Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Milyen esetben használjunk Sylvania Grolux T8 18W fénycsövet?

kedvence.hu
2021.05.24 16:46
Milyen esetben használjunk Sylvania Grolux T8 18W fénycsövet?

Akár akváriumot tervezel, akár növényeknek készítesz élőhelyet, mindkét esetben nagyon jó szolgálatot tehet egy Sylvania Grolux T8 18W fénycső. Nem hiszed? Maradj velünk és tudj meg mindent, amire csak kíváncsi vagy!


Mindent a növekedésért és a megfelelő fényviszonyokért!

 

Azt mindenki tudja, hogy a növekedéshez fényre nagy szükség van. Éppen ezért akármilyen élőhelyre is gondoltunk, a világítás kérdése soha nem elhanyagolható. Természetesen a mennyiség szükségessége nagyban függ az akvárium méretétől és befogadóképességétől. Ha egy kisebb vízi közegben gondolkodunk, akkor lehetséges, hogy egy Sylvania Grolux T8 18W fénycső már a szükségtelenül erős kategóriába esik. 

Szerencsére a többség azért nem a legkisebb akváriumot tervezi megvalósítani, így nyugodt szívvel használhatják a fent említett fénycsövet. Sőt egy nagyobb, mondjuk 400 literes akvárium esetében akár több ilyen fénycsőre is szükség lehet. 

 

A Sylvania Grolux T8 18W fénycsövek kiemelkedő vörös és kék tartománnyal rendelkeznek, így hatékonyan segítik a növények növekedését. Ezt minden esetben érdemes szem előtt tartani, akkor is, ha az a cél, hogy a növények minél előbb megnőjenek, de akkor is, ha éppen ezt szeretnénk elkerülni. Bár a tökéletes egyensúly megteremtéséhez szükség van a kék fényre, de arra ügyelni kell hogy igaz, hogy ettől lesz harmonikus a látvány, de az algásodást is nagymértékben elősegíti.

 

Ha több fényre van szükség, akkor nem biztos, hogy az az optimális, ha ugyanabból a fénycsőből használunk többet, hanem esetleg variálhatjuk egy-egy másik típussal. Mivel a Sylvania Grolux T8 18W fénycső alapvetően rózsaszín árnyalatot bocsát ki magából, így a természetes akvárium kinézetéért valamilyen módon egyensúlyba kell hozni a színeket. 

Előfordulhat, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy milyen fénycsövet érdemes kombinációként választani, de azt eláruljuk, hogy lehetőség szerint olyanban gondolkodj, ami mellőzi a sárgás árnyalatot. Az egyik legjobb választás a Sylvania Aquaclassic T8 18W, mivel ez az 5000K-s értékével meglehetősen világos. 

Sylvania T8

 

Növények, amiknek a Sylvania Grolux T8 18W fénycső a legjobb

A Sylvania Grolux T8 18W fénycső a gyorsan növő növényeknek ideális, mivel igen nagy mértékben tartalmazza a növekedéshez szükséges színtartományokat, azaz a kéket és a pirosat. Persze nem árt tudni azt sem, hogy melyek ezek a növények, hogy biztosan jót válasszunk az akváriumba. Természetesen mindez függ az akvárium aljzatától is, hiszen nem mindegy, hogy milyen növény él meg az adott körülmények között. 

 

A legismertebbek az Anubias, a Bacopa Caroliniana és a Jávai páfrány, melyek a kavicsban is a legtermészetesebb módon megnőnek. Mivel a tápanyagokat a vízből veszik fel, nem pedig a gyökerükön keresztül a talajból, így szerencsére jól alkalmazkodnak minden körülményhez. A növekedésükhöz elengedhetetlen a megfelelő fény, amit a fenti a legteljesebb mértékben biztosít is. Vízhőmérséklet tekintetében inkább a 22-28 fokos vizet kedvelik, bár ez majdnem minden növényre jellemző.


Ha úgy érzed, hogy a Sylvania Grolux T8 18W fénycső lesz az ideális az akváriumodhoz, akkor keresd kínálatunkban, de ha nem tudod, mivel lehetne kombinálni a maximális hatékonyság érdekében, akkor keress minket elérhetőségeinken!

Ezeket olvastad már?

Akvárium világítás, avagy miért használj Sylvania Aquastar T8 fénycsövet?
23
Febr

Az akvárium világítása mindig központi kérdés az akvarisztikában. Hiszen rengeteg minden függ tőle, nem csak azért fontos, hogy jól mutasson, ha felkapcsolva nézegetjük. Rengeteg funkciója van, amikre néha nem is gondolnánk. Nézzük meg ebben a cikkben a kiváló Sylvania Aquastar T8-at!

Lehetséges az akváriumot LED világítással ellátni?
29
Jan

Röviden: persze! Természetesen ez közel sem ilyen egyszerű és világos, mert számos befolyásoló tényező léphet fel, de ettől függetlenül természetesen lehetséges az akvárium LED-del való világítása.

Minden, amit az akváriumvilágításról tudni akartál
17
Júl

Miért kell az akváriumnak világítás? Logikusan persze azért, hogy lássuk, hogy mi van benne, bár ez korántsem ennyire egyszerű. Egy jó világításnak nagyon sok mindenhez kell igazodnia, többek között a víz mennyiségéhez, az élőlények igényeihez és nem mellesleg a természetes fényviszonyokhoz is. 

Hogyan induljunk el, avagy akvárium kezdőknek
18
Márc

Senki nem születik profinak, így mai cikkünkben egy kis segítséget nyújtunk abban, hogy kezdőknek milyen akváriumban érdemes gondolkodni.