Érdekeségek és információk az állatok tartásáról - kedvence.hu blog

A Sera Toxivec készítmény - avagy így őrizd meg az akváriumod esztétikáját!

akvarisztika
Szűrés törlése
kedvence.hu
A Sera Toxivec készítmény - avagy így őrizd meg az akváriumod esztétikáját!

Az akvárium a lakásunk egyik legszebb dísze lehet, ha kellő figyelmet szentelünk rá, és nem vagyunk restek olyan készítményeket használni, mint amilyen a Sera Toxivec. Ez egy rendkívül hasznos vízkezelő szer, amivel sokat tehetünk az ökoszisztéma egészségéért.

Egy újonnan kialakított akvárium mindig nagyon szép, hiszen kristálytiszta a vize, egészségesek a benne lévő halak és növények. Ez azonban nem a véletlen műve, hiszen a vizet minden esetben kezelni kell, méghozzá a megfelelő módon és a megfelelő termékeket alkalmazva.

Ha már az elején körültekintőek vagyunk, akkor sokat tehetünk azért, hogy az akvárium a későbbiek során is meg tudja őrizni a szépségét. Ebben nyújt segítséget a Sera Toxivec, mely készítményt most egy kicsit részletesebben is bemutatjuk.

zöld csík

Mire jó a Sera Toxivec nevű készítmény?

A kezdő akvaristáknak mindenekelőtt azt kell tudniuk, hogy a magas minőségű vízkezelő szerek használata elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelő módon tudjuk kezelni a vizet, ezáltal ideális körülményeket teremtve a haltartáshoz.

Sajnálatos módon ugyanis előfordulhatnak olyan jelenségek, amik rövid vagy hosszú távon negatívan befolyásolják a vízminőséget vagy az élőlények egészségét. Tipikusan ilyen a különböző káros anyagok - például az ammónia, a nitrát és a nitrit - megjelenése.

Ezeket a vegyületeket ideális esetben lebontják az akváriumban lévő, jótékony baktériumok, előfordul azonban, hogy ez valamilyen oknál fogva mégsem történik meg. Ha ezek az anyagok felhalmozódnak, akkor az rendkívül veszélyes, akár mérgező is lehet a halakra nézve.

És itt jön képbe a Sera Toxivec készítmény, ami hatékonyan lebontja az összes előbb említett anyagot, ezzel elhárítva a sokszor életveszélyes körülményeket.

 

Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 13 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
40 ml
890 Ft
Egységár: 22 250 Ft/l
Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 17 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
40 ml
890 Ft
Egységár: 22 250 Ft/l

Milyen hatást várhatunk tőle?

Mint ahogy azt már említettük, a legfontosabb szerepe a káros, sőt, a halakra nézve sok esetben mérgező anyagok, vegyületek hatékony eltávolítása. Ez a legfőbb érv, ami a rendszeres alkalmazása mellett szól.

Ennek egyfajta járulékos hatása, hogy mivel a nem odavaló anyagok kiürülnek a vízből, ezért az sokkal tisztábbá, s ezáltal átláthatóbbá, szebbé válik. Valószínűleg mindannyian láttunk már zavaros, homályos vizű akváriumot, ami valljuk be, nem nyújt túl esztétikus látványt. Ezzel a termékkel megelőzhetjük ezt.

Ez a termék tehát nagy segítséget nyújt az ideális vízminőség elérésében, illetve fenntartásában, és nagymértékben hozzájárul az ökoszisztéma egyensúlyának kialakulásában, valamint annak hosszú távon való fennmaradásában.

Akvárium ápolás

Mire érdemes odafigyelni?

A Sera Toxivec egy olyan termék, ami SOS helyzetekben is gyors és hatékony segítséget nyújt, ugyanis a vízben megjelenő káros anyagokat szinte azonnal le tudja bontani. Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy a megelőzésre is kellő időt és energiát kell szánni!

Az egyik legfontosabb dolog, hogy mindig annyi tápot adjunk a halainknak, amennyit egy evésre elfogyasztanak, ezzel elkerülve azt, hogy a táplálék felhalmozódjon a vízben. A másik, szintén lényeges feladatunk pedig az, hogy az elhalt növényeket eltávolítsuk.

Láthatod, hogy van pár dolog, amire mindenképp ügyelned kell, ha azt szeretnéd, hogy az akváriumod sokáig szép maradjon. A Sera Toxivec egy olyan vízkezelő szer, amit mindenképp érdemes alkalmaznod e cél elérése érdekében.

Ha a beszerzése mellett döntesz, akkor nálunk a lehető legjobb helyen vagy, a kínálatunkban ugyanis megtalálod, ugyanúgy, ahogy sok más akvarisztikai terméket is. Ha bármiben tudunk segíteni a termékekkel vagy azok megrendelésével kapcsolatban, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk!

zöld csík

Ezeket olvastad már?

A betta hal tartásáról dióhéjban

A szép, különleges színe miatt szeretne betta hal tartásába fogni?

A legnépszerűbb akvárium hőmérő típusok

Az akvárium berendezése közel sem ér véget a kötelező elemek elrendezésével, mint az aljzat, a növények, a halak, valamint a szűrőberendezések. Sokan nem is gondolják, hogy milyen fontos elem az akvárium hőmérő megléte, hiszen bár pici, de rendkívül nagy hatást gyakorol az egész élőhelyre. 

A halak kedvenc eledele, a tubifex

Aki egy kicsit is jártas az akvarisztikában, az nagyon jól ismeri a tubifexet, mint a halak egyik kedvenc eledelét. De vajon mitől olyan különleges ez az eledel, ami miatt az uszonyosok ennyire vonzódnak hozzá? Lássuk a különböző fajtáit, tárolását és azt, hogy miért is jó választás a halaknak a tubifex.

A növények számára hasznos: az akvárium táptalaj

Egy ápolt és harmonikus akvárium kötelező tartozéka a különböző fajtákból álló akváriumi növényzet. Ennek az ápolása nem mindig egyszerű, és a betelepítés sem zökkenőmentes. Ismerjük meg ma, hogy mire jó az akvárium táptalaj, és kell-e minden esetben a növényeknek!

Szeretnék értesülni a legújabb blog cikkekről

Szállítás: 1 munkanap! Raktáron: 12 db
Kedvencekhez
Kiszerelés
40 ml
890 Ft
Egységár: 22 250 Ft/l