Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Akvárium világítás, avagy miért használj Sylvania Aquastar T8 fénycsövet?

kedvence.hu
2021.02.23 16:06
Akvárium világítás, avagy miért használj Sylvania Aquastar T8 fénycsövet?

Az akvárium világítása mindig központi kérdés az akvarisztikában. Hiszen rengeteg minden függ tőle, nem csak azért fontos, hogy jól mutasson, ha felkapcsolva nézegetjük. Rengeteg funkciója van, amikre néha nem is gondolnánk. Nézzük meg ebben a cikkben a kiváló Sylvania Aquastar T8-at!


A világítás fontossága

Ha valaki akváriumot tervez, szinte logikus, hogy nem elegendő a természetes fény ahhoz, hogy a halaknak tökéletes életteret biztosítson. Ahhoz, hogy a halak jól érezzék magukat, egészségesek maradjanak, és az akváriumi növények is megfelelően betöltsék a szerepüket, ahhoz elengedhetetlen a jó minőségű fényforrás.

Minden folyamathoz más és más fény szükséges, így ha azt szeretnéd, hogy növekedjenek a növényeid, akkor próbálkozz a piros színnel, és hanyagold a kéket. Ez azért fontos, mert a piros fokozottan részt vesz a fotoszintézisben, így érdemes minél gyakrabban alkalmazni, ha a növekedés a fő cél. A kék alapvetően arra jó, hogy megteremtse az egyensúlyt az akváriumban, de csínján kell bánni vele, mert jótékonyan hat az algásodásra. Tehát ha még sokáig szeretnénk gyönyörködni a tiszta akváriumban, akkor csak módjával használjuk a kéket.

Ha pedig világítás, akkor nem mehetünk el szó nélkül a biztonság mellett sem, hiszen nagyon fontos, hogy ne érje víz a fénycsöveket vagy épp a LED szalagot, amivel világítjuk az akváriumot.

akvarium vilagitas

 

Miért pont a Sylvania Aquastar T8?

Sokan állítják, hogy a különféle LED szalagok is ugyanolyan jók az akváriumok megvilágítására, mint a hagyományos T8-as fénycsövek, de ettől függetlenül egy igazán jó minőségű T8 fénycsövet nehéz helyettesíteni. Persze sok előnye van a LED-nek a fénycsövekhez képest, hiszen jóval gazdaságosabb, és a választék is színesebb.

Ám a Sylvania Aquastar T8 fénycső igazi kincs az akváriumokhoz a maga 10000 Kelvines színhőmérsékletével, amitől tényleg trópusi hangulatot fog árasztani az akvárium. Tökéletesen beállított piros és kék fényspektrumával megúszható a folyamatos kísérletezés, hogy beállítsuk a tökéletes fényszöget. Ez nagyban segíti a korallok és a különböző növények növekedését. Az akváriumot pont jól kitölti, így nem kell azon gondolkodni, hogy mi legyen az árnyékosabb sarkokkal, mert nem lesznek ilyenek. Természetesen ehhez az szükséges, hogy megtaláljuk a megfelelő méretet, hiszen igen változatos a paletta. Legyen szó édesvízi vagy tengeri akváriumról, minden esetben kielégíti az összes létező igényt, amit az akvarisztika támaszt.

Az is előfordulhat, hogy kicsit vágynál a változatosságra, így ebben az esetben a legjobb, ha kombinálod a Sylvania Aquastar T8 fénycsövet a Daylightstar fénycsővel, így pihentető és egyben megújuló eredményt kapsz.

akvarium vilagitasok

Persze lehet, hogy neked is szimpatikusabb, hogy költséghatékonyabb LED szalagra cseréld a Sylvania Aquastar T8 fénycsövet, amivel nincs is probléma, hiszen az anyagiak nagyon sokat nyomhatnak a latban. Természetesen érdemes a napfényre is támaszkodni a haltartás folyamán, de érthető módon ez kevés a mindennapokban. Mégis javasoljuk, hogy úgy kerüljön elhelyezésre az akvárium, hogy minél több természetes fény érje.

Ha elvesztél a kínálat sokszínűségében, akkor ne habozz, olvasgass bejegyzéseink között, vagy keress minket és segítünk eligazodni neked is a rengetegben!

Ezeket olvastad már?

Lehetséges az akváriumot LED világítással ellátni?
29
Jan

Röviden: persze! Természetesen ez közel sem ilyen egyszerű és világos, mert számos befolyásoló tényező léphet fel, de ettől függetlenül természetesen lehetséges az akvárium LED-del való világítása.

Minden, amit az akváriumvilágításról tudni akartál
17
Júl

Miért kell az akváriumnak világítás? Logikusan persze azért, hogy lássuk, hogy mi van benne, bár ez korántsem ennyire egyszerű. Egy jó világításnak nagyon sok mindenhez kell igazodnia, többek között a víz mennyiségéhez, az élőlények igényeihez és nem mellesleg a természetes fényviszonyokhoz is. 

Akvárium a lakásban, ki ne gondolt volna már erre?
15
Ápr

Ki ne gondolt volna még arra, hogy egy szépen berendezett akvárium milyen jól is mutatna a lakás bizonyos pontján?

Amit az akváriumszettekről tudni érdemes
29
Jún

Ha nem szeretnél időt tölteni azzal, hogy külön-külön vásárolsz meg mindent, akkor egy akváriumszett remek választás a számodra. Ezekben a szettekben mindent megtalálsz, amik egy komplett akvárium beüzemeléséhez és használatához kellenek.