Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Az ideális hörcsögketrec kiválasztása

hörcsög
Szűrés törlése
kedvence.hu
Az ideális hörcsögketrec kiválasztása

Sokan, ha háziállatra vágynak, akkor kutya vagy macska mellett döntenek, ugyanakkor egyre többen vannak azok is, akik inkább egy hörcsögöt fogadnak magukhoz. És itt szokott felmerülni az első égető kérdés is, ami nagy fejtörést okozhat: milyen legyen a hörcsögketrec?

A hörcsögök legalább annyira aranyosak, mint a kutyák vagy a macskák, őket is lehet szeretgetni, viszont jóval kevesebb figyelmet igényelnek, és kevesebbet kell velük foglalkozni. Természetesen azért van néhány fontos dolog, amire figyelnünk kell.

Ha azt szeretnénk, hogy maximális kényelemben érezze magát a hörcsögünk az új otthonában, akkor mindenekelőtt egy megfelelő méretű és kialakítású hörcsögketrecet kell beszereznünk számára. Mekkora legyen a mérete, milyen legyen a kialakítása, milyen legyen az anyaga, és ezenkívül még mire érdemes figyelni a megfelelő változat kiválasztásakor?

A mostani cikkünkben ehhez kívánunk adni egy kis segítséget, tarts velünk, ha te is tanácstalan vagy, és neked is jól jönne egy kis útmutatás!

zöld csík

A méret a lényeg: minél nagyobb, annál jobb

A hörcsögök nagyon aktív, mozgékony állatok, a vadonban élő fajok akár több kilométert is képesek megtenni egy nap. Tehát a ketrec kiválasztásakor először is a megfelelő méretet kell eltalálni, mert nagyon sokat számít, hogy mekkora életteret biztosítunk kedvencünk számára.

Olyan, hogy túl nagy hörcsögketrec tulajdonképpen nem létezik, minél nagyobb, annál jobb, hiszen a hörcsögök nagyon örülnek minden négyzetcentiméternek, ami lehetőséget ad nekik a mozgásra. Egy törpehörcsögnek legalább 55 cm széles, 40 cm mély és 30 cm magas ketrecet válasszunk.

 

Emelet, létra, mókuskerék: a hörcsögketrec nélkülözhetetlen elemei

A megfelelő hörcsögketrec nemcsak magának az állatnak ad helyet, hanem különböző kiegészítők, tartozékok elhelyezésére is lehetőséget biztosít.

A hörcsögöknek lételeme a mozgás, de ez nem csupán abban nyilvánul meg, hogy sokat futkároznak, hanem előszeretettel játszanak is. Amikor tehát ketrecet választunk számukra, akkor rögtön néhány felszerelést is érdemes beszerezni, például egy mókuskereket, amit bármikor hajthatnak, amikor kedvet kapnak hozzá.

A hörcsögök szeretnek emelvényen feküdni, gyakran ezt választják pihenő- vagy alvóhelynek is. Érdemes tehát egy magasítást biztosító elemet is választani, illetve ne feledkezzünk meg a létráról sem, amin keresztül meg tudják közelíteni az emeletet!

És akkor még nem beszéltünk a bújócsövekről, amik lehetővé teszik számukra, hogy gyakorolják az egyik kedvenc elfoglaltságukat, a rejtőzködést. A Ferplast Duna Fun hörcsögketrec mindegyik általunk említett tartozékkal felszerelhető, így ez egy tökéletes választás lehet.

Törpe hörcsög eledel

Legyen könnyen tisztán tartható a hörcsögketrec!

És végül még egy fontos dolog, amire érdemes figyelni: a tisztán tarthatóság. Az almot rendszeresen cserélni kell, az itató- és etetőtálat is el kell mosni, illetve magát a ketrecet is ki kell takarítani időnként annak érdekében, hogy a hörcsögünk számára higiénikus környezetet biztosítsunk. Ezt szem előtt tartva érdemes olyan ketrecet választani, amit könnyen tisztán lehet tartani.

Látható tehát, hogy a minden szempontból megfelelő hörcsögketrec kiválasztása nem bonyolult feladat, csak néhány dologra kell odafigyelnünk ahhoz, hogy jó döntést tudjunk hozni. Nálunk többféle változat is rendelkezésre áll, melyek között könnyen rátalálhatsz az “igazira”. Kérdés esetén bátran keress fel az elérhetőségeinken, szívesen segítünk a döntésben.

zöld csík

Ezeket olvastad már?

Hörcsög terrárium, avagy hol tartsuk rágcsáló kedvencünket?

Mikor megszületik a fejünkben, hogy kisállatot szeretnénk tartani, mindenképp érdemes alaposan utánaolvasni az adott állat számára ideális körülményeknek.

A legjobb játék a rágcsálóknak, a hörcsög gömb

Rágcsálótartásra adtad a fejed? Minden bizonnyal kíváncsi vagy arra, hogy milyen különböző kellékekre van szükséged ahhoz, hogy a hörcsögöd boldog legyen, és ha szeretnéd, akár kiengedhesd a lakásban is. Ismerd meg velünk a hörcsög gömböt, a hörcsög szabadságának a zálogát!

Mit ehet a hörcsög, és hogyan biztosítható számára a változatos étrend?

A hörcsögök legalább annyira szerethető állatok, mint a kutyák vagy a macskák, és hozzájuk hasonlóan ők is egyedi táplálkozási igényekkel rendelkeznek. Nem csoda hát, ha benned is megfogalmazódott már a kérdés, hogy mégis mit ehet a hörcsög?

10 érdekesség a hörcsögökről

A hörcsögöket rengetegen tartják ideális házikedvencnek, hiszen nem kell velük túl sokat foglalkozni, illetve a tartásuk sem kimondottan bonyolult. Mégis van néhány dolog, amire érdemes figyelnünk, ha hörcsögöt tartunk. Következzen 10 érdekesség, amikről talán még Te sem hallottál.

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről