz, mint a spenót. Ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 és omega-6 esszenciális zsírsavakat. Bőven találhatók benne emésztést segítő rostok. A magok felszívják a vizet, és finom gélt képeznek. A chia rendkívüli antioxidáns hatású.
Lenmag
A legtisztább és legtöbb esszenciális olajat tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége lehet. Ezzel a tulajdonságával az egyik legértékesebb táplálékká vált. Megakadályozza a koleszterin lerakódását, a közönséges zsírok mechanizmusával szemben. A lenmag olyan anyagot tartalmaz, ami megfelel a nyálka és gyanta keverékének. Ez az anyag szükség esetén csökkenti a gyomorsav romboló hatását, enyhíti az emésztő szervek falainak érzékenységét, elősegítve a belek tartalmának továbbjutását kimosva a felesleges koleszterint, valamint szabályozza a glükóz jelenlétét a vérben, ezért a cukorbetegeknek is hasznos táplálék.
Zab
Legnagyobb előnye, hogy alacsony kalóriatartalma mellett rosttartalma igen magas. A zab kevés kalóriát tartalmaz, viszont rost- fehérjetartalma magas, amely hozzájárul, hogy tartalmas és tápláló étel legyen. Jelentős mennyiségben tartalmaz B1- vitamint, de számottevő B2-, B3-, B6- és K-vitamin tartalma is. Ásványi anyagok közül kiemelkedő mangán-, magnézium-, réz- és foszfortartalma, de gazdag kalciumban, vasban és cinkben. Rendszeres fogyasztása jó hatással lehet az egészség megőrzésére, javíthatja az emésztést és a csontok, valamint erek általános állapotát.
Szőlőmagliszt
A szőlőmagliszt az élelmiszerek közt az egyik legnagyobb antioxidáns tartalommal, aminek köszönhetően a sejtek védelméhez aktívan hozzájárul. Természetes módon gátolja a szív- és keringési rendszer öregedését. Erősen antioxidáns hatása lévén védi a sejtek genetikai anyagát a káros hatások ellen, így gátolva meg a rák kialakulásának lehetőségét. Természetes antioxidáns (szabadgyök megkötő) hatása 18,4-szer jobb, mint az E vitaminnak, és 50-szer nagyobb, mint az C vitaminnak.
Sörélesztő
B-vitaminokon kívül nagy értékű fehérjékben, ásványi anyagokban és nyomelemekben meglévő gazdagsága különösen alkalmassá teszi fejlődésben lévő növendék kutyák tápanyag ellátásának teljesebbé tételére, idősödő szervezet esetén pedig az öregedés lassítására. Általános roboráló hatása révén lerövidíti a betegségeket, műtéteket követő lábadozási időt, stb. Pozitív hatással bír a bőrre, szőrre és a karmokra is egyaránt.
Gyógynövények
Válogatott, aromás gyógynövények keverékét használván a BELCANDO eledeleket a természet fontos hatóanyagaival látták el. Főként csalánlevél, encián gyökér, ezerjófű, kamilla, édeskömény, földiszeder-levél, cickafarkfű keveréke került a BELCANDO száraz eledelekbe. Mindezek elősegítik az emésztést és étvágyjavító hatásuk is van.
Moháve jukka
A pálmaliliom félék családjába tartozó növényfaj (jukka), amelyet az indiánok már évszázadok óta értékes természetes szerként használnak. Csökkenti a bél és az ürülék kellemetlen szagát, prebiotikus módon hat a bélflórára. Természetes módon segíti a sejtvédelmet.