Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Milyen ajtót válasszunk kutyaházra?

kutya
Szűrés törlése
kedvence.hu
Milyen ajtót válasszunk kutyaházra?

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a kutyaházra szerelhető ajtókat.

A kutyák az ember legrégebbi és leghűségesebb barátai. Ám nem mindig tartották lakásban vagy éppen melegben a négylábú kedvenceket. Régen kifejezetten mindenhol az udvarban, egy kutyaházban laktak, ahogy jó néhány helyen máig is így van. 

Hol és hogyan helyezzük el a kutyaházat?

Azok a kutyák, akiket az udvaron tartanak, nagyon fontos, hogy ne tudjanak kiszökni, hiszen az mind az eb, mind az emberek számára veszélyes dolog. Éppen ezért az udvarban alakítsunk ki neki egy területet, amihez természetesen hozzátartozik a kutyaház is. 

Persze az sem mindegy, hogy hol és hogyan helyezzük el azt, hiszen ha a négylábúnk nem szereti valamiért, vagy nem kényelmes a számára, akkor egyáltalán nem fogja használni. Éppen ezért különös figyelemmel járjunk el, mikor az elhelyezésre kerül sor. 

Fontos, hogy a házából kényelmesen rálásson a kertkapura és a bejárati ajtóra egyaránt, hiszen csak így tudja hatékonyan őrizni a területet. 

Nagyon fontos továbbá a kialakítása is, hiszen bár a hagyományos kutyaházaknál az ajtó a rövidebb oldalon van, ez nem a legszerencsésebb elrendezés. Ez a fajta kutyaház az, amit könnyen átfúj a szél, így nincs benne egy szélcsendes, meleg zug sem. 

Kutyaházra szerelhető ajtó

Kiváló elrendezés a kutyák szempontjából a Dogloo Indigo X-Large Kutyaház által nyújtott variáció, hiszen szélvédett, kényelmes, ami főleg a nagytestű kutyák számára nehéz megoldás.

Természetesen elengedhetetlen, hogy ebben a szeles, néhol viharos időjárásban megóvjuk a kutyát attól, hogy a háza huzatos, hideg és ezáltal kényelmetlen legyen. Ehhez kaphatunk hatékony segítséget a különböző ajtókkal, melyeket kutyaházra készítettek. Bár azt hihetnénk, hogy ajtó kutyaházra csak télen kellhet, ez nagy tévedés. Van abban igazság, hogy hűvösebb időben nagyobb szükség van a hőszigetelésre, de napjaink kiszámíthatatlan időjárásának hála, sosem tudhatjuk, hogy mikor van szükség az ajtóra a kutyaházon

Éppen ezért érdemes olyat választani, amit csak néhány csavar segítségével tudunk feltenni, így ha olyan az időjárás, akkor le is tudjuk szedni. Persze nyáron sem árt, ha hűvös és pihentető helyet biztosítunk négylábúnknak, de ha ajtót teszünk rá, akkor nagyon figyeljünk a megfelelő szellőzésre, hiszen az állat élete múlhat rajta. 

Fontos az is, hogy a kutyaház felállításánál figyeljünk arra, hogy ha nem egy modern, vízhatlan darabot választunk, akkor ne helyezzük olyan felületre, ami megszívhatja magát nedvességgel, mert akkor könnyen felfázhat a kutyánk.

A házat bélelhetjük matraccal vagy éppen pléddel is, a lényeg, hogy ne nedvszívó anyagból készüljön. 

A megfelelő méretű ajtó a kutyaházra elsősorban a jó méretű kutyaháztól függ. Akkor jó az ajtó, ha a kutya úgy tud bemenni a házba, hogy lehajtja a fejét, majd bent megfordul, és ott kényelmesen elfér. 

Vigyázzunk, hogy ne legyen túl nagy a ház, sem pedig a hozzá tartozó ajtó, mert ha a bejárati nyílásra nem illeszkedik tökéletesen az ajtó, akkor azzal nem teszünk jót az ebnek. Arról nem is beszélve, hogy egy túl tágas kutyaházat nehezebben tud felfűteni a teste hőjével, sőt, ha a fentieket vesszük alapul, akkor a hiányos ajtónak köszönhetően mindebből a melegből nagyobb mennyiség megszökik. 

Mielőtt ajtót választunk kutyaházra, mindig alaposan nézzünk körül és mérjünk, mert inkább többször nézzünk utána, mintsem rossz méretet vegyünk.

Ha tanácsra lenne szükséged, keress minket bizalommal!

Ezeket olvastad már?

Idén télen is fontos a szigetelt kutyaház!

A kertben tartott kutyák számára az egyik legfontosabb menedék egy szigetelt kutyaház. Manapság, amilyen hidegek vannak, nem csoda, hogy egy hagyományos kutyaház nem feltétlenül nyújt elég védelmet a négylábúnak. De akkor hogyan tudjuk megoldani kedvencünk téli melegedését?

Kutyaházra kutyaház ajtó

Közeleg a tél, ami főleg abban nyilvánul meg, hogy mindenki meleg helyre húzódik a hideg elől. Szerencsénkre az otthonunk nyújtotta meleg, meghittség kellemessé varázsolja a legzordabb időket is, de nem mindenki mondhatja el magáról, hogy ilyen lehetőségei vannak. Éppen ezért ne feledkezzünk meg a kint tartott négylábú barátainkról sem, és minden esetben ellenőrizzük, hogy mindent megtettünk-e azért, hogy megvédjük a hidegtől. Első lépésként érdemes átgondolni, hogy szükséges-e a házára egy kutyaház ajtó.

Miért érdemes hőszigetelt kutyaház vásárlásán gondolkozni?

Napról napra egyre hidegebb van, amit nem csak mi, emberek érzékelünk, hanem négylábú barátaink is. Ahhoz, hogy mindenki számára jól kezdődjön a hideg évszak, fontos, hogy a megfelelő körülmények biztosítva legyenek a számára. Vannak benti és kinti kutyák egyaránt, de vajon melyiknek van a legnagyobb szüksége egy hőszigetelt kutyaház beszerzésére?

Változatos megoldások, avagy milyen a jó kutyafekhely?

Amikor új kutya kerül a családba, az mindig egy izgalmas és meglehetősen embert próbáló feladat. Hiszen még új terepen mozgunk, hogy mit szeret vagy épp mi az, ami nem igazán kedves a számára. Ilyenek a kutyafekhelyek is, hiszen minden négylábúnak más a kényelmes.