Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Mennyire illik az étrendbe a macskakonzerv?

macska
Szűrés törlése
kedvence.hu
Mennyire illik az étrendbe a macskakonzerv?

Lehet, hogy te is találkoztál már a problémával, hogy hiába akarod a legjobbat kedvencednek, mégsem eszi meg azt az eledelt, amit választottál neki. Vajon mit tehet ilyenkor? Mi a legjobb a macskának? Száraz táp, macskakonzerv vagy épp házi koszt? Találjuk meg a legegészségesebb eledelt a bársonytalpúaknak!


A kezdetek a legfontosabbak 

Mint az élet oly sok területén, a macskák táplálásában is a legfontosabb az arany középút. Ez pedig azt jelenti, hogy mind a száraz eledelre és a macskakonzervre is egyaránt szükség van. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket milyen mértékben adjuk a bársonytalpúnak, hiszen a száraz tápot minden esetben mérsékelten kell adni, szemben a macskakonzervvel.

 

Bármilyen meglepő, a macskák képesek egész életük során egyféle ízesítésű eledelt fogyasztani, nincs szükségük a változatosságra, mint nekünk, embereknek. Természetesen az, hogy az adott macska mit részesít előnyben, nagyban függ attól, hogy kiscica korában mihez szoktattuk. Éppen ezért óriási felelősség, hogy mivel etetjük a kezdetektől fogva. Érdemes már a legelején figyelni, hogy hogyan reagál egy-egy újabb textúrára, ízre, illatra, hogy könnyebben megtaláljuk a megfelelőt. Egy kifejlett, idősebb macskát már meglehetősen nehéz újfajta táplálkozási módhoz szoktatni. 

macska etetés

 

Miből adjunk többet? Macskakonzervből vagy száraz eledelből?

A macskáknak ugyanúgy, mint bármely más állatnak, van folyadékigénye. Ezt nem mindig hajlandók itatótálból pótolni, így sokszor válik szükségessé az, hogy a táplálékuk is nagyobb mennyiségű folyadékot tartalmazon. Emellett természetesen számos más előnnyel rendelkeznek a macskakonzervek, hiszen mikor kibontjuk, hívogató és vonzó illatukkal szinte azonnal befészkelik magukat a cica orrába. Ennek pedig még a legfinnyásabb macska is csak nehezen tud ellenállni. 

 

Persze az állag sem mindegy, mely egészen a folyékonytól a pástétomon át a nedves falatkákig bármilyen variáció lehet. Mivel ez maximálisan szubjektív, így nehéz megítélni, hogy az adott bársonytalpúnak éppen mi lesz a kedvence, de ha mondjuk az egyik verzió nem jön be, akkor még mindig van mihez nyúlni. Ennek a táplálásnak az egyetlen hátulütője, hogy a konzervek tartalma szobahőmérsékleten gyorsan megromlik, így minden esetben rövid időn belül el kell fogyasztania azt a cicának. Mivel ezek a táplálékok több folyadékot tartalmaznak, mint a szárazak, így jó eséllyel megelőzhető az állat kiszáradása. 

 

Ettől függetlenül száraz eledelre is szükség van, de azt jó, ha tudjuk, hogy ezek általában növényi eredetű tápok. Valószínű nem véletlen, hogy a macskák is jobban szeretik a nedves táplálékot, hiszen ragadozó természetükből adódóan inkább a húshoz vonzódnak. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben sok száraz eledelt fogyaszt a cica, akkor minden esetben figyelemmel kell kísérni, hogy elegendő folyadékot is bevisz-e a szervezetébe. 

macska száraz és nedves etetés

 

Természetesen a macskakonzervek esetében is körültekintően át kell olvasni az összetevőket. Amennyiben a listán szerepelnek cukrok, ízfokozók és egyéb “finomságok”, akkor lehet, hogy nem az adott nedves táp a jó választás. 

 

Ha még nem találtad meg a macskád ízlésének megfelelő macskakonzervet, akkor nézz körül bátran kínálatunkban, ahol biztosan megleled a számára ideálisat. 

Ezeket olvastad már?

A cicák nagy kedvence: a Leonardo macskatáp

Minden gazdi legfőbb vágya, hogy csak olyan eledellel táplálja kedvencét, ami garantáltan egészséges és az emésztésének is megfelelő. Ezeknek mind-mind eleget tesznek a Leonardo macskatápok, akár a száraz, akár a nedves eledelre esküszünk. Tudj meg velünk többet ezekről a tápokról, hogy a legjobbat adhasd a cicádnak!

A legfontosabb tudnivalók a macska etetésről

Mik legfontosabb szempontok a macska táplálkozását tekintve? Mit kell tudni az emberi táplálékokról, és mi szükséges valóban a macskáknak? Ma utánajárunk, hogy mik azok a tápanyagok, amikre feltétlenül szüksége van a cicának ahhoz, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet éljen!

A kölyökkorú macska etetése és annak különlegességei

Akárcsak az emberek, úgy az állatok esetében is, az első évek táplálkozása mérföldkőnek számít. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen alapanyagokból készült táplálékkal zajlik a kölyökkorú macska etetése, hiszen ez az egész életüket befolyásolni fogja.

Macskatáp: minden, ami tudni szeretnél róla

Minden felelős macskatartó tudja azt az apróságot, hogy egy macskát sem etetünk kizárólag száraztáppal. Hiszen a száraztáp bár rendkívül hasznos, de a legtöbb esetben nem tartalmazza az egészséges fejlődéshez szükséges minden vitamint és ásványi anyagot. Ismerjük meg közelebbről ezeket a macskáknak szánt táplálékokat!

-1%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 7 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
400g
789 Ft
798 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 973 Ft/kg