Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

Otthon is készíthetünk cica kaparófát?

macska
Szűrés törlése
kedvence.hu
2022.01.03 11:28
Otthon is készíthetünk cica kaparófát?

Sokan azt gondolják, hogy a macskák bár öntörvényű, de meglehetősen lusta állatok. Ez közel sem igaz, mert egy óriási tévhit, hogy 24 órából 20-at átalszanak, a maradék 4-ben pedig táplálkoznak és némi simogatást kunyerálnak. A cicák többsége imád játszani, kifejezetten élvezi, ha a gazdi valami izgalmasat talál ki nekik, de ha éppen erre nincs idejük, akkor előszeretettel használják a cica kaparófát.


 

Jobb, mintha a bútort találja meg

Vannak, akik idegenkednek a cica kaparófa beszerzésétől, de a többség elismeri, hogy igenis szükség van erre a macskabútorra. Leginkább azért részesíti előnyben a gazdik jelentős része, mivel ha van egy kifejezett hely a cica számára, ahol élezheti a körmeit, akkor nem a különböző bútorokon fog gyakorolni. Ez meglehetősen gazdaságos döntés az otthonunk szempontjából. 

 

A cica kaparófa vásárlása soha nem egyszerű feladat, főleg abban az esetben, ha interneten keresztül szeretnénk megrendelni. Ha elmegyünk egy kisállatokkal foglalkozó szakáruházba, akkor ott minden kérdésünkre válaszolnak, és még meg is nézhetjük az adott bútor stabilitását is. Ellenben egy webáruházban a képekre kell hagyatkozni, vagy pedig ha felvesszük a kapcsolatot a szakemberekkel, akkor talán árnyaltabb képet kaphatunk arról, amit vásárolni szándékozunk.

 

A legtöbb cica kaparófa többféle elemet tartalmaz, így nemcsak a körmök élezésére szolgál, hanem a különböző bebújós elemeknek vagy épp hintaszerű részleteknek hála, rendkívül sokoldalú és élvezetes játékot biztosít a számukra. 

macska kaparófa

 

Nem csak vásárolni lehet cica kaparófát

Vannak, akik azért nem vásárolnak cica kaparófát, mivel drágának találják, míg másoknak a lakásába nem férnek be a különböző darabok. Természetesen rendkívül sokszínű a macskabútorok kínálata, de sokszor nagyon hosszú időbe telik megtalálni azt, ami minden tekintetben passzol az otthonunkba. Nem elég, hogy méretben megfeleljen, az sem mindegy, hogy hol és hogyan helyezzük el a cica kaparófát. A legjobb, hogyha az ablak közelében tervezzük elhelyezni, mivel a macskák imádnak kifelé nézegetni, nem véletlen, hogy sokszor töltik az idejüket az ablakpárkányon vagy épp a radiátoron hasalva.

 

Ha van megfelelő mennyiségű időd, türelmed és kézügyességed, akkor könnyedén elkészítheted kedvenced számára a személyre szabott és tökéletes cica kaparófát. Első lépésként be kell szerezni a hozzávalókat, amik egyáltalán nem bonyolultak, hiszen nincs másra szükséged, csak néhány PVC csőre, lemezre és anyagra, meg természetesen egy kis kötélre és a csavarokra, amik összetartják majd. 

 

Első lépésként tudni kell a méreteket, és célszerű a lemezekből kivágni a macska méretéhez megfelelő darabokat. Ez azért is fontos, mert ha nem elég nagy egy-egy kapaszkodórész, akkor azon nem tud elfeküdni a bársonytalpú és könnyen leeshet. Tehát fektessünk kiemelt hangsúlyt az alsó és a felső lemezek méretére. Az, hogy milyen lesz az elrendezése a cica kaparófának, maximálisan egyénre szabott. Az anyagot tekintve, amivel beborítjuk a cica kaparófát, a legjobb a szizál, mivel ezen nagyon jól tudja élezni a körmét a bársonytalpú, és nem akad bele egykönnyen, azaz biztonságos is. A PVC-t körbe kell tekerni az anyaggal vagy pedig a kötéllel, majd ráilleszteni a lemezeket és nagyon precízen rögzíteni azokat. 


Amennyiben úgy érzed, hogy nincs se időd, se energiád arra, hogy saját magad készítsd a kaparófát a cicádnak, akkor nézz körül kínálatunkban, vagy keress minket bátran elérhetőségeinken, és segítünk megtalálni a tökéletes macskabútort.

Ezeket olvastad már?

Macskabútor vagy kaparófa?
18
Márc

Mikor a két fogalom külön szerepel, sokan elgondolkodnak, hogy mi lehet a különbség és a hasonlóság a kettő között. Hiszen a macskabútorok közé tartozik a kaparófa, ha valahol keressük. De akkor miért használjuk külön?

Miért jó és mindig szükséges-e a macska kaparófa?
26
Febr

Röviden és velősen: igen. Persze ez közel sem ilyen egyszerű, de tagadhatatlan tény, hogy aki meg szeretné óvni a bútorait, annak bizony be kell szereznie egy macska kaparófát.

Milyen a jó kaparófa cicáknak?
10
Febr

Aki macskatartásra adja a fejét, az meg kell, hogy ismerkedjen néhány különleges és izgalmas kellékkel, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy a bársonytalpú jól érezze magát. Az egyik ilyen a kaparófa, ami minden cica nagy kedvence.

Milyen a megfelelő cica fekhely?
09
Máj

Hogyan fordítsunk kiemelt figyelmet a cica fekhelyének a kialakítására?

-16%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
30 kapszula
6 699 Ft
7 999 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 223 Ft/db
-11%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 8 db
Kedvencekhez
1 299 Ft
1 460 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 299 Ft/db
-13%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 db
Kedvencekhez
Ferplast PA 5017 Cat-Toys Assorted Macskajáték
Ferplast PA 5017 Cat-Toys Assorted Macskajáték
Ferplast PA 5017 Cat-Toys Assorted Macskajáték
Ferplast PA 5017 Cat-Toys Assorted Macskajáték
779 Ft
899 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 779 Ft/db
-36%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 1 db
Kedvencekhez
12 899 Ft
20 230 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 12 899 Ft/db
-25%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 db
Kedvencekhez
4 999 Ft
6 630 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 4 999 Ft/db
-14%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 15 db
Kedvencekhez
Ferplast PA 4998 cicapeca macskajáték
Ferplast PA 4998 cicapeca macskajáték
Ferplast PA 4998 cicapeca macskajáték
1 199 Ft
1 390 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 1 199 Ft/db
-34%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 3 db
Kedvencekhez
4 999 Ft
7 600 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 4 999 Ft/db
-24%
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 2 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
500 g
3 499 Ft
4 590 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.
Egységár: 6 998 Ft/kg